:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER
Bron: Universal - Datum: 2006-10-19 - Geplaatst door: Werner
FC DE KAMPIOENEN SEIZOEN 16
Seizoen 16 verschijnt voor het eerst op dvd
Seizoen 1 tot en met 15 nu apart verkrijgbaar

Campionissimo
Is Billie homo? Of zit hij aan de drugs? Stopt Carmen met roken? En is Xavier de sigaar? Laat Pascale zich weer inpalmen door Boma? Of blijft Maurice haar ware Jacob? Zorgen Bieke en Marc voor kleinkinderen? Of komt bolleke voor boeleke? Bloeit er iets tussen Fernand en Ma DDT? Of telt (hij/het) geld? En de Kampioenen zelf, hoe zit het daar mee? Waarom komt er geen kat meer kijken naar de wedstrijden? Is een "mental coach" wellicht de oplossing? Of verkoopt boze Boma in een opwelling de hele santeboetiek...?

Veel volk in de zestien
Heel wat vragen waar Reeks 16 van Vlaanderens populairste comedy uitgebreid antwoord op geeft. Stond het vorige seizoen nog in het teken van de drukst bijgewoonde bruiloft van het land, het huwelijk van Bieke en Marc, goed voor 1.668.000 kijkers, dan is het in deze jaargang vooral de rijpe liefde die alom groeit en bloeit. Carmen wil haar seksleven met Xavier nieuw leven inblazen, Fernand probeert krampachtig tussen de avances en de centen van Ma DDT door te laveren en ook de driehoeksverhouding Maurice-Pascale-Boma zorgt voor de nodige hilariteit. Een seizoen, kortom, dat weerom zijn doel niet voorbijschiet. Wat van De Kampioenen zelf nauwelijks kan gezegd worden. Naast seizoen 16 zijn alle 15 delen ook voor het eerst allemaal apart verkrijgbaar.

Mijn gedacht!
Sinds de allereerste aflevering werd uitgezonden op zaterdag 6 oktober 1990, hebben de Kampioenen zich in ons collectief geheugen genesteld. De komische misverstanden in de kantine en daarbuiten zorgden voor ongeëvenaarde topscores. De nooit geziene kijkcijfers werden enkel geëvenaard door de appreciatie van het publiek. De personages werden vertrouwde vrienden, hun oneliners gingen deel uitmaken van de voertaal op de werkvloer, in het stamcafé en de treincoupé. In de loop der jaren haakten acteurs af, kwamen nieuwe Kampioenen de ploeg versterken, raakten de meisjes in een nevenproject verzeild (The Championettes) en kwam er een stripverhaal op de markt.

Reeks verkrijgbaar!
Vorig jaar verscheen een fraaie luxebox die alle 15 seizoenen van F.C. De Kampioenen bundelde op 30 dvd's. De box is de grootste individuele release die UPB ooit orkestreerde. Een hebbeding dat 195 afleveringen en bijna 110 uur onweerstaanbare humor bevat. Vanaf 9 november zijn alle seizoenen ook opnieuw afzonderlijk verkrijgbaar, met de gloednieuwe Reeks 16 als niet te missen voorzet.

Technische fiche
Release: 9 november
Cast: Marijn Devalck, An Swartenbroekx, Rob Teuwen, Loes Van den Heuvel, Ann Tuts, Jaak Van Assche, Herman Verbruggen, Tuur De Weert, Danni Heylen, Ben Rottiers, Johny Voners
Regie: Etienne Vervoort en Anne Ingelbrecht
Duur: 13 afleveringen van ca. 30 minuten
Beeld: 4:3
Audio: NL 2.0
Website: http://www.een.be/fcdekampioenen/



UNITED 93
"A monumental achievement" - Rolling Stone

United 93
United 93 is het kritisch bejubelde, uitermate aangrijpende en onvergetelijke relaas van hoe een veertigtal reizigers uit alle lagen van de bevolking de handen in elkaar sloegen om met gevaar voor eigen leven het hoofd te bieden aan de terroristen die van hun vliegtuig het vierde vernietigingswapen wilden maken.

Eerbetoon
De Britse regisseur en tevens scenarist Paul Greengrass (The Bourne Supremacy, Bloody Sunday) wil met zijn pijnlijk eerlijke, compromisloze en ontroerende film een eerbetoon brengen aan de heldhaftigheid van de passagiers van United Airlines Flight 93. Op 11 september 2001, de dag dat Amerika werd wakker geschud door de zwaarste terroristische aanslag die het ooit op eigen bodem te verduren kreeg, speelden zij de hoofdrol in een onafwendbaar drama.

Zonder franjes
De zorgvuldig gedocumenteerde film werd gedraaid met de volle steun en betrokkenheid van de families van de passagiers en bemanningsleden die het leven lieten, alsook met de bijdragen van de vluchtleiders en het militaire en burgerlijke personeel dat nauw bij de gebeurtenissen betrokken was. In die optiek is United 93 niet alleen een fascinerend en inspirerend portret van moed en vastberadenheid, maar ook de eerste grote speelfilm die zonder franjes de gebeurtenissen van 11 september vertelt.

Realtime
Het verhaal, dat zich in realtime ontvouwt, neemt de officiële verslagen als uitgangspunt om de schokkende gebeurtenissen te reconstrueren. We volgen in United 93 niet alleen de wanhopige strijd aan boord van het vliegtuig, maar ook de acties en reacties van de vluchtleiders die op de begane grond met lede ogen moesten toekijken hoe het drama zich voltrok. Kenny Nacke, de broer van passagier Louise J. Nacke II vat het zo samen, "Deze mensen moeten stuk voor stuk geëerd, gekoesterd en herinnerd worden."

Onbekende acteurs
Om de film geloofwaardig en respectvol te houden werden voor de rollen onbekende acteurs aangezocht. Enkele militairen en vluchtleiders spelen zichzelf, zoals Ben Sliney (de vluchtleider die, op zijn eerste werkdag nota bene, het bevel moest geven om het Amerikaanse luchtruim te sluiten) en stafsergeant Shawna Fox.

Extra's
De dvd bevat ook een uurlange,
openhartige documentaire, getiteld United 93: The Families And The Film, met ingetogen interviews met de familieleden en de acteurs, die vooral de emotionele uitdagingen van hun vertolkingen bespreken. Zij moesten, binnen de context van de "aannemelijke waarheid" die Paul Greengrass wilde reconstrueren, het verhaal van een 91 minuten durende vlucht, immers zo raak mogelijk de persoonlijkheden van de verschillende passagiers en bemanningsleden proberen te schetsen. Andere extra’s zijn het audiocommentaar dat Greengrass bij de volledige film levert, en Memorial Pages, biografieën van iedereen die zich aan boord van U93 bevond.

Technische fiche:
Release: 9 november
Genre: Drama
Met: Daniel Sauli, Lewis Alsamari, JJ Johnson, Gary Commock, Polly Adams (II) en vele anderen
Regie: Paul Greengrass
Duur: 106 min.
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Website: www.theflight93project.com



THE FAST AND THE FURIOUS 3: TOKYO DRIFT
"Pic is good, old-fashioned genre filmmaking done in a no-nonsense, unpretentious style." - Variety

Underground the bend
Voor de derde versnelling in hun okselfrisse franchise gingen de houders van het Fast & Furious-patent – stoere jongens en mooie meiden in spectaculaire straatraces – op zoek naar een nieuwe invalshoek. Niet alleen verhuisde de productie van de States naar Japan, ook aan het concept van de straatraces zelf werd gesleuteld. Zoals de titel Tokyo Drift het al aangeeft, draait alles dit keer om de specialiteit die kenners "drifting" noemen, een levensgevaarlijke combinatie van halsbrekende snelheden en gemillimeterd bochtenwerk op één van de meest complexe circuits ter wereld: de buitenwijken van Tokyo.

The cast & the curious
Koersdirecteur is voor de gelegenheid Justin Lin (Better Luck Tomorrow), een Taiwanese regiebelofte die het turbo- en testosterongeweld in goede en visueel verbluffende banen leidt. Geen grote namen op de affiche, wel de explosieve clash tussen aanstormend talent als Lucas Black (Jarhead) en rapper Bow Wow (Roll Bounce) en ervaren vaklui als martialartslegende Sonny Chiba (Kill Bill). Dé sterren van de film zijn echter de waanzinnige, pimped up bolides die in adembenemende stunts en razend spannende racesequenties over het ssscherm ssscheren en ssschuiven. Voeg daar het koetswerk van een galerij strakke meiden en coole kerels en een pompende soundtrack met pop en hiphop aan toe, en je hebt de perfecte formule voor een cultfilm met gegarandeerd doelgroepsucces.

Yakety Yak
Om kort door de bocht te gaan: om zijn arrestatie na een illegale straatrace te ontlopen, verkast tiener Sean Boswell (Lucas Black) van Amerika naar Japan. Daar betrekt hij met zijn vader een piepklein appartementje in een achterafwijk van Tokyo en ontdekt hij het sexy, clandestiene leefwereldje van het Japanse driftracen. Rauwe snelheid en haarspeldbochten zijn de ingrediënten van deze licht ontvlambare straatracevariant. Wanneer Sean echter een race verliest van de Drift King, raakt hij tegen wil en dank betrokken bij de onfrisse praktijken van de Yakuza, de koningen van de Japanse onderwereld. Wat begon als een relatief onschuldig wedstrijdje spierballen rollen, ontaardt letterlijk in een race op leven en dood.

Technische fiche:
Release: 16 november
Genre: Actie
Met: Lucas Black, Shad 'Bow Wow', Nathalie Kelley, Sung Kang, Brian Tee, Sonny Chiba
Regie: Justin Lin
Duur: 100 min.
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Website: www.thefastandthefurious3.com

Turbonus
Liefhebbers van opgepepte motoren, blinkende carrosserieën en brokkenpiloten zullen hun hartje ophalen aan de exclusieve extra's van deze dubbel-dvd. Adrenaline a gogo.
• Underground Drifting: hoe doen de echte drifters het.
• Drifting School: sterren sterven achter het schoolstuur
• Cast Cam: de acteurs filmen hun belevenissen achter de scènes.
• The Big Breakdown: Han's Last Ride: de geheimen achter de meest explosieve scène uit de film.
• Tricked Out to Drift: een kijkje op het tunen en customizen van de meer dan 230 auto's die in de film gebruikt werden voor stunts, botsingen en spektakel allerhande
• Welcome to Drifting: essentiële info over de racevariant die het koerswereldje op z'n kop zet.
• The Real Drift King: de legende die van het cultfenomeen een wereldwijd begrip maakte
• The Japanese Way: met cast en crew op locatie in het bruisende Tokyo.



KIDSTITELS NOVEMBER 2006

Perfecte prinsesjes...
Trouwe viervoeters...
Ondeugende aapjes...
Grappige dino’s...

Universal verwent de kids dit najaar...

De catalogus van Universal staat bol van de sterke kindertitels, maar in de maanden november en december pakken we steevast met enkele absolute toppers uit. Van paarlemoeren 3D-animatie voor jonge dametjes - de immer succesvolle Barbie-reeks - tot traditionele tekenfilms zoals Curious George, van episode 12 uit de Platvoet-saga tot de feestelijke eerste verfilming van het speelgoedland dat Pollyworld heet. En dan vergeten we bijna nog de alom bejubelde nieuwe versie van het klassieke Lassie-verhaal.

POLLYWORLD

Ga mee met Polly terwijl ze zich uitleeft in het meest fabeltastische amusementspark ter wereld, met onwijs goede attracties, het ultieme winkelparadijs en geweldige muziek, inclusief een voorstelling van Polly and The Pockets! Dit mag je niet missen! Polly en haar klasgenootjes doen mee in een liefdadigheidswedstrijd van "Roll Like That!", hun favoriete reality show. Het enige wat tussen hen en het winnen van die geweldige eerste prijs staat is Polly's sluwe, toekomstige stiefmoeder en haar jaloerse klasgenootje Beth. Maar Polly staat er niet alleen voor. Samen met haar allerbeste vriendinnen zijn ze onoverwinnelijk! Girl Power!

Release: 16 november
Genre: Family Entertainment
Duur: 68 min.
Beeld: 16:9 enhanced anamorphic
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Surround 2.0, Nederlands Dolby Surround 2.0

Extra's:
• 2 Cool at the Pocket Plaza
• Rock this Town Music Video
• Trailers Barbie 12 DP & Barbie Fairytopia Franchise

PLATVOET 12: AVONTUUR IN DE OUDHEID

Het wordt weer heel erg leuk met je favoriete prehistorische vriendjes Platvoet, Bekkie, Fladder, Punt en Cera in dit gloednieuwe spannende avontuur! "Avontuur In De Oudheid, een belangrijke dag voor alle vliegende dieren in de grote vallei, komt snel dichterbij en de onafhankelijke vrije vogel Petrie slaagt er maar niet in met zijn broertjes en zusjes in een groepsformatie te vliegen. Zijn vriendjes proberen hem te helpen, maar een "pluizige" nieuwkomer, Guido, geeft het nuttigste advies: dat het soms gewoon het beste is om "jezelf" te zijn. Niemand heeft ooit iemand als Guido gezien, en als de vriendengroep probeert uit te zoeken wat voor dino hij is, brengen hun vragen hen op een onverwachte en spannende tocht naar het mysterieuze land verderop.

Release: 23 november
Genre: Animatie
Duur: 77 min.
Beeld: 16:9 enhanced anam.
Audio: Engels, Frans, Nederlands Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Trailers Barbie & Pollyworld

CURIOUS GEORGE

Curious George, het immer nieuwsgierige kleine aapje met een onverzadigbare drang naar avontuur, maakt kennis met De Man met de Gele Hoed en volgt hem naar de grote stad. Door zijn nieuwsgierigheid brengt hij zichzelf en zijn nieuwe menselijke vriend vaak in nesten, maar toch kan de lol niet op! Het meest ondeugende aapje uit de jungle zet de stad op stelten, op zoek naar avontuur! Een grappige, opwindende en onderhoudende animatiefilm die vooral de allerkleinsten zal aanspreken, maar door de muziek van Jack Johnson zeker ook een iets ouder publiek zal weten te bekoren.

Release: 23 november
Genre: Animatie
Met: de stemmen van Will Ferrell, Drew Barrymore, Eugene Levy, Joan Plowright, Dick Van Dyke
Regie: Matthew O'Callaghan
Duur: 84 min.
Beeld: 1.85:1
Audio: Engels, Nederlands Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Een zeer curieuze auto
• Trailers

LASSIE

Deze echte familiefilm speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Engels mijnstadje. Het is een erg moeilijke tijd en de familie Carraclough is gedwongen om hun geliefde Lassie te verkopen aan de hertog van Rudling. Ze wordt meegenomen naar het afgelegen kasteel van de hertog helemaal in het noorden van Schotland en als ze uiteindelijk weet te ontsnappen moet ze de lange weg naar huis weten te vinden. Onderweg maakt ze ongelooflijke avonturen mee en ziet ze de mooiste landschappen, en dat allemaal om thuis te komen voor Kerstmis.

Release: 2 november
Genre: Family Entertainment
Met: Samantha Morton, Peter Dinklage, Peter O'Toole, Jemma Redgrave, Kelly MacDonald
Regie: Charles Sturridge
Duur: 95 min.
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels Dolby Surround 2.0, Nederlands Dolby Surround 2.0

Extra's:
• Van Dog naar Hond: De dub van Lassie

BARBIE & DE 12 DANSENDE PRINSESSEN

Volg Barbie als de mooie Prinses Genevieve en haar elf dansende prinsessenzusjes wanneer zij een geheime toegang ontdekken naar een wonderbaarlijke, magische wereld waar wensen uitkomen! Maar wanneer hun vader het gevaar loopt zijn koninkrijk kwijt te raken moeten Prinses Genevieve en haar zusjes samenwerken om de zaak tot een goed einde te brengen en hun vader te redden. Ze leren dat de kracht van familie ieder obstakel kan overwinnen!

Release: 9 november
Genre: Family Entertainment
Regie: Greg Richardson
Duur: 83 min.
Beeld: 16:9 enhanced anam.
Audio: Engels & Nederlands Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Shine muziekvideo
• Dansen op de wolken: de making of
• Leuk memoryspel
• Trailer Barbie Princess-collectie
• Wereld van Fairytopia Trailer



HET BESTE UIT CHRIS & CO DEEL II

Met zeven reeksen Chris & Co, is Chris Van den Durpel al sinds 1998 de smaakmaker van het VT4-najaar. Een eerste selectie verscheen in 2005 onder de titel Het Beste uit Chris & Co. Deel II bundelt opnieuw een reeks onvergetelijke momenten uit de Chris & Co-geschiedenis: 4 barstensvolle dvd's met daarop massa's memorabele
TV- en filmpersiflages, muziekparodieën, 15 nog niet eerder op dvd verschenen typetjes en imitaties, en heel wat legendarische sketches van Van den Durpel-klassiekers als Snelle Eddy, Firmin Crets, Filip Mars, Kamiel Spiessens, Sylvain Van Genechten, Ronny King, en MC Joel. Met meer dan 100 sketches, 8 muziekclips, en een half uur bloopers is deze box opnieuw goed voor meer dan 8 uur kijkplezier.

Release: 16 november
Genre: Cabaret
Met: Chris Van den Durpel
Duur: 4 dvd’s, > 8 uur



LAS VEGAS - SEIZOEN 3

In de 24 afleveringen van het derde seizoen neemt James Caan, chef van een uitgelezen team dat over het Montecito Resort waakt, ons opnieuw mee achter de schermen van één van de grootste casino's van Las Vegas. We komen wat meer te weten over de achtergrond van de verschillende personages en op de voorgrond treedt heel wat schoon volk aan: van Dean Cain en Rachael Leigh Cook tot een demonische Lara Flynn Boyle.

Release: 30 november
Genre: Drama
Met: James Caan, Josh Duhamel, Nikki Cox, Vanessa Marcil, James Lesure, Molly Sims, Marsha Thomason
Regie: Milan Cheylov, Steven DePaul
Duur: 6 dvd's
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Gag Reel
• In With The New



THE ALIBI

Ben je op zoek naar een loepzuiver alibi voor je buitenechtelijke affaires? Dan is Ray Elliot (Steve Coogan) de juiste persoon. Hij runt hét servicebureau voor iedereen die vreemdgaat. Een bureau dat je telefoontjes aanneemt, je partner zoet houdt en alle moeilijke vragen beantwoordt terwijl jij van je avontuurtje(s) geniet. En... hij is trots op zijn werk. Met de mooie Lola Davis (Rebecca Romijn) aan zijn zijde doen ze goede zaken. Maar dan vermoordt een cliënt zijn minnares tijdens een SM spel en moet Ray alle mogelijke moeite doen om zijn reputatie te redden.

Release: 30 november
Genre: Comedy
Met: Rebecca Romijn, Steve Coogan, James Marsden, James Brolin, Selma Blair
Regie: Kurt Mattila & Matt Checkowski
Duur: 87 min.
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0 en DTS 5.1

Extra's:
• Trailer
• B-roll
• Interviews met Cast & Crew



Kalender

Onderstaande releases waren oorspronkelijk voor oktober aangekondigd, maar werden naar november verschoven:

9 november 2006:
• Angelique Box
• Law And Order - serie 4
• Law And Order C.I. - serie 2
• Law And Order S.V.U. - serie 2

16 november 2006:
• Rambo Trilogy Box

23 november 2006:
• Spike Lee Box
• McCloud - serie 1&2
• Seaquest DSV - serie 1

30 november 2006:
• Amazing Stories - serie 1
• The Bionic Woman - serie 2
• The Six Million Dollar Man - serie 2