:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> VRTnieuws.net >> NIEUWSBERICHT: VIERDE HEIMAT-DEEL
NIEUWSBERICHT: VIERDE HEIMAT-DEEL
Bron: VRTnieuws.net - Datum: 2006-03-15 - Geplaatst door: William
De Heimat-cyclus van de inmiddels 73-jarige Duitse regisseur Edgar Reitz krijgt een vervolg.

De prachtige Duitse TV-serie Heimat (bij ons verschenen bij Lumière), de kroniek van het geslacht-Simon uit het mythische Schabbach in de loop van de 20ste eeuw, krijgt een vervolg. Dat heeft de Cultuurstichting Rijnland-Palts meegedeeld. Deel vier van Heimat - Chronik Einer Zeitenwende zal meteen op dvd verschijnen. Regisseur Edgar Reitz, 73 jaar ondertussen, wil deze keer volledige vrijheid van handelen sinds hij Heimat 3 vóór de uitzending op de Duitse televisie moest voorleggen aan een proefpubliek.

In tegenstelling tot de drie eerder delen zal Heimat 4 maar een uur of drie duren (ter vergelijking: Heimat 2 duurt ruim 24 uur).

In de finale van Heimat 3 is de toeschouwer getuige van een groots millenniumfeest in de woning van componist Hermann Simon, het alter ego van Reitz, nabij Schabbach, het imaginaire dorp op de Hunsrück waar Edgar Reitz de actie situeert. Ondertussen zijn de oudere broers Anton en Ernst allebei overleden terwijl de jongste, Hermann, samen met zijn lotgenote Clarissa Lichtblau uitkijkt naar een welverdiend pensioen.

Voor Heimat 4 zal de nadruk op Hermanns dochter Lulu (Nicola Schössler) liggen. Daarmee verlegt de actie zich opnieuw naar München, de Beierse hoofdstad, waar Hermann in de jaren zestig op het conservatorium heeft gezeten. Lulu gaat er naar de bioscoop, merkt dat zij alleen is in de zaal en krijgt er een "magisch archief" voorgezet, een techniek die ook in de slotsequentie van Giuseppe Tornatores Cinema Paradiso is aangewend. Zijn eigen archief - een massa ongebruikt materiaal uit de drie eerdere series van zijn monumentale epos – overtuigde de regisseur er uiteindelijk van dat een epiloog tot de mogelijkheden behoorde. Rond de juweeltjes uit zijn archief zal Reitz een raamvertelling creëren. Heimat 4 mag nog dit jaar op de grote Europese Filmfestivals worden verwacht en krijgt in het voorjaar van 2007 zijn dvd-release.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron