:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: THE PERFECT STORM
PERSBERICHT: THE PERFECT STORM
Bron: Warner - Datum: 2001-03-08 - Geplaatst door: Serge
The Storm is coming!

George Clooney - Mark Wahlberg - Diane Lane - John C. Reilly - Karen Alien

Release: 7 maart 2001

Halloween 1991, die bewuste oktober deed dit macabere feest zijn naam alle eer aan in Amerika's oudste vissersstadje Gloucester. De natuur ontketende zich er in een nooit eerder opgemeten woeste kracht toen orkaan Grace in volle vaart op twee kleinere tropische stormen afstevende en zich vlak boven Gloucester met hen verstrengelde. Door hen gevoed werd haar toch al meedogenloze geweld verdrievoudigd. Het stormenhuwelijk voltrok zich zo snel dat de meteorologen nauwelijks de tijd kregen om een naam te bedenken voor dit natuurfenomeen, zelfs amper de gelegenheid kregen om te waarschuwen voor het gevaar. Uiteindelijk zou hij blijven voortleven als 'The No-Name storm', 'The Halloweenstorm' of ook, volgens de meteorologen... 'The Perfect Storm'.

En middenin deze natuurexplosie bevond zich de nietige vissersschuit de 'Andrea Gail', vechtend tegen huizenhoge golven, vastbesloten ondanks alles een veilige thuishaven te bereiken.

Sebastian Junger schreef een boek over de lotgevallen van haar bemanning en Wolfgang Petersen, die zich eerder al in het water waagde met Das Boot en in Airforce One ook de lucht niet schuwde, nam de verfilming van deze bestseller voor zijn rekening.

De zwaardvisser "Andrea Gail" loopt na ettelijke teleurstellende visvangsten eens te meer met een povere buit de haven binnen. Haar bemanningsleden zullen moeten rondkomen met een heel karig loon, in tegenstelling tot hun collega's van de 'Hannah Boden', die gerund wordt door kapitein Linda Greenlaw (Mary Elizabeth Mastrantonio). Billy Tyne (George Clooney), de kapitein van de 'Andrea Gail' besluit niet bij de pakken te blijven zitten en roept zijn bemanningsleden samen om onmiddellijk opnieuw uit te varen, ditmaal voor de 'grote vangst'. De jonge stapelverliefde Bobby (Mark Wahlberg), na weken eindelijk weer herenigd met zijn geliefde Christina (Diane Lane), pruttelt legen. Tegen Christina's zin stemt hij uit financiële noodzaak dan toch in om mee te gaan. Samen met de verbitterde, gescheiden Murphy (John C. Reilly), de bij de vrouwen populaire Jamaicaan Alfred Pierre (Allen Payne), de wanhopig naar vrouwelijk gezelschap zoekende Bugsy (John Hawkes) en de op het laatste nippertje aangeworven Sully (William Fichtner), kiezen ze het ruime sop. Voor Billy staan de zaken vast: ditmaal moeten en zullen ze bijten. Om zijn doel te bereiken is hij zelfs bereid zijn schip tot aan de Flemish Cap te voeren, die bekend staat om haar rijke visgronden. Hiermee waagt hij zich wel heel ver op zee, maar de bemanning volgt hem in zijn besluit, nietsvermoedend dat de weg terug doorheen de woeligste zee ooit zal voeren...

The Perfect Storm is een film die des te beklijvend werkt door de achterliggende realiteit uit een nog niet zo heel ver verleden. De filmmakers slaagden er perfect in de nietigheid voelbaar te maken van een groepje mensen dat uit alle macht probeerde op te tornen tegen het onbedwingbare watergeweld. Tegelijk wordt ook een beeld geschotst van de moedige reddingswerkers, die met gevaar voor eigen leven het natuurmonster trotseren in de hoop enkele levens te redden.

Specificaties:
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 EX
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: 16
Speelduur: 125 min.

Extra's:
• Bioscooptrailer
• 3 Documentaires 'achter de schermen'
• 2 Commentaren van de Cineast/Auteur
• Yours Forever fotomontage
• Conceptual art presentatie met commentaar van de regisseur
• Presentatie van storyboards

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron