:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI-AUGUSTUS 2005
PERSBERICHT: RELEASES JUNI-AUGUSTUS 2005
Bron: Homescreen - Datum: 2005-06-23 - Geplaatst door: Werner
Marsupilami op DVD
Voor het eerst in Nederland op DVD: de avonturen van de bekende tekenfilmheld Marsupilami! Samen met zijn vrouw en drie kinderen woont dit geel met zwart bevlekte beest in het tropisch regenwoud van Palombië. De Marsupilami reeks bestaat uit zes DVD's met elk twee of drie afleveringen. Vanaf 6 september zijn de eerste drie Marsupilami DVD's te koop: De avonturen van Marsupilami, Marsu Rally en Marsupilami in Chiquitoland.

Le Conseguenze Dell' Amore te huur
De arthouse bioscoophit Le Conseguenze Dell' Amore is dit jaar de grote winnaar van de David di Donatello's, het Italiaanse equivalent van de Oscars, waar hij onder andere de prijs voor Beste Regisseur en Beste Acteur kreeg. Ook was Le Conseguenze Dell' Amore in 2004 genomineerd voor een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en kreeg hetzelfde jaar een European Film Award nominatie. Door de Belgische pers is Le Conseguenze dell' Amore zeer lovend ontvangen:

"intrigerende, visueel bijzonder smaakvolle film..." - De Standaard **
"een erg mooi gefotografeerde, melancholische kroniek... " - De Morgen ***

Le Conseguenze Dell' Amore is vanaf 16 augustus te huur op DVD.

Hieronder een overzicht van de nieuwe releases voor de maanden juni, juli en augustus 2005:THE EDUKATORS
Van Hans Weingartner;
Te huur vanaf 14 juni
Te koop vanaf 16 augustus

The Edukators is een origineel en brutaal vertelde film over drie jonge wereldverbeteraars. Onder de naam 'The Edukators' breken ze in bij grote villa's en herschikken het meubilair, waarbij ze niks stelen maar de boodschap 'de vette jaren zijn voorbij' of 'u heeft te veel geld' achterlaten. Wanneer ze betrapt worden door een huiseigenaar, resulteren roekeloze keuzes in een ongewilde kidnapping. Hierdoor worden de drie idealisten geconfronteerd met de normen en waarden van hun machtige tegenstanders en blijkt politiek activisme ineens moeilijker dan gedacht.

Herkomst: Duitsland Oostenrijk 2004
Speelduur: 127 min.
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 5.1
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Extra's: (enkel koopversie)
• Making Of
• Cannes Item
• Deleted ScenesEL ABRAZO PARTIDO
Van Daniel Burman;
Te huur vanaf 14 juni
Te koop vanaf 12 juli

Ariel, een neurotische twintiger uit Buenos Aires, wil antwoorden op zijn vragen: Waarom verdween zijn vader vlak na Ariels geboorte om te vechten voor Israël? Waarom keerde hij nooit terug? En waarom laat dat zijn moeder en broer schijnbaar koud? Dan komt Ariel's vader plotseling terug, met een nieuw verhaal, een nieuwe waarheid en vooral de omarming waarnaar Ariel zolang heeft gezocht. De film van regisseur Daniel Burman won tijdens de Berlinale 2004 de Zilveren Beer voor Beste Regie en de Zilveren Beer voor Beste Acteur.

Herkomst: Argentinië 2003
Speelduur: 99 min.
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Surround 2.0
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Extra's:
• BioscooptrailerYOL
Van Yilmaz Güney & Serif Gören
Te koop vanaf 7 juni (NRC Handelsblad DVD collectie)

Yol is het verhaal van vijf gevangenen die tijdens een week verlof hun families opzoeken. De belevenissen van deze gevangenen geven een scherp beeld van het menselijke landschap van Turkije in de jaren tachtig. Güney, die met de film een Gouden Palm won, schreef het scenario toen hij in de gevangenis zat en heeft na zijn ontsnapping de film voltooid. Yol werd achttien jaar lang verboden in Turkije.

Herkomst: Turkije 1982
Speelduur: 109 min.
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Mono (als Dolby Surround 2.0 op de DVD)
Taal: Turks
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• ProductionnotesTHE SNOW WALKER
Van Charles Martin Smith;
Te koop vanaf 14 juni

1953. Oorlogsveteraan en vrachtpiloot Charlie Halliday (Barry Pepper) ontmoet tijdens een routineklus in de wildernis van de Noordpool een paar Eskimo’s met onder hen een zieke jonge vrouw. De mannen vragen Charlie om haar terug te vliegen naar een ziekenhuis; hun enige hoop dat het meisje zal overleven. Eerst weigert Charlie nog, maar als de vissers hem twee waardevolle walrusslagtanden aanbieden, wordt de verleiding hem te groot. Als Charlie’s vliegtuig op de terugweg crasht in een ijsmeer blijken ze honderden kilometers verwijderd van de bewoonde wereld...

Herkomst: Canada 2003
Speelduur: 103 min.
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Surround 2.0
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Extra's:
• The Making Of
• Interview met Annabella PiugattukA.K.A.
Van Duncan Roy;
Te koop vanaf 14 juni

De achttienjarige Dean groeit op met een misbruikende en asociale vader. Eenmaal het huis uitgeschopt neemt Dean de identiteit aan van de zoon van zijn schatrijke nieuwe werkgeefster, Lady Tryffon. Vanaf dat moment geniet hij volop van het leven van de Britse upperclass. De vraag is echter hoe lang hij dit spel van leugens kan volhouden. A.K.A. wordt vanuit verschillende perspectieven in drie naast elkaar gemonteerde beelden verteld.

Herkomst: Engeland 2002
Speelduur: 123 min.
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Surround 2.0
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Extra's:
• De DVD bevat zowel de originele splitscreen versie (triptiek) als de single screen versie.DIE ZAUBERFLÖTE
Van Ingmar Bergman;
Te koop vanaf 1 juni

In Die Zauberflöte brengt Ingmar Bergman zijn liefde voor klassieke muziek, theater en film tot uitdrukking, wat geresulteerd heeft in een smaakvolle hommage aan Mozarts voortreffelijke opera. Josef Köstlinger schittert als Tamino, een jonge krijger, die overgehaald wordt door de Koningin van de Nacht om haar dochter Tamina uit de handen van de tovenaar Sarastro te redden. Tamino wordt verliefd op Tamina en komt erachter dat Sarastro in werkelijkheid een goedgezinde heerser is. Zelfs bijna dertig jaar na de eerste vertoning, blijft Die Zauberflöte de meest verfijnde operaverfilming ooit.

Herkomst: Zweden 1975
Speelduur: 129 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands en Frans

Extra's:
• BioscooptrailerAGATA E LA TEMPESTA
Van Silvio Soldini;
Te huur vanaf 26 juli

Het leven van Agata, de enthousiaste eigenaresse van een populaire boekwinkel, komt op de kop te staan als ze door een bijna twee keer zo jonge man het hof wordt gemaakt. In haar omgeving breken alle gloeilampen vanwege haar emotionele electriciteit en ze verandert van een volwassen onafhankelijke vrouw in een jeugdig verliefd meisje. Gefilmd in een excentrieke stijl biedt de film een kleurrijk palet dat aansluit bij de karakters en hun gevoelens. Elke scène bruist dankzij de frisse patronen in kleur, set en kostuums. De soundtrack sluit daar naadloos bij aan en biedt een tintelende selectie muziek.

Herkomst: Italië 2003
Speelduur: 120 min.
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 5.1
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands & FransAMATOR
Van Krzysztof Kieslowski;
Te koop vanaf 5 juli (NRC Handelsblad DVD collectie)

Het vredige bestaan van Filip verandert drastisch als hij een filmcamera koopt om de eerste levensdagen van zijn pasgeborene mee vast te leggen. Omdat hij de enige in zijn dorp is die een camera bezit, wordt hij gevraagd te filmen in de plaatselijke fabriek. Van een gelukkige, rustige vader en echtgenoot verandert hij in een obsessieve filmer die alleen nog maar oog heeft voor wat er voor zijn camera staat.

Herkomst: Polen 1979
Speelduur: 112 min.
Beeld: Kleur, 4:3 (in org ratio 1.33:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0
Taal: Pools
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Production NotesLE CONSEGUENZE DELL'AMORE
Van Paolo Sorrentino;
Te huur vanaf 16 augustus

Iedereen heeft wel een onbespreekbaar geheim, maar Titta Di Girolamo heeft er meer dan één. Waarom zou een man van vijftig, afkomstig uit het zuiden, anders acht jaar in een anonieme hotelkamer in een anonieme stad in het Italiaanse deel van Zwitserland willen wonen? Regisseur Paolo Sorrentino laat in zijn tweede lange speelfilm zijn gevoel blijken voor framing, perspectief en compositie. Le Conseguenze dell'Amore is dit jaar de grote winnaar van de Donatello's, het Italiaanse equivalent van de Oscars. De film heeft de Donatello's gewonnen voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Script, Beste Acteur (Toni Servillo) en Beste Fotografie.

Herkomst: Italië 2004
Speelduur: 96 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands en Frans

Extra's:
• BioscooptrailerWHAT THE *BLEEP* DO WE KNOW?
Van Mark Vicente, Betsy Chasse, William Arntz;
Te huur en te koop vanaf 16 augustus

What The Bleep Do We Know!? is een verrassend nieuw soort film. Hij bestaat gedeeltelijk uit interviews, een verhaallijn en gedetailleerde en inspirerende visuele effecten en animaties. De hoofdrolspeelster, Amanda, wordt gespeeld door Oscar winnares Marlee Matlin (Children Of A Lesser God). Zij beleeft een Alice in Wonderland avontuur. Nadat haar dagelijkse, weinig inspirerende leven uit elkaar valt, komt ze in een wereld terecht die door wetenschappers wordt aangeduid als de ‘kwantum dimensie', die zich bevindt buiten de door ons waargenomen, normale werkelijkheid.

Herkomst: Verenigde Staten 2004
Speelduur: 108 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans

Extra's:
• Q&A filmmakers
• Interviewclips
• Aeon Spoke Music Video
• TrailerSISTER MY SISTER
Van Nancy Meckler;
Te koop vanaf 16 augustus

De zusjes Christine en Léa werken als dienstbode bij Madame Danzard en haar dochter Isabelle. Madame Lazard is koel, dominant en streng en voor haar personeel voert ze een waar schrikbewind. Christine en Léa zijn liefdesloos opgevoed in een nonnenklooster en zoeken liefde en tederheid bij elkaar. Op een troosteloze februari-middag komt het tot een confrontatie tussen de vier vrouwen en een niet te vermijden gewelddaad. Prachtig in beeld gebrachte verfilming van het toneelstuk My Sister in the House, gebaseerd op de dubbele moord die de Franse Papin-zussen in 1933 pleegden op hun werkgeefster en haar dochter.

Herkomst: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten 1994
Speelduur: 89 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands