:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: ROMEO MUST DIE
PERSBERICHT: ROMEO MUST DIE
Bron: Warner - Datum: 2001-01-26 - Geplaatst door: Serge
In a world of vicious rivalries and violent betrayals only one thing is sure.

Jet Li - Aaliyah - Delroy Lindo - Isaiah Washington - Russell Wong

Release: 7 februari 2001

Een romantische film die bulkt van de actie of een actiefilm vol romantiek. Beide etiketten zijn van toepassing op deze flitsende film, waarin Jet Li zowat alle kunststukjes van de martial arts mag tentoon spreiden, inclusief de imponerende 'wireworks' die van The Matrix de spectacularie bioscoophit maakten die hij geworden is.

In Oakland leven twee rivaliserende family gangs, de Chinese maffia en deo zwarte maffia, in een relatief rustige staat van koude oorlog... tot een rijke zakenmagnaat in hun midden neerstrijkt. Hij belooft hen beiden een aanzienlijk bedrag in ruil voor de eigendomsaktes van de domeinen aan de oever, het actieterrein van de bendes. Het is zijn bedoeling er een imposant NFL (football) stadion neer te poten, maar niet alle grondeigenaars tonen zich even bereid hun bezit of te staan. Beide bendeleiders, Ch'u Sing (Henry 0) en lsaak O'Day (Delroy Lindo) zetten hun manschappen in om deze toch te overtuigen, met zachte of harde hand, naargelang de omstandigheden vereisen. Merkwaardig genoeg is Pa, de zoon van de Chinese bendeleider, de eerste die het slachtoffer wordt van deze explosieve situatie. Het bericht van zijn dood komt zijn broer Han (Jet Li) ter ore, een ex-politieagent die een straf uitzit in een gevangenis in Hong Kong. Vastbesloten om de dood van zijn broer uit te pluizen, verscholkt Han zijn bewakers en zet koers richting United States. Eenmaal op Amerikaanse bodem loopt Han toevallig de betoverende Irish (Aaliyah) tegen het lijf. Zij is de dochter van lsaak, maar zet zich af tegen de praktijken van haar vader. De vonken slaan onmiddellijk over en ze slaan de handen in elkaar om het kluwen van onopgeloste vraagstukken te ontrafelen. Zo belanden ze in een ingewikkeld web van intriges en onderliggende complotten waarin niemand nog zeker weet wie nu precies de vijand is. Het wordt geen sinecure om zich hieruit te vechten... Niet alleen actie en romanliek zijn overvloedig aanwezig in de film, ook de lachspieren worden veelvuldig geprikkeld. De confrontatie van Han met de hem enigzins vreemde Amerikaanse cultuur en gebruiken zorgt voor hilarische taferelen.

Romeo Must Die verenigt het beste van oost en west en giet er een smakelijk sausje van opzwepende R&B en Hiphop muziek overheen. Op de soundtrack vinden we klinkende namen terug als Aaliyah, DMX (die in de film de rol van Silk vervult, de rechterhand van lsaak), Destiny's Child, Ginuwine, Mack 10, Timbaland & Magoo, BG, Joe…

Specificaties:
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: 16
Speelduur: 111 min.

Extra's:
• Bioscooptrailers
• Korte documentaires
• Making Of
• Videoclip Aaliyah "Try Again"
• Videoclip Aaliyah en DMX "Come Back in One Piece"
• Making of "Try Again"
• Visuele Effecten Proces
• Dagboek van een (legale) gekke special effects bommenlegger
• Anatomy of a Stunt
• The Sound Stage
• DVD-ROM: interactief spel "A martial arts expert", web events,chat room, weblinks, originele bioscoopwebsite

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron