:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paradiso >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2006
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2006
Bron: Paradiso - Datum: 2006-03-15 - Geplaatst door: Werner
PALINDROMES

De dertienjarige Aviva Victor wil niets liever dan moeder worden. En ze doet ook nog alles ervoor om haar droom te verwezelijken. Wanneer ze er bijna in slaagt om zwanger te geraken, verhinderen haar ouders haar droomplan op het laatste nippertje. Dus loopt ze weg van huis, vastbesloten om op de een of andere manier zwanger te geraken...

Genre: Speelfilm
Cast: Ellen Barkin (Drop Dead Gorgeous, Fear And Loathing In Las Vegas, The Fan), Stephen Adly Guirgis (Jailbait), Richard Masur (Play It To The Bone, Fire Down Below, My Girl), Debra Monk (Dark Water, Bulworth, The Devil's Advocate, In & Out)
Regisseur: Todd Solondz (Happiness, Storytelling, Welcome To The Dollhouse)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (1.77)
DVDtype: DVD 9
Speelduur: 90 min.
Releasedatum: 27 april 2006

Extra's:
• Trailer
• Ook verkrijgbaarHOWL'S MOVING CASTLE SE

Sophie is achttien en werkt zich te pletter in de hoedenwinkel van haar vader. Tijdens een uitje naar de stad loopt Sophie de mysterieuze tovenaar Howl tegen het lijf. Howls aartsrivaal, de jaloerse Heks van Verspilling, spreekt een vloek uit op Sophie. Ze wordt in één klap 72 jaar ouder. Om de betovering te verbreken gaat ze in haar nieuwe, krakkemikkige gedaante op weg naar de bergen: om Howl te vinden, of een andere magiër die haar betovering kan verbreken. Ze treedt in dienst als schoonmaakster op Howl's bewegende kasteel. Samen met het jongetje Marko en de vuurdemon Calcifer zet de oude Sophie het kasteel op stelten. Maar hoe zal Sophie ooit aan haar vloek kunnen ontsnappen?

Genre: Anime / Ghibli
Cast: Stemmenregie: Luc Vandeput, met de stemmen van: Patrick Vanbalen, Anke Helsen, Katrien De Becker, Peter Van Gucht, Niki Romijn, Hilde De Mildt, Vicky Florus
Regisseur: Hayao Miyazaki (The Cat Returns, Spirited Away, Princess Mononoke)
Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1; Japans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (1.85:1)
DVDtype: DVD 9
Speelduur: 115 min.
Releasedatum: 27 april 2006

Extra's:
• Trailer
• Interviews
• Myazaki's bezoek aan Pixar
• CG: een kasteel in beweging
• Ook VerkrijgbaarAMERICAN SOLDIERS

Irak 2004. Tijdens een routine-controle, komt een US-patrouille onder zwaar mortiervuur te liggen en een soldaat raakt zwaar gewond. Zijn enige kans op overleving is een ziekenhuis in de rode zone. Maar eenmaal in het ziekenhuis,met hun strijdmakker op de operatietafel, ontstaat een hevig gevecht met Irakeze soldaten die verspreid zitten over de gehele rode zone. Vanaf dan begint een race tegen de tijd om hun gewonde strijdmakker zo snel mogelijk weer naar hun basis te brengen. Maar wanneer onderweg de leider ook nog omkomt in een explosie, rest er enkel nog een bang groepje soldaten en de wil om te overleven.

Genre: Actie / oorlog
Cast: Curtis Moran, Zan Calabretta, Eddie Della Siepe
Regisseur: Sidney J. Furie (The Rage, Iron Eagle, Superman IV)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 anamorphic
DVDtype: DVD 9
Speelduur: 99 min.
Releasedatum: 27 april 2006

Extra's:
• Trailer
• Ook verkrijgbaarTHE MACHINIST

Trevor Reznik, een graatmagere fabrieksarbeider, lijdt al meer dan een jaar aan een extreme vorm van slapeloosheid. Trevors collega’s keren zich tegen hem wanneer hij betrokken raakt bij een gruwelijk ongeluk in de fabriek. Hij wordt verteerd door schuldgevoelens. Maar Trevors schaamte maakt snel plaats voor wantrouwen en paranoia. Iedereen lijkt een rol te speelt in een ziekelijk spelletje en Trevors wereld verandert langzaam maar zeker in een slapeloze nachtmerrie…

Genre: Psychologische thriller
Cast: Christian Bale (Batman Begins, Equilibrium, Shaft, American Psycho), Jennifer Jason Leigh (In The Cut, Road To Perdition, eXistenZ), Aitana Sánchez-Gijón (I'm Not Scared)
Regisseur: Brad Anderson (Session 9)
Geluid: Engels DTS, Dolby Digital 5.1, Engels 2.0 (Bonusdisc)
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (2.35:1) anamorphic
DVDtype: DVD 9 en DVD 5 (Bonusdisc)
Speelduur: 98 min. (Film) en 71 min. (Bonusdisc)
Releasedatum: 27 april 2006

Extra's:
• Audiocommentaar
• Bioscooptrailer
• Ook verkrijgbaar
Bonus disc:
• The making of
• Deleted scenes
• B-roll
• Promo

Ook verkrijgbaar als enkel-disc uitvoering, zonder de extra bonusdisc.THE UNBORN

De drugsverslaafde Por werkt in een bar. Op een nacht wordt ze brutaal aangevallen door haar drugdealer. Hij dumpt haar schijnbaar dode lichaam in een moeras. Als bij wonder wordt ze gered en wat later ontwaakt ze in het ziekenhuis. Por blijkt 10 weken zwanger en wil zo snel mogelijk haar ongeboren kind aborteren. Maar iets of iemand laat haar niet met rust en ze hoort en ziet de meest bizarre dingen. Vreemde kindergeluiden, geheimzinnige schaduwen en een mysterieuze vrouw die overal opduikt. Zijn dit hallucinaties van een junkie of zit er meer achter?

Genre: Horror / thriller
Cast: Intira Jaroenpura (Brokedown Palace, Nang-Nak), Prangthong Changdham, Krunphol Tiansuwan, Aranya Namwong (The Bodyguard, The Legend Of Suriyothai), Woravit Kaewphet (Khunsuk)
Regisseur: Bhandit Thongdee (Hoedown Showdown)
Geluid: Thais Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: 4:3 Letterbox
DVDtype: DVD 9
Speelduur: 100 min.
Releasedatum: 27 april 2006

Extra's:
• Trailer
• Ook verkrijgbaar