:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 04-FEBRUARI 05
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 04-FEBRUARI 05
Bron: Homescreen - Datum: 2004-12-06 - Geplaatst door: Werner
GEGEN DIE WAND
Van Fatih Akin
Te huur vanaf 14 december

Nu nog in de bioscoop en binnenkort te huur. Een rauw verbeeld en compromisloos drama over de heftige liefdesgeschiedenis tussen twee zeer verschillende mensen die in eerste instantie verbonden worden door hun gezamenlijke Turkse afkomst. Winnaar Gouden Beer op het Filmfestival Berlijn 2004.

Herkomst: Duitsland 2004
Speelduur: 118 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 2.0 Duits & Turks
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 16

Extra's op de DVD:
• bioscooptrailerBALLO A TRE PASSI
Van Salvatore Mereu
Te koop vanaf 7 december

In zijn eerste lange speelfilm smeedt regisseur Salvatore Mereu vier verhalen en vier seizoenen samen die onherroepelijk verbonden zijn met het Italiaanse eiland Sardinië. In de lente zien vier jongens, voor de eerste keer de zee met eigen ogen. In de zomer bedrijft een schapenhoeder voor het eerst de liefde. In de herfst keert een jonge non terug naar haar geboortedorp voor een bruiloft. En in de winter blaast een gepensioneerde zijn laatste adem uit.

Herkomst: Italie 2003
Speelduur: 106 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 2.0 Italiaans
Ondertiteling: Nederlands en Frans

Extra's op de DVD:
• bioscooptrailerMEPHISTO
Van István Szabó
Te koop vanaf 7 december (NRC Handelsblad DVD Collectie)

Tweede film in de nieuwe NRC Handelsblad DVD collectie 'De Moderne Europese Cinema'. Duitsland, begin jaren dertig. Hendrik, een ambiteuze acteur, geeft niets om politiek, en leeft alleen voor zijn kunst. Maar wanneer de Nazi's aan de macht komen, ziet hij daarin de mogelijkheid propaganda stukken op te voeren om zo de bekendste acteur van Duitsland te kunnen worden. Al snel moet hij kiezen tussen zijn eigen idealen en die van de Nazi-ideologie in zijn werk. Oscar Beste Buitenlandse Film 1982.

Herkomst: Hongarije 1981
Speelduur: 144 min
Geeld: kleur; 16:9 Anamorphic
Geluid: Dolby Digital 2.0 Hongaars
Ondertiteling: Nederlands

Extra's op de DVD:
• production notes
• interviews met István Szabó en Klaus Maria BandauerMARIE BAIE DES ANGES
Van Manuel Pradal
Te koop vanaf 7 december (backcatalogus)

De Baie des Anges (Engelenbaai) is een idyllische plek waar een wrede legende aan verbonden is. Hier ontmoeten Orso en Marie elkaar. Orso is een 17-jarige zwerver en een kleine crimineel en Marie een 14-jarig vroegrijp meisje dat zich tot hem aangetrokken voelt. Ze trekken met elkaar op aan de zonnige Rivièra. Rauwe en pure cinema.

Herkomst: Frankrijk 1998
Speelduur: 87 min
Beeld: kleur; 4:3 letterbox
Geluid: Dolby Digital 2.0 Frans
Ondertiteling: Nederlands

Extra's op de DVD:
• bioscooptrailerI'VE HEARD THE MERMAIDS SINGING
Van Patricia Rozema
Te koop vanaf 7 december (backcatalogus)

De veel geprezen eerste film van de Canadese regisseur Patricia Rozema draait om de roodharige Polly, een verlegen maar ook geestige vrouw die zichzelf als een organisatorische ramp ziet en net een vaste baan heeft gevonden bij een kunst galerie. Te midden van pseudo-kunstzinnige blabla en de seksuele relatie van haar baas Gabrielle met de jonge Mary, neemt Polly ons mee in haar gedachten en laat ze haar fantasie de vrije loop.

