:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2004-JANUARI 2005
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2004-JANUARI 2005
Bron: Homescreen - Datum: 2004-10-29 - Geplaatst door: Werner
Zoals in de vorige nieuwsbrief al is aangekondigd verschijnen er binnenkort bij HOMESCREEN twee nieuwe boxen.
De eerste box bestaat uit 3 onvergetelijke Italiaanse Meesterwerken. Twee films van Ettore Scola: Una Giornata Particolare (met Sophia Loren en Marcello Mastroianni) en Brutti, Sporchi E Cattivi. De film Kaos van Paolo en Vittorio Taviana maakt deze bijzondere collectie compleet.
Sinds 21 oktober ligt deze box in de winkel.
Onze tweede box is een verzameling van 3 prachtige François Ozon films. Deze box, bestaande uit de succesfilms Sous Le Sable, 8 Femmes en Swimming Pool, ligt vanaf 9 november in de winkel.

NRC HANDELSBLAD DVD COLLECTIE
HOMESCREEN continueert de samenwerking met NRC Handelsblad. In november start een nieuwe reeks: een keuze van de NRC redactie uit de moderne Europese cinema. De reeks zal bestaan uit belangwekkende films uitgebracht in de periode begin jaren 70 tot eind jaren tachtig uit twaalf Europese landen. De eerste twee films die uitkomen zijn de Franse film Les Valseuses van Bertrand Blier (november) en de Hongaarse film Mephisto van István Szabň (december).

EN LA CIUDAD
van Cesc Gay
Vanaf 19 oktober te huur op DVD
Vanaf 11 januari te koop op DVD

Een vriendenclubje in Barcelona; acht mannen en vrouwen van in de dertig, die een lappendeken vormen van relaties, warm genoeg om comfort te bieden in barre tijden en sterk genoeg om jaloezie en nijd te weerstaan. Ze ontmoeten elkaar in bars, restaurants en slaapkamers. Ze zijn getrouwd of hebben ‘iets’. Maar hoe goed kennen ze elkaar echt, en vertellen ze elkaar wel alles?

Herkomst: Spanje 2003
Speelduur: 110 min
Beeld: kleur 16:9 anamorphic letterbox (2:35:1)
Geluid: Spaans Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 12

Extra's op de DVD:
• bioscooptrailerPERSONAL VELOCITY
Van Rebecca Miller
Vanaf 19 oktober te koop DVD

Veel bekroond drieluik over drie prachtige vrouwen op cruciale momenten in hun leven.Voor Delia is dat het moment waarop ze besluit haar man te verlaten. Greta is een literair redacteur die na jarenlang plotseling succes krijgt en zich realiseert dat ze uitgekeken is op haar echtgenoot. Paula is een jonge vrouw die ternauwernood een ongeluk overleeft.

Herkomst: VS 2002
Speelduur: 85 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 12

Extra's op de DVD:
• bioscooptrailerDEPUIS QU'OTAR EST PARTI
Van Julie Bertuccelli
Vanaf 19 oktober te koop op DVD

Ontroerende film over drie generaties vrouwen in hedendaags Tbilisi, dromend van een beter leven. Broer Otar, een illegale immigrant in Parijs, stuurt hen regelmatig brieven met geld. Dan gebeurt er een ongeluk, met ingrijpende gevolgen voor de drie vrouwen.

Herkomst: Frankrijk 2003
Speelduur: 102 min
Beeld: Kleur
Geluid Frans en Georgisch Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: AL

Extra's op de DVD:
• making of
• BioscooptrailerPROMISES
Van B.Z. Goldbeg, Justine Shapiro en Carlos Bolado;
Vanaf 19 oktober te koop op DVD (backcatalogus)

De veel bekroonde documentaire Promises volgt een groep kinderen uit Jeruzalem, van zowel gematigde als extremistische Palestijnse en Israëlische ouders. Op aangrijpende wijze laat de documentaire zien dat kinderen niet alleen als slachtoffer van hun omgeving moeten worden bekeken. Ze spelen immers een grote rol bij de toekomstige ontwikkelingen in hun land.

Herkomst: VS 2000
Speelduur: 104 min
Beeld: kleur 4:3 letterbox (beeldratio 1:1,66)
Geluid: Arabisch en Hebreeuws Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 12KISS OF LIFE
Van Emily Young
Vanaf 9 november te koop op DVD

De mooie Helen (Ingeborga Dapkunaite) wordt in haar woonplaats Londen door een auto aangereden en komt daarbij om het leven. Ze laat twee kinderen alleen achter. Haar echtgenoot John (Peter Mullan) op weg naar huis vanuit oorlogsgebied in Oost-Europa weet nog van niets.

Herkomst: Eng/Fr 2003
Speelduur: 81 min
Beeld: kleur 16:9 Anamorphic letterbox (2.35:1)
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 12

Extra's op de DVD:
• trailerblok
• BioscooptrailerLES VALSEUSES
Van Bertrand Blier
Vanaf 9 november te koop op DVD (NRC Handelsblad DVD Collectie)

Eerste film in de nieuwe NRC Handelsblad DVD collectie 'De Moderne Europese Cinema'. Twee luie twintigers vullen hun dagen met vrouwen lastig vallen en het plegen van kleine criminaliteit. Ze kruisen het land door in gestolen auto's. Dan voegt een jonge kapster zich bij hun, die langzaamaan hun beider liefje wordt...

Herkomst: Frankrijk 1973
Speelduur: 118 min
Beeld: kleur 16:9 anamorphic
Geluid: Frans Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: NederlandsGEGEN DIE WAND
Van Fatih Akin
Vanaf 14 december te huur op DVD

Nu nog in de bioscoop en binnenkort te huur. Een rauw verbeeld en compromisloos drama over de heftige liefdesgeschiedenis tussen twee zeer verschillende mensen die in eerste instantie verbonden worden door hun gezamenlijke Turkse afkomst. Winnaar Gouden Beer op het Filmfestival Berlijn 2004.

Herkomst: Duitsland 2004
Speelduur: 118 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Duits & Turks Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 16

Extra's op de DVD:
• bioscooptrailerBALLO A TRE PASSI
Van Salvatore Mereu
Vanaf 7 december te koop op DVD

In zijn eerste lange speelfilm smeedt regisseur Salvatore Mereu vier verhalen en vier seizoenen samen die onherroepelijk verbonden zijn met het Italiaanse eiland Sardinië. In de lente zien vier jongens, voor de eerste keer de zee met eigen ogen. In de zomer bedrijft een schapenhoeder voor het eerst de liefde. In de herfst keert een jonge non terug naar haar geboortedorp voor een bruiloft. En in de winter blaast een gepensioneerde zijn laatste adem uit.

Herkomst: Italie 2003
Speelduur: 106 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands en Frans

Extra's op de DVD:
• bioscooptrailerLA SECONDA VOLTA
Van Mimmo Calopresti
Vanaf 7 december te koop op DVD (backcatalogus)

Zeer intrigerende film over een slachtoffer van een terroristische aanslag die twaalf jaar later op straat de vrouw herkent die de aanslag pleegde. Hij zoekt contact met haar omdat hij nog steeds geconfronteerd wordt met de gevolgen van de aanslag en hunkert naar antwoorden op vragen die hij nu eindelijk kan stellen.

Herkomst: Italië 1996
Speelduur: 80 min
Beeld: kleur 4:3 letterbox
Geluid: Italiaans Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 16MARIE BAIE DES ANGES
Van Manuel Pradal
Vanaf 7 december te koop op DVD (backcatalogus)

De Baie des Anges (Engelenbaai) is een idyllische plek waar een wrede legende aan verbonden is. Hier ontmoeten Orso en Marie elkaar. Orso is een 17-jarige zwerver en een kleine crimineel en Marie een 14-jarig vroegrijp meisje dat zich tot hem aangetrokken voelt. Ze trekken met elkaar op aan de zonnige Rivičra. Rauwe en pure cinema.

