:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2004
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2004
Bron: Universal - Datum: 2004-12-11 - Geplaatst door: Werner
THE MARX BROTHERS
Silver Screen Collection

release 27 januari 2005

Vijf films, eentje per jaar, keurig opgenomen tussen 1929 en 1933. Maar daar houdt elke notie van keurig mee op, want The Marx Brothers waren bij uitstek de pioniers van de anarchistische comedy, met hun onnavolgbare routines, muzikale hoogstandjes, verbaal vuurwerk en uitzinnige gags. Deze vijfdelige box verzamelt niet alleen de al eerder verschenen Duck Soup, Horse Feathers en Animal Crackers, maar ook voor het eerst hun debuutfilm The Cocoanuts en hun derde film, Monkey Business.

The Cocoanuts
- 1929 - Robert Florey, Joseph Stanley
De allereerste Marx Bros. film is een bewerking van hun gelijknamige Broadwayhit alsook een van de allereerste muzikale “talkies”. Groucho is de eigenaar van een hotel in Florida. Hij heeft grootse, “onroerende” plannen maar heeft daar de centen van een rijke weduwe (Margaret Dumont) voor nodig. Chico en Harpo zorgen voor dolkomische momenten als twee zwervers die alles willen stelen wat los en vast zit.

Animal Crackers
- 1930 - Victor Heerman
Vaak geprezen als een van hun allerbeste films draait de tweede Marx Bros. prent rond een gestolen schilderij en het enorme landgoed van een rijke weduwe. Het duurt niet lang of haar rustige leventje wordt grondig verstoord door Chico, Zeppo, Harpo, en, uiteraard, Groucho. Deze brengt zijn fameuze “Hooray for Captain Spaulding” ten berde en vuurt veel van zijn bekendste oneliners af.

Monkey Business
- 1931 - Norman Z. McLeod
Waren hun eerste twee films nog gebaseerd op hun theatershows, dan leverden de Bros. met Monkey Business hun eerste originele komedie af, een hilarische aaneenschakeling van visuele gags en oneliners aan boord van een luxueuze oceaanreus, waar de gebroeders als verstekelingen vertoeven en iedereen tot de rand van de waanzin drijven.

Horse Feathers
- 1932 - Norman Z. McLeod
De Marx Brothers parodieerden het studentenleven in deze knotsgekke anarchistische komedie. Praatvaar Groucho speelt het hoofd van een universiteit met een footballteam vol losers. Hij zoekt topspelers maar vindt enkel Chico en Harpo. De film begint met een hilarisch muzikaal hoogtepunt: “Whatever it is, I’m against it.”

Duck Soup
- 1933 - Leo McCarey
Dé Marx Bros. klassieker bij uitstek. Meer dan 70 jaar oud, maar nog geen dag verouderd. Groucho wordt, uiteraard met de steun van een rijke weduwe, politiek leider van Freedonia. Het duurt niet lang of het land en zijn agressieve buurstaat staan op stelten en aan de rand van de oorlog. Chico en Harpo komen spioneren voor het rivaliserend land en proberen Groucho’s strijdplan te ontfutselen. Wanneer de oorlog daadwerkelijk losbreekt, is het hek helemaal van de dam.

Rufus T. Firefly (Duck Soup):
“We’re fighting for this woman’s honor, which is more than she ever did.”


Geluid: Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3
Kwotering: ALTHE TERMINAL
Huur: release 11 januari
Koop: release 13 januari
“Een hartverwarmende parabel”

Tom Hanks in Lounge Limbo
Viktor Navorski (Tom Hanks) is een inwoner van het ingebeelde Oost-Europese staatje Krakozhia. Bij zijn aankomst op de vlieghaven JFK verneemt hij dat zijn visum door een staatsgreep ongeldig is geworden en dat hij – voorlopig – ter plekke moet blijven. Eén oncomfortabele overnachting in de internationale transithal ontaardt echter snel in dagen, weken en maanden. Viktor knoopt vriendschappen aan met het luchthavenpersoneel en reizigers, raakt verwikkeld in een vete met de strikte veiligheidschef (Tucci) en koestert zelfs gevoelens voor een mooie airhostess (Zeta-Jones). Eindconclusie: elk detail telt en één man kán het verschil maken. Een aandoenlijke en grappige feelgood fantasie, losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Merhan Nasseri, een Iraanse vluchteling die in 1988 strandde op de luchthaven Charles de Gaulle.

Replica
Voor de film werd een zo goed als complete replica van (een deel van) JFK Airport gebouwd, roltrappen, winkels en balies incluis. Tal van commerciele giganten, zoals McDonald’s en W.H. Smith, betaalden fikse sommen om hun verkooppunt in de fictieve “terminal” opgenomen te zien. Zonder garantie dat hun shop of logo in de finale cut te zien zou zijn, evenwel.

Spielerei
The Terminal is deels een satire op onze jachtige, protectionistische consumptiemaatschappij, deels een ode aan het genie van Frank Capra en diens It’s a Wonderful Life. Maar u mag er ook gewoon een romantische komedie of een
sprookjesachtige Spielerei in zien.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Special Edition 2DVD
Genre: Romantische komedie
Regie: Steven Spielberg
Originele release: 2004
Duur: 130 minuten
Cast: Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci, Chi McBride, Diego Luna
Beeld en geluid: Engels en Nederlands gesproken, Dolby Digital 5.1 - 16:9
Speelduur: 130 min.

Extra's:
• Booking the Flight (script/verhaal)
• Waiting for the Flight: building The Terminal
• Boarding: The People of The Terminal
• Tom Hanks is “Viktor” en Catharine Zeta-Jones is “Amelia”
• Viktor’s World
• Making of
• The Music of The Terminal
• Airport Stories
• FotogalerijK3 EN HET MAGISCHE MEDAILLON
Huur: release 25 januari
Koop: release 27 januari

In K3 en het magische medaillon gaan de meisjes van K3 aan de slag in hun droomhuis. Wat ze niet weten, is dat er ergens in het huis een waardevol medaillon verstopt zit. In dat medaillon zit een geest verscholen die al je wensen in vervulling kan laten gaan. Alleen Gazpacho, een gevaarlijke boef, weet van het bestaan van het medaillon af en van de toverkracht die erin verborgen zit. Hij zal dan ook niet rusten voordat hij het medaillon in zijn bezit heeft. Kunnen Kristel, Kathleen en Karen daar een stokje voor steken?

Genre: Family/Avontuur
Regie: Indra Siera
Cast: Karen Damen, Kathleen Aerts, Kristel Verbeke, Paul de Leeuw
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Speelduur: 60 min.

Extra's:
• 2 trailers
• Making of
• Clip Superhero
• Karaokeversies

UIT HET ARCHIEF