:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2005
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2005
Bron: Warner - Datum: 2005-11-02 - Geplaatst door: Werner
BATMAN BEGINS
Special Edition, 2-disc


In Batman Begins vertelt de gevierde regisseur Christopher Nolan de ontstaansgeschiedenis van de legendarische Dark Knight. Nadat zijn ouders voor zijn ogen vermoord werden, reist de verbitterde erfgenaam Bruce Wayne de wereld rond, op zoek naar een manier om onrecht te bestrijden en misdadigers met hun eigen sterkste wapen, angst. te bekampen. Met de steun van zijn trouwe butler Alfred, politie-inspecteur Jim Gordon en zijn bondgenoot Lucius Fox, keert Wayne uiteindelijk naar Gotham City terug om er zijn alter ego op de wereld los te laten: Batman. Een gemaskerde wreker die met zijn gestaalde lichaam, briljante geest en een hightech wapenarsenaal de strijd aanbindt met de duistere krachten die de stad bedreigen. Voor de realisatie van deze duistere genesis kon Christopher Nolan rekenen op de talenten van een indrukwekkende, gevarieerde cast. De charismatische, maar net niet té gestroomlijnde Christian Bale vertolkt de hoofdrol, met voormalige tienerster Katie Holmes als zijn love-interest. Wie beter dan de Engelse grootmeester Michael Caine als de toegewijde butler van de Wayne familie, de Nederlandse karakterkop Rutger Hauer als de beheerder van Bruces erfenis en de indrukwekkende verschijning van Liam Neeson als de mecenas die hem het licht laat zien en toont hoe hij de heersende angst tegen de booswichten kan keren. Morgan Freeman incarneert de technische bolleboos die bijspringt waar Bruces lichamelijke capaciteiten tekort schieten en Gary Oldman is de doodbrave agent die in een door corruptie verdorven politiecorps tegen de stroom in zwemt. Het scenario is van de hand van Christopher Nolan en David S. Goyer naar een verhaal van deze laatste, gebaseerd op de door Bob Kane gecreëerde personages uit de gekende DC comics reeks. Hans Zimmer en James Newton Howard verzorgden de productie van de soundtrack (afzonderlijk verkrijgbaar bij Warner Home Video) waarvan de muziek gedirigeerd werd door Gavin Greenaway.

Technische fiche:
Regie: Christopher Nolan
Cast: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman, Cillian Murphy, Tom Wilkinson, Rutger Hauer, Ken Watanabe, Mark Boone Junior, Linus Roache, Morgan Freeman, Larry Holden, Gerard Murphy, Colin McFarlane
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 134 min.
Releasedatum: 2 november 2005

Extra's:
• Bioscooptrailer
• "Inner Demons Comic": blader door de extra's met een exclusief interactief stripverhaal
• "Batman, The Journey Begins": concept, ontwerp en ontwikkeling van de film en de casting van Batman zelf
• "Shaping Mind and Body": beleef de transformatie van Christian Bale tot Batman
• "Batman, The Tumbler": de Batmobile heruitgevonden
• "Gotham City Rises": een kijkje op de schepping van Gotham City, de Batcave, Wayne Manor en andere locaties
• Saving Gotham City: de ontwikkeling van de schaalmodellen, computer animaties en effecten voor de achtervolgingsscène op de Monorail
• "Genesis of the Bat": een kijkje op de belichaming van de Dark Knight en filminvloeden
• "Confidential Files": graaf dieper en ontdek feiten en verhaallijnen die je niet in de film zag.


CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY / SJAKIE EN DE CHOCOLADEFABRIEK

Beste mensen van de hele wereld: op 16 november krijgt Sjakie En De Chocoladefabriek een suikerzoete introductie op DVD bij Warner Home Video.

Vergezel ons op een rondleiding in de ongelooflijkste chocohadefabriek ter wereld met de dvd-release van Sjakie En De Chocoladefabriek op 16 november. Deze voltreffer van regisseur Tim Burton, gebaseerd op de succesroman van Roald Dahl, stond garant voor een box office opbrengst van meer dan 170 miljoen euro. Sjakie En De Chocoladefabriek verschijnt zowel in een singledisc editie als in een luxueuze dubbeldisc editie met een lading extra's om duimen en vingers van af te likken, waaronder 5 korte making of documentaires en interactieve spelletjes, en een pakje exclusieve limited edition ruilkaarten ingesloten. Deze op de succesroman van Roald Dahl gebaseerde film leverde een niet te missen fantasyprent op voor de hele familie, die net zo goed volwassenen als kinderen van alle leeftijden zal aanspreken. De hoofdrollen in dit visuele kunststukje van de hand van de gereputeerde regisseur Tim Burton, worden vertolkt door tweemalig oscarnominee Johnny Depp (als Willy Wonka), Freddie Highmore (als Sjakie) en Helena Bonham Carter (als Sjakies moeder).

Synopsis
De eigenzinnige regisseur Tim Burton injecteerde zijn levendige visuele verbeelding in het succesvolle klassieke kinderboek van Roald Dahl: Charlie And The Chocolate Factory/Sjakie En De Chocoladefabriek. Dit vertelt het verhaal van de excentrieke snoepmaker Willy Wonka (Johnny Depp) en Charlie Bucket/Sjakie Stevens (Freddie Highmore), een goedhartig jongetje dat met zijn ongefortuneerde familie in een bescheiden huisje in de schaduw van Wonka's buitengewone fabriekspand woont. De sinds lang teruggetrokken kluizenaar Willy Wonka lanceert op een goede dag een wereldwijde wedstrijd om een erfgenaam voor zijn snoepimperium te selecteren. Vijf uitverkoren kinderen, waaronder Sjakie, vinden hun Gouden Ticket in de Wonka chocoladerepen. Daarmee winnen ze een begeleide rondleiding in de legendarische snoepfabriek waarvan sinds 15 jaar niemand meer de binnenkant zag. Overdonderd door het ene wonderbaarlijke schouwspel na het andere wordt Sjakie Wonka's fantastische universum binnengezogen in dit verbazende verhaal dat nog niets van zijn aantrekkingskracht heeft ingeboet.

Soundtrack
Warner Home Video bracht los van de dvd ook de soundtrack van de film uit, waarvan de muziek werd gecomponeerd door Tim Burtons gerenommeerde 'huiscomponist', Danny Elfman.

Technische fiche:
Regie: Tim Burton
Cast: Johnny Depp, Freddie Highmore, David Kelly, Helena Bonham Carter, Noah Taylor, Missi Pyle, James Fox, Deep Roy, Christopher Lee, Adam Godley, Franziska Troegner, Annasophia Robb, Julia Winter, Jordan Fry, Philip Wiegratz
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Vlaams
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch
Speelduur: ca 110 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
De luxueuze dubbeldisc editie van Sjakie En De Chocoladefabriek zal een ingesloten pakje van vijf limited edition Sjakie En De Chocoladefabriek ruilkaarten bevatten en biedt volgende niet te versmaden extra's:
• Korte making of documentaires:
- Chocoladedromen: vemeem meer over Tim Burtons visie op de film en hoe hij het verhaal naar het scherm vertaalde.
- Zoveel mensen, zoveel smaken: maak kennis met de acteurs en verneem alles over de personages die ze vertolken.
- Designer chocolade: kom meer te weten over het productiedesign van de film.
- Onder de wikkel: werp een blik achter de schermen om te zien hoe de speciale effecten gecreëerd werden.
- Zoetgevooisde stemmen: kijk mee naar de creatie van de 4 Oempa-Loempa liedjes door componist Danny Elfman.
• Aanval van de eekhoorns: zie hoe echte eekhoorns werden afgericht om noten te sorteren.
• De fantastische Mr.Dahl: een blik op het leven van Roald Dahl.
• Oempa-Loempa worden: zie hoe één enkele acteur, Deep Roy, werd omgetoverd tot een leger Oempa-Loempas met ontelbare talenten.
• Interactieve spelletjes:
- Oempa-Loempa dans: leer hoe je moet dansen als een Oempa-Loempa
- De uitvindmachine: zie wat een Oempa-Loempa overkomt wanneer je je eigen snoepbedenksels brouwt.
- De slechte noot
- Zoek het gouden toegangskaartje: kun jij de gouden wikkel vinden?
• DVD-ROM
- Weblink naar de online wereld van de snoepmaker.
- Sjakie En De Chocoladefabriek PC game demo.

Op de single disc editie vind je volgende extra's:
• Het Oempa-Loempa ontstaan: zie hoe een enkele man werd omgetoverd tot honderden Oempa-Loempas.
• Interactieve spelletjes:
- Oempa-Loempa dans: leer hoe je moet dansen als een Oempa-Loempa.



THE POLAR EXPRESS
Special Edition, 2-disc


Kom op, slaapkop, klim uft je warme bedje en zet je schrap voor de rit van je leven! Want dit wordt een kerstavond om nooit meer te vergeten... Je zult op- en neerroetsjen over hoge bergen, rijden en glijden langs uitgestrekte ijsvelden, puffen en tuffen over torenhoge bruggen en overheerlijke warme chocolademelk drinken, geserveerd door knotsgekke, zingende obers! Welkom aan boord van The Polar Express! Tom Hanks vertolkt de hoofdrol in deze door Robert Zemeckis geregisseerde familiefilm. Een moderne kerstklassieker die met verbluffende nieuwe animatietechnieken een lekker ouwerwetse en magische kerstsfeer weet op te roepen. "Eerst zien en dan geloven," beweert een geheimzinnige zwerver die met je meereist. Je zult wonderen zien. En je zult ze geloven. Instappen! Deze letterlijk en figuurlijk schitterende eindejaarsdvd is ook beschikbaar in een special gift set met ingesloten snowglobe. Daarmee wordt het hoe dan ook een witte kerst!

Technische fiche:
Regie: Robert Zemeckis
Stemmen (Engels): Tom Hanks, Leslie Harter Zemeckis, Eddie Deezen, Nona Gaye, Peter Scolari, Brendan King, Andy Pellick
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 96 min.
Releasedatum: 23 november 2005

Extra's:
Disc 1:
• Bioscooptrailer
Disc 2:
• Achter de schermen van "Believe"
• Interactieve games: Polar Express uitdaging
• Karakterbeschrijving "U ziet er bekend uit": de vele gezichten van Tom Hanks
• Korte film: Een heus vervoerbewijs
• Waarachtige inspiratie: het avontuur van de auteur
• Josh Groban bij de Griek
• Maak kennis met de sneeuwengelen
• Extra liedje
• THQ Game Demo
• DVD ROM link voor nog meer extra's



AROUND THE BEND

Vier generaties mannelijke leden van de familie Lair komen elkaar tegen in een fastfoodrestaurant. Het wordt een soort familiereünie. "Een gezellige, gelukkige, gewone familie," zegt overgrootvader Henry, terwijl hij aan zijn kip kluift. Maar diep vanbinnen beseft Henry maar al te goed dat het begrip "normaal" de afslag al eeuwen geleden gemist heeft. Henry beseft ook dat een leven vol verkeerde keuzes toch goedgemaakt kan worden, stap voor stap, via vreugde, verdriet en vergiffenis. Hij heeft alleen een nogal excentrieke manier bedacht om dat voor elkaar te krijgen. Oscarwinnaar Christopher Walken, Josh Lucas, tweevoudig oscarwinnaar Michael Caine en Jonah Bobo zijn de Lairs in deze geestige, hartverwarrnende roadmovie, die kriskras door het zuidwesten van de VS voert. Door onverwachte wegen in te slaan, leren de Lairs in Around The Bend om samen te lachen, elkaar te begrijpen en zo een verzoening tot stand te brengen. Dit hartverwarmende debuut van regisseur Jordan Roberts werd op het San Diego Filmfestival in 2004 bekroond met de prijs voor Beste Film en veroverde de prijs van de jury op het intemationale filmfestival van Montréal in 2004. Christopher Walken sleepte hier bovendien ook de prijs voor Beste Acteur in de wacht.

Technische fiche:
Regie: Jordan Roberts
Cast: Michael Caine, Jonah Bobo, Josh Lucas, Glenne Headly, Christopher Walken, David Eigenberg, Robert Douglas, Carlos A. Cabarcas, Gerry Bamman, Jean Effron, Lily Knight, Rick Negron, David Marciano, Norbert Weisser, Laurie O'Brien
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans
Ondertiteling Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 80 min.
Releasedatum: 23 november 2005

Extra's:
• Commentaar door de regisseur/schrijver Jordan Roberts
• "It's a Good Day": the making of Around the Bend
• Weggelaten scènes
• Soundtrack spot
• Trailers



NIJNTJE SPECIAL 2
Nijntje gaat naar de dierentuin
Nijntjes nieuwjaarsfeest


2 extra lange avonturen van Nijntje

NIJNTJE GAAT NAAR DE DIERENTUIN
Moeder Phuis leest in de krant dat er een babyzebra geboren is in de dierentuin. Nijntje en haar vriendjes willen en heel graag naartoe. Ze spelen dierentuintje met hun knuffelbeesten. Samen met vader Pluis gaan Nijntje en haar vriendjes met de trein naar de dierentuin. Daar zien ze papegaaien, pinguïns, een leeuw en nog een heleboel andere dieren. Als ze bij de babyzebra zijn geweest, raakt Knorretje verdwaald. Gelukkig helpen de giraffen Knorretje om Nijntje weer terug te vinden. Voordat en een einde komt aan deze heerlijke dag, heeft een ondeugende aap nog een verrassing in petto...

NIJNTJES NIEUWJAARSFEEST
Het is winter en de laatste schooldag voor de vakantie. Nijntje en Nina maken uitnodigingen voor een nieuwjaarsfeest en binden die vast aan ballonnen. Op weg naar huis valt Nina van haar step en laat ze de ballonnen los. De uitnodigingen vliegen hoog de lucht in. Nijntje en Nina zijn verdrietig. Ze denken dat er nu niemand naar hun feestje zal komen. Gelukkig worden de uitnodigingen één voor één gevonden door hun vriendjes. Zo hebben ze toch nog een fantastisch nieuwjaarsfeest....

Elk verhaal van 24 minuten is opgedeeld in voor alle kinderen begrijpelijke hoofdstukjes van ca. 4 minuten. De hoofdstukjes worden met themaliedjes verbonden.

Nijntie gaat naar de dierentuin
• in de speeltuin
• een knuffel voor Knorretje
• naar de dierentuin
• Knorretje is kwijt
• eind goed al goed

Nijntjes nieuwiaarsfeest
• Nijntje maakt uitnodigingen
• geluiden in de nacht
• de ballon van Snuffle
• de dansles
• het nieuwjaarsfeest

Technische fiche:
Creatie: Dick Bruna
Regie: Jeroen Van Blaaderen
Stemmen: Tekst: Tanneke Hartzuiker; Liedjes: Vera Westera, Donna Senders
Taalkeuze in 2S Stereo: Nederlands
Speelduur: ca 48 min.
Releasedatum: 6 november 2005

Extra's:
• Documentaire: bij Nijntje achter de schermen
• Trailers: Boohbah, Bobo en Tractor Tom



BOOHBAH
Twee hoeden
Muziek kussens


TWEE HOEDEN
• Taarten en Touw
In Verhaaltjeswereld vindt Tante twee lekkere taarten die ze met iemand wil delen. Maar kan ze ook Meneen Man vinden door het vage spoor te volgen?
• Gele Wollen Trui
In Verhaaltjeswereld vindt Mevrouw Dame een gele wollen trui, maar kan ze hem zonder kleerscheuren aantrekken?
• Twee Hoeden
In Verhaaltjeswereld hebben Oma en Opa twee hoeden. Maar blijven de grappige hoeden goed zitten als ze rechtop gaan staan?
• Kermis Ding
Oma vindt een lang, veerkrachtig ding. Kan ze en veel lawaai mee maken en een grote hit scoren?

MUZIEK KUSSENS
• Bouwblokken
In Verhaaltjeswereld vindt Oma zes grote bouwblokken, maar zal ze daar niet stapelgek van worden?
• De Deur
In Verhaaltjeswereld ontdekken Opa en Mevrouw Dame een gesloten deur, maar moet er eerst geen belletje gaan rinkelen voor ze naar binnen kunnen?
• Zware Koffer
In Verhaaltjeswereld vindt Opa een zware koffer, maar heeft hij nog puf nadat hij de koffer heeft uitgepakt?
• Muziek Kussens
In Verhaaltjeswereld vindt Opa een paar "muziekkussens". Kan hij ze in de juiste volgorde plaatsen zonder te veel valse noten?

Technische fiche:
Creatie: Anne Woods
Regie: Chris Bernard, Vic Finch, Annie Gibbs
Taalkeuze in Mono 1.0: Nederlands
Speelduur: Twee hoeden: ca 80 min. Muziek kussens: ca 80 min.
Releasedatum: 6 november 2005



DE KLEINE IJSBEER
Lars en de kleine tijger
Droomvlucht

Ongelooflijk veel plezier met de beresterke avonturen van Lars en zijn vriendjes!

LARS EN DE KLEINE TIJGER
Lars is weer terug! Na zijn eenste grote speelfilm keert de Kleine IJsbeer terug om nog meer avonturen te gaan beleven in Lars En De Kleine Tijger. In dit spannende verhaal reist Lars naar exotische plaatsen, zoals een havenstad, het Tijgerland en een prachtig eiland. Onderweg krijgt Lars nieuwe vriendjes: Nemo de scheepskat en Theootje de kleine tijger. Maak deze ongelooflijk spannende reis mee met Lars, Nemo, Theootje en natuurlijk Robbie en Greta (uit het oorspronkelijke avontuur De Kleine lJsbeer).

DROOMVLUCHT
Lars en zijn makkers maken nieuwe vrienden en ontdekken nieuwe plekken! In De Kleine IJsbeer: Droomvlucht, moet Lars zichzelf en andere dieren bevrijden uit de kooien van dierenvangers. De reis naar huis met zijn nieuwe vriendinnetje, bruine beer Lea, is lang. Thuis ontdekt Lars dat zijn ouders ziek zijn. Samen met Lea gaat hij op zoek naar het honingmedicijn. Daarbij steekt Lars voor het eerst de sneeuwgrens over en leert hij het bos kennen. Als zijn ouders weer beter zijn, kan Lars uitrusten. Maar dan komt Joeri, de grappige papegaaiduiker, binnenvallen. Hij kan niet meer vliegen. Lars en zijn kameraadjes helpen Joeri weer de lucht in, waar hij thuishoort! Deze twee langspeelfilms werden opnieuw gebaseerd op de populaire boeken van Hans De Beer om onvergetelijke avonturen voor de allerkleinsten op het schem, te toveren. Lars, het ijsbeertje met hoog knuffelgehalte, neemt hen mee op ontdekkingstochten die hun verbeelding tarten en de grenzen van hun leefwereld verruimen. Ongelooflijk veel plezier met de beresterke avonturen van Lars en zijn vriendjes!

Technische fiche:
Creatie: Hans De Beer
Regie: Thilo Graf Rothkirch
Stemmen (Engels): F. Rothchild, Megan Wicks, Cindy Robinson
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Nederlands, Frans, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Engels voor slechthorenden
Speelduur: Tijger ca. 78 min.; Droomvlucht: ca. 77 min.
Releasedatum: 23 november 2005

Extra's:
Tijger:
• Creatie van de geluidseffecten
• Animatietechnieken




BATMAN ANIMATED
Vol. 1, 4-disc
Vol. 2, 4-disc

De zwarte ridder detective schittert in deze ultime collectie misdaadbestrijding
Misdadigers houden zich gedeisd in deze kolossale collectie van de kruisvaarder met de cape.

VOLUME 1
Dit fantastische pakket van 4 DVD's bevat 28 ontzagwekkende avonturen van de Grootste Detective ter Wereld die een leger criminele meesterbreinen op de knieën brengt plus exclusieve extra's die ook een onderzoek waard zijn. Voel de spanning van door een burgerwacht ingestelde gerechtigheid: de miljonair-playboy Bruce Wayne en zijn tweede ik Batman beschermen de straten van Gotham City tegen een horde boeven, onder wie de aartswreker The Joker, de dodelijk mooie Poison Ivy en de primitieve Killer Croc, in een nieuwe populaire superheldenserie. De intelligente, dramatische verhalen, unieke karakters en messcherpe dialogen maken van deze markante TV-serie, die met een Emmy onderscheiden werd, een spektakel dat de kruisvaarder met de cape uit het stof van het TV-verleden naar het heden gehaald heeft voor fans van alle leeftijden.

VOLUME 2
Bestrijd samen met de Dark Knight dag en nacht de misdaad met deze luxe set van 4 DVD's met wel 28 heldhaftige avonturen uit de veel geprezen serie. Vol pakkende plots, veelzijdige karakters en perfect stemtalent. Deze serie heeft Batman voor massa's fans een gezicht gegeven. Geniet van wonderbare ontmoetingen met Cat Woman, duels met de Penguin, wedstrijden met de Riddler en natuurlijk krachtmetingen in scherpzinnigheid met The Joker en krijg er een hoop exclusieve extra's van de bedenkers van deze markante versie van de klassieke held bovenop! Grijp je cape en kom in actie met deze typische Batman compilatie.

Technische fiche:
Batman Animated Vol. 1
Regie: Kevin Altieri, Boyd Kirkland, Frank Paur, Eric Radomski, Dan Riba, Dick Sebast, Bruce W. Timm
Stemmen (Engels): Kevin Conroy, Loren Lester, Efrem Zimbalist Jr., Bob Hastings, Helen Slater
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans; in Mono 1.0: Italiaans
Ondertiteling Engels, Nederlands, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 600 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Commentaar bij twee sleutelaflevenngen door de producenten Bruce Timm & Eric Rodomeld en Paul Dini
• Trailers. "Batman, The Legacy Continues": korte terugblik
• "The Dark Knight's first night": pilot door gastheer Bruce Timm

Batman Animated Vol.2
Regie: Kevin Altieri, Boyd Kirkland, Frank Paun, Eric Radomski, Dan Riba, Dick Sebast, Bruce W. Timm
Stemmen (Engels): Kevin Connoy, Loren Lester, Efrem Zimbalist Jr., Bob Hastings, Helen Slater
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans; in Mono 1.0: Italiaans
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 600 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Audiocommentaar bij vier afleveringen door de bedenkers van de serie
• Trailers
• "Voices of the Knight": nasynchronisatiesterren vertellen meer over hun werk
• Karakterbeschrijving: "Gotham's Guardians", de potige ondersteunende personages
• "Robin Rising": hoe het karakter van de wonderjongen zich ontwikkeld heeft



LOONEY TUNES
Collectie 1, 4-disc
Collectie 2, 4-disc

Te gek voor woorden

COLLECTIE 1
Ze zijn de supersterren van de animatie, deze internationale ambassadeurs van de komische tekenfilm. Wie genoot en als kind al niet van hun grappen en grollen? En nu zijn 56 van de allerbeste korte films met de allermafste tekenfilmfiguren van Warner Bros. voor het eerst samengebracht op DVD, de Looney Tunes collectie! De vier dvd's barsten bijna uit hun voegen en zijn uitstekend geschikt als begin of uitbreiding van een verzameling. Elke korte film is speciaal uitgekozen en prachtig gerestaureerd en geremasterd in zijn oorspronkelijke, onverkorte glorie. De dvd's bevatten enkele van de allervroegste baanbrekende optredens van veel favoriete figuren uit de Looney Tunes. Dat is grenzeloos genieten geblazen voor tekenfilmfans van alle leeftijden! Laat je mond openvallen en je ogen uit hun kassen springen bij het zien van de uitgebreide, onderhoudende en exclusieve extra's - alsof je zelf meespeelt in een Warner Bros. tekenfilm. dit is de ultieme tekenfilmbeleving voor iedereen die ooit enthousiast de oren spitste bij de eeuwige vraag: "Ehhh... what's up, Doc?"

COLLECTIE 2
Volledig gerestaureerd en volkomen geschift! That's all, folks? Nee hoor, het is nog lang niet afgelopen! De Looney Tunes-sterren zijn terug met nog meer van het snelste en grappigste tekenfilmgeweld waaraan varkens, eenden, katten, coyotes, konijnen en mensen ooit zijn blootgesteld. Deze animatieparade bestaat uit 60 gerestaureerde, geremasterde en onverkorte films. Op disc 1 zien we hoe de legendarische langoor naar het Wilde Westen trekt (Bugs Bunny Rides Again), in de aap gelogeerd is (Gorilla My Dreams), en nog veel meer malle fratsen uithaalt. Op disc 2 en 3 zorgen Wile E. Coyote, Tweety en Sylvester, een opvliegende eend (Duck Soup to Nuts), een allerminst knorrig varkentje (Porky in Wackyland) en anderen voor spannende achtervolgingen. Parodieën op Hollywoodfilms en grandioze optredens ("What's Opera, Doc?") zijn te vinden op disc 4. Elke disc bevat kostelijke extra's voor zowel kinderen als volwassen tekenfilmverzamelaars. Beleef de stapelgekke wereld van de Looney Tunes met dit hilarische DVD-pakket!

Technische fiche:
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Nederlands, Frans, Italiaans, Hongaars Vol. 2: Kroatisch
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Hongaars, Arabisch, Kroatisch, Sloveens, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden Vol. 2: Grieks
Speelduur: Vol. I: ca 415 min.; Vol. 2: ca 420 min.
Releasedatum: 23 november 2005

Extra's:
Vol. 1:
• Een groet van Chuck Jones
• Toelichtingen
• Programma's met alleen muziek
• Achter de melodieën
• Bugs Bunny in de bioscoop
• De Bugs Bunny show
• Bunny Bloopers
• Fotogalerijen
• Verloren gewaande tekenfilms
• Uit de kluizen
• DVD-Rom extra's
Vol. 2:
• De tekenaar aan het werk: leer hoe je Bugs Bunny, Yosemite Sam, Tweety, Sylvester, Road Runner en Wile E. Coyote kunt tekenen
• Toelichtingen
• Achter-De-Schermen minidocumentaires
• TV-special: Bugs Bunny Looney Tunes superster 50e verjaardag
• Uit de kluizen
• Programma's met alleen stemmen
• Bonus cartoon: Daffy Duck for president
• Openingsscènes van de Ponky Pig, Road Runner en Bugs Bunny Show
• Pilot-aflevering: De avonturen van Road Runner



MARY-KATE & ASHLEY
Passport to Paris
Getting There

Sweet 16 and licensed to drive

PASSPORT TO PARIS
Mary-Kate en Ashley Olsen in een doldwaze Tour de France! Melanie 'Mel' en Allyson 'Ally' Porter pakken hun koffers om hun opa in Parijs te bezoeken. Ze rekenen op een hoop plezier en een rendez-vous met het avontuur! De meiden vinden Frankrijk helemaal te gek en worden stapelverliefd op twee Franse jongens! Op hun brommertjes racen ze door Parijs om de bezienswaardigheden te bekijken. Ze maken nieuwe vrienden en weten hun nerveuze chaperonne steeds een stap voor te blijven. Winkelen in de Franse boutiques, ronddwalen in de Notre Dame en etentjes op de Eiffeltoren. Zo rollen ze van het ene hilarische avontuur in het andere. Met Mademoiselles Mary-Kate en Ashley krijgt de kijker een paspoort naar het avontuur op een trés magnifique reis!

GETTING THERE
16 jaar en gewapend met een rijbewijs! Maak de riemen vast voor de ultieme rit met Mary- Kate en Ashley. Taylor en Kylie Hunter zijn net zestien en hebben hun rijbewijs. Rijd met ze mee op hun eerste tocht, in hun klassieke Ford Mustang met open dak, naar de Olympische Winterspelen in Utah. Hun kleren zijn cool, en de jongens nog veel cooler. Onderweg maken ze uiteenlopende vrienden. Toch moeten ze ook heel wat hordes overwinnen. Gaan ze het halen, de schitterende skipistes en de sjieke Stein Ericksen Lodge in Deer Valley, en de big air snowboarding in Park City? Zullen ze op tijd zijn voor de Winterspelen? Ontdek zelf dat onderweg zijn net zo leuk is als aankomen.

Technische fiche:
Regie: Passport: Alan Metten;Getting Steve Purcell
Cast: Passport: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Peter White, Matt Winston, Yvonne Sciò, Brocker Way, Ethan Peck, Francois Giroday, Jon Menick. Doran Clark, Matt McCoy, Robert Martin Robinson, Laura Juhian, Logan Robbins, Matt Freund
Getting: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Alexandra Picatto, Shelley Malil, Heather Lindell, Holly Towne, Janet Gunn, William Bumiller, Jason Benesh, Ricki Lopez, Marcus Smythe, Cheyenne Wilbur, Deborah Hinderstein, Tracy Arbuckle, Sterling Rice
Passport: Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels; in Stereo 2S: Frans, Russisch
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Russisch, Engels voor slechthorenden
Getting: Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Deens
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens, Noors, Engels voor slechthorenden
Speelduur: Passport: ca 87 min. Getting ca. 90 min.
Releasedatum: 23 november 2005

Extra's:
Getting:
• Alternatief einde
• Sweet 16 Tips voor het houden van feestjes



FULL HOUSE ('87-'95)
Seizoen 1, 5-disc


Wat krijg je als je drie kleine meisjes, hun pas weduwnaar geworden vader en zijn twee beste vrienden onden één dak samenbrengt? Het hilarische, hartverwarmende huishouden dat we allemaal kennen als Full House! De tv-reeks was een absolute tophit tussen 1987 en 1995 en alle 22 afleveringen van het eerste seizoen vind je nu, gebundeld met tal van fantastische extra's, in deze boxset terug. Bob Saget speeft de rol van Danny Tanner, de liefhebbende vader van de meisjes. John Stamos is hun hippe rock&roll-oom Jesse. Dave Coulier speeft Danny's beste vnend Joey, een komiek in spe die vooral thuis open doekjes scoort. De drie Tanner-zusjes, tot slot, worden vertolkt door Candace Cameron (als de tienjarige D.J.), Jodie Sweetin (als de vijfjanige Stephanie) en de intussen razend populair geworden Mary-Kate en Ashley Olsen, die samen de rol van de negen maanden oude publiekslieveling Michelle voor hun rekening nemen. Welkom, allemaal, in het leukste huis op de buis!

Technische fiche:
Creatie: Jeff Franklin
Regie: John Bowab, Richard Correll, Jack Shea, Howard Storm, Peter Baldwin, Lee Shallat Chemel, Don Van Atta
Cast: John Stamos, Bob Saget, Dave Coulier, Candace Cameron Bure, Jodie Sweetin, Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Andrea Barber
Taalkeuze in Stereo 2S: Engels, Frans, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Portugees, Arabisch, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca 545 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Commentaar door bedenker/uitvoerend producent Jeff Franklin bij Our Very First Show en Mad Money'
• Huis van Weetjes: selecteerbaar Snelle Weetjes-spoor bij The Miracle of Thanksgiving
• Weggelaten scenes: Originele, nooit vertoonde pilootaflevering met John Posey in de rol van Bob Saget



THE GILMORE GIRLS
Seizoen 1, 6-disc


Welkom in Stars Hollow, Connecticut, een schilderachtig dorpje in New England, gesticht in 779. Aantai inwoners: 9.973. Thuishaven van de 32-jange Lorelai en haar 16-jarige dochter Rory, samen de Gilmore Girls. Emoties. Humor. DVD-extra's voor de fans. Je vindt het allemaal in deze box met alle 21 afleveringen van het eerste seizoen. Lauren Graham speelt de pientere Lorelai, uitbaatster van de historische Independence Inn, moeder van Rory (Alexis Bledel) en tevens haar beste vriend, vertrouwelinge en mentor. Wat de intussen de kaap van de dertig voorbij zijnde Lorelai vooral wil, is dat dochterlief niet dezelfde fouten maakt als zijzelf toen ze een tiener was. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want hoewel Rory minder frivool is dan haar moeder, houden beide dames en bijzonder gelijkende interesses, koffieverslavingen, intelligentiequotiënten en ogen op na, maar vooral ook dezelfde betwijfelbare amoureuze neigingen. De rollen van de pittoreske bewoners van Stars Hollow worden ingekleurd door een sterke ensemblecast en ook Kelly Bishop en Edward Herrmann schitteren als Lorelai's adellijke ouders. Lorelai bleef lange tijd op veilige afstand van haar begoede ouders, maar om haar dochter toe te laten haar opleiding aan het extreem prestigieuze en vooral ook dure Chilton voort te zetten, slikt ze haar trots in en vraagt ze hen om een lening. Nu zijn ze dus helemaal terug. En met hen de kwesties die destijds een wig tussen hen en hun dochter dreven.

Technische fiche:
Creatie: Amy Sherman
Regie: Sarah Pia Anderson, Rodman Flender, Leshi Linka Glatter, Bruce Seth Green, Michael Katleman, Perry Lang. Nick Marck, Alan Myerson, Adam Nimoy, David Petrarca, Bethany
Rooney, Arlene Sanford, Amy Sherman, Lev L. Spiro
Cast: Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Melissa Mccarthy, Keiko Agena, Kelly Bishop, Liza Weil, Edward Hermann, Yanic Trujesdale, Jared Padeleck
Taalkeuze in Stereo 2S: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Deens, Noors, Zweeds, Arabisch, Hebreeuws, Fins, Gnieks, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 945 min., ca. 42 min. per aflevering
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Making of "Welcome to the Gilmore Girls"
• "Gilmore Goodies and Gossip - Rory's dance": leuke wist-je-datjes oven de serie
• Gilmore-isms: een greep uit de gedenkwaardigste en leukste woordspelingen uit de serie
• Weggelaten scènes



THE DUKES OF HAZZARD ('79-'85)
Seizoen 3, 4-disc


Zin in asfalt en avontuur? Lekker scheuren langs de binnenwegen van het Amerikaanse Zuiden? Welaan dan, welkom in Hazzard County USA! In hun pogingen om Hazzard County's grootste booswichten, Boss Hogg en zijn handlanger Sheriff Rosco P. Coltrane, te ontmaskeren, bezorgen Luke, Bo en de rest van de Dukes je andermaal de rit van je leven in 22 adembenemende afleveringen van The Dukes Of Hazzard. Op de vier schijfjes van het derde seizoen vind je niet alleen de uitralange seizoensopener maar ook een kofferbak boordevol verkwikkende extraatjes. We drukken Oom Jesses ouwe liefje stevig aan onze boezem en nemen afscheid van Enos die bij de LAPD eindelijk zijn politiedroom in vervulling ziet gaan. We maken kennis met de engelachtige tweelingbroer van Boss Hogg en zijn onderkruiperige, achterbakse neef. Op het Boss Hogg-vlak blijken Daisy's charmes en verschijning gelukkig nog steeds een doeltreffend afleidingsmaneuver dat Bo en Luke toelaat om in hun favoriete Dodge Charger uit 1969 ten strijde te trekken tegen misdaad en corruptie. Vanzelfsprekend gooien ze daarbij weerom alle remmen los voor de meest waanzinnige achtervolgingen en avonturen in de heuvels van Georgia. De General Lee is volgetankt. Plankgas, mannen! Intussen gooide de langspeelfilm-remake van de serie ook al hoge ogen in de bioscoop. Hierin doen Sean William Scott, Johnny Knoxville, Jessica Simpson en Willy Nelson het kunst- en vliegwerk uit de serie met een nieuwe impuls en veel enthousiasme nog eens over.

Technische fiche:
Creatie: Gy Waldron
Regie: Dick Moder, Rod Amateau, Jack Whitman, Paul Baxley, Hollingsworth Morse, Denver Pyle, John Florea
Cast: Tom Wopat, John Schneider, Catherine Bach, Denver Pyle, James Best, Sorrell Booke, Ben Jones, Rick Hurst, Peggy Rea, Nedra Volz, Don Pedro Colley
Verteller: Waylon Jennings
Taalkeuze in Mono 1,0: Engels, Frans, Duits, Italiaans
Ondertiteling Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Zweeds
Speelduur: ca 1129 min.
Releasedatum: 6 november 2005

Extra's:
• Dukes Vision gesproken en gefilmd commentaar bij aflevering 4 met Tom Wopat, John Schneider en Catherine Bach
• "A Special Welcome": Inleiding op het derde seizoen door Tom Wopat, John Schneider en Catherine Bach
• Stamboom van de Dukes met Gy Waldron, bedenker van de reeks
• "Bo, Luke & Daisy Just Good Ole Friends": de sterren halen herinneringen op



DALLAS ('78-'91)
Seizoen 3, 5-disc


Dit is 'm dan, het seizoen dat begint met de kidnapping van baby John en dat eindigt met wellicht de grootste cliffhanger ooit op tv vertoond: wie heeft op J.R. geschoten? Fortuinen die binnenstromen en weer verloren gaan. Geheimen die worden bewaard en verklapt Achterbakse streken, ontrouw, snode plannen en gemanipuleer: deze dvd-set met 5 discs heeft alles om heerlijk te kunnen zwelgen in de levens van steenrijke, gestoorde mensen. Met alle 25 afleveringen van het derde seizoen, plus extra's van Texaans formaat. Superschurk J.R. Ewing (Larry Hagman) heeft overal een vuige vinger in de pap; hij stookt onrust in de familie en brengt Ewing Oil aan de rand van de financiële afgrond. Wanneen iemand tenslotte besluit dat J.R. te slecht is om te blijven leven, zijn de verdachten zo talrijk als tumbleweeds op de Texaanse prairie. Dankzij deze cliffhanger konden de scenaristen van Dallas zich beroepen op de, na de moord op J.F. Kennedy, misschien wel meestbesproken schietpartij ter wereld. De aanloop naar het vierde seizoen ging gepaard met een ware speculatie-oorlog over de identiteit van de schutter. Vanaf zijn premiere in 1978 evolueerde Dallas al snel tot een internationaal fenomeen. Het derde seizoen, dat intussen al een immense schare trouwe volgelingen opgebouwd had, kreeg uiteindelijk ook de critici over de streep getrokken. Wekelijks stemden ontelbare kijkers af op de machtsstrijd rond olie die zich afspeelde in de Ewing familie, met J.R. als scrupuleloze spil. In zijn veertien seizoenen tellende bestaan, verzamelde de serie 17 Emmy nominaties, waarvan er 4 verzilverd werden en 14 Golden Globe nominaties waarvan er haar één werd toegekend.

Technische fiche:
Creatie: David Jacobs
Regie: Leonard Katzmari, Irving J. Moore, Leslie H. Martinson, Gunnar Hellstrom, Larry Hagman, Alexander Singer, Harry Harris
Cast: Larry Hagman, Barbara Bel Geddes, Ken Kercheval, Patrick Duffy, Linda Gray, Steve Kanaly, Charlene Tilton, Victoria Principal, Susan Howard, Jim Davis
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Hongaars
Speelduur: ca 1410 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Audiocommentaar
• Korte film: Who shot J.R.?



THE OFFICE
Seizoen 1, 2 & X-mas special, 4-disc


David Brent (een hilarische Ricky Gervais) is zowat de slechtst denkbare manager. En toch zitten de werknemers van de middelgrote papierhandel Wernham Hogg in het kleinsteedse Slough met hem opgescheept. Op de koop toe slaagt Brent em om te bulken van de eigenwaan. De aanwezigheid van een documentaire crew die 'het leven zoals het is' op kantoor vastlegt ziet hij dan ook als dé gelegenheid bij uitstek om te pronken met zijn leiderscapaciteiten en 'revolutionaire' managementtechnieken. Brent geeft voor het oog van de camera leiding aan een 'bonte bende' gnjze kantoormuizen. Stukje bij beetje weet de camera de uitgesproken en onuitgesproken verhoudingen binnen de afdeling te ontrafelen en voor de eeuwigheid vast te leggen. Zo is en de spichtige Gareth Keenan, een man met een onwrikbaar geloof in hiërarchie en de enige die onvoorwaardelijk naar Brent opkijkt. Er is diens directe collega Tim, die het niet kan laten de draak met Gareth te steken en droomt van een beter leven buiten de papierindustrie. Liefst zou hij dit leiden aan de zijde van receptioniste Dawn en zijn interesse blijft zeker niet onbeantwoord, maar haar relatie met magazijnier Lee staat hun liefde in de weg. In het eerste seizoen valt Wernham Hogg ten prooi aan de heersende economische malaise en wordt de afdeling beheerst door de vraag naar werkzekerheid. Seizoen twee keert terug naar Slough nadat de structurele hervormingen werden doorgevoerd en toont hoe David het hoofd biedt (of dat tenminste probeert) aan de veranderingen en nieuwe gezichten die hiermee gepaard gaan. In de kerstspecial is en veel gebeurd sinds ons laatste bezoek aan Wernham Hogg. David Brent bracht een popsingle uit, Gareth kreeg promotie en Tim nam afscheid van Dawn. Nu volgen we de relaxte entertainer David door het hele land, tijdens zijn zoektocht naar faam, rijkdom en liefde. Hij belooft dat hij op de kerstreünie van het kantoor zal uitpakken met zijn nieuwe vriendin. Het enige probleem is dat hij en nog geen heeft. Intussen krijgt Tim het aan de stok met een nieuwe collega... en oude gevoelens. Dawn is in het buitenland aan een nieuw leven begonnen, maar ze komt voor één avondje terug. Zal de vlam nog altijd branden? Co-auteurs en -regisseurs Stephen Merchant en Ricky Gervais (die ook de hoofdrol voor zijn rekening nam), tekenen voor deze slechts twee seizoenen en een kerstspecial tellende en met een Golden Globe voor zowel beste TV comedy als beste comedy acteur bekroonde docucomedyserie. Alle bestaande afleveringen van deze regelrechte giller voor eenieder die ooit al van veraf of dichtbij met het kantoorleven in contact kwam, werden in een handige vierdelige box samengebracht.

Technische fiche:
Creatie: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Regie: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Cast: Ricky Gervais, Martin Freeman, Mackenzie Crook, Lucy Davis
Taalkeuze in Stereo 2S: Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur: ca 454 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
Seizoen 1:
• Documentaires
• Weggelaten scènes
Seizoen 2:
• videodagboek
• weggelaten fragmenten
X-mas:
• Audiocommentaar van de regisseur
• Documentaire: "Buiten de kantooruren"
• Korte film over de Golden Globes
• Muziek video: "If You Don't Know Me By Now"
• Volledige versie van "Freelove Freeway"



FRIENDS
Complete collection, series 1-10


Friends, Friends, Friends! Hoe zouden we ooit genoeg kunnen krijgen van de ups en downs van de zes onafscheidelijke New-Yorkers die tien jaar lang hun lief en leed met ons deelden. Met haar immense populariteit en ontegensprekelijk hoogstaande kwaliteit veroverde de serie voorgoed haar plaatsje in de chronieken van sitcomland. De tien seizoenen met hun in totaal 233 afleveringen staan samen garant voor niet minder dan 5 149 minuten friendsplezier, goed voor een friendsmarathon van meer dan 3,5 dag! Wie zijn beste vrienden in de eindejaarsdagen wil plezieren, kan hen de avonturen van het zestal in een luxueuze giftset cadeau doen. Alle tien seizoenen werden verenigd in deze Friends Collection. Zo krijgen het intussen vertrouwde relationele gebekvecht van Rachel en Ross, de zweverige levensopvattingen van Phoebe, de neurotische aanvallen van Monica, de spitsvondigheid en frustraties van Chandler en de eeuwige verstandelijke waas waarin Joey vertoeft een mooie glossy vereeuwiging.

Technische fiche:
Creatie: David Crane, Marta Kauffman
Cast: Jennifer Aniston, Courteney Cox-Arquette, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0.: Engels
Ondertiteling Engels, Nederlands, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 22 min. per aflevering, ca 48 min. voor de laatste aflevering
Releasedatum: 16 november 2004

Extra's:
Seizoen 10, DVD 3:
• Laatste Bloopers
• Documentaire: "The One That Goes Behind the Scenes"
• Korte film: "Friends Around the World"
• "Friends of Friends":
• 3 filmpjes van vrienden van Friends over Friends



BEN HUR
Special Edition, 4-disc


Hollywoods spectaculairste filmepos in een sublieme vierdelige dvd collector's box. Deze epische film van de hand van William Wylen wend geremasterd aan de hand van de originele 65 mm filmelementen. Het scenario werd door Karl Tunberg en een aantal ongecrediteerde scenaristen, waaronder Gore Vidal en Maxwell Anderson, geschreven op basis van Lew Wallaces bestseller "Ben Hur: a Tale of the Christ". Aan de verfilming kwamen 100.000 kostuums, 8.000 extra's, 300 sets en een budget dat de toenmalige gangbare normen bij MGM ver overschreed te pas, maar het resultaat wordt dan ook beschouwd als één van de best geslaagde bijbelepen. Van deze elfvoudige oscarwinnaar (een resultaat dat tot nog toe enkel wend geëvenaard door Titanic en het derde luik van The Lord Of The Rings-trilogie) werden al meer dan 5 miljoen exemplaren op video verkocht. De charismatische vertolking van Charlton Heston leverde hem één van de oscars op. Voor de verfilming werd de MGM Camera 65 techniek toegepast, een proces dat prints oplevert die bijna drie keer zo breed als hoog zijn. Dit formaat bood een ideaal platform voor adembenemende panoramische shots en meeslepende actietaferelen. Het resultaat maakte van de strijdwagenrace-scène zelfs naar hedendaagse normen en ondanks de afwezigheid van speciale effecten een nog steeds niet te versmaden huzarenstukje op cinematografisch gebied. Zijn jeugdvriendschap met Messala keert zich tegen de Joodse edelman Judah Ben-Hur als deze zich fanatiek achter het Romeinse imperialisme schaart. Judah wordt onschuldig veroordeeld voor een moordaanslag als en bij een verwelkomingsparade een zware dakpan van zijn gevel valt die het paard van de Romeinse gouverneur doet schrikken waardoor deze gewond raakt. Judahs moeder en zus worden gevangen gezet en Judah zelf wordt veroordeeld tot slavernij op een oorlogsschip. Dankzij zijn onverschrokken optreden en de redding van een Romeins admiraal, ontsnapt Judah aan het galeislavenleven en wordt hij opgenomen in het Romeinse rijk als de paardentrainer en mettertijd geadopteerde zoon van de admiraal. Dit laat hem toe om jaren later terug te keren naar Jeruzalem waar hij opnieuw oog in oog komt te staan met Messala en de kans krijgt om het tegen hem op te nemen in een bikkelharde paardenrace. Maar aan het einde van de rit komt hij tot het besef dat niet wraakzucht, maar vergeving de meest bevredigende resultaten oplevert.

