:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: NIEUWE RELEASES TOT FEBRUARI 2007
PERSBERICHT: NIEUWE RELEASES TOT FEBRUARI 2007
Bron: Homescreen - Datum: 2007-01-03 - Geplaatst door: Werner
INTO GREAT SILENCE
Release koopdvd 12 december 2006

Na het verrassende succes in de Nederlandse en Belgische bioscopen vanaf 5 december ook op DVD verkrijgbaar!

Synopsis:
Into Great Silence is een zeer nauwkeurige, gedeeltelijke stille meditatie over het kloosterleven in zijn meest pure vorm.Geen muziek, behalve de liederen in het klooster,geen interviews, geen commentaar. Het veranderen van de tijd,deseizoenen en de steeds terugkerende elementen van de dag, van het gebed. Een film die bijna een klooster wordt, in plaats van er één weer te geven. Een film van Philip Gröning over bewustzijn, absolute aanwezigheid, over mannen die hun leven hebben gewijd aan God in de allerpuurste vorm. Into Great Silence is de eerste film ooit over het leven in La Grande Chartreuse, de vestiging van de legendarische Kartuizer Orde in de Franse Alpen. De monniken leven aan de hand van eeuwenoude regels en rituelen. De Kartuizer Orde is de meest gesloten orde van de rooms-katholieke kerk en is bijna helemaal verborgen voor de buitenwereld. Dat Philip Gröning toestemming heeft gekregen dit klooster als buitenstaander en vooral als filmer te betreden is een unicum te noemen. Vóór Into Great Silence is er in La Grande Chartreuse nog nooit gefilmd en de laatste foto’s die er genomen zijn stammen uit de jaren '60...

Awards:
Bavarian Film Awards Best Documentary
European Film Award Best Documentary - Prix Arte
Sundance Special Jury Prize

Specificaties:
Regie: Philip Gröning
Scenario: Philip Gröning
Genre: Documentaire
Lengte: 164 min.
Land: Duitsland 2005
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Ondertiteling: Frans & Nederlands
Reeks: Innergy CollectionSOPHIA LOREN BOX
Release koopdvd 14 november 2006
3 films en een unieke documentaire

Sophia Loren (1934) wordt gezien als Italiës meest beroemde actrice. Als een van de grootste sekssymbolen in de jaren zestig wordt zij vaak in één adem genoemd met Marilyn Monroe, Brigitte Bardot en Jane Fonda. Gedurende de jaren zestig was Sophia Loren een van de meest populaire actrices in de wereld. Ze speelde regelmatig samen met toonaangevende mannelijke filmsterren in internationale films. In 1961 ontving ze een Academy Award voor La Ciociara (1960). Ze won aan respect met haar uitdagende rollen in latere films als Una Giornata Particolare (1977) en Prêt-à-Porter (1994), waarin ze samen met haar frequente tegenspeler Marcello Mastroianni te zien was. In haar prachtig gefotografeerde films, vol met beroemde tegenspelers, weet ze het doek te betoveren met haar charmante verschijning en spel.

De Sophia Loren Box bevat de films Matrimonio All'Ítaliana (Vittorio De Sica, 1964), Ieri Oggi Domani (De Sica, 1963), C'era Una Volta... (Francesco Rosi, 1967) en de documentaire Looking For Sophia (2005) met daarop als unieke extra een scene met Sophia Loren uit Boccaccio '70: La Riffa (De Sica, 1962)

C'era Una Volta...
Francesco Rosi

Er was eens... een knappe prins die Rodrigo (Omar Sharif) heette... Hij is door de koningin-moeder voorbestemd te trouwen met een vrouw waar hij niet van houdt. Rodrigo vlucht vóór het huwelijk met zijn paard maar wordt vervolgens in het bos uit het zadel gegooid. De gewonde Rodrigo zoekt toevlucht bij een naburig klooster onder leiding van broeder Giuseppe (Leslie French). Deze blijkt magische krachten te hebben en wanneer prins Rodrigo aan de monnik opbiecht op zoek te zijn naar de ware liefde, wendt Giuseppe zijn krachten aan om de prins te helpen. Niet lang daarna leert Rodrigo Isabella (Sophia Loren) kennen en de twee worden verliefd... Een romantisch sprookje vol bijzondere avonturen.

Specificaties:
Cast: Sophia Loren, Omar Sharif, Georges Wilson
Land: Italië 1967
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic letterbox
Geluid: Italiaans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands

Ieri Oggi Domani
Vittorio de Sica

Ieri Oggi Domani (Gisteren, Vandaag, Morgen) vertelt in drie delen over drie volledig verschillende relaties, gespeeld door Sophia Loren en Marcello Mastrioianni. Adelina Sbaratti is getrouwd met Carmine, diewerkeloos is en bovendien een gevangenisstraf boven het hoofd hangt. De enige manier voor Adelina om hem uit de gevangenis te houden is om voortdurend zwanger te zijn... In het modieuze Milaan pikt de verveelde Anna Molteni met haar Rolls Royce de schrijver Renzo op. Hardop fantaseert zij om met hem weg te lopen. Mara, een call girl uit Rome, trekt de aandacht van de naïieve seminariestudent Augusto. De arme jongen krijgt daarop ruzie met zijn grootmoeder en zweert uiteindelijk abstinentie. Winnaar van de Academy Award voor Best Foreign Language Film.

Specificaties:
Cast: Sophia Loren, Marcello Mastroianni
Land: Italië 1963
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic letterbox
Geluid: Italiaans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• Production Notes
• Biografieën De Sica, Loren en Mastroianni

Matrimonio All'Italiana
Vittorio de Sica

De mooie Filumena (Sophia Loren) wordt ingeruild door haar minnaar Dominico (Marcello Mastroianni) voor een veel jongere vrouw. Filumena bedenkt een plan. Ze doet of ze stervende is en Domenico zegt de bruiloft af. Vervolgens biecht zij Domenico op dat ze in het geheim drie kinderen heeft. Een daarvan is van hem. Maar wie van de kinderen dat is, laat Filumena in het midden...

Winnaar van de Golden Globe voor Best Foreign Language Film, Italië 1964.

Specificaties:
Cast: Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Aldo Puglisi
Land: Italië 1964
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Production Notes
• Biografieën
• Photogallery

De Vele Gezichten Van Sophia Loren - Roberto Olla & Danila Satta

De Vele Gezichten Van Sophia Loren (Cercando Sophia), documentaire Sophia Loren, geboren als Sofia Villone Scicolone, werd bekend met haar rol in romantische films onder de naam Sophia Lazzaro. Volgens de novelle schrijver Anthony Burgess is zij een icoon, een symbool van de 20e eeuw en vandaag de dag nog steeds in staat het publiek te fascineren. De Vele Gezichten Van Sophia Loren is een documentaire over Lorens opmerkelijke leven en carrieère en bevat onder meer zeldzame nieuwsbeelden, hoogtepunten uit haar films en interviews met haar vrienden en collega's. Als extra de korte film La Riffa, (regie: Vittorio de Sica) uit het vierluik Boccaccio '70 (De Sica, Fellini, Monicelli, Visconti, (1962). Zoe (Sophia Loren) gaat uