:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2005
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2005
Bron: Warner - Datum: 2005-08-02 - Geplaatst door: Werner
LEPEL
Wie je ook zoekt, het avontuur zal je vinden.

Lepel is een avontuurlijke familieflim over het negenjarige jongetje Lepel. Na de mysterieuze verdwijning van zijn ouders, ontfermt zijn gemene oma Koppenol zich over Lepel. Zij gebruikt hem als haar knechtje. Wanneer Lepel op een dag de kans krijgt, ontsnapt hij en verstopt zich in een warenhuis. Hij raakt daar bevriend met het stoere meisje Pleun, dat stiekem achter de truien woont. Lepel en Pleun krijgen hulp van Max~ een vriendelijke verkoper die in stilte verliefd is op juffrouw Broer, de cheffin van de winkel. Max en Pleun bedenken een plan waarmee ze Lepels ouders hopen te vinden. Tijdens hun zoektocht wordt ook juffrouw Broer ongewild in hun complot betrokken. Koppenol geeft Lepel echter niet zomaar op. Samen met Lepels meester Bijts probeert ze hem terug te krijgen. De winkel is overdag niet langer veilig voor Lepel. Gelukkig heeft hij Pleun, die zorgt dat hij uit de klauwen van Koppenol blijft en die hem helpt zijn ouders te vinden.

Lepel bevat alle ingredi๋nten van een geslaagde kinderfilm. De geslaagde mix van humor, emotie en spanning leverden hem op het Barnefilm festival in Noorwegen de Film & Kino's Children's Film Award op en bezorgden hem de Script Writing Award op het Goldener Spatz Kinder Film & Fernseh Festival.

Technische fiche:
Regie: Willem van de Sande Bakhuyzen
Cast: Barry Atsma. Reinout Bussemaker, Neeltje de Vree, Carice van Houten, Kees Huist, Loes Luca, Joep Truijen, Peter Van den Begin
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands
Ondertiteling: Engels
Speelduur: ca 90 mm.
Releasedatum: 31 augustus 2005

Extra's:
• Bioscooptrailers:Lepel, Het paard van Sinterklaas
• Bloopers
• Lepel journaal



TRACTOR TOM
- De goochelshow
- Sportdag

Tractor Tom, wat zouden we zonder jou moeten?

Contender Entertainment Group bouwde rond het kiassieke thema van de boerderij deze leuke animatiereeks die aan de overkant van het kanaal reeds verdiend succes boekte en binnenkort ongetwijfeld ook hier alle kinderharten zal veroveren. Centraal staat de schattige rode tractor, een onmisbaar gegeven op een boerderij. Deze nieuwsgienge en ondernemende tractor luistert naar de naam Tom. Tractor Tom verkent aflevering na aflevering met de nodige humor, vergezeld door de dieren en natuurlijk ook boerin Fi en haar rechterhand Matt het leven op en rond de kleurrijke Springhill boerderij, waar achter elke hoek een nieuw spannend avontuur schuilt. Tractor Tom staat ook altijd paraat als boerin Fi een helpende hand nodig heeft. Zijn vele dierenvriendjes staan hem daarin met plezier bij. Riff, de betrouwbare herdershond, Wack en Bach, de prettig gestoorde eenden, Purdey, de gestreepte kat die het leven graag aan de makkelijke kant neemt, Winnie, het paard, haar ondeugende zoon Snicker en Mo, de lieve melkkoe, draaien er hun hand niet voor om om in te springen waar Toms talrijke hulpstukken tekort schieten. Verder zijn er ook nog zijn gemotoriseerde boerderijgenootjes. Buzz, een luidruchtige jonge quad vol kattekwaad, Wheezy, de knorrige oude maaidorser, en Rev, de ietwat verwaande pick up truck. Tractor Tom combineert eersteklas kinderentertainment met het bijbrengen van waardevolle lessen op het vlak van groepswerk, problemen oplossen. broederlijk delen, het milieu en alle mogelijke relevante onderwerpen voor die leeftijd. Dankzij de humoristische benadering, de sterke karaktertekening, de begeesterende muziek en de ongebreidelde fantasie, houdt de serie de onverdeelde aandacht van de allerjongsten vast.

