:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: TV-SERIES DECEMBER 2004
PERSBERICHT: TV-SERIES DECEMBER 2004
Bron: Universal - Datum: 2004-11-15 - Geplaatst door: Werner
BUCK ROGERS IN THE 25th CENTURY - SEASON 1
Alle 24 afleveringen van het eerste seizoen!!!

Buck Rogers, voluit Buck Rogers in the 25th Century, draaide twee seizoenen (1979-1981) mee in de sciencefictionhype die ontstond na het succes van Star Wars en Battlestar Galactica. Intussen heeft de serie, niet in het minst door zijn campy decors en sexy spacedisco outfits, de status van een heuse cultklassieker verworven.
In 1987 – toen nog de toekomst! – lanceert de NASA een ruimtesonde naar de verste uithoeken van het heelal. De sonde, Ranger 3, en zijn piloot, kapitein William "Buck" Rogers (Gil Gerard), wijken echter van hun baan af. De vitale systemen bevriezen en Buck Rogers wordt vijf eeuwen later wakker. Bij zijn terugkeer naar de Aarde blijkt die een nucleaire oorlog achter de rug te hebben en bedreigd te worden door een invasie van de Draconians... Leuk om weten: Mel Blanc leverde de stem van de robot Twiki.

Koopdvd release 2 december
6 discs - 24 afleveringen
Speelduur: 1100 minuten
Geluid: Mono 1.0
Beeld: 4:3THE A-TEAM - SEASON 1
Het eerste seizoen, voor het eerst op dvd

Vijf seizoenen lang (1983-1987) brak The A-Team alle kijkrecords. Het verhaal van Colonel John "Hannibal" Smith en zijn team van experts boeide jong en oud met een ouderwetse mix van actie, humor en knettergekke personages. Ten onrechte beschuldigd van een "misdaad" in de laatste dagen van de Vietnamoorlog, duiken Hannibal en zijn mannetjes onder als huurlingen voor het goede doel: The A Team. De kolonel is een meester in vermommingen. B.A. Baracas is de brute kracht en mechanicien van dienst en Templeton "Face" Peck windt iedereen rond zijn vingers met zijn looks en charme. En dan zijn er nog de psychotische piloot H.M. – Howling Mad – Murdock en een hele resem andere randfiguren die van deze serie één van de meest bekeken reeksen uit de 80’s maakten. Met o.a. George Peppard, Mr. T, Dirk Benedict en Dwight Schultz.

Koopdvd release 2 december
5 discs - 14 afleveringen
Speelduur: 660 min.
Geluid: Mono 1.0
Beeld: 4:3MAGNUM P.I. - SEASON 1
The Complete First Season

De snor en het bloemetjesshirt van speurneus Thomas Magnum, voormalig inlichtingenofficier van de Marine, domineerden zowat de hele eighties, van 1980 tot 1988. Na zijn militaire carrière belandt de joviale non-conformist Magnum in Oahu, Hawaii. Daar mag hij, onder het toeziend oog van stijve hark en Britse excentriekeling Jonathan Higgins, het landgoed van (de onzichtbare) miljonair-schrijver Robin Masters bewaken. Het blijkt een springplank naar tal van avonturen. Tussen Higgins en Magnum botert het aanvankelijk niet, maar uiteindelijk groeit het wederzijds respect en gaan ze een onklopbaar team vormen. Andere kleurrijke personages zijn o.a. T.C. Calvin, eigenaar van helikopterclub "Island Hoppers", en Rick Wright, uitbater van de exclusieve King Kamehameha Club, twee "helpende handen" die Magnum nog kent van zijn "tour of duty" in Vietnam. Want net dàt aspect maakte de reeks behoorlijk uniek: naast humor, actie en flashy gadgets was er ook ruimte voor ernstige momenten, zoals het verwerkingsproces van de Vietnamveteranen. De reeks won talloze awards, waaronder Emmys en Golden Globes voor Selleck en Hillerman.

Koopdvd release 2 december
6 discs - 18 afleveringen
Cast: John Hillerman, Larry Manetti, Roger E. Mosley, Tom Selleck
Speelduur: 900 min.
Geluid: Stereo 2.0
Beeld: 4:3LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT - THE FIRST YEAR
Zedendelicten en seksgerelateerde misdaden zijn hun specialiteit.

In deze eerste spinoff van de succesrijke misdaadreeks slaat Law & Order een heel donker steegje van de menselijke psyche in. Een speciale eenheid van de politie van New York City houdt zich bezig met seksueel getinte misdrijven zoals verkrachting, mishandeling, pedofilie en kindermisbruik. Deze eenheid staat bekend als de Special Victims Unit. Teamleden zijn rechercheurs Olivia Benson, zelf het kind van de rekening - een verkrachting -, Elliot Stabler, een familiaal ingestelde man die zijn gezin wil afschermen van de gruwelen van de wereld, John Munch, een cynische ex-agent van de afdeling Moordzaken van Baltimore, Fin Tutuola, een door de wol geverfde flik uit de Hood, en hun chef Donald Cragen. De misdaden waar zij dag na dag mee te maken krijgen zijn pijnlijk, emotioneel, schokkend en gruwelijk. De meeste littekens zullen nooit meer genezen...

Koopdvd release 2 december
6 discs - 22 afleveringen
Speelduur: 930 min.
Geluid: Stereo 2.0
Beeld: 4:3LAW & ORDER - SEASON TWO
Het tweede seizoen van de originele dramaserie

Het venerabele Law & Order vormt al vijftien seizoenen lang een vaste waarde in het Amerikaanse televisiegebeuren. Het kenmerk van de New Yorkse misdaadserie is dat elke aflevering grosso modo uit twee gedeelten bestaat: het stuk waarin de agenten de criminelen klissen door speurwerk en ondervragingen en de tweede helft waarin de openbare aanklagers de zaak in de rechtbank bepleiten. De serie dankt zijn succes aan de realistische personages en actuele thema’s. Dit is het tweede seizoen, met 22 afleveringen. Vaste castleden zijn onder meer Paul Sorvino, Michael Moriarty, Chris Noth, Richard Brooks, Dann Florek en Steven Hill.

Koopdvd release 2 december
6 discs - 22 afleveringen
Speelduur: 990 min.
Geluid: Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3LAW & ORDER: CRIMINAL INTENT - THE FIRST YEAR
Op het spoor van New Yorks grootste criminelen

Op de Amerikaanse buis is het zogenaamde "procedurale drama" Law and Order Criminal Intent (2001) intussen al aan zijn vierde seizoen toe. Deze zesdelige box omvat alle afleveringen van het eerste seizoen. De reeks speelt zich af in New York City en volgt de detectives van het Major Case Squad op de voet. Zij krijgen te maken met de zwaarste criminelen en de meest complexe misdaden. Centraal in de reeks staan detective Robert Goren, een briljante, excentrieke detective en zijn perfecte partner en tegenpool, Alexandra Eames. Law and Order Criminal Intent is de derde spinoff van de succesrijke Law and Order-franchise, na de originele reeks en Law & Order: Special Victims Unit (1999). Met Vincent D'Onofrio, Kathryn Erbe, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance e.a.

Koopdvd release 2 december
6 discs - 22 afleveringen
Speelduur: 930 min.
Geluid: Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3KNIGHT RIDER - SEASON ONE
Dé archetypische eighties serie, bijna 20 uur lang!
De Pilot en Alle Afleveringen van Season One

Knight Rider kluisterde de jongeren vanaf 1982 vier seizoenen lang aan de buis. Ook nu nog dromen volwassen mannen van een auto waarmee ze een verstandig praatje kunnen slaan. En de rol van Michael Knight katapulteerde ene David Hasselhoff naar de eeuwige roem. Een jonge detective wordt in een hinderlaag gelokt en gedood. Althans dat is wat men aanneemt. De waarheid is dat hij de aanval overleeft en een nieuw gezicht en identiteit krijgt aangemeten door tussenkomst van de stervende miljardair Wilton Knight. Deze is ervan overtuigd dat één man het verschil kan maken en schakelt de kersverse Michael Knight in als agent van FLAG, Foundation of Law and Government. Samen met zijn superkarretje K.I.T.T., Knight Industries 2000, bindt hij de strijd aan met booswichten van alle slag. Dé archetypische 80’s serie.

Koopdvd release 2 december
8 discs - 22 afleveringen
Speelduur: 1200 min.
Geluid: Mono 1.0
Beeld: 4:3COLUMBO - SEASON ONE
The Complete First Season

Zijn – geweldloze – aanpak, zijn krakkemikkige Peugeot, zijn onzichtbare vrouw... Columbo is en blijft een fenomeen. Met zijn morsige regenjas, glazen oog en onafscheidelijke sigarenstompje ontrafelde deze politie-inspecteur van de LAPD elke moord die hem werd voorgeschoteld. Wij wisten meteen hoe de vork in de steel zat, want de moord gebeurde steevast aan het begin van de aflevering, maar daar ging het niet om. Columbo was geen "whodunnit" maar een "how does he do it"? Zijn achteloze "just one more thing" – vingers aan het voorhoofd, sigaar in de lucht, rug naar de kijker – luidde het begin van het einde van menig crimineel in. De met een Golden Globe bekroonde serie (Outstanding Production Drama Series) debuteerde begin de jaren 70 en werd wereldwijd een gigantisch succes.

Koopdvd release 2 december
6 discs - 9 afleveringen
Disc 1: Murder by the book, Death lends a hand
Disc 2: Dead weight, Suitable for Framing
Disc 3: Lady in Waiting, Short fuse
Disc 4: Blueprint for murder
Disc 5: Prescription: Murder
Disc 6: Ransom for a dead man
Speelduur: 720 min.
Geluid: Stereo 2.0
Beeld: 4:3