:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2006
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2006
Bron: Universal - Datum: 2006-04-20 - Geplaatst door: Werner
THE JANE AUSTEN COLLECTION
- Emma
- Sense & Sensibility
- Mansfield Park
- Pride & Prejudice


Een bundeling van vier BBC tv-series - gespreid over 7 disks - naar het werk van Jane Austen.

Release: 4 mei
Genre: drama
Duur: variabel
Extra's: geen
Beeld: 4:3
Audio: Dolby Digital 5.1 EngelsJUST LIKE HEAVEN

Wanneer David een nieuw appartement betrekt, verschijnt Elizabeth (Reese Witherspoon), die zegt dat het appartement van haar is, waarna ze voor zijn ogen in het niets verdwijnt. Hij is ervan overtuigd dat ze een geest is, zij is ervan overtuigd dat ze nog leeft. Tijdens hun zoektocht naar de waarheid over haar verleden, veranderen de wederzijdse gevoelens van afkeer in romantiek. Ook Jon Heder speelt mee in deze heerlijke film, die volgens critici "Een van de beste romantische films van de laatste jaren" is.

Release: 4 mei
Genre: romantische komedie
Met: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo
Regie: Mark Waters
Duur: 91 min
Beeld: 16:9
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Commentaar van de filmmaker
• The Making of Just Like Heaven
• Ontmoet de cast
• Bloopers
• Deleted scenes
• TrailersCB4

Superkomiek Chris Rock speelt de hoofdrol in CB4, een briljante, hilarische kijk op de wereld van de Gangsta Rap. Rock speelt Albert, alias MC Gusto, frontman van de nieuwe rapgroep CB4 (afkorting van "Cell Block 4"). Wanneer bekend wordt dat de drie geen ex-boeven zijn, maar uit een braaf burgermilieu stammen, stort hun wereld op gênante wijze ineen. Deze waanzinnige "rapumentary" zit vol met kleine gastoptredens van raplegendes zoals Ice-T, Flavor Flav en Easy E. Ook Halle Berry en Shaquille O'Neal zijn van de partij.

Release: 11 mei
Genre: komedie
Met: Chris Rock
Regie: Tamra Davis
Duur: 85
Beeld: 1.85:1 anam. widescreen
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0, Frans Dolby Digital 2.0BARBIE DIARIES

Het schooljaar is net begonnen en ik hoop dat het echt een magisch jaar wordt. Ik vind het heerlijk om met m'n beste vrienden te chillen, want we hebben het altijd te gek samen. Ik speel gitaar in ons bandje en ik werk bij het tv-station van onze school. Oeps, vergeet ik nog bijna dat ik hartstikke verliefd ben op het lekkerste ding van school. Hij ziet mij nog niet staan, maar dat komt zeker! Dankzij m'n speciale dagboek en armband ga ik al m'n dromen verwezenlijken. Kijk hoe cool, gezellig en spannend het leven kan zijn, in De Barbie™ Dagboeken! Dit supercoole verhaal van mij is dus gewoon ongelooflijk. Het zit vol vriendschap en magie, waanzinnige muziek, prachtige mode en natuurlijk… romantiek!

Release: 18 mei
Genre: animatie
Beeld: 1.78:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Nederlands Dolby Digital 5.1
Duur: 70 min

Extra's:
• This is me - Videoclip
• Interview met Skye Sweetnam, de zangstem van Barbie!
• Kevin's Paperclip filmBEING JULIA

Dit heerlijke verhaal van wraak, naar de roman "Theatre" van W. Somerset Maugham, speelt zich af in het theaterwereldje van Londen tijdens de jaren '30. Nu de ster van diva Julia Lambert (Annette Bening - American Beauty) aan het tanen is, wordt ze verliefd op een jonge Amerikaan. Ze beginnen een passionele affaire. Maar gaandeweg laat haar minnaar zijn masker vallen. Alles draait om zijn eigen status en eigenlijk is hij verliefd op een jonge actrice. Julia besluit op prachtige wijze wraak te nemen. Geregisseerd door Oscarwinnaar Istvan Szabo (Mephisto), naar een scenario van Oscarwinnaar Ronald Harwood (The Dresser).