Herkomst: Fr 1998
Speelduur: 87 min
Beeld: kleur; 4:3 letterbox
Geluid: Frans Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: NederlandsI'VE HEARD THE MERMAIDS SING
Van Patricia Rozema
Vanaf 7 december te koop op DVD (backcatalogus)

De veel geprezen eerste film van de Canades regisseur Patricia Rozema draait om de roodharige Polly, een verlegen maar ook geestige vrouw die zichzelf als een organisatorische ramp ziet en net een vaste baan heeft gevonden bij een kunst galerie. Te midden van pseudo-kunstzinnige blabla en de seksuele relatie van haar baas Gabrielle met de jonge Mary, neemt Polly ons mee in haar gedachten en laat ze haar fantasie de vrije loop.

Herkomst: Canada 1987
Speelduur: 112 min
Beeld: kleur 16:9 anamorphic
Geluid: Engels Dolby Surround
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 12MEPHISTO
Van István Szabó
Vanaf 7 december te koop op DVD (NRC Handelsblad DVD Collectie)

Tweede film in de nieuwe NRC Handelsblad DVD collectie 'De Moderne Europese Cinema'. Duitsland, begin jaren dertig. Hendrik, een ambiteuze acteur, geeft niets om politiek, en leeft alleen voor zijn kunst. Maar wanneer de Nazi's aan de macht komen, ziet hij daarin de mogelijkheid propaganda stukken op te voeren om zo de bekendste acteur van Duitsland te kunnen worden. Al snel moet hij kiezen tussen zijn eigen idealen en die van de Nazi-ideologie in zijn werk. Oscar Beste Buitenlandse Film 1982.

Herkomst: Hongarije 1981
Speelduur: 144 min
Beeld: kleur; 16:9 Anamorphic
Geluid: Hongaars Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: NederlandsCATERINA VA IN CITTŔ
Van Paolo Virzě
Vanaf 18 januari te huur op DVD

Nu in de bioscoop en binnenkort te huur. Caterina is een verlegen meisje dat samen met haar ouders van het platteland naar Rome verhuist. Haar vader is een verbitterde, ambitieuze leraar boekhouden die hoopt dat hij in Rome de erkenning en het respect krijgt dat hij verdient . Hij heeft daarbij al zijn hoop gevestigd op Caterina, die door haar vader gedwongen wordt bevriend te raken met klasgenoten die uit belangrijke families komen. Caterina's jaar op school wordt een turbulente ontdekkingsreis naar de fascinerende en beangstigende wereld van de Romeinse 'upper class'.

Herkomst: Italië 2003
Speelduur: 116 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans Dolby Digital 2.0
Ondertiteing: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 12LA FINESTRA DI FRONTE
Van Ferzan Ozpetek
Vanaf 18 januari te huur op DVD

Nu nog in de bioscoop en binnenkort te huur. De jonge Giovanni is al negen jaar getrouwd met de in haar ogen veel te goeiige Filippo. Ze verdeeld haar tijd tussen haar werk op de kippenslachterij, het zorgen voor haar twee kinderen en het bakken van taarten voor een lokaal café. Ze krijgt er een extra kopzorg bij als Filippo op een dag een oude heer meeneemt die zijn geheugen kwijt is. In eerste instantie geheel tegen haar zin in, brengt Giovanni steeds meer tijd door met de man, en ontdekt ze steeds meer feiten uit diens mysterieuze verleden.

Herkomst: Italië 2003
Speelduur: 106 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 12L'IMBALSAMATORE
Van Matteo Garrone
Vanaf 11 januari te koop op DVD

Peppino, een oerlelijke dierenopzetter van middelbare leeftijd, ontmoet in de dierentuin Valerio, een vriendelijke, goed uitziende jongeman. Om indruk te maken biedt Peppino hem een baan als zijn assistent aan. Tussen de twee mannen ontstaat een hechte relatie, totdat ze de mooie, onberekenbare Deborah ontmoeten...

Herkomst: Italië 2002
Speelduur: 101 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 12