Technische fiche:
Regie: William Wyler
Cast: Charlton Heston, Jack Hawkins, Haya Harareet, Stephen Boyd, Hugh Griffith, Martha Scott, Cathy O'Donnell, Sam Jaffe, Finlay Currie, Frank Thring, Terence Longdon, George Relph, André Morell
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 355 miin.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
Disc 1 & 2:
• De Film uit 1959
• Nieuwe digitale omzetting [16x9,2.76:1] vanaf gerestaureerde 65 mm. beeldelementen
• Commentaar van filmhistoricus T. Gene Hatcher, met Charlton Heston
• Audiospoor met enkel de filmmuziek van Miklos Rosza
Disc 3:
• De stomme versie uit 1925: de door Thames Television gerestaureerde versie met de orkestrale filmmuziek van Carl Davis in stereo
Disc 4:
• Over de films
• Documentaire uit 2005: "Ben-Hur: The Epic That Changed Cinema"
• Documentaire uit 1994: "Ben-Hur: The Making Of An Epic"
• "Ben-Hur: A JOurney Through Pictures": Audiovisuele reconstructie aan de hand van stills, storyboards, schetsen, muziek en dialogen
• Schermtests
• Galerij met oude bioscoopjournaals
• Hoogtepunten uit de oscaruitreiking van 4 april 1960
• Galerij van bioscooptrailers



EMPIRE OF THE SUN
Special Edition, 2-disc


Met Empire Of The Sun draaide Steven Spielberg een hartverwarmend, spectaculair en toch intiem epos, een grootse film over een grote oorlog gezien door de ogen van een klein Engels jongetje. Dat pientere kereltje is Jim Graham, opgesloten in een Japans gevangenenkamp. Zijn ongebreidelde fantasie en onbreekbare spirit vormen zijn enige wapens om te overleven in een steeds vijandiger omgeving. Maar jeugd en onschuld moeten langzaam baan ruimen voor groeipijnen en volwassen schuldbesef. Het verhaal is gebaseerd op de onvergetelijke autobiografische bestseller van J.G. Ballard en het is de eerste grote Hollywoodproductie ooit die in de Chinese Volksrepubliek verfilmd werd. Naast de nog piepjonge Christian Bale (American Psycho, Shaft), die hier een prachtige, bekroonde vertolking neerzet, ziet u ook John Malkovich in één van zijn eerste grote filmrollen. Deze schitterende film verschijnt voor de allereerste keer op dvd en kreeg voor de gelegenheid een dubbeldisc special edition uitvoering.

Technische fiche:
Regie: Steven Spielberg
Cast: Christian Bale, John Malkovich, Miranda Richardson, Nigel Havers, Joe Pantoliano, Leslie Phillips, Masatô Ibu, Emily Richard, Rupert Frazer, Peter Gale, Takatoro Kataoka, Ben Stiller, David Neidorf, Ralph Seymour, Robert Stephens
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, IJslands, Arabisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 147 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Documentaire: A China Odyssey
• Bioscooptrailer



THE WIZARD OF OZ
Special Edition, 2-disc


Een nieuwe uitgave, barstensvol extra's, van de meest geliefde film aller tijden. De premiere in Loew's Capitol Theatre in New York op 17 augustus 1939 betekende het begin van een successtory voor deze tijdloze filmklassieker, die L. Frank Baums kinderverhaal over de avonturen van een meisje uit Kansas op haar tocht voorbij de regenboog naar het grote scherm vertaalde. Victor Fleming, die datzelfde jaar ook dat andere evergreen-pareltje van zijn hand, Gone With The Wind, draaide, nam de regie voor zijn rekening. MGM componist Herbert Stothart verzorgde de score en werkte daarbij voor de liedjes met muziek en songteksten van de hand van Harold Arlen en E.Y. Harburg. Van de 5 oscarnominaties werden deze voor Beste Lied (Over The Rainbow) en Beste Originele Score aan The Wizard Of Oz toegekend. Ray Bolger vertolkte de vogelverschrikker, Bert Lahr speelde de laffe leeuw, Jack Haley nam de rol van de tinnen man op zich en Frank Morgan kroop in de huid van niet minder dan 6 personages, waaronder die van de 'wonderful wizard of Oz'. Maar het absolute schot in de roos was de casting van de toen 16-jarige Judy Garland, die voor haar vertolking een speciale Award voor 'Uitmuntende Tiener Acteerprestatie' opstreek. De film kon meteen op absolute bijval van zowel het publiek als de critici rekenen en bleek nog niets van zijn aantrekkingskracht te hebben ingeboet toen hij heruitgebracht werd in 1949 en 1955. Ook bij zijn televisiepremière in 1956 bleek het succes nog niet getaand en de magie van het verhaal en de doorvoelde acteerprestaties winnen er bij elke heruitzending sindsdien telkens opnieuw een paar harten bij.

Technische fiche:
Regie: Victor Fleming
Cast: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley, Billie Burke, Margaret Hamilton, Charley Grapewin, Pat Walshe, Clara Blandick, Terry
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 97 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
Disc 1:
• Commentaar van historicus John Fricke met de acteurs, medewerkers en hun familie
• Storybook: The Wonderful Wizard of Oz
• Prettier Than Ever: The Restoration of Oz
• "We haven't Really Met Properly..." maak kennis met de acteurs in de bijrollen
• Muziek en effecten
• Originele mono geluidsbanden
Disc 2:
• 2 documentaires "The Wonderful Wizard of Oz": The Making of a Movie Classic" en "Memories of Oz"
• 2 gloednieuwe documentaires "The Art of Imagination: A Tribute to Oz" en "Because of the Wonderful Things It Does: The Legacy of Oz"
• Amateurfilmpjes van Harold Arlen
• Weggelaten scenes
• "It's a Twister!" The Tornado Tests
• Korte film "Uit de Kluizen"
• Off to See the Wizard uitgebreide fotogalerij
• Trailers
• Meer dan 6 uur pareltjes uit het audio-archief, waaronder een jukebox met materiaal van opnamesessies, radioshows en promotiespots



JIMI HENDRIX
Special Edition, 2-disc


Een rockumentair profile van een echt muzikaal buitenbeetje. Naast het podium leidde hij een teruggetrokken leven, op het verlegene af. Op het podium gordde hij zijn kiss-the-sky Stratocaster om en verbrijzelde hij alle opvattingen over hoe een gitaar bespeeld kon worden. Deze definitieve documentaire is het eerste officieel goedgekeurde overzicht van Hendrix' weergaloze leven en carrière. Naast Hendrix' familie en boezemvrienden halen ook rocklegendes als Eric Clapton, Mick Jagger, Pete Townshend en Little Richard hun eigen herinneringen op aan de grootste rockgitarist aller tijden. Het is ook de eerste keer dat een film over Jimi Hendrix en zijn muzikale erfenis kan bogen op de onwaarschijnlijke klankenrijkdom van een nieuwe Dolby 5.1 soundtrack, op tape gezet door Hendrix' originele klankman Eddie Kramer. Op de twee schijfjes van deze Special Edition vindt u voorts meer dan 87 minuten swingende extra's, waaronder zijn integrale live-optredens op de Festivals van Monterey, Woodstock en Isle of Wight, in de Londense Marquee Club en Fillmore East. Van het verschroeiende Purple Haze en het pulserende Machine Gun tot het flamboyante Wild Thing en het van soul doordrenkte Hear My Train A 'Comin, Jimi Hendrix trekt alle registers open.

Technische fiche:
Regie: Joe Boyd, John Head, Gary Weis
Cast Arthur Allen, Albert Allen, Stella Benabon, Eric Barrett, Paul Caruso, Eric Clapton, Billy Cox, Frankie Crocker, Monika Dannemann, Jenifer Dean, Alan Douglas, Germaine
Greer, Pat Hartley, Al Hendrix, Mick Jagger
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Tsjechisch, Noors, Zweeds, Arabisch, Hebreeuws, Pools, Fins, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca 98 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Klassieke documentaire "Machine Gun", opgenornen in december 1969, tijdens het Band of Gypsies Concert
• Weggelaten scenes



SUPERMAN BOX
4-disc


Superman is weer helemaal hot! De vier superrnanfilms met Christopher Reeve, de man die in ieders herinnering als dé verpersoonlijking van Superman zal voortleven, maar die door een ongelukkige speling van het lot zijn krachten verloor, werden in een box verzameld. De legendarische eerste Superman-film werd volledig digitaal geremasterd, talloze details werden gerestaureerd en de geluidmix werd eveneens digitaal vastgelegd. Daarenboven werden voor de dvd acht minuten aan niet eerder vertoond beeldmateriaal toegevoegd, onder persoonlijke supervisie van regisseur Richard Donner. Deze nieuwe sequenties bevatten nieuwe beelden van de Krypton Council, een explicatie van Jor-El, die de missie van zijn zoon op de aarde extra duidelijk maakt en een verlengd fragment van Lex Luthor's oord van verderf. Christopher Reeve (Superman/Clark Kent), Marlon Brando (Jor-El), Gene Hackman (Luthor) en Margot Kidder (Lois Lane) zorgden ervoor dat deze Oscar-bekroonde film wordt beschouwd als een mijlpaal in de filmgeschiedenis!
Het vervolg van de avonturen van de Man van Staal (Christopher Reeve) gaat verder waar het origineel ophield en toont spectaculaire nieuwe trucs om het te overtreffen! "Ik dacht dat de originele Superman ongelooflijk entertainment was," schreef Roger Ebert, "dus was ik redelijk verbaasd dat ik Superman II zelfs beter vond." Drie voortvluchtige supermachtige Kryptoniaanse slechteriken (Terence Stamp, Sarah Douglas en Jack O'Halloran) zijn van plan de Aarde te overmeesteren - net op het ogenblik dat Superman besluit om zijn romantische kant te tonen aan Lois Lane (Margot Kidder). Slechte timing voor de zoon van Jor-El, maar ideaal voor een fan van special-effects, die zijn droom uit ziet komen met de belegering van Metropolis. Gene Hackman (als Lex Luthor) is opnieuw van de partij en met een topbezetting aan bijrollen, de regie van de geestige Richard Lester en beeldmateriaal dat verbluft en verrukt, werd dit levend stripverhaal een blijvende wow voor het hele gezin! Hoe konden de epische verhaallijn van Superman: The Movie en de spectaculaire gevechten van Superman II nog verbeterd worden? Het antwoord ziet u in Superman III, waarin de superheld het aan de stok krijgt met de dolgedraaide computerwizard Gus Gorman (Richard Pryor). Met zijn toetsenbord als wapen laat hij Superman meer eentjes en nulletjes zien dan hem lief is. Christopher Reeve herneemt niet alleen zijn succesvolle superrol, maar diept ook Supermans menselijke kant - als journalist Clark Kent - verder uit in een romantische episode met zijn oude vlam (Annette O'Toole). Ook wanneer Superman, na blootstelling aan Kryptoniet, zijn eigen ergste vijand wordt, blijft Reeve alle facetten van zijn vertolking perfect meester. Verbluffende speciale effecten tillen dit hartverwarmende verhaal, boordevol spanning, spektakel en stunts naar een... superniveau! Christopher Reeve trekt niet alleen voor de vierde keer de cape van de held aan in Superman IV: The Quest For Peace, maar heeft ook geholpen bij de ontwikkeling van het provocerende thema van de film: nucleaire ontwapening. "Voor mij is dit het meest persoonlijke in de hele serie", zegt Reeve, het geeft rechtstreeks uitdrukking aan wat Superman moet doen". Superman doet dit keer heel veel. Om de wereld te beveiligen tegen handelaren in kernwapens, creëert aartsboosdoener Lex Luthor (Gene Hackman) een nieuw wezen om de Man van Staal uit te dagen: de met straling geladen Nucleaire Man (Mark Pillow). De twee vijanden raken slaags in een explosief spektakel waarin Superman het Vrijheidsbeeld redt, een vulkanische uitbarsting van de Etna afstopt en de gesloopte Chinese Muur herbouwt. Je hoeft niet langer te zoeken naar superheroïsche spanning!

Technische fiche:
Superman
Regie: Richard Donner
Cast: Ned Beatty, Jeff East, Christopher Reeve, Gene Hackman, Glenn Ford, Jackie Cooper, Larry Hagman, Marc Mc Clure, Margot Kidder, Marlon Brando, Sarah Douglas, Susannah York, Terence Stamp, Valerie Perrine
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Duits, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 146 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Audiocommentaar van Richard Donner en Tom Mankiewicz.
• 5.1 muziektrack
• Toegevoegde scenes
• Cast & crew
• Special effects documentaires
• Screen tests
• Additionele muziek
• Weggelaten scènes
• TV spot
• Bioscooptrailer
• Storyboard tot scherm (enkel DVD-rom)

Superman II
Regie: Richard Lester
Cast: Christopher Reeve, Margot Kidder, Gene Hackman, Ned Beatty, Jackie Cooper, Terence Stamp, Sarah Douglas, Marc Mc Clure, Valerie Perrine, Susannah York, Clifton James, E.G. Marshall
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Roemeens, Arabisch, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 123 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Bioscooptrailer

Superman III
Regie: Richard Lester
Cast: Christopher Reeve, Margot Kidder, Richard Pryor, Annette O'Toole, Jackie Cooper, Robert Vaughn, Marc Mc Clure, Annie Ross, Gavin O'Herlihy
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Roemeens, Arabisch, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 120 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Bioscooptrailer

Superman IV
Regie: Sidney J. Furie
Cast: Christopher Reeve, Margot Kidder, Gene Hackman, Jackie Cooper, Marc Mc Clure, Mabel Hemingway, Jon Cryer, Sam Wanamaker, William Hootkins, Jim Broadbent, Jayne Brook
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Bulgaars, Italiaans, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 87 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Bioscooptrailer



BABYLON 5
Legend of the Rangers


Opnieuw moeten ze hun leven wagen in de strijd tegen een gevaarlijke nieuwe vijand in dit nieuwe avontuur van de man achter Babylon 5: J. Michael Straczynski. De Rangers, een orde van krijger-priesters, zwerven al meer dan duizend jaar rond tussen de duisternis van de sterren, waar ze honderd werelden voor invasie en vernietiging behoeden. Tot een nieuwe buitenaardse bedreiging aan de grenzen van de Interstellaire Alliantie opdoemt, een kracht ouder en machtiger dan alles waaraan ze tot nog toe het hoofd hebben geboden. Nog één hindernis scheidt dit nieuwe ras van de overwinning: een geïsoleerd, defect Rangersschip onder het commando van David Martel (Dylan Neal). Zijn enige opdracht was Ambassador G'Kar (Andreas Katsulas) naar een interstellaire conferentie escorteren. Nu moet hij, alleen en nauwelijks bewapend, een vijand verslaan die elke verbeelding te boven gaat

Technische fiche:
Creatie: J. Michael Straczynski
Regie: Michael Vejar
Cast: Dylan Neal, Andreas Katsulas, Alex Zahara, Myriam Sirois, Dean Marshall, Warren Takeuchi, Jennie Rebecca Hogan, Mackenzie Gray, David Storch, Enid-Raye Adams, Gus Lynch, Campbell Lane, Todd Sandomirsky, Andrew Kavadas, Simon Egan
Taalkeuze in Stereo 2S: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Russisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 86 min.
Releasedatum: 16 november 2005



COOL HAND LUKE ('67)

Zijn misdaad: non-conformisme. Zijn veroordeling: dwangarbeid. Paul Newman speelt één van zijn beste rollen als Cool Hand Luke, de eenling die zich niet aan de willekeurige regels van zijn gevangenschap wil - of kan - onderwerpen. Zijn vertolking roept herinneringen op aan andere klassieke Newman-rollen: Luke is The Hustler die niet droomt van de overwinning, hij is Harper die geen morele missie heeft, Hud die een vader mist om mee in de clinch te gaan. "Geef een acteur een goed script en hij zal bergen verzetten," zei Newman toen hij het filmscript van Cool Hand Luke ophemelde als één van de beste scripts die hij in jaren had gelezen. "Luke is onthecht en onverschillig, maar hij kan het systeem waar hij tegen aan schopt niet verslaan." De authenticiteft die van het script afdruipt, is niet toevallig. Co-auteur Donn Pearce versleet zelf twee jaar van zijn even in een "chain gang". De cast bestaat uit gereputeerde karakterspelers (George Kennedy kreeg voor zijn rol als Dragline een Oscar) die Newman, als zijn celgenoten, prima ondersteunen. Strother Martin speelt de Captain die Luke sart met de beroemde zin "What we've got here is... failure to communicate." Deze film is echter absoluut geen "failure". De rijke humor en het bruisende verhaal laten Cool Hand Luke nog lang nazinderen.

Technische fiche:
Regie: Stuart Rosenberg
Cast: Paul Newman, George Kennedy, J.D. Cannon, Lou Antonio, Robert Drivas, Strother Martin, Jo Van Fleet, Clifton James, Morgan Woodward, Luke Askew, Marc Cavell, Richard Davalos, Robert Donner, Warren Finnerty, Dennis Hopper
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Bulgaars, IJslands, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 121 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Bioscooptrailer



CORVETTE SUMMER ('78)

Een knalrode Corvette Stingray. Een bloedmooie meid. En de glamour en glitter van Las Vegas. Wat heb je als jonge kerel nog meer nodig voor de wildste, waanzinnigste en lolligste zomer van je leven? Wanneer autofreak Kenny merkt dat zijn perfect gerestaureerde en getunede Corvette uit het schoolatelier gestolen is, volgt hij een spoor dat leidt naar Las Vegas, Fun Capital van de USA Onderweg lift hij mee met Vanessa, een leuk meisje dat droomt van een carriere als... callgirl? Bij aankomst in Vegas wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt en dat Kenny plankgas zal moeten geven om zijn Corvette en Vanessa te heroveren. Een hilarische en hartverwarmende feelgoodkomedie met Mark Hamill (Star Wars) en Annie Potts (Designing Women) in de hoofdrollen.