In de wereld van tractor Tom is alles mogelijk!

AFLEVERINGEN DE GOOCHELSHOW
1. Beltoon
Matt is zijn mobiele telefoon verloren en Tom helpt hem met zoeken.
2. De goochelshow
Matt en Fi besluiten om zelf een show vol entertainment op te zetten.
3. Appel overschot
Het lijkt erop dat de appeloogst bij iedereen voor grote problemen zorgt. Tom heeft een goed idee om iedereen op te vrolijken!
4. Schapenmoeder Tom
Tom wordt helemaal wit wanneer hij met meel is overgoten en een losgebroken lam denkt dat Tom zijn moeder is.
5. Voetbalgek
Met het opruimen van de schuur, vindt Tom een voetbal. Het hele team doet mee aan een wedstrijd.

AFLEVERINGEN SPORTDAG
1. Lekker schoon
Het is oogsttijd en Wheezy is heel hard aan het werk. Maar er is een grote storm op komst. Rev en Tom besluiten te gaan helpen voordat het begint te regenen.
2. Buzz waait weg
Het waait erg hard op de boerderij en Buzz denkt dat hij kan vliegen. Maar dan belandt hij in een boom. Hoe kan Tom helpen om Buzz uit de boom te krijgen?
3. Waar is Wheezy?
Wheezy is heel erg moe en hij denkt dat Fi hem wil vervangen. Hij verdwijnt, maar kan Tom hem op tijd vinden?
4. Sportdag
Tom is zo ge:inspireerd door Matt zijn training voor de plaatselijke sportdag, dat hij begint met gewichtheffen. Spoedig doen alle dieren met Tom mee.
5. De grote sprong
Fi is er niet gerust op dat Winnie genoeg beweging krijgt, dus zet ze wat hindernissen voor haar klaar.

Technische fiche:
Creatie: Contender Entertainment Group
Regie: Jerry Hibbert
Taalkeuze in Stereo 2.0: Nederlands
Speelduur: ca 55 min.
Releasedatum: 10 augustus 2005

TRACTOR TOM DAG
Op 13 augustus brengt de nieuwe kindervriend Tractor Tom een bezoekje aan Belgi๋. Kinderboedenj De Lenspolder in Nieuwpoort wordt die dag helemaal in het teken gesteld van de avonturen van deze vrolijke rode tractor en zijn vriendjes. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel en hun kansen wagen op de verschillende volksspelen. In het videohoekje kunnen ze de avonturen van hun nieuwe held bekijken en deze daarna, onder het goedkeurende oog van Tractor Tom zelf, naspelen op het unieke domein van de boerderij. Dit biedt de gelegenheid om tal van fascinerende ontdekkingen te doen en kennis te maken met het bonte volkje dat zich op de boerderij thuisvoelt. Kippen. eenden, vissen, schildpadden, schapen, geiten, konijnen, varkens en paarden... de kinderen krijgen de gelegenheid om elk in zijn eigenheid te leren kennen en een onvergetelijke ervaring met de boederijdieren op te doen. Wie graag ook nog een leuke prijs in de wacht sleept, leeft zijn creatieve talenten uit in het kleurhoekje en zendt de resultaten hiervan in voor deelname aan de kleurwedstnjd.
Jonge ouders, grootouders, peters, meters... iedereen die de jonge spruiten in de familie een onvergetelijke vakantiedag wil bezorgen kan vanaf 10u tot 18u terecht op kinderboerderij De Lenspolder, gelegen tussen Nieuwpoort en Nieuwpoort-Bad langs de Albert I-laan (bij het domein zelf zijn drie grote parkings en ook de bereikbaarheid met bus of tram is optimaal) Deelname aan de activrteiten is volledig gratis.



