:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2005
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2005
Bron: Homescreen - Datum: 2005-10-22 - Geplaatst door: Werner
Hieronder een overzicht van de nieuwe releases voor de maanden oktober en november 2005:

BEAUTIFUL BOXER
van Ekachai Uekrongtham
te huur vanaf 11 oktober
te koop vanaf 6 december

Beautiful Boxer is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Thailand's beroemde travestie kickbokser. Nong Toom (gespeeld door de Thaise kickbokskampioen Asanee Suwan) gelooft dat hij een meisje is dat sinds haar jeugd gevangen zit in een jongenslichaam. Zijn doel is om de meest mannelijke en dodelijke sport Muay Thai (Thai Boksen) te beheersen om geld te verdienen om een geslachtsoperatie te bekostigen. Op een ontroerende, grappige wijze en vol met adembenemende Thai kickboksscčnes vertelt Beautiful Boxer het verhaal van een jongen die vecht als een man om een vrouw te worden .

Herkomst: Thailand
Speelduur: 113 min.
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Thais Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands & FransHOU DE TREIN IN HET OOG
van Jiri Menzel
te koop vanaf 4 oktober (NRC Handelsblad DVD collectie)

Hou De Trein In Het Oog (Ostra sledovane vlaky) is een meesterwerk uit de Tsjechische filmgeschiedenis. De film kreeg een Oscar voor Beste buitenlandse film in 1986. Een jongeman volgt zijn vaders voetsporen en gaat werken bij de spoorwegen in een klein dorp in het bezette Tjechoslowakije. Terwijl hij zich het vak eigen maakt, wordt hij zich bewust van zijn seksuele verlangens .

Herkomst: Tsjechië
Speelduur: 92 min.
Beeld: 4:3 letterbox
Geluid: Tsjechisch/Duits Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: NederlandsLE CONSEGUENZE DELL'AMORE
van Paolo Sorrentino
te koop vanaf 11 oktober

Iedereen heeft wel een onbespreekbaar geheim, maar Titta Di Girolamo heeft er meer dan één. Waarom zou een man van vijftig, afkomstig uit het zuiden, anders acht jaar in een anonieme hotelkamer in een anonieme stad in het Italiaanse deel van Zwitserland willen wonen? Regisseur Paolo Sorrentino laat in zijn tweede lange speelfilm zijn gevoel blijken voor framing, perspectief en compositie. Le Conseguenze Dell' Amore is dit jaar de grote winnaar van de Donatello's, het Italiaanse equivalent van de Oscars. De film heeft de Donatello's gewonnen voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Script, Beste Acteur (Toni Servillo) en Beste Fotografie.

Herkomst: Italië
Speelduur: 100 min.
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & FransLOVE IS THE DEVIL
van John Maybury
te koop vanaf 11 oktober

Terwijl de Engelse schilder Francis Bacon in 1971 in Parijs de opening van een grote tentoonstelling van zijn werk bijwoont, kijkt zijn geliefde en muse George Dyer terug op de onstuimige jaren die hij met Bacon heeft doorgemaakt. De twee mannen ontmoeten elkaar als Dyer in Bacons atelier inbreekt en op heterdaad betrapt wordt. Dit is het begin van een complexe en soms gevaarlijke liefdesrelatie. John Maybury's buitengewone studie van Bacon en zijn relatie met Dyer is een krachtig eerbetoon aan één van de grootste en meest omstreden kunstenaars van de twintigste eeuw.

Herkomst: Engeland
Speelduur: 90 min.
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: NederlandsSZABÓ TRILOGIE
van István Szabó
te koop vanaf 25 oktober

Mephisto (1981) vormt samen met Oberst Redl (1985) en Hanussen (1988) een trilogie, die ook wel de Brandauer trilogie genoemd wordt. De Oostenrijkse acteur Klaus Maria Brandauer speelt in de drie films een indrukwekkende hoofdrol. Het verbindende thema is macht en de manier waarop mensen door macht beďnvloed worden. In Mephisto maakt Hendrik Höfgen, acteur in een provinciaal theater, carričre door te buigen voor de machthebbers van het Derde Rijk. Oberst Redl vertelt het verhaal van een man van eenvoudige komaf die opklimt tot een hooggeplaatst lid van het Oostenrijkse militaire regime aan het begin van de twintigste eeuw. Het systeem waarin hij opklimt door intrige en spionage wordt hem uiteindelijk zelf noodlottig. In Hanussen wordt een helderziende uit het Varieté-theater door de machtige nazi's ingezet voor hun propaganda. Hij voorziet al snel de zwarte zijde van het regime dat ook tot zijn ondergang leidt.

De in 1938 geboren Hongaarse filmmaker maakte zijn eerste speelfilm op 26-jarige leeftijd. Deze film uit 1964, The Age Of Daydreaming, luidde een nieuwe en belangrijke periode in van de Hongaarse filmgeschiedenis. István Szabó ontwikkelde zich in de jaren daarna tot een ook in het buitenland zeer gewaardeerd filmmaker. De Oscar die hij kreeg voor zijn film Mephisto (1981) leverde natuurlijk een belangrijke bijdrage aan deze internationale roem.

Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• The Naked Face (interviews Szabo & Brandauer)
• Koncert ( korte film - 1963)
• Variations on a theme (korte film - 1961)SUMMER STORM
van Marco Kreuzpaintner
te huur vanaf 8 november

Tobi en Achim zijn al jaren beste vrienden. Als stuurman en roeier hebben ze hun roeiteam al heel wat overwinningen bezorgd. Ze kijken allebei uit naar het zomerkamp waar ze gaan trainen voor de grote wedstrijd. Maar het zomerkamp blijkt anders te verlopen dan verwacht. Tobi is stiekem verliefd op Achim, terwijl Achim de relatie met zijn vriendin Sandra wil verdiepen. Tobi's gevoelens verwarren hem en de vrienden groeien uit elkaar. Als bij het zomerkamp blijkt dat het vrouwelijke team vervangen is door een homoseksueel roeiteam dat iedere mogelijkheid om te flirten aangrijpt, groeit de spanning. De film won de publieksprijs tijdens het Internationale Film Festival van München.

Herkomst: Duitsland
Spoeelduur: 98 min.
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Duits Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands & FransLA VIDA QUE TE ESPERA
van Manuel Gutiérrez Aragón
te huur vanaf 8 november

In het idyllische Noord-Spanje vindt een doodsgevecht plaats. Gildo vermoordt zijn buurman Severo vanwege een mooie vette melkkoe. De mooie dochters van Gildo, Genia en Val houden zich bezig met wandelen en buikdansen. Val doet al het zware werk op de boerderij en zorgt voor het huishouden, terwijl ze droomt van een paar mooie wandelschoenen. Genia gaat naar school, maar in plaats van te studeren oefent ze het buikdansen. Dan komt Rai, de zoon van de vermoorde Severo, naar het dorp voor de begrafenis en hij voelt zich aangetrokken tot Val. Zij wordt door haar vader gedwongen met Rai uit te gaan om erachter te komen wat hij over de moord weet. Rai wil op zijn beurt meer weten over de moord op zijn vader. Wat begint als een onderzoek naar moord eindigt in een romantisch avontuur en het onverwacht vinden van echte liefde.

Herkomst: Spanje
Speelduur: 100 min.
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands & FransSERGEANT PEPPER
van Sandra Nettelbeck
te huur en te koop vanaf 8 november

Sergeant Pepper is een hondje dat bij het overlijden van zijn steenrijke baasje alles erft. De familie van deze man is daar natuurlijk niet blij mee. Sergeant Pepper is zijn leven niet zeker en loopt weg. Dan ontmoet hij Felix, een jongetje dat zich in het dagelijkse leven verschuilt in een tijgerpak en beter met dieren dan met mensen kan opschieten. Felix is één van de weinige mensen die kan verstaan wat Sergeant Pepper zegt. Felix wil de hond heel graag helpen en gaat met zijn zus op avontuur om Sergeant Pepper te bevrijden. Nederlands/Vlaams gesproken

Herkomst: Duitsland
Seelduur: 96 min.
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Duits Dolby Digital 5.1, Nederlands, Vlaams
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Extra's:
• TitelsongMARSUPILAMI BOX
DVD1 - De avonturen van Marsupilami
DVD2 - De Marsu Rally
DVD3 - Marsupilami in Chiquitoland

van Augusto Zanovello
te koop vanaf 8 november

De eerste drie delen van Marsupilami-reeks. Samen met zijn vrouw en zijn drie kinderen woont de Marsupilami in het tropisch regenwoud van Palombië. Hij beleeft er allerlei avonturen. Zo krijgt hij in het eerste deel te maken krijgt een ontvoering en zet hij een hotel op stelten. In De Marsu Rally wordt een junglerally gehouden, waarbij de kinderen van Marsupilami ontvoerd worden door een bestuurder. Marsupilami in Chiquitoland is spanning ten top. Bibi, Bobo en Bibu zijn gevangen genomen in het pretpark van Chiquitoland en Marsupilami moet hen redden. In de laatste aflevering is iedereen op zoek naar Marsupilami. In een piramide is een schat gevonden waar een vloek op rust. De Marsupilami is de enige die de vloek kan opheffen, maar waar is hij? Nederlands/Vlaams gesproken.

Beeld: 4:3 letterbox
Geluid: Nederlands en Vlaams Dolby Surround 2.0SOPHIE SCHOLL
van Marc Rothemund
te huur vanaf 6 december

Sophie Scholl is het ontroerende portret van één van de weinige helden uit de Duitse geschiedenis. De film beschrijft de laatste zes dagen (17-22 februari 1943) van het leven van Sophie Scholl: een moedige en levendige jonge vrouw die bereid is te sterven voor haar geloof in de idealen van Die Weisse Rose. Vanwege hun verzet tegen het Nazi regime zijn Sophie Scholl en de overige leden van de verzetsgroep Die Weisse Rose synoniem geworden voor burgerlijke moed en een vreedzaam gevecht tegen de overheersing van geweld en onderdrukking. De film won op het Filmfestival in Berlijn in 2005 de Zilveren Beer voor Beste Actrice (Julia Jentsch) en Beste Film. Daarnaast is de film de Duitse inzending voor de Oscars.

Herkomst: Duitsland
Speelduur: 117 min.
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Duits Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Extra's:
• audiocommentaarOZON BOX
DVD1 - Goűttes D'Eau Sur Pierres Brűlantes
DVD2 - Les Amants Criminels
DVD3 - Sitcom
DVD4 - Sous Le Sable
DVD5 - 8 Femmes
DVD6 - Swimming Pool
DVD7 - 5x2
DVD8 - Le Temps Qui Reste (vanaf mei 2006 verkrijgbaar)

van François Ozon
te koop vanaf eind november

8 films van François Ozon nu eindelijk samengebracht in 1 box! De 8ste film Le Temps Qui Reste (bioscooprelease op 30 november 2005) kan u vanaf mei 2006 aan de box toevoegen!