:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2005
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2005
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2005-01-18 - Geplaatst door: Werner
CIRQUE DU SOLEIL
- ALEGRIA
- LA NOUBA
- FIRE WITHIN

Release koopdvd: 3 februari (Alegria & La Nouba), 17 februari 2005 (Fire Within)

Drie unieke titels op DVD voor de fans van Cirque du Soleil: Fire Within, is een exclusieve blik achter de schermen in een 13-delige serie; La Nouba, een compleet nieuwe show met als oorsprong Disneyland; en tenslotte de wereldberoemde Alegria-show, nu voor het eerst hier op DVD verkrijgbaar.

Synopsis
Cirque du Soleil moeten we niet meer voorstellen. Deze wervelende en sprookjesachtige show heeft nieuwe interesse opgewekt voor het Circus en dit bij een enorm breed publiek wereldwijd. Artiesten uit alle culturen tonen het beste van hun kunnen in een spectaculair geënsceneerd decor, op betoverende muziek, en met oogstrelende kostuums. Het is een feeërieke smeltkroes van wat mensen overal ter wereld met hun lichaam kunnen doen. In de 13-delige documentaire Fire Within volgen we de artiesten in close-up al vanaf 8 maanden voor de première van de show Varekai. We ervaren hoe hoog de verwachtingen zijn en wat een ongelooflijke fysische en emotionele krachten van deze circusmensen gevraagd worden. We volgen het creatieve en menselijke proces op de voet om te zien hoe deze harde dagelijkse realiteit stilaan omslaat in magie. Deze reeks werd bekroond met de Emmy Award voor het beste non-fictie programma in 2003.

La Nouba werd rechtstreeks gefilmd op de permanente site van het Disney Resort in Orlando-Florida. Het is een voorstelling als in een droom, met ontelbare clowns, ballerina’s, trapezisten en andere artiesten. Ze voeren nummers op gaande van een demonstratie op een BMX-fietsje tot evenwichtsoefeningen hoog in de lucht! Een feest voor het oog!

Ook Alegria is een feest, een stemming, een gevoel. In het Spaans betekent het "viering". Overal waar Alegria werd opgevoerd weergalmt het applaus nu nog. Breng de vreugde van deze gekke wereld op z’n kop tot in de huiskamer, met deze editie op DVD.

Regisseur: Louis Cohen (Icebreaker)
Genre: Muziek

Extra op DVD:
Fire Within:
• Documentaires: "Q&A" en "The Reunion"
• Trailers: "Cirque Club", "Cirque on DVD", "Cirque du Soleil: Varekai", "Cirque du Soleil: La Nouba" en "Cirque du Soleil: Solstrum"
La Nouba (disc 2):
• Documentaires: "Les Cons", "Meet the Musicians"
• Interviews met cast en crew
• Fotogalery
• Trailers: "Cirque Club", "Cirque on DVD", "Cirque du Soleil: Fire Within", "Cirque du Soleil: La Nouba" en "Cirque du Soleil: Solstrum"
Alegria
• Documentaires: "A Different Perspective", "A Journey to Alegria", "Filming Alegria"
• Interviews met de artiesten
• Multi angle optredens
• PromotiespotjeEASY RIDER
Release koopdvd: 17 februari 2005

De cultfilm van de jaren ’60.
Leren jacks, zonnebrillen en schitterende choppers. Dit zijn, samen met de meeslepende hits uit de jaren ’60, enkele basisingrediënten uit de klassieker Easy Rider.

Columbia TriStar Home Entertainment startte vanaf september met het "Columbia Classics Collection" – label. Op regelmatige basis worden echte klassiekers onder dit label uitgebracht. De DVD’s die onder dit label uitkomen, zijn zeer luxe verpakt en bevatten fotosets, dikkere booklets met productie aantekeningen en zeldzame filmcells. De derde klassieker Easy Rider is vanaf 17 februari verkrijgbaar.

Synopsis
In Easy Rider verlaten twee mannen hun thuisfront om hun ‘American Dream’ te verwezenlijken. Easy Rider is onderdeel van Columbia TriStar’s Classic Collection. De DVD bevat interessante, nieuwe extra’s. Luister bijvoorbeeld naar wat Dennis Hopper, regisseur van de film, te zeggen heeft over zijn ervaringen met het regisseren en acteren in de film. Easy Rider verschijnt op 17 februari 2005 op DVD.

Wyatt (Peter Fonda) en Billy (Dennis Hopper) zijn twee hippiemotorrijders die vertrekken richting New Orleans, op zoek naar hun ‘Amerikaanse Droom’. De reis van California naar New Orleans wordt een rit vol seks, drugs en rock 'n roll, waarbij ze de meest uiteenlopende personen tegenkomen. Na verloop van tijd ontmoeten ze de prettig gestoorde advocaat George (Jack Nicholsons eerste grote rol). Er is één probleem, de stoere motorrijders worden niet door de bewoners van New Orleans geaccepteerd...

Academy Award-winnaar Jack Nicholson (Beste Acteur in One Flew Over The Cuckoo’s Nest, 1975) schittert samen met Peter Fonda en Dennis Hopper in deze onconventionele klassieker, die door de Amerikaanse krant ‘Time Magazine’ werd aangeprezen als "Eén van de tien belangrijkste films uit het vorig decennium."

Regisseur: Dennis Hopper (Out of the Blue, Colors, Chasers)
Acteurs: Peter Fonda (Love and a .45, Ocean’s Twelve, Capital City), Dennis Hopper (Speed, Edtv, True Romance), Phil Spector (Imagine: John Lennon, Mayor of the
Sunset Strip
), Jack Nicholson (Batman, Something’s Gotta Give, As good As It Gets, Anger Management)
Genre: Roadmovie

Extra op DVD:
• "Easy" audiocommentaar van Dennis Hopper
• Documentaire: "Shaking the Cage" met commentaar van Peter Fonda
• Filmografieën van cast en crewHELLBOY
Release huurdvd: 1 februari 2005, release koopdvd: 3 februari 2005

Ron Perlman schittert als sympathiek rood monster, met tal van grappige oneliners, in de visueel verbluffende verfilming van het stripverhaal Hellboy.

Synopsis
De actuele stripserie Hellboy van Mike Mignola werd opvallende in beeld gebracht door een meester in het bovennatuurlijke Guillermo del Toro. Het resultaat is twee uur lang supercool entertainment voor al wie openstaat voor wat sci-fi fantasie. In de laatste donkere dagen van wereldoorlog II proberen de Nazi’s met de hulp van zwarte magie zich van de ondergang te redden. Een kleine rode demon ziet het daglicht voordat de geallieerden deze experimenten stop zetten. Gelukkig komt Hellboy (Ron Perlman) terecht bij een geleerde professor Bruttenholm (John Hurt) die hem het "goede" leert, zodat hij nu werkt bij een geheime regeringscel die de mensheid moet beschermen tegen duistere krachten. Hij is daar in het bizarre gezelschap van andere paranormale wezens zoals de mensvis Abe Sapien (Doug Jones) en zijn licht ontvlambare vriendin Liz Sherman (Selma Blair). Maar het mythische kwaad duikt weer op in de vorm van de snoodaard Rasputin (Karel Roden). Hellboy en zijn kompanen moeten de mensheid redden uit de handen van de duivel in persoon!

Fenomenale actie, zwarte humor en oogverblindend spektakel worden op visueel verbluffende manier gemixt. De effecten zijn overdreven en absurd, maar dat maakt deze film juist zo bijzonder. Last but not least is de vertolking van Ron Perlman ijzersterk: met zijn onvergetelijk kop, is hij als gegoten voor deze rol: een robuuste vent met een hart van goud, die meedogenloos afrekent met buitenaards kwaad en slijmerige creaturen! Een absolute must op DVD met meer dan boeiende extra’s zoals exclusieve DVD-strips van Mike Mignola.

Regisseur: Guillermo Del Toro (Blade II, Mimic)
Acteurs: Ron Perlman (Alien: Resurrection, Beauty & the Beast, Enemy at the Gates, Blade II, Star Trek: Nemesis), Selma Blair (Scream 2, The Sweetest Thing, Legally
Blonde, Cruel Intentions
), John Hurt (Harry Potter 1, Captain Correlli’s Mandolin,
Rob Roy, Alien, The Elephant Man
)
Genre: Science fiction/horror

Extra op DVD
Disc 1:
• Introductie door Guillermo del Toro
• Audiocommentaar van regisseur Guillermo del Toro, producent Mike Mignola en de bedenkers van Hellboy
• Audiocommentaar van Ron Perlman, Selma Blair, Rupert Evans en Jeffrey Tambor
• DVD-ROM: Aantekeningboekje van de regisseur, Printversie van het originele script, boek van de script’s supervisor
• DVD Comics: On-screen icons getekend door Mike Mignola
• Documentaires: "Right Hand of Doom: Abbey Ruin, Broom’s Office, Machen Library Alley, Subway Station, Subway Tunnels, Kroenen’s Lair, Egg Chamber en Catacombs" (ook te bekijken direct tijdens de film met optie: White Rabbit)
• Cartoons "From the Den: Hellboy Recommends...": Gerald McBoing Boing, The Tell Tale Heart, How Now Boing!Boing! en Gerald McBoing!Boing! On the Planet Moo
• Picture-in picture storyboardvergelijkingen tijdens de film
Disc 2
• Introductie door Selma Blair
• "Hellboy: Seeds of Creation" – 26 documentaires over stunts, make-up, digitale effecten, proteses, animaties en nog veel meer
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar
• "Kroenen’s Lair": van Storyboard naar film vergelijkingen met video-introducties en multi angle features
• Biografieën van de karakters
• Filmografieën van cast en crew
• Fotogalerie van de marketing campagnes
• Fotogalerie van de 3D-maquettes
• TV spots
• Trailers: Hellboy, Anaconda’s: The Hunt for the Blood Orchid, Boa vs. Python, Frankenfish, Kung Fu Hustle en Spider-Man 2MARRIED WITH CHILDREN - SEIZOEN 3
Release koopdvd: 3 februari 2005

Opnieuw op bezoek bij de Bundy’s.

Synopsis
Ze zijn er in verschillende soorten, ze zijn er in verschillende maten: gezinnen. Er is echter maar één familie die de kroon spant... de familie Bundy! Ga maar eens lekker zitten voor 22 nieuwe afleveringen van de asociaalste familie uit de Verenigde Staten. Ontdek ook de onbekende ‘verloren’ aflevering die nog nooit op TV is uitgezonden. Married with Children, seizoen 3 is vanaf 3 februari 2005 verkrijgbaar in een handige DVD-box die vol zit met Easter Eggs! We hebben je gewaarschuwd...

Daar gaat de buurt... weer! Drie keer is scheepsrecht geldt ook voor deze DVD-box van het complete derde seizoen van Married with Children. De Bundy’s doen alleen wat zij zelf willen en houden met niets of niemand rekening en we zouden ze niet anders willen zien! Ook in deze 22 afleveringen zien we Peggy die alleen aan zichzelf denkt, Kelly die nog steeds in haar eigen simpele wereldje leeft, Bud die denkt dat hij iedereen kan versieren en Al... die gewoon Al is en iedere dag probeert zijn gezin en zijn werk te overleven. Gooooooo Bundy!

Regisseur: Zane Buzby, Gerry Cohen, Amanda Bearse
Acteurs: Ed O'Neill (Little Giants, Wayne's World, Of Mice and Men), Katey Sagal (Maid to Order, The Good Mother, Futurama), Christina Applegate (Don't Tell Mom the Babysitter is Dead, The Sweetest Thing, The Grace Kelly Story), David Faustino (Perfect Harmony, Summer Girl), Amanda Bearse (Protocol, Fright Night), TEd McGinley (Happy Days, Love Boat, Wayne's World)
Genre: Komedie

Extra op DVD:
• 10 Easter Eggs!!
• Trailers: Seinfeld, Starsky & Hutch en The Sweetest ThingWHITE CHICKS
Release huurdvd: 15 februari 2005, release koopdvd: 17 februari 2005

De Wayans brothers zijn weer op pad : na Scary Movie vermaken ze ons met vergelijkbare humor in de komedie White Chicks, een parodie op het lege luxeleventje van sommige media-babes

Synopsis
Shawn en Marlon Wayans kruipen in de huid van twee mislukte FBI agenten Marcus en Kevin Copeland. Ze worden op een zijspoor geplaatst en moeten "babysitten" op de steenrijke en superverwende Wilsonzusjes. Wanneer deze bedreigd worden vinden de Afro-Amerikaanse cops er niets beter op dan zich te vermommen als blanke high society meisjes om de kidnappers te misleiden. Er komt dus heel wat make-up, valse borsten en sexy vrouwenkleding aan te pas voordat ze de ontvoerders echt om de tuin zullen kunnen leiden. Hilarische misverstanden, grappige wendingen en verplichte filmverwijzingen, verzekeren twee uur dolle pret: deze filmkomedie maakt van februari de DVD-maand van de lach!

Regisseur: Keene Ivory Wayans
Acteurs: Marlon Wayans (The Ladykillers, Scary Movie 1 & 2), Shawn Wayans (Scary Movie 1 & 2, New Blood), Jamie King (Bulletproof Monk, Lone Star State of Mind, Pearl Harbor)
Genre: Komedie

Extra op DVD:
• Audiocommentaar van de regisseur Keenen Ivory Wayans en acteurs Shawn en Marlon Wayans
• Documentaires: "How’ d They Do That?", "A Wayans Comedy" en "Encore: On the Set"
• Filmografieën van cast en crew
• Trailers: Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid, Envy, Little Black Book en The ForgottenWRC RECHARGED - 2004
Release koopdvd: 17 februari 2005


Herbeleef dankzij exclusieve on-board camera-opnames de hoogtepunten uit het rally-seizoen 2004

Synopsis
Wie van Rally-sport houdt, droomt er ongetwijfeld van alles van dichtbij eens te kunnen meemaken. Met deze unieke reality reportages op DVD, kan je alle hoogtepunten uit het World Rally Championship 2004 thuis in je luie zetel herbeleven, alsof je naast Petter Solberg zit! Het volledige seizoen, met 16 rally’s dwars door 4 continenten en door de meest onherbergzame terreinen ter wereld, wordt in beeld gebracht. Dankzij verschillende on-board camera’s is het effect verbluffend realistisch en scheur je zelf door de bochten. Je ervaart aan den lijve hoeveel bloed, zweet en tranen deze afmattende motorsport vergt van zijn kampioenen. Duizenden kilometers spannend rijgenot met een gevoel van snelheid in je buik verzekerd.

Genre: Documentaire

Extra op DVD:
• On Board camera’s bij verschillende coureurs
• Documentaires: "Virtual Spectator", "VS – Car Balance", "VS – ATS Mousse System", "VS – Jumps and Suspension", "How TV Works", "Rally Circus / Logistics" en "Ford Service"

UIT HET ARCHIEF