Technische fiche:
Regie: Matthew Robbins
Cast: Mark Hamill, Annie Potts, Eugene Roche, William Bryant, Richard McKenzie, Kim Milford, Philip Bruns, Danny Bonaduce, Albert Insinnia, Jane A. Johnston, Stanley Kamel, Clifford A. Pellow, Jason Ronard, Brion James, Morgan Upton
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nededands, Engels, Frans, Tsjechisch, Roemeens, Noors, Arabisch, Hongaars, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 100 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Bioscooptrailer



BIRD ('88)

Clint Eastwood, zelf een verwoed jazzfan, sleepte met dit aangrijpende levensverhaal van jazzpioneer Charlie "Yardbird" Parker een Golden Globe voor Beste Regie in de wacht. Net zoals in een hypnotiserende jazzriedel vloeien heden, verleden en toekomst in deze exploratie van Birds weergaloze talent en destructieve neigin gen naadloos in elkaar over. Forest Whitaker kreeg op het Filmfestival van Cannes de Prijs van Beste Acteur voor zijn vertolking van een man die zijn kaars aan twee kanten brandt Ook Diane Venora, als zijn standvastige vrouw Chan, koesterde zich in die glorieuze gloed, en werd daarvoor door de New York Film Critics met een Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol bedacht. De grootste eer gaat echter naar de muziek zelf door Parkers solo-opnames vakkundig te combineren met moderne muzikanten, spat de soundtrack van Bird in machtige uithalen van het scherm De Oscar voor Beste Geluid kon dan ook niet uitblijven. Een treffend orgelpunt voor Eastwoods magistrale ode aan de tijdloze muziek van Bird.

Technische fiche:
Regie: Clint Eastwood
Cast: Forest Whitaker, Diane Venora, Michael Zelniker, Samuel E. Wright, Keith David, Michael McGuire, James Handy, Damon Whitaker, Morgan Nagler, Arlen Dean Snyder, Sam Robards, Penelope Windust, Glenn Wright, George Orrison, Bill Cobbs
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, IJslands, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 154 min.
Releasedatum: 23 november 2005

Extra's:
• Hoogtepunten uit de carrières van cast en regisseur
• Bioscooptrailer



GREMLINS 2 ('90)
The New Batch

Uitgebroed. Uitgehongerd. Uitgekookt.

De spelregels zijn weliswaar dezelfde gebleven, maar in deze vervolgfilm wordt de strijd met de pestmonstertjes zo mogelijk nog grappiger en spannender. Billy en zijn Mogwai, publiekslieveling Gizmo, moeten het dit keer opnemen tegen gloednieuw Gremlingebroed. De gruwels vinden New York een stad naar hun duistere hart en iedereen weet wat dat betekent Maar er staat nog meer lekkers op het menu, zoals een delicieuze portie extra's met nooit eerder vertoond materiaal, een "behind-the-screams" kijkje op werken met de Gremlins, uitgebreid audiocommentaar en nog heel veel meer!

Technische fiche:
Regie: Joe Dante
Cast: Zach Galligan, Phoebe Cates, John Glover, Robert Prosky, Robert Picardo, Christopher Lee, Haviland Morris, Dick Miller, Jackie Joseph, Gedde Watanabe, Keye Luke, Kathleen Freeman, Don Stanton, Dan Stanton, Shawn Nelson
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, Arabisch, Bulgaars, IJslands, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 102 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
• Een kijkje achter de schermen (documentaire)
• Audiocommentaar van regisseur Joe Dante en producer Michael Finnell
• Hoogtepunten uit de carrieres van cast en crew
• Bioscooptrailer
• Bloopers
• Meer dan 20 minuten nooit eerder vertoonde fragmenten



NBA
Ankle Breakers Vol.2
Dunks Vol. 2


ANKLE BREAKERS VOL 2
LeBron James, Carmelo Anthony, Dwyane Wade, Baron Davis, Paul Pierce... Een kersverse generatie NBA-supersterren staat te trappelen om je met hun coolste moves te overdonderen. De met platina bekroonde en alom gerespecteerde rapartiest Common laat je in zijn eigen onnavolgbare stijl alle hoeken van het veld zien. Hij voert je mee van de baseline tot net onder de korf, recht in het kolkende hart van het spel. Hij presenteert de spannendste en spectaculairste spelmomenten, die 's werelds beste balgoochelaars met bedrieglijk gemak uit de losse pols tevoorschijn toveren. Onwaarschijnlijke staaltjes van baltechniek, gecombineerd met rauw, onstuitbaar natuurtalent, dat is het geheim achter die waanzinnige spelflitsen in Ankle Breakers Vol. 2 NBA street series, een onstuitbare reeks basket-dvd's!

DUNKS VOL 2
Zet je schrap voor de meest verschroeiende selectie NBA-dunks die je ooit te zien zult krijgen. Je gastheer voor Dunks! Vol. 2 is dit keer mixmaster DJ Clue - bekend van o.a Jay-Z - en hij presenteert de waanzinnigste dunks van de beste basketbalspelers van het moment. Kobe Bryant die in duikvlucht naar de korf zweeft. LeBron James die verpletterend uithaalt, Kenyon Martin die een sublieme spelfase met dodelijke precisie afmaakt, het zijn slechts enkele hoogtepunten uit deze spetterende tweede verzameling slams, jams en dunks van gevestigde NBA-sterren en intemationale hoogvliegers. Dunks! Vol. 2 NBA Street series is en blijft de real deal.

Technische fiche:
Regie: Beide: Jim Podhoretz, Aldo Di Cuffa
Cast: Host Ankle: Common; Dunks: DJ Clue
Verteller: Beide: Rodd Houston
Taalkeuze in Stereo 2S: Beide: Engels
Ondertiteling: Beide: Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Pools, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden; Ankle: Frans, Hebreeuws; Dunks: Turks, Grieks
Speelduur: Dunks: ca 67 min.; Ankle: ca. 65 min.
Releasedatum: 16 november 2005

Extra's:
Ankle:
• Achter de schermen: Inside Stuff Skillz Features met Stephon Marbury en Jason Williams
• Audiocommentaar Commons Persoonlijke Top 5 van de beste Ankle-Breaking Moves aller tijden
• Documentaire: Fantastische Duels uit de Laatste Spelperiode
• De '989 Sports' Skills Challenge uit 2004
Dunks:
• 2000 NBA all-star dunk wedstrijd
• Dunks uit de "Got Milk?" rookie challenge van 2004
• Top 10 dunks van 2004
• DJ Clue's persoonlijke dunks top 5 aller tijden.



Releasekalender
Warner Home Video brengt in de maand december uitzonderlijk geen titels uit. Het betreft hier dus geen vergissing, maar om 2005 in schoonheid af te sluiten, bieden we alvast een vooruitblik op al het moois dat begin 2006 voor ons in petto heeft:

11 januari 2006:
• Sisterhood Of The Traveling Pants (kooop & huur)
• The Island (koop & huur)
• Tom Tractor 3: Een Klus Voor Buzz
• Tom Tractor 4: De Nieuwe Vogelverschrikker
• King Kong Of Atlantis
• Tom & Jerry: The Fast And The Furry (Een Bonte Race)
• Best of Scooby-Doo Movies (4-dvd)
• Without A Trace seizoen 2 (4-dvd)
• The Wire seizoen 2 (5-dvd)
• The Flintstones serie 4
• The Fresh Prince Of Bel-Air, seizoen 2 (4-dvd)
• Wonder Woman, The Complete Third Season (4-dvd)
• Keeping Up Appearances 5 deel 1 & 2
• Imagine ('88) SE (2-dvd)
• Dinner At Eight ('33)
• Libeled Lady ('36)
• Dracula ('72)
• Wattstax ('73)
• Demon Seed ('77)
• Citizen Cohn ('92)
• Barbarians At The Gate ('93)
• First Time Felon ('97)
• Scarecrow ('73)
• Bobby Deerfield ('77)
• Nothing But Trouble ('91)
• And The Band Played On ('93)
• Every Which Way But Loose ('78)
• Any Which Way You Can ('80)
• Victory ('81)
• Gumball Rally ('76)
• Wise Guys ('86)
• Errol Flynn Collection (9-dvd)
- Captain Blood ('35)
- The Adventures Of Robin Hood ('38, 2-disc)
- The Private Lives Of Elizabeth & Essex ('39)
- Dodge City ('39)
- The Sea Hawk ('40)
- Dive Bomber ('41)
- They Died With Their Boots On ('41)
- Errol Flynn Documentary
• Doris Day Collection (5-dvd)
- Young Man With A Horn ('50)
- Love Me Or Leave Me ('55)
- Please Don't Eat The Daisies ('60)
- Billy Rose's Jumbo ('62)
- The Glass Bottom Boat ('66)
• Bette Davis Collection (4-dvd)
- Dark Victory ('39)
- The Letter ('40)
- Now, Voyager ('42)
- Mr. Skeffington ('44)
• The Thin Man Collection (7-dvd)
- The Thin Man ('34)
- After The Thin Man ('36)
- Another Thin Man ('39)
- Shadow Of The Thin Man ('41)
- The Thin Man Goes Home ('45)
- Song Of The Thin Man ('47)
- Thin Man bonusdisc
• Greta Garbo Collection (8-dvd)
- Flesh And The Devil ('26)
- The Mysterious Lady ('28)
- Mata Hari ('31)
- Anna Christie ('31)
- Queen Christina ('33)
- Anna Karenina ('35)
- Camille ('36)
- Ninotchka ('39)
• Joan Crawford Collection (4-dvd)
- Mildred Pierce ('45)
- Humoresque ('46)
- Possessed ('47)
- The Damned Don't Cry ('50)

25 januari 2006:
• Dutch masters: Rembrandt


Recent nieuws van dezelfde bron