:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paradiso >> PERSBERICHT: NIEUWSBRIEF APRIL 2005
PERSBERICHT: NIEUWSBRIEF APRIL 2005
Bron: Paradiso - Datum: 2005-04-16 - Geplaatst door: Werner
THE CANNES FESTIVAL COLLECTION VOL. 1

Van 11 tot 22 mei 2005 is de hele filmsector opnieuw verzameld in het mondaine Cannes voor het 58ste festival. Ter gelegenheid van dit evenement brengt Paradiso Home Entertainment op 28 april het eerste deel van een unieke collectie op de markt. The Cannes Festival Collection omvat drie meesterwerken die tijdens één van de voorbije edities van het festival aan het publiek werden voorgesteld: Irréversible van Gaspar Noé, The Straight Story van David Lynch en The Man Who Wasn’t There van Joel Coen.



THE PASOLINI COLLECTION

Deze ultieme Pasolini collectie omvat niet alleen de drie films die deel uitmaken van zijn "trilogy of life" (Arabian Nights, The Decameron en The Canterbury Tales), maar tevens de klassieker Salò, ongetwijfeld één van de meest beruchte films allertijden. De DVD van Salò omvat trouwens een aantal zeer exclusieve extra’s. De documentaire "Salò: Past and Present" is een portret van Pasolini met nog nooit eerder vertoonde beelden, set stills en interviews op de set. "Salò’s Children" bestaat uit een aantal interviews met enkele cineasten, die sterk beïnvloed werden door Pasolini’s meesterwerk (onder andere Bertrand Bonello, Catherine Breillat, Claire Denis en Gaspar Noé).



INTERMISSION

Het regiedebuut van de Ierse auteur John Crowley werd geproduceerd door de bekende regisseur Neil Jordan. Op een ‘Altman’-achtige wijze volgt hij een achttal personages in het hedendaagse Dublin. Een energieke film met uitstekende vertolkingen van o.a. Colin Farrell (Tigerland, Minority Report), Colm Meaney (Star Trek: Deep Space Nine), Cillian Murphy (28 Days Later), Shirley Henderson (24 Hour Party People) en Kelly Mcdonald (Trainspotting).




Movie Affairs is één van de weinige labels in de Benelux die uitsluitend kwaliteitsfilms naar voren brengt. Bijna alle films op dit label genoten een bioscooprelease in de Benelux en de DVD’s worden met de grootste aandacht samengesteld. Movie Affairs biedt films uit alle hoeken van de wereld aan, uit alle genres en gerealiseerd door zowel gevestigde waarden als opkomend talent. Movie Affairs staat garant voor kwaliteit en laat u kennismaken met de "andere" toptitels.

THE BROWN BUNNY

The Brown Bunny was ongetwijfeld de meest controversiële prent van het filmfestival van Cannes, editie 2003. Deze roadmovie neemt de kijker mee in de pick-up-truck van Bud Clay die na een motorrace op weg gaat naar zijn huis in Californië. Onderweg probeert Clay gesprekken aan te knopen met een jong meisje met een misvormd gebit, een vrouw van middelbare leeftijd en de licht dementerende ouders van zijn liefje Daisy (opmerkelijke rol van Chloë Sevigny). Met The Brown Bunny breit regisseur Vincent Gallo (die niet alleen verantwoordelijk is voor de regie maar ook voor de productie, het script, de make-up, de kostuums, de hairstyles en het camerawerk) een experimenteel vervolg aan zijn debuut Buffalo 66 (1998).




Welkom bij Green Cow, een onafhankelijk DVD- label dat uitsluitend aandacht heeft voor de re-issue van diverse semi-klassieke films. Ondanks de release van heel wat horror en andere thrillers is Green Cow géén cultlabel. Wel trachten we films onder de aandacht te brengen die op één of andere manier van invloed zijn geweest op de filmgeschiedenis van de afgelopen 50 jaar. Green Cow films kan je terugvinden in elke goede entertainment winkel in de Benelux.

THE PLAGUE OF THE ZOMBIES

De eerste van twee klassiekers die deze maand de Hammer-collectie van Green Cow uitbreiden. Ontdek in The Plague of the Zombies wat voodoo en zombies met elkaar gemeen hebben! Deze DVD werd bovendien verrijkt met twee episodes van de serie "World of Hammer" (episode 8 "Mummies, werewolves and the living dead" en episode 3 "Lands Before Time") en de double feature trailer "The Plague of the Zombies/Dracula Prince of Darkness"). Een must voor alle Hammer-fans!



THE REPTILE

Deze Hammer-productie werd back-to-back gedraaid met The Plague of the Zombies. Locaties en acteurs werden door Hammer geregeld herbruikt omwille van de beperkte middelen. The Reptile en The Plague of the Zombies zijn dus ook ideaal voor een "back-to-back" Hammer horror-avondje. Onder de extra’s bevinden zich tevens twee episodes van "World of Hammer" (episode 9 "Thriller" en episode 13 "The Costumers") en de double feature trailer "The Reptile/Rasputin: The Mad Monk".