:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: MARSUPILAMI
PERSBERICHT: MARSUPILAMI
Bron: Homescreen - Datum: 2005-07-19 - Geplaatst door: Serge
Dinsdag 6 september brengt Homescreen de eerste drie dvd's uit met Nederlandstalige tekenfilms over de populaire stripheld Marsupilami. De dvd's, voor kinderen van vier tot twaalf jaar, zijn te koop in speelgoedwinkels, grote warenhuizen en videotheken.

De Marsupilami is een geel dier met zwarte vlekken. Hij is één meter hoog, heeft geknikte oren, roze handen en een staart van acht meter die hij kan gebruiken als springveer, bokshandschoen, lasso of hengel. Zijn gebruikelijke roep is "hoeba hoeba". De stripheld werd gecreëerd door André Franquin en is bekend geworden door de strips van Robbedoes en Kwabbernoot.

In de dertiendelige serie tekenfilms is Marsupilami een humoristisch, stoer en nieuwsgierig beestje dat met zijn gezin in het tropisch regenwoud van Palombië woont en daar vrolijke en spannende avonturen beleeft. De tekenfilms van elk 26 minuten zijn Nederlands gesproken, onder meer met de stemmen van Thijs van Aken en Sander de Heer. Ze waren nog niet eerder te zien in de bioscoop of op tv. Ze verschijnen op zes dvd's die elk een adviesprijs hebben van 12,50 euro.

Dinsdag 6 september liggen de eerste drie dvd's in de winkel. Op "De avonturen van Marsupilami" staan drie verhalen: Marsupilami moet een gestolen ei terugvinden, hij zet een hotel op stelten en hij bevrijdt een aapje uit de dierentuin. Op de tweede DVD, Marsu Rally, moet hij zijn ontvoerde kinderen Bibi, Bobo en Bibu redden en veroorzaakt hij chaos in het regenwoud. Op de derde dvd, Marsupilami in Chiquitoland, schiet Marsu zijn kinderen te hulp in een pretpark en moet hij de vloek over een piramideschat opheffen.

De dvd's Marsolympische Spelen, Marsupilami in het circus en Marsupilami en zoon zijn te koop vanaf 1 november, 13 februari 2006 en 10 maart 2006.

De website van Homescreen: www.homescreen.nl