Release: 25 mei
Genre: komedie
Duur: 105 min.
Met: Annette Bening, Jeremy Irons
Regie: Istvan Szabo
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Digital 2.0, DTS 5.1

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Featurette• Interviews
• B-RollBOY EATS GIRL

Een jongen wil een meisje zijn eeuwige liefde verklaren, maar pleegt nog diezelfde nacht zelfmoord. Zijn moeder, zo zijn moeders wel, laat hem uit de doden verrijzen. Allemaal goed en wel, maar aan haar voodooboek ontbrak een blad en nu is zoonlief een vleesetende zombie. In zijn zog wemelt het al snel van ondode tieners, en hij vindt het steeds moeilijker om zijn trek in zijn vriendin onder bedwang te houden.

Release: 25 mei
Genre: horror - komedie
Duur: 76 min.
Met: Samantha Mumba, David Leon, Laurence Kinlan
Regie: Stephen Bradley
Beeld: 1.78:1
Audio: Engels Dolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1, DTS 5.1A DIRTY SHAME

De bijen gonzen, de bloemetjes lonken… lust is in the air in Harford Road in Baltimore, maar Sylvia Stickles, een bekrompen burgertrut, moet er niets van weten. Hoewel Sylvia's knappe man Vaughn nog altijd van bil wil, richt vrouwlief al haar aandacht op de familiezaak en haar exhibitionistische dochter Caprice, alias gogodanseres Ursula Udders. Dan raakt Sylvia betrokken bij een bizar verkeersongeval en verandert ze van een droge oude doos plotsklaps in een botergeile deerne. Een sexy, hoogst oneerbiedige komedie van cultregisseur John Waters.

Release: 25 mei
Genre: komedie
Met: Tracey Ullman, Johnny Knoxville, Selma Blair, Mink Stole, Patricia Hearst
Regie: John Waters
Duur: 80 min.
Beeld: 16:9
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Filmcommentaar van o.a regisseur John Waters
• All the Dirt on "A Dirty Shame"
• Deleted Scene
• BioscooptrailerHOPLA SERIE 1: DE TEKENING VAN HOPLA

Hopla, het geesteskonijntje van Bert Smets, ontstond in 1999, eerder bij toeval. Zeven jaar later hebben het driedimensionele knaagdiertje en zijn vriendjes zowat de hele wereld veroverd. Met name in Japan en Korea zijn ze gek op de avonturen van Hopla en ook bij het koninklijke kleine grut is de reeks naar verluidt een "nationale" hit. Universal brengt deze maand twee nieuwe dvd's met de verhaaltjes van Hopla en zijn vriendjes Nina, Lola en Onki. In "de tekening van Hopla" maakt Hopla een tekening voor de jarige Lola. Wanneer Onki dit ziet doet hij iets wat niet zo leuk is... Naast een paar andere verhaaltjes bevat de dvd ook een leuk puzzelspelletje.

Release: 25 mei
Genre: family entertainment
Duur: 70 min.
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 2.0 Nederlands & Frans

Extra's:
• Vertelverhaal
• SpelletjeHOPLA SERIE 2: EEN RARE PICKNICK

In "een Rare Picknick" gaan Hopla, Lola en Onki picknicken in het bos. Onderweg krijgt Onki zo'n honger dat hij alle broodjes opeet... Naast een paar andere verhaaltjes bevat de dvd ook een leuk puzzelspelletje: Welk voorwerp hoort erbij?

Release: 25 mei
Genre: family entertainment
Duur: 70 min.
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 2.0 Nederlands & Frans

Extra's:
• Vertelverhaal
• SpelletjeHOUSE OF D.

Tom, een Amerikaans kunstenaar in Parijs, blikt terug op zijn bewogen jeugd. Terwijl zijn alleenstaande moeder blijft rouwen om de dood van zijn vader, probeert de 13-jarige Tommy met zijn beste vriend Pappass, een achterlijke conciërge, aan zijn eigen verdriet te ontsnappen. Hij krijgt romantisch advies van het hoertje Lady, opgesloten in de beruchte vrouwengevangenis van Greenwich Village. Dan slaat het noodlot gruwelijk toe en moet hij een beslissing treffen die de rest van zijn leven zal beïnvloeden. En het is die beslissing die de volwassen Tom er, 30 jaar later, toe zal aanzetten om eindelijk zijn onverwerkte verleden te confronteren. Het regiedebuut van David Duchovny.

Release: 25 mei
Genre: tragikomedie
Duur: 93 min.
Regie: David Duchovny
Met: Anton Yelchin, Téa Leoni, David Duchovny, Robin Williams, Erykah Badu
Beeld: 1.78:1
Audio: Engels Dolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1, DTS 5.1

Extra's:
• Interviews
• Trailer
• B-RollI AM DAVID

David groeide op in een Bulgaars gevangenenkamp in de jaren '50, waar zijn medegevangene Johannes hem onder zijn hoede neemt. Op een nacht ontsnapt David met een kompas, wat brood en een verzegelde brief die kost wat kost Denemarken moet bereiken, wil hij ooit veilig zijn. Hij reist via Griekenland naar Italië, valt van het ene avontuur in het andere, geniet met volle teugen van de onbekende vrijheid, maar leeft ook met de constante druk om de geheimzinnige brief af te leveren. Aan de Zwitserse grens maakt hij kennis met Sophie, een kunstenares die zelf ook een tragedie te verwerken heeft en die hem uiteindelijk zal helpen om de sleutel van zijn identiteit en lotsbestemming te ontdekken.

Release: 25 mei
Genre: drama, oorlog
Met: Joan Plowright, Jim Caviezel, Ben Tibber
Regie: Paul Feig
Beeld: 16:9
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0 & 5.1, DTS 5.1

Extra's:
• B-roll
• Featurette
• Deleted scenes
• Interviews
• TrailerLET'S SPEND THE NIGHT TOGETHER

In deze concertfilm van Hal Ashby (Harold and Maude, Coming Home, Being There) kun je genieten van 25 Stonesklassiekers. Om het met Jagger zelf te zeggen: de film geeft de kijker 'een gevoel van hoe het is om erbij te zijn. En in een film kan dat eigenlijk nog beter dan in werkelijkheid, omdat je in een film op meerdere plaatsen tegelijkertijd kunt zijn.' De film geeft een beeld van The Rolling Stones tijdens drie concerten maar de camera's maken nooit inbreuk op de dynamiek. Ze geven de interactie weer tussen de leden van een geweldige band op het toppunt van hun populariteit en laten de spanning en spirit zien van wat algemeen als de meest indrukwekkende rock 'n roll tour ooit wordt beschouwd. In Let's Spend the Night Together zit de kijker op de eerste rang, of eigenlijk nog beter - hij gaat met de Rolling Stones het podium op en komt dichterbij dan ooit.

Release: 25 mei
Duur: 95 min.
Beeld: 1.33:1 letterbox
Audio: Engels Dolby Digital 2.0

Extra's:
• FotogalerijREVOLVER

Jake Green is een koele, berekende gokker. Hij is een winnaar en dus allesbehalve populair bij casino-eigenaars. Wanneer Jake en z'n broers worden uitgenodigd voor een privé gokpartij bij de beruchte maffiabaas Dorothy Macha, wint hij niet alleen alle spelletjes, maar laat hij ook geen enkele kans onbenut om de gastheer diep te beledigen. Dorothy Macha zint op wraak. Revolver is zonder twijfel Guy Ritchies (Snatch, Lock Stock And Two Smoking Barrels) meest controversiële film.

Release: 25 mei
Genre: Thriller
Met: Ray Liotta, Jason Statham, Vincent Pastore, André 'André 3000' Andre 3000, Terence Maynard
Regie: Guy Ritchie
Duur: 110 min.
Beeld: 16:9 anam.widescreen
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0 en 5.1, DTS 5.1

Extra's:
• Making of
• TrailerSAW II

Jigsaw (Tobin Bell), de geniale psychopaat, is terug! Hij heeft dit keer acht slachtoffers opgesloten in een kelder vol dodelijke valstrikken. Ze moeten vechten voor hun leven. De klok tikt onverbiddelijk. De politie is Jigsaw meteen op het spoor, maar al snel blijkt z'n arrestatie een onderdeel te zijn van z'n sadistisch spel. Wanneer detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) ontdekt dat z'n zoon ook in de kelder zit, wordt hij gedwongen om het spel mee te spelen. Jigsaw heeft niks te verliezen, Eric des te meer.

Release: 25 mei
Genre: horror
Duur: 90 min.
Met: Donnie Wahlberg, Shawnee Smith, Tobin Bell, Franky G, Glenn Plummer
Regie: Darren Lynn Bousman
Beeld: 16:9 anam. widescreen
Audio: Engels Dolby Digital 2.0 en 5.1., DTS 5.1

Extra's:
• Filmcommentaar van regisseur Darren Lynn Bousman en acteurs Donnie Wahlberg en Beverly MitchellRecent nieuws van dezelfde bron