:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Prime Time Entertainment >> PERSBERICHT: ALLERZIELEN
PERSBERICHT: ALLERZIELEN
Bron: Prime Time Entertainment - Datum: 2005-10-05 - Geplaatst door: Werner
ALLERZIELEN

Op 2 november 2005, een jaar na de dood van Theo van Gogh, brengt Prime Time Entertainment Allerzielen uit op DVD.

Anderhalve week na de moord op Theo van Gogh kwam Allerzielen van de grond. Spontaan boden vele regisseurs en producenten zich aan. Zij werkten allemaal belangeloos aan dit unieke project mee. Zij wilden niet in de eerste plaats een film over Theo van Gogh zelf maken, maar liever korte, eenvoudige verhalen vertellen vanaf de zijlijn. Geen politieke analyses, geen goedgebekte politici, maar aandacht voor het verdriet, de hoop en de woede.

Verhalen aan de rand van de moord.
Allerzielen is een verzameling van zestien ontroerende, grappige, woedende, hoopvolle en hopeloze korte films in reactie op de polemiek en opwinding in Nederland na de moord op Theo Van Gogh op 2 november 2004. Allerzielen kwam 7 april j.l. uit in de Nederlandse bioscopen en filmhuizen, in ruim 20 steden en de film werd vorige maand geselecteerd voor het gerenommeerde internationale festival van Toronto. Allerzielen omvat films van Mijke de Jong (Blue Bird), Nicole van Kilsdonk (Johan), Tim Oliehoek (Vet Hard), Eddy Terstall (Simon), Maarten Treurniet (De Passievrucht), Gerrard Verhage (De Dominee) en vele anderen.

De DVD bevat ook een booklet waarin de regisseurs en scenarioschrijvers hun motivatie voor de gemaakte films uiteenzetten.

"Wat is vrijheid van meningsuiting nog waard als je dood bent?" (Michiel van Jaarsveld, regisseur 72 Maagden, de eerste film in Allerzielen).

Technische Specificaties:
Release: 2 november 2005
Label: Prime Time Entertainment
Beeld: 16:9
Geluid: Surround 5.1, Nederlands gesproken
Optioneel Engelstalige ondertitels