:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: A WOMAN NAMED JACKIE EN SHARPE
PERSBERICHT: A WOMAN NAMED JACKIE EN SHARPE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2006-11-19 - Geplaatst door: Werner
TWEE TOPSERIES VOOR EINDEJAAR
Televisieseries november en december

Dutch FilmWorks sluit de laatste twee maanden van het jaar af met onder andere twee topseries, die bovendien erg positief zijn ontvangen door de pers en de televisiewereld:
A Woman Named Jackie en Sharpe.

A Woman Named Jackie (release op 14 november) is een miniserie van 3 episodes, die terug te vinden zijn op de eerste 2 dvd's in deze doos. Op de derde dvd staat de uitstekende documentaire JFK, In His Own Words, die de betreurde President van de Verenigde Staten volgt vanaf zijn kinderjaren tot zijn dood. A Woman Named Jackie is gebaseerd op de biografie van C. David Heymann over Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis. In de hele Amerikaanse geschiedenis is er wellicht nooit een First Lady geweest die zo tot de verbeelding sprak als 'Jackie Kennedy', maar deze intrigerende vrouw wordt niet enkel belicht tijdens haar jaren als vrouw van John Fitzgerald Kennedy. Zowel de periode voor als na haar intrede in het Witte Huis komt aan het bod. Daarbij kan deze miniserie - die een Emmy won in de categorie Outstanding Mini Series - buigen op geweldige acteerprestaties en een zeer hoge graad aan historische accuraatheid.

Sharpe Final Battles (release op 14 december) bestaat uit 3 televisiefilms (afleveringen 12 tot en met 15 uit deze reeks). De meeste van de films in deze serie zijn gebaseerd op de boeken van Bernard Cromwell. Richard Sharpe is een heldhaftige Britse officier, die dienst doet tijdens de napoleonitische oorlog, in de achttiende eeuw. Zelden werd een avonutenserie van de BBC zo goed ontvangen, waardoor Sharpe zich stevig aan de top van dit soort televisiereeksen mag nestelen, naast Hornblower. Niemand minder dan steracteur Sean Bean (Boromir in The Lord Of The Rings en ook te zien in onder andere Patriot Games, Ronin, Henry VIII, Troy en National Treasure) gaf gestalte aan Richard Sharpe. Voor zijn vertolking oogstte hij lof bij zowel recensenten als gewone televisiekijkers. Niet verwonderlijk, gezien 's mans uitzonderlijk acteertalent en charisma. Wie deze serie nog niet eerder gezien heeft, of wie dit personage eindelijk permanent in huis wil halen, zal zeker heel blij zijn met de uitgave van Sharpe op dvd.

A WOMAN NAMED JACKIE
Winnaar Emmy Award voor Outstanding Miniseries

Synopsis A Woman Named Jackie
Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis was in de jaren zestig gekend als Jackie Kennedy. Jackie was geboren in een rijke New Yorkse familie en stamde af van Ierse, Schotse, Engelse en zelfs Franse families. Als kind was ze al een zeer bekwaam ruiter. In 1951 begon ze te werken als de 'Inquiring Camera Girl' voor The Washington Times-Herald. In die rol verzorgde ze grappige interviews met mensen uit Washington D.C., waaronder haar latere echtgenoot en president, de jonge senator John F. Kennedy. Voor ze een relatie begon met Kennedy, was Jackie verloofd met ene John Husted. De invloed van haar familie werd hier echter heel duidelijk, want Jackie verbrak de verloving in 1952 op advies van haar moeder, die vond dat Husted niet rijk genoeg was. Ze ontmoette Kennedy in 1952, tijdens een diner dat georganiseerd was door gemeenschappelijke vrienden die de twee wilden koppelen. Die eerste poging faalde, maar negen maanden later organiseerden de Bartletts een ander feestje. Deze keer slaagden ze in hun opzet. J.F.K. en Jackie trouwden op 12 september 1953. Jackie bleef echter niet gespaard van het ongeluk - waaronder een miskraam - en de nodige echtelijke problemen. Onder invloed van haar schoonvader, Joseph P. Kennedy, werd ze een Amerikaans icoon, die stond voor stijl, glamour, haute cuisine, schoonheid en dure mode. Ze wist het hele Amerikaanse volk te bekoren met haar charme en uitstraling en ook na de dood van haar man bleef ze in vele opzichten publiek bezit.

Deze uitzonderlijke vrouw hield een hele natie - en, bij uitbreiding, zowat de halve wereld - in haar ban. Een dergelijk iemand verdient natuurlijk een mooie verfilming. De bronbiografie van C. David Heymann bood al de nodige details, maar komt in deze serie nog veel beter tot haar recht omdat alles nu in chronologische volgorde wordt verteld. Scenarist Roger O. Hirson kon de lichtjes onsamenhangende biografie omtoveren tot drie intrigerende televisiefilms en kon met Roma Downey een zeer geloofwaardige actrice binnenrijven. Ook acteurs als Josef Sommers (als Joe Kennedy), William Devane (Jack Kennedy) en Wendy Hughes (Kanet Auchincloss) geven ijzersterke prestaties weg. Dit is een serie die niet enkel onderhoudend is, maar bovendien heel wat vertelt over Jackie en J.F. Kennedy, het glamoureuze leven van de Amerikaanse rijken, de politiek en een belangrijke periode in de Amerikaanse geschiedenis. A Woman Named Jackie won in 1992 de Emmy voor Outstanding Miniseries en werd genomineerd voor nog eens 2 Emmy Awards.

Synopsis JFK: In His Own Words
Het presidentschap van John Fitzgerald Kennedy was met slechts 1000 dagen een van de kortste ooit. Het was zowel op privévlak als politiek een turbulente periode voor J.F.K., waarin hij geconfronteerd werd met de miskraam van zijn vrouw, de Cubaanse raketcrisis, de nucleaire dreiging, geheime moordcomplotten tegen Fidel Castro, de Vietnam Oorlog, het communisme en de steeds sterker wordende eis van de zwarte gemeenschap om even goed behandeld te worden als hun blanke medeburgers. Desondanks - of, misschien, dankzij - al die gebeurtenissen, groeide J.F.K. in een mum van tijd uit tot een van de meest geliefde Amerikaanse politici aller tijden. Zijn charisma, intelligentie, gevoel voor humor en innoverende live televisieconferenties spraken de hele wereld aan en de vroege dood van zijn broer Robert en van zijn zoon, John Kennedy Jr., droeg enkel bij tot de mythische proporties die hij al tijdens zijn leven begon aan te nemen. De moord op J.F.K. is in ons collectieve geheugen gegrift. Heel wat westerlingen herinneren zich nog precies waar ze op het moment dat deze president in Dallas door het hoofd werd geschoten waren. Toch was John Fritzgerald Kennedy verre van perfect: zijn affaires en vreemde relatie met filmster Marilyn Monroe zijn al lang genoegzaam bekend. Deze documentaire volgt John F. Kennedy vanaf zijn kinderjaren tot aan die beruchte doortrede doorheen de Texaanse stad en laat nooit eerder vertoonde beelden zien uit familiefilms en de archieven uit de jaren veertig, vijftig en zestig. Zo zien we J.F.K. als student, we zijn aanwezig op zijn huwelijk en zijn getuige van zijn strijd om het presidentschap. JFK, In His Own Words won een Emmy Award in de categorie Outstanding Mini Series en werd ook nog eens twee keer genomineerd.

Specificaties:
Regisseur: Larry Peerce (The Original Ghost Busters, The Other Side Of The Mountain, Heaven & Hell: North & South, Book III)
Cast: Sarah Michelle Gellar als Jacqueline Bouvier in haar tienertijd (Buffy The Vampire Slayer, Cruel Intentions, The Grudge), Roma Downkey als de oudere Jackie Kennedy (A Secret Life, Diagnosis Murder, Touched By An Angel), Stephen Collins
(Star Trek: The Motion Picture, The First Wives Club, 7th Heaven), Joss Ackland (Lethal Weapon II, Othello, Henry VIII), William Devane (Space Cowboys, Hollow Man, 24), Joseph Sommers (The Stepford Wives, Hamlet, X-Men 3), Wendy Hughes
(High Rolling, Amerika, Wild Orchid II)
DVD 1
• Episode 1: The Bouvier Years
DVD 2
• Episode 2: The Kennedy Years
• Episode 3: The Onassis Years
DVD 3
• Bonus documentaire: JFK, In His Own Words
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Miniserie
Speelduur: 423 min.
Speelduur docu: 54 min.
Leeftijd: 6 en angst
DVD release: 14/11/2006SHARPE SERIE 1
Samen met Hornblower de beste Britse avonturenserie ooit
Meer dan 300 minuten film

Sharpe werd door sommige recensenten in het verleden al wel eens de 'Indiana Jones van de napoleonitische periode' genoemd. Luitenant Sharpe zelf vindt dan ook de nodige intrige, actie en romantiek op zijn weg. Aanvankelijk waren fans van Bernard Cornwells bestsellers skeptisch tegenover de veranderingen die de scenaristen van deze serie hadden aangebracht, maar al snel gingen ook zij massaal overstag voor deze bijzonder knap gemaakte films. Dit soort avonturenreeksen is niet al te dik bezaaid - buiten Hornblower en topklassieker Doctor Who zijn er maar weinig Britse series te vinden die zo sterk de nadruk leggen op spanning en actie. Dat Sharpe het zo goed heeft gedaan, zegt dan ook wel iets over de kwaliteit van de verschillende afleveringen. Niemand minder dan Sean Bean kreeg de eer om gestalte te geven aan Sharpe. Beans acteerprestaties en charisma werden alom geprezen, en mede hierdoor kon hij de gegeerde rol van Boromir in The Lord Of The Rings op de kop tikken. Een bewijs dat Sharpe zelfs na enkele jaren afwezigheid van het kleine scherm nog steeds erg hoog wordt aangeschreven, wordt geleverd door het feit dat er recentelijk een nieuwe film (Sharpe's Challenge) met Sean Bean als de Britse officier werd losgelaten op de mensenmassa.

DVD 1: Sharpe's Revenge
De oorlog op het Spaanse schiereiland is voorbij. Het leger van Napoleon is teruggedrongen naar Frankrijk en binnenkort zullen de Engelsen kunnen proberen Toulouse in te nemen. Sharpe begint echter te twijfelen aan zijn overlevingskansen en is ook niet zeker of hij het leven als gentleman in Engeland wel ziet zitten. Na een gesprek met zijn vrouw, Jane (Abigail Cruttenden), draagt hij al zijn rijkdom over aan haar en belooft hij haar niet meer ten strijde te zullen trekken. Uiteindelijk is hij echter genoodzaakt die belofte te breken, waarna Jane hem achterlaat en terugkeert naar Engeland. Het wordt echter nog erger: Majoor Pierre Ducos - Sharpes oude vijand - daagt opnieuw op en beschuldigt de Brit ervan een enorme hoeveelheid goud van Napoleon te hebben gestolen. Sharpe wordt gevangen genomen, maar ontsnapt. Hij zal moeten proberen bewijs te vinden dat zijn onschuld kan aantonen. Ondertussen duikt zijn vrouw het bed in met zijn vroegere vriend, Lord John Rossendale (Alexis Desinof)...

DVD 2: Sharpe's Justice
Majoor Richard Sharpe is terug in Engeland. Vanuit Londen wil hij op zoek gaan naar zijn vrouw, maar al snel krijgt hij het bevel terug te keren naar Yorkshire, waar hij de Scarsdale Yeomancy moet leiden. Sharpe wil aanvankelijk dat zijn beste vriend, Harper (Daragh O'Malley), terugkeert naar Ierland, maar Harper staat erop om hem toch te vergezellen op zijn reis. Terwijl Sharpe en Harper onderweg zijn, ontmoeten Sharpes vrouw, Jane, en haar nieuwe vriend, Lord Rossendale, Lady Anne, die Rossendale weet te verontrusten met het nieuws dat Sharpe terug is. In Yorkshire wordt onze Britse held geacht een arbeidersstaking de kop in te drukken. De rijke moleneigenaars zijn immers van plan om de lonen van de werkers te verlagen naar wat ze voor de oorlog waren. Sharpe wordt opnieuw geconfronteerd met zijn verleden en een oude rivaal uit het weeshuis waar hij opgroeide... maar komt ook voor een grote verrassing te staan. Deze aflevering werd speciaal voor de televisieserie geschreven en is niet gebaseerd op een van de oorspronkelijke boeken.

DVD 3: Sharpe's Waterloo
1815. Napoleon is ontsnapt uit Elba en is teruggekeerd naar Frankrijk. Hij zal proberen het geallieerde leger van Britten, Nederlanders, Belgen en Duitsers uit elkaar te houden. Ondertussen leeft Richard Sharpe samen met Lucille (Cécile Paoli) op een boerderij in Normandië. Hij breekt echter zijn belofte om niet meer te gaan vechten en trekt samen met zijn oude wapenbroeders ten oorlog, waarbij hij de excentrieke legerbevelhebber prins Willem van Oranje (Paul Bettany) ontmoet. Sharpe wantrouwt echter de nieuwe leiders die hun krachten hebben gebundeld met Wellington (Hugh Fraser). Niet zo lang geleden stonden ze immers nog aan de kant van Napoleon. Hij stuit ook op Lord Rossendale en zijn echtgenote, Jane. Die laatste krijgt het zwaar te verduren omdat haar aanwezigheid in het bijzijn van haar geliefde op heel wat tegenstand stuit. Daarom vraagt ze aan Rossendale om Sharpe te doden op het slagveld...

Specificaties:
Regisseur: Tom Clegg (Space: 1999, The Marksman, A Casualty Of War)
Cast: Sean Bean (Ronin, GoldenEye, The Lord Of The Rings, Henry VIII, Troy, National Treasure, The Island), Daragh O'Malley (Texas, Cleopatra, Vendetta), Abigail Cruttenden (Jane Eyre, The Canterbury Tales, The Robinsons), Philip Whitchurch (Le Complot, The ENglish Patient, Macbeth), Cécile Paoli (Bergerac, The Ginger Tree, Kaspar Hauser), Alexis Denisof (Romeo & Juliet, First Knight, Angel)
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Tv-Serie (Oorlog)
Speelduur: 307 Minuten
Leeftijd: 6 en angst
DVD release: 14/11/2006

Wat de pers schrijft:
"Sharpe's Revenge is heel goede entertainment met een goed plot, goede vechtscènes en bovengemiddelde interesse in de personages." - Napoleonic Guide
"Sharpe's Justice heeft zijn deel actie, maar is meer een kijk op het leven in die periode en wordt mooi samengehouden door een goed plot." - Napoleonic Guide
"De scènes tussen Sharpe en zijn twee kameraden zijn goed. Buiten Harper is er Hagman (John Tams)... Het is leuk om te zien dat hij een belangrijkere rol heeft gekregen en hij levert daar goed werk mee. O'Malley is geweldig als Harper." - Patti Aliventi, Epinions.com