Herkomst: Canada 1987
Speelduur: 112 min
Beeld: kleur 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Surround Engels
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 12CATERINA VA IN CITTA
Van Paolo Virzì
Te huur vanaf 18 januari

Nu in de bioscoop en binnenkort te huur. Caterina is een verlegen meisje dat samen met haar ouders van het platteland naar Rome verhuist. Haar vader is een verbitterde, ambitieuze leraar boekhouden die hoopt dat hij in Rome de erkenning en het respect krijgt dat hij verdient . Hij heeft daarbij al zijn hoop gevestigd op Caterina, die door haar vader gedwongen wordt bevriend te raken met klasgenoten die uit belangrijke families komen. Caterina's jaar op school wordt een turbulente ontdekkingsreis naar de fascinerende en beangstigende wereld van de Romeinse 'upper class'.

Herkomst: Italië 2003
Speelduur: 116 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 2.0 Italiaans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 12LA FINESTRA DI FRONTE
Van Ferzan Ozpetek
Te huur vanaf 18 januari

Nu nog in de bioscoop en binnenkort te huur. De jonge Giovanni is al negen jaar getrouwd met de in haar ogen veel te goeiige Filippo. Ze verdeeld haar tijd tussen haar werk op de kippenslachterij, het zorgen voor haar twee kinderen en het bakken van taarten voor een lokaal café. Ze krijgt er een extra kopzorg bij als Filippo op een dag een oude heer meeneemt die zijn geheugen kwijt is. In eerste instantie geheel tegen haar zin in, brengt Giovanni steeds meer tijd door met de man, en ontdekt ze steeds meer feiten uit diens mysterieuze verleden.

Herkomst: Italië 2003
Speelduur: 106 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 2.0 Italiaans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 12CRÍA CUERVOS
Van Carlos Saura
Te koop vanaf 4 januari (NRC Handelsblad DVD Collectie)

Derde film in de nieuwe NRC Handelsblad DVD collectie 'De Moderne Europese Cinema'. Het meisje Ana en haar zussen hebben hun beide ouders verloren en Ana gaat daar zo op haar eigen manier mee om. Het verleden en heden, fantasie en werkelijkheid lopen in haar belevingswereld door elkaar. Zo komt het regelmatig voor dat - in gedachten - haar ouders haar advies komen geven. Dit is de enige ouderlijke begeleiding die Ana heeft, zodat zij en haar zussen hun eigen kleine wereld creëren om met de volwassenheid om hun heen om te gaan.

Herkomst: Spanje 1976
Speelduur: 107 min
Beeld: kleur; 4:3
Geluid: Mono Spaans
Ondertiteling: NederlandsEN LA CIUDAD
Van Cesc Gay
Te koop vanaf 11 januari

Een vriendenclubje in Barcelona; acht mannen en vrouwen van in de dertig, die een lappendeken vormen van relaties, warm genoeg om comfort te bieden in barre tijden en sterk genoeg om jaloezie en nijd te weerstaan. Ze ontmoeten elkaar in bars, restaurants en slaapkamers. Ze zijn getrouwd of hebben ‘iets’. Maar hoe goed kennen ze elkaar echt, en vertellen ze elkaar wel alles?

Herkomst: Spanje 2003
Speelduur: 110 min
Beeld: kleur 16:9 anamorphic letterbox (2:35:1)
Geluid: Dolby Digital 2.0 Spaans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 12

Extra's op de DVD:
• bioscooptrailerL'IMBALSAMATORE
Van Matteo Garrone
Te koop vanaf 11 januari

Peppino, een oerlelijke dierenopzetter van middelbare leeftijd, ontmoet in de dierentuin Valerio, een vriendelijke, goed uitziende jongeman. Om indruk te maken biedt Peppino hem een baan als zijn assistent aan. Tussen de twee mannen ontstaat een hechte relatie, totdat ze de mooie, onberekenbare Deborah ontmoeten...

Herkomst: Italië 2002
Speelduur: 101 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 2.0 Italiaans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 12SCHULTZE GETS THE BLUES
Van Michael Schorr
Te huur vanaf 16 februari

Het veelbekroonde Schultze gets the blues is een droogkomische speelfilm met een cajun-twist over Schultze, een Oost-Duitser die via de radio de Amerikaanse blues ontdekt. Na een leven in de zoutmijnen verruilt hij zijn stamcafé, zijn volkstuin en zijn benauwende muziekvereniging voor de Southern States van Amerika. Schultze opent zijn hart voor een nieuw geluid en nieuw geluk. Uit zijn accordeon klinken niet langer polka’s, maar de vurige klanken van de blues.

Herkomst: Duitsland 2004
Speelduur: 106 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 5.1 Duits & Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: AL

Extra's op de DVD:
• Audiocommentaar van Michael Schorr
• Making ofTHE EVENT
Van Thom Fitzgerald
Te huur vanaf 16 februari

De vrouwelijke officier van justitie Nick Di Vivo gaat op zoek naar de achtergrond van de vele zelfmoorden die de laatste tijd in New York plaatsvinden. Eén daarvan betreft de HIV geïnfecteerde Matt Shapiro. Zijn achtergebleven moeder en vrienden willen weinig of niets kwijt aan officier Di Vivo, die er wel achterkomt dat de cocktail van medicijnen die Matt slikte om het aids virus te bedwingen langzaam zijn effect begon te verliezen.

Herkomst: VS/Canada 1995
Speelduur: 110 min
Beeld: kleur; 4:3 letterbox
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 12FANNY OCH ALEXANDER
Van Ingmar Bergman
Te koop vanaf 8 februari (NRC Handelsblad DVD Collectie)

Vierde film in de nieuwe NRC Handelsblad DVD collectie 'De Moderne Europese Cinema'. Deze 5 uur durende versie van Fanny Och Alexander gaat over twee kinderen die binnen een grote familie opgroeien in een Zweeds provincie stadje aan het begin van de vorige eeuw. De vader overlijdt en de moeder hertrouwt met een autoritaire man, die het allemaal wel goed bedoelt, maar gewoonweg niet de gevoelens van anderen begrijpt.

Herkomst: Zweden, Frankrijk, Duitsland 1982
Speelduur: 312 min;
Beeld: kleur; 4:3
Geluid: Mono Zweeds, Duits, Joods, Engels
Ondertiteling: NederlandsGEGEN DIE WAND
Van Fatih Akin
Te koop vanaf 16 februari

Cahit leeft in Hamburg een leven van seks, drugs en rock & roll en barst van de woede en de onrust. Dan loopt hij in een psychiatrische kliniek de jonge en mooie Sibel tegen het lijf. Sibel – net als Cahit van Turks-Duitse afkomst – houdt juist teveel van het leven om het als een strikte moslima te weerstaan. Een huwelijk met Cahit lijkt de perfecte manier om zich te verlossen van de familiedruk. Met tegenzin gaat hij akkoord. Misschien om haar te redden. Misschien om voor één keer iets zinvols in zijn leven te volbrengen. Samen delen ze een appartement, maar weinig meer. Sibel omarmt haar vrijheid, Cahit onderhoudt een halfbakken affaire met een losse vriendin. Tot de liefde hun gezamenlijke leven binnensluipt. Winnaar Gouden Beer op het Filmfestival Berlijn 2004.

Herkomst: Duitsland 2004
Speelduur: 118 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 2.0 Duits & Turks
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 16

Extra's op de DVD:
• Audiocommentaar
• Deleted scènes
• Teaser
• Was ist ein Osman documentaire
• Outtakes
• Making of
• BioscooptrailerWHEN THE NIGHT IS FALLING
Van Patricia Rozema
Te koop vanaf 23 februari

Camille, een docente aan een protestants college, is niet al te gelukkig met haar verloofde Martin. Dan leert ze in de wasserette de flamboyante circusartieste Petra kennen. Ze raken bevriend en voor ze het weet is Camille helemaal ondersteboven van deze tornado in haar anders zo geordende, intellectuele leventje. Net als ze zich realiseert hoe verliefd ze is op Petra, moet die met het circus de stad verlaten…

Herkomst: Canada 1995
Speelduur: 95 min
Beeld: kleur; 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Kijkwijzer: 12