BOOHBAH
- Schitterende schelpen
- Grote kam


Boohbah is een educatief kinderprogramma voor kijkertjes van 3 tot 6. De Boohbahs zijn 5 kleurige energie-atomen met dezelfde 'mama' als de intussen alom gekende, razend populaire Teletubbies: Anne Woods. Ze putten hun energie uit kindergelach en kindervreugde. In hun lichtgevende witte Boohbal trekken de Boohbahs via een kleurstrook van de regenboog de wereld rond in antwoord op de roep van kinderen. In een vast patroon van onderdelen, spitst elke aflevering zich toe op de stimulatie van zowel lichamelijke als intellectuele vaardigheden bij jonge kinderen. Interactie is het codewoord bij deze serie. Alle items hebben als doel de kinderen tot participatie te bewegen. Gekke geluidjes, dynamische bewegingen en rare dansjes nodigen hen uit tot actieve deelname aan het programma. De doordachte spelelementen sporen aan tot nadenken en het kritisch beschouwen van wat ze te zien krijgen. Op speelse wijze en via ogenschijnlijk eenvoudige spelletjes en uitdagingen worden zo diverse vaardigheden gestimuleerd en de eerste noties van ingewikkelde begrippen bijgebracht op verschiliende leervlakken: beweging. wiskunde, probleemaanpak en wetenschap, taal en verbeelding. En ook de ouders krijgen de kans om zich volledig te laten gaan, want via hun aanmoedigingen tijdens het meekijken, komt de speelse atoomenergie van de Boohbahs pas echt tot volle ontwikkeling. Een begeleidende site www.boohbah.tv zorgt voor n๒g meer interactief Boohbah-plezier.

AFLEVERINGEN SCHITTERENDE SCHELPEN
Schitterende schelpen
In Verhaaltjeswereld vinden Broer en Zus schelpen op het strand. Kunnen ze de speciale schelpen onderscheiden en eruit halen wat erin zit?
Touwtje trekken
In Verhaaltjeswereld ontdekken Opa en Oma een touw. Kuinnen ze te weten komen wat zich aan het andere eind bevindt als ze samen trekken?
Toeter
In Verhaaltjeswereld toetert Opa vrolijk op een kleine claxon. Maar wordt Meneer Man daar niet gek van?
Plas
In Verhaaltjeswereld vindt Mevrouw Dame een plas. Zal ze erin trappen al ze er langs moet gaan?

AFLEVERINGEN GROTE KAM
Grote Kam
In Verhaaltjeswereld vindt Opa tot zijn grote schnk een kam. De vraag is of hij dit "probleem" kan ontwarren en de losse eindjes weer aan elkaar knopen?
De borden volgen
In Verhaaltjeswereld zien Opa en Meneer Man een paar borden staan. Maar kunnen ze de juiste richting uitgaan zonder het noorden kwijt te raken?
Hoge Muur
In Verhaaltjeswereld ontdekt Meneer Man een hoge muur. Broer en Zus willen zich bij hem aansluiten, maar zullen ze ontdekken waar alles om draait?
Bank en kussens
In Verhaaltjeswereld vindt Oma een bank en kussens. Maar zullen de zaken niet bergafwaarts gaan wanneer Broer en Zus proberen te gaan zitten?

Technische fiche:
Creatie: Anne Woods
Regie: Chris Bernard, Vic Finch, Annie Gibbs
Taalkeuze in Stereo 2.0: Nederiands
Speelduur: ca. 20 min. per aflevering: Grote Kam: ca. 80 min.; Schiterende Schelpen: ca. 80 min.
Releasedatum: 10 augustus 2005



NIJNTJE IS ER WEER
Musical 2

Nieuwe avonturen van Nijntje en haar vriendjes.

In de musical Nijntje is er weer ontroert het liefste konijntje van Nederland met haar ongecompliceerde en kordate optreden, zoals alleen zij dat kan. Natuurlijk zijn al haar familieleden vader, moeder, opa. oma en vriendin Nina erbij. De avonturen zijn heel herkenbaar: een logeerpartij, spookje spelen en een sneeuwpop maken. Soms zijn ze juist bijzonder: Nijntje leert breien, ze blijkt te kunnen toveren en vader en moeder verwachten een baby. Omdat er een kleine Pluis op komst is, wordt Nijntje natuurlijk vanzelf een grote Pluis. En als grote Pluis moet je naar school! Gelukkig gaat Nina ook mee. Inmiddels wordt het buiten steeds kouder en als de hele wereld wit is, wordt met Kerst de kleine Pluis geboren...

Eva Poppink (Nijntje) werd genomineerd voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musicalproductie voor de John Kraaijkamp Musical Awards 2004. Tijdens het desbetreffende gala ontving Margot Van Doom (moeder Pluis) de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke bijrol in een kleine musicalproductie. Nijntje is er weer is gemaakt door hetzelfde creatieve team dat verantwoordelijk was voor Nijntje de musical (2001). Beide producties zijn genomineerd voor de ANWB publiekspnjs voor beste musical. Nijntje is er weer is opgenomen in het Zaantheater te Zaandam.

Dick Bruna cre๋erde Nijntje in 1955. Nu, 50 jaar later, is zij nog altijd geliefd en beroemd over de hele wereld. Er verschenen tientallen boekjes over haar kleurrijke leven. Bezoek de Nijntje website www.nijntje.nl

Technische fiche:
Creatie: Dick Bruna
Regie: Bruun Kuijt
Cameraregie: Martijn Schroevers
Cast: Eva Poppink, Vanessa Werkhoven, Margot Van Doom, Pim Van Atten, Annemarie Henselmans, Don Van Dyke
Taalkeuze in Stereo 2S: Nederlands
Speelduur: ca 55 min.
Releasedatum: 31 augustus 2005

Extra's:
• Trailers: Nijntje 3D, Boohbah, Bobo, Tractor Tom



TOM EN JERRY
Missie naar Mars


Ja, er is leven op Mars! Maar ook eindeloze lol! Verleg je lachgrenzen in deze nieuwe langspeeltekenfifm van 's werelds populairste kat en muis! Ooit hadden ze aan hun eeuwige gebakkelei op Aarde genoeg, maar nu verleggen Tom en Jerry hun grenzen verder dan ze ooit hadden durven dromen. Ze belanden per ongeluk aan boord van een ruimteschip naar Mars en al snel loopt alles helemaal in het honderd. Niet alleen denken de Marsbewoners dat Tom een gigantisch ruimtemonster is, ze verwelkomen Jerry bovendien als hun lang verloren gewaande opperbevelhebber. Zullen de aartsrivalen hun vete lang genoeg kunnen vergeten om de Aarde voor een invasie te behoeden? Want het ziet ernaar uit dat Tom aan zijn negen levens misschien niet genoeg heeft om dit buitenaards grappige avontuur te overleven!

Technische fiche:
Regie: Bill Kopp
Stemmen (Engels): Jeff Glen Bennett, Corey Burton, Kathryn Fiore, Brad Garrett, Jess Hamell, Tom Kenny, Rob Paulsen, Frank Welker, Billy West
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
in Dolby Surround 2.0: Nederlands, Frans, Spaans. Portugees
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 72 min.
Releasedatum: 10 augustus 2005

Extra:
• Stap voor stap met Tom en Jerry
• Lancering: making of
• Trailers



EVERYBODY LOVES RAYMOND
Seizoen 3, 5-disc


De standup komiek Ray Romano speeft de roI van Ray Barone, succesrijk sportjournalist en toegewijde echtgenoot van Debra (Patricia Heaton, Beethoven). Ray wordt voortdurend belaagd door zijn broer en zijn ouders, die toevallig aan de overkant van de straat wonen. Frank (Peter Boyle, While You Were Sleeping) en Marie (Doris Roberts, Remington Steele) doen niets liever dan zich met zijn leven bemoeien. Zijn oudere broer Robert (Brad Garret, Suicide Kings) benijdt hem dan weer zijn succes. Desalniettemin blijven Raymonds goede luim en zin voor humor intact en vindt hij steeds weer de perfecte balans tussen zijn familie en zijn werk. In seizoen 3 krijgen Ray en Debra de ultieme kans om de rollen eens om te draaien als hun huis een termietenbehandeling ondergaat. De hele familie trekt zolang bij Rays ouders in en kan van de gelegenheid gebruik maken om quasi-onschuldig de bemoeial te gaan uithangen. Na Franks zoveelste auto-ongeluk komt Ray ook tot het plotse besef dat zijn ouders stilaan een dagje ouder worden. Broer Robert zet eindelijk de stap naar onafhankelijkheid en trekt in bij een koppel dat na beschouwing eigenlijk een doorslag is van de ouders waar hij net afstand van wou nemen. Zijn verhuis levert hem voor de rest wel de geneugten van het vnjgezellenleven op, voordelen waar Ray met alle plezier een graantje van meepikt. Verder krijgt de familie te kampen met de dagelijkse rivaliteiten, misstappen, frustraties, angsten, ruzies en machtsspelletjes op kleine schaal. Opnieuw lachen, gieren, brulten geblazen met de hilarisch herkenbare situaties bij de Barones.

Technische fiche:
Creatie: Philip Rosenthal
Regie: Will Mackenzie, Steve Zuckerman, Richard Marion, Michael Zinberg, Brian K. Roberts, Gary Halvorson
Cast: Ray Rornano, Patricia Heaton, Brad Garrett, Dons Roberts, Peter Boyle
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Fins, Hongaars, Grieks, Hebreeuws, Noors, Zweeds, Portugees, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 684 min.
Releasedatum: 10 augustus 2005

Extra's:
• Twee optionele audiocommentaren met Ray Romano en bedenker van de reeks Philip Rosenthal
• Paneldiscussie: Museum of Television & Radio
• Bloopers
• Weggelaten scenes



THE WEST WING
Series 5, 6-disc


Dames en heren: de President van de Verenigde Staten! Glenallen Walken, de aartsconservatieve Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, neemt tijdelijk de teugels over van President Bartlet terwijl die zich volledig wijdt aan de ontvoering van zijn dochter. Het personeel van de West Wing wordt heen en weer geslingerd tussen hun verplichtingen aan de huidige Chef en hun trouw aan de vorige. De ontknoping van de ontvoeringscrisis en Bartletts weifelende terugkeer aan de top zijn slechts twee van de intrigerende verhaallijnen in een erg bewogen vijfde seizoen, dat Allison Janney een Emmy opleverde voor haar vertolking van Perschef C.J. Cregg. Andere hoogtepunten in deze boxset met 22 afleveringen: een verrassende nieuwe vice-president. ellebogenwerk bij de benoemingen voor het Hooggerechtshof en een profetische reis naar Gaza.

Technische fiche:
Creatie: Aaron Sorkin
Regie: Alex Graves, Christopher Misiano, Laura Innes, Lesli Linka Glatter, Julie Hebert, Bill D'Elia, Llewellyn Wells, Jessica Yu, Richard Schiff
Cast: Bradley Whitford, Stockard Channing, Joshua Malina, John Spencer, Allison Janney, Dule Hill, Richard Schiff, Janel Moloney, Martin Sheen
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels; in Stereo 2S: Frans
Ondertiteling. Nederlands, Engels, Frans, Zweeds, Arabisch, Fins, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 903 min., ca. 42 min. per aflevering
Releasedatum: 10 augustus 2005



DUKES OF HAZZARD
Seizoen 2, 4-disc


Motorkap neer, bumpers in aanslag en plankgas! Die dekselse Dukes gooien weer alle remmen los met een hele lading hilarische en spannende avonturen in het hartje van Hazzard County. Dus klem die afstandsbediening stevig vast en zet je schrap voor de rit van je leven! Op de vier schijfjes van deze boxset vind je niet alleen alle 23 afleveringen van seizoen twee terug, maar ook een heel wagenpark aan extra's, met voor elk wat wils. Tom Wopat en John Schneider bernemen hun rollen als de neven Luke en Bo, op de voet gevolgd door een karrenvracht kleurrijke personages uit Hazzard County, zowel vrienden als vijanden. De avonturen schieten uit de startblokken wanneer Oom Jesse en Boss Hogg een oude rekening vereffenen op de binnenwegen van Hazzard en eindigen verrassend met een vete tussen spitsbroeders Luke en Bo. Tussenin wordt en baan geruimd voor talloze uren ongeremde spanning en pret, helemaal op z'n Hazzards!

Technische fiche:
Creatie: Gy Waldron
Regie: Hollingsworth Morse, Paul Baxley, Richard Moder, Rod Amateau, William Asher, Jack Starrett, Ernest Pintoff, Dick Moder, Allen Baron, Jack Whitman, Arthur Marks, Denver Pyle
Cast: John Schneider, Tom Wopat, Catherine Bach, Sorrell Booke, Ben Jones, Denver Pyle, James Best, Rick Hurst, Peggy Rea
Verteller: Waylon Jennings
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Duits, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Zweeds, Portugees, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 1079 min.
Releasedatum: 10 augustus 2005

Extra's:
• Welkom op Dukesfest
• Dukefest Het Evenement
• De Aanvai van de General Lees
• De Confrontatie
• De Stuntshow



HELTER SHELTER
Director's Cut

Based on the true story of the Manson murders.

Hoe is het ooit zover kunnen komen? Wat maakte van zelfstandig denkende jonge mensen met een schitterend toekomstperspectief plots moordzuchtige monsters? Wat is de ware toedracht achter de slachtpartij die destijds de hele wereld schokte? Helter Skelter is gebaseerd op het boek van co-auteur en openbare aanklager Vincent Bugliosi, dat tevens de bron was voor een film uit 1976 die zich toespitste op het onderzoek en de veroordeling van moordenaar Charles Manson. Helter Skelter biedt een ijzingwekkende blik op de methodes waarmee Manson zijn verziekte jonge "familie" manipuleerde. De sekte. De misdaden. De hectische rechtzaak Manson, een gefrustreerde ex-gedetineerde die droomde van een leven als rockster, wordt in deze film op beklemmende wijze vertolkt door Jeremy Davies (Saving Private Ryan) en ontmaskend als een manipulatieve psychopaat. Een boodschapper des doods die door zijn volgelingen als de Messias werd aanbeden...

Technische fiche:
Regie: John Gray
Cast: Jeremy Davies, Clea DuVall, Allison Smith, Eric Dane, Mary Lynn Rajskub, Michael Weston, Hal Ozsan, Rick Gomez, Robert Joy, Graham Beckel, Chris Ellis, Isabella Hofmann, Robert Costanzo, Susan Ruttan, Cheselka Leigh
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1.: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Deens, Fins, Noors, Portugees, Zweeds, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 131 min.
Releasedatum: 10 augustus 2005

Extra:
• Commentaar van regisseur John Gray en producer Mark Wolpen
• Extra sc่nes
• Repetitieopnames van Jeremy Davies



THE GETAWAY ('72)

Meesterdief Doc McCoy ontdekt dat zijn vrouw het bed moest delen met de plaatselijke hoge piet om hem uit de nor te krijgen. Aan zijn vrijlating hangt nog een voorwaarde vast: hij moet zijn speciale talenten inzetten voor de ultieme bankroof. Wat McCoy niet weet, is dat wanneer de buit binnen is, hij ook opnieuw achter de traiies verhuist... of erger. Wat de bedriegers echter niet weten, is dat McCoy niet met zich laat sollen. Gordels vast en remmen los voor een van de meest adembenemende achtervolgingsfilms aller tijden, met aan het stuur Steve McQueen, op het passagierszitje Ali MacGraw en in de regiestoel de actievirtuoos Sam Peckinpah. Gebaseerd op de roman van Jim Thompson, neemt deze wervelende actiethriller je mee naar de verste uithoeken van Texas. van Huntsville State Prison tot het grensstadje El Paso, waar de explosieve climax plaatsvindt. Wanneer The Getaway uit de startblokken vliegt is er geen houden meer aan.

Technische fiche:
Regie: Sam Peckinpah
Cast: Steve McQueen, Ali MacGraw, Ben Johnson, Sally Struthers, Al Lettieri, Slim Pickens,
Richard Bright, Jack Dodson, Dub Taylor, Bo Hopkins, Roy Jenson, John Bryson, Bill Hart,
Tom Runyon, Whitney Jones
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling. Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 118 min.
Releasedatum: 10 augustus 2005

Extra's:
• Audiocommentaar door Nick Redman, Paul Seydor, Gamer Simmons en David Weddle:
biografen en researchers van Peckinpah
• Bioscooptrailer
• Virtueel commentaar door Steve McQueen, Ali MacGnaw en Sam Peckinpah



ST. IVES ('76)

Ex-misdaadverslaggever Raymond St. Ives straalt raffinement uit, maar zijn zwak voor gokken en een serieus geval van writer's block zetten hem op het verkeerde pad. En wanneer zijn pad dat van de sinistere Oliver Procane kruist, raakt hij dieper in nesten dan hij ooit durfde te vermoeden. St. Ives is een bikkelharde moderne versie van klassieke misdaadthrillers zoals The Maltese Falcon. De charmante Charles Bronson is geknipt voor het stijlvolle hoofdpersonage dat het aan de stok krijgt met kruimeldieven en geraffineerde criminelen, zoals Maximilian Schell als een achterbakse lijfarts en Jacqueline Bisset als een eigentijdse femme fatale. De show wordt echter gestolen door John Houseman als de demonische Procane, een waardige opvolger van Sydney Greenstreet. Andere nollen in deze elegante misdaadkomedie zijn er voor Elisha Cook, Daniel J. Travanti, Jeff Goldblum en Robert Englund.

Technische fiche:
Regie: J. Lee Thompson
Cast: Charles Bronson, John Houseman, Jacqueline Bisset, Maximilian Schell, Harry Guardino, Harris Yulin, Dana Elcar, Michael Lerner, George Memmoli, Dick O'Neill, Elisha
Cook Jr., Dar Robinson, Val Bisoglio, Burr DeBenning, Daniel J. Travanti
Taalkeuze in Mono 1.0:. Engels, Frans
Ondertiteling. Nederlands, Engels, Frans, Zweeds, Fins, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Portugees, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 90 min.
Releasedatum: 10 augustus 2005

Extra's:
• Achter de schermen documentaire: Bronson St Ives.
• Bioscooptrailer



FORCED VENGEANCE ('82)
Een waanzinnig actiespektakel!

Dame Fortuna heeft het Lucky Dragon Casino in Hong Kong in de steek gelaten. De zaakvoerder heeft alle winst verbrast en de eigenaar werd door de lokale maffia een kopje kleiner gemaakt. De enige erfgenaam van het casino leeft ondergedoken, uit vrees voor zijn leven. Maar de Lucky Dragon houdt nog ้้n troef achter de hand: veiligheidsexpert Josh Randall. En wanneer die vertolkt wordt door niemand minden dan Chuck Norris, dan doen de gangsters er verstandig aan om hun fiches te incasseren en zo snel mogelijk de zaak te verlaten. Forced Vengeance is pure, onvervalste Norris, de sympathieke vechtsporter die zijn hand (of voet) niet omdraait voor een beetje gevaar. Een actiespektakel van de bovenste plank. dus, geregisseerd door James Fargo, die voorheen al het geweld in de Eastwoodfilms The Enforcer en Every Which Way But Loose in goede banen leidde. Randall is vastbesloten om de bende die verantwoordelijk is voor de dood van de eigenaar te vinden en op te rollen. Op wie zult u uw centen inzetten?

Techniche fiche:
Regie: James Fargo
Cast: Chuck Norris, Mary Louise Weller, Bob Minor, Ken Argent, Roger Behrstock, J.B. Bennett, Howard Caine, Michael Cavanaugh, Bertha Chan, Randy Channell, Robert Emhardt, Peter Gee, Camila Griggs, Leigh Hamilton, Steve Hulin, Lloyd Kino, Brian Langley, Frank Michael Liu, Malcolm Lomax, Mike Lovett, Alan Marcus, Richard Norton, David Opatoshu, Seiji Sakaguchi, Jimmy Shaw, Bobby Shum
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels. Frans, Zweeds, Fins, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Portugees, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 87 min.
Releasedatum: 10 augustus 2005

Extra's:
• Trailers

BARBRA STREISAND BOX

Deze box toont nachtegaal Barbra Streisand van haar beste kant. In What's Up Doc, Up The Sand Box en The Main Event wordt haar komische acteertalent in de verf gezet, in Nuts geeft ze het beste van haar dramatische zelf.

Screwball-komedie What's Up Doc (1972) bijt de spits af. De nietsvermoedende professor Howard Bannister (Ryan O'Neal) reist met zijn verloofde naar San Francisco om er een beurs voor muziekonderzoek in de wacht te slepen. Daar loopt hij de ontstuimige Judy (Streisand) tegen het lijf, die voor hij het goed en wel beseft zijn hele leven op zijn kop gezet heeft. Als er bovendien nog wat bagage verwisseld raakt, is het hilarische hek helemaal van de dam.

Up The Sandbox (1972) is een komedie met surrealistische inslag. Een jonge echtgenote en moeder verliest zich helemaal in de meest waanzinnige dagdromen als ze verneemt daat ze voor de derde maal zwanger is.

In The Main Event (1979) vind Barbra haar tegenspeler uit What's Up Doc terug en wordt het screwballeffect met succes herhaald. Als de berooide parfummagnate Hillary Kramer drijft ze de ex-bokser Eddie Scanlon (Ryan O'Neal) opnieuw de ring in om haar fortuin terug te verdienen.

Nuts (1987) zorgt voor de dramatische noot in het geheel. Claudia Draper (Barbra Streisand), een luxe-callgirl met een flamboyant en koppig karakter, wordt beschuldigd van moord op ้้n van haar klanten en moet met de hulp van haar advocaat (Richard Dreyfuss) bergen verzetten om wettige zelfverdediging te pleiten in plaats van de ontoerekeningsvatbaarheid die haar ouders willen aanvragen in de hoop een schandaal te vermijden.

Technische fiche:
What's Up Doc:
Regie: Peter Bogdanovich
Cast: Barbra Streisand, Ryan O'Neal, Madeline Kahn, Kenneth Mars, Austin Pendleton, Michael Murphy, Philip Roth, Sorrell Booke, Stefan Gierasch
Talen: Mono 1.0: Engels, Duits, Spaans, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Hebreeuws, Zweeds, Grieks, Hongaars, Turks, Pools, Frans, Arabisch, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 90 min.
Releasedatum: 10 augustus 2005

Extra's:
• Audiocommentaar door Barbra Streisand (bij bepaalde sc่nes)
• Audiocommentaar door Peter Bogdanovich (regisseur)
• Korte film "Screwball comedies... remember them?"
• Bioscooptrailer

Up The Sandbox:
Regie: Irvin Kershner
Cast: Barbra Streisand, David Selby, Ariane Heller, Terry Smith, Gary Smith, Jane Hoffman, John C. Becher, Jacobo Morales, Paul Benedict, George S. Irving
Talen: Mono 1.0: Engels, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Spaans, Portugees, Hebreeuws, Zweeds, Grieks, Hongaars, Turks, Pools, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 94 min.
Releasedatum: 10 augustus 2005

Extra's:
• Audiocommentaar (meerdere sc่nes)
• Audiocommentaar door Irvin Kershner (regisseur)
• Korte film "The Moviemakers"
• Bioscooptrailer

The Main Event:
Regie: Howard Zieff
Cast: Patti D'Arbanvulle-Quinn, Ernie Hudson, Barbra Streisand, Bill Murray, Earl Boen, Kristine De Bell, Paul Sand, Ryan O'Neal, Tim Rossovich
Talen: Mono 1.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 105 min.
Releasedatum: 10 augustus 2005

Extra's:
• Audiocommentaar door Barbra Streisand (bij bepaalde sc่nes)
• Korte film "Getting in shape for the main event"
• Fotogralerij
• Bioscooptrailer

Technische fiche Nuts:
Regie: Martin Ritt
Cast: James Whitmore, Barbra Streisand, Eli Wallach, Elisabeth Hoffman, Karl Malden, Leslie Nielsen, Maureen Stapleton, Paul Benjamin, Richard Dreyfuss, William Prince
Talen: Dolby Surround 2.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 111 min.
Releasedatum: 10 augustus 2005

Extra's:
• Audiocommentaar door Barbra Streisand (bij bepaalde sc่nes)
• Korte film "Getting in shape for the main event"
• Fotogralerij
• Bioscooptrailer



Worden verwacht in september

7 september 2005:
• Before Sunset (huur + koop)
• Miss Congeniality 2 (huur + koop)

14 september 2005:
• Dutch Masters: Van Gogh
• Nip/Tuck series 2 (6-disc)
• The O.C. serie 2 (6-disc)
• Everyday People
• Mind Of The Married Man, season 1 (2-disc)
• The Flintstones serie 3
• Salem's Lot (miniserie)
• House Of Wax ('53)
• Fury
• Bad Day At Black Rock
• Blackboard Jungle
• The Matrix Reloaded (1-disc)
• The Matrix Revolutions (1-disc)

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron