:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: LIFESTYLE DECEMBER
PERSBERICHT: LIFESTYLE DECEMBER
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2006-11-23 - Geplaatst door: Werner
LIFESTYLE DECEMBER

Nieuwjaar komt eraan en dus mogen we weer heel wat goede voornemens verwachten. Oskaar neemt zich voor om enkel nog verrijkte hondenbrokken te eten, maar wellicht zullen andere voornemens couranter zijn. Zoals afvallen, bijvoorbeeld, of stoppen met roken. Om de mensen die zich daarop willen toeleggen te helpen, brengt House Of Knowledge drie lifestyle dvd's uit:

10 Minutes Solution Kickbox Bootcamp is een dvd die speciaal is opgesteld voor wie maar weinig tijd heeft om te trainen. Vaak bieden 'snelle' methodes om in korte trainingperiodes fit te raken maar weinig soelaas, maar door de gevarieerde oefeningen en de mogelijkheid om verschillende oefeningen te combineren om zo een op maat gesneden training te krijgen, kan men via deze dvd toch de beoogde conditie bereiken in minder dan een kwartier tijd per dag! Trainer van dienst is niemand minder dan Keli Roberts, de persoonlijke instructrice van beroemdheden als Cher, Kirstie Alley, Jennifer Grey, Jennifer Jason Leigh, Russell Crow en Faye Dunaway!

Allen Carr Stoppen Met Roken biedt een compleet en effectief programma aan dat is opgesteld door dé expert op het gebied, Allen Carr. De kijker wordt - net zoals de deelnemers aan de cursussen die deze methode hanteren - niet betutteld, maar krijgen zelf inzicht in hun rookgedrag. De werkwijze wordt duidelijk uiteengezet door middel van nagespeelde situaties, tekeningen en animaties, waardoor er op een directe en persoonlijke manier kan gewerkt worden.

Penny Smith's Power Yoga mengt klassieke yoga met dynamische bewegingen om zo zowel geest als lichaam te trainen. Door een serie asana's (yogahoudingen) achter elkaar uit te voeren, ontstaat er een 'flow' die garant staat voor een volledige, evenwichtige workout. Deze training neemt slechts een kwartier per dag in beslag.

10 MINUTES SOLUTION KICKBOX BOOTCAMP
Een modulaire, leuke en effectieve training van het hele lichaam!

Wie vechtkunsten beoefent, weet het al lang: de bewegingen die moeten uitgevoerd worden, staan garant voor zowel een uitstekende cardiovasculaire training als het verstevigen van de spieren. Wijlen Bruce Lee identificeerde al heel wat kwaliteiten die inherent zijn aan vechtkunsten als zijn Jeet Kune Do. Dat het beoefenen van een vechtstijl niet alleen zorgt voor conditie- en krachttraining, maar ook voor een betere coördinatie, timing, souplesse en vetverbranding mag dan ook niemand ontgaan.

Natuurlijk kunnen echte vechtkunstenaars ook wel eens geblesseerd geraken, zeker als ze aan competitie doen. In trainingen zoals voorgesteld worden in dit 10 Minutes Solution Kickbox Bootcamp, meet men zich echter niet met een tegenstander. Dankzij de gechoreografeerde bewegingen, worden echter alle heilzame werkingen van een kickboks training behouden, zonder dat de medaille enige keerzijde heeft. Bovendien wordt alles eenvoudig gehouden, zodat bijna iedereen zich met een gerust hart aan een 10 Minutes Solution Kickbox Bootcamp-sessie kan wagen. Op deze dvd worden 5 verschillende workouts voorgesteld, die elk ontwikkeld zijn om een specifieke spiergroep te kunnen trainen. Elke oefenreeks duurt tien minuten en kan met elke andere serie oefeningen gecombineerd worden of gewoon apart uitgevoerd worden. En wie een vriend(in) heeft die zélf aan vechtkunsten doet, kan die gerust eens laten meetrainen voor het scherm. Zo kan je al snel de bevestiging krijgen dat het hier om daadwerkelijk effectieve oefeningen gaat! In 10 Minutes Solution Kickbox Bootcamp worden er geen loze beloften gemaakt. We stellen deze oefenreeksen niet voor als wondermiddelen, maar wél als unieke, zeer effectieve workouts, die leuk zijn om te doen en die op een relatief korte termijn tot uitstekende resultaten kunnen leiden.

Instructrice Keli Roberts werd na haar verhuis van Australië naar de Verenigde Staten in 1989 in een mum van tijd een van de meest gevraagde privétrainers in Los Angeles. Buiten de vele sterren die haar als persoonlijke trainer gebruiken, heeft ze ook al les gegeven aan klinkende namen als Julia Roberts, Annette Bening en Jenifer Baels. In 1991 sleepte haar Cher Fitness video overal prijzen in de wacht. Dit 10 Minute Solution Kickbox Bootcamp haalde zonder problemen de Fitness Magazine top 10, werd dvd van de maand in Shape Magazine en dvd van het jaar in Health Magazine. Keli is bovendien een succesvol auteur, werd in 2003 gelauwerd als IDEA International Instructor of the Year en reist regelmatig naar landen als Italië, Japan, Hong Kong, Brazilië, Australië, Frankrijk, Zwitserland, Canada, Duitsland, Israël en het Verenigd Koninkrijk om daar les te geven in onder andere Indoor fietsen, weerstandtraining, evenwichtsballen, BOSU en body bar oefeningen.

De workouts zijn:
• Workout 1 Basic training
Dit is de basis voor een totale body workout. Door middel van een intensieve cardiovasulaire training, zal je heel wat calorieën kunnen verbranden.
• Workout 2 Billen & Dijen
Unieke vetverbrandende oefeningen om op termijn een gespierd onderlichaam te kunnen ontwikkelen.
• Workout 3 Armen & Schouders
Een effectieve oefenreeks voor armen en schouders, die uitgevoerd kan worden met gewichten om een optimaal resultaat te bereiken.
• Workout 4 Buik
Een training die erop is gericht om vrij snel buikspieren te ontwikkelen.
• Workout 5 Super Vetverbranding
Een energieke training die de hartslag omhoog brengt en uitstekend geschikt is om calorieën te verbranden.

Specificaties
Regisseur: Andrea Ambandos (Crunch, Walk Away The Pounds With Leslie Sansone, Poker For Dummies)
Instructeur: Keli Roberts (Cher Fitness, Running On Empty, Knock Outs)
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 52 Minuten
Genre: WorkOut
Leeftijd: alle leeftijden
DVD release: 19/12/2006ALLEN CARR STOPPEN MET ROKEN
De meest effectieve manier om te stoppen met roken nu op dvd!
Stoppen met roken in 60 minuten
Wordt een tevreden niet-roker voor de rest van uw leven

Allen Carr wordt wereldwijd erkend als dé expert op het gebied van stoppen met roken. De Stoppen Met Roken-DVD laat de Allen Carr methode zien die al miljoenen mensen over de hele wereld geholpen heeft om een tevreden niet-roker te worden. Het is een compleet en effectief programma dat elke roker in staat stelt om op een prettige manier te stoppen. Moeiteloos en voorgoed. De door Allen Carr op deze DVD geďntroduceerde methode maakt gebruik van nagespeelde situaties, animaties, tekeningen en spreekt de kijker persoonlijk en direct aan. De methode is wereld beroemd geworden om slechts één reden: omdat het werkt.

Specificaties
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Surround 5.1 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Instructie / Voorlichting
Speelduur: 90 min.
Leeftijd: alle leeftijden
DVD release: 19/12/2006

Extra's:
• Een persoonlijke boodschap van Allen Carr
• Interview met Allen Carr & Robin Hayley
• Special over Allen Carr’s Easyway ClinnicsPENNY SMITH'S POWER YOGA
Een complete, uitgebalanceerde training voor lichaam en geest.

Zowat iedereen is zich al lang bewust van de heilzame werking van yoga. Beoefenaars proberen via lichamelijke beheers- en concentratiemethoden een hogere of ruimere bewustzijnstoestand te bereiken. Toch ligt deze dvd niet enkel de nadruk op yoga, maar wordt alles aangevuld met dynamische oefeningen. Door het achter elkaar uitvoeren van een serie asana's (yoga houdingen) ontstaat er een flow, die samengaat met een diepe ademhaling (gekend als ujayi). Deze combinatie activeert de energiestromen in het lichaam. Het gaat hier dus om een volledige training, waarbij zowel mentale kracht als souplesse, conditie, evenwicht en kracht aan bod komt. Penny Smith is een televisieberoemdheid, die na haar werk als journaliste voor de Petersborough Evening Telegraph onder andere al presenteerde voor Radio Television Hong Kong, Border Television, Sjy News, GMTV (News Hour), Carlton (Crime Monthly, Crime Net, Crime File, Crime Fighters), LWT (Most Wanted), de BBC (Going For A Song), ITV (Celebrity) en Classic FM. Ze heeft verder al regelmatig gewerkt voor magazines en kranten. Ondanks haar bekendheid, laat ze op deze dvd echter de yogaleraar in het voetlicht staan, zonder storend te werken. Dit is een uitstekende dvd geworden voor wie echt moeite wil doen om zowel geestelijk als lichamelijk fit te geraken!

Inhoud:
• Introductie in de wereld van Power Yoga
• Introductie van de Yoga 'Ujayi'-ademhaling
• Basis uitleg - Sun Salutations
• Innerlijke rust & warm-up oefeningen
• Ademhalings-oefeningen
• De zonnegroet-houdingen (Sun Salutations)
• Staande lichaamshoudingen
• Warrior sequence (oefeningen serie)
• Zittende lichaamshoudingen
• Cool Down

Specificaties
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 83 Minuten
Genre: Workout
Leeftijd: Alle leeftijden
DVD release: 19/12/2006

UIT HET ARCHIEF