:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cine-View >> PERSBERICHT: HET LAATSTE JOEGOSLAVISCHE ELFTAL
PERSBERICHT: HET LAATSTE JOEGOSLAVISCHE ELFTAL
Bron: Cine-View - Datum: 2006-04-06 - Geplaatst door: Serge
Cine-View Publishing presenteert op DVD:

HET LAATSTE JOEGOSLAVISCHE ELFTAL Ė DOCUMENTAIRE

Regisseur: Vuk Janic

Producent: Pieter van Huystee

Vanaf 1 mei 2006 verkrijgbaar als WK Collectors Item

Een film van Vuk Janic over vriendschap, oorlog en de liefde voor voetbal.

Het Nederlands Elftal speelt op het aankomende WK 2006 in de groepsfase tegen ArgentiniŽ, Ivoorkust en ServiŽ & Montenegro. Laatstgenoemde is een land dat 15 jaar geleden nog de natie JoegoslaviŽ vormde samen met o.a. KroatiŽ, dat tevens aanwezig is op het WK. Door de schrijnende burgeroorlog viel JoegoslaviŽ en daarmee ook Het Laatste Joegoslavische Elftal uit elkaar.

Vier jaar voor het uitbreken van die burgeroorlog werd het juniorenteam van JoegoslaviŽ wereldkampioen op het jeugd WK in Chili (1987). Dit team, met onder andere Prosinecki, Savicevic, Mihajlovic, Suker, Boban en Mijatovic was het Dreamteam voor de toekomst. Helaas hield dit dreamteam op te bestaan door het uitbreken van de oorlog.

In de film zien we hoe de spelers van het Ďdreamteamí gedwongen werden te kiezen voor een nieuw vaderland, een nieuw volkslied en een nieuw nationaal voetbalelftal. Regisseur Vuk Janic brengt de spelers, hun familie en vrienden in beeld in de dorpen waar ze werden geboren of opgroeiden, op de vaak armetierige veldjes waar ze voor het eerst voetbalden en bij de Europese topclubs waar ze uiteindelijk terecht zijn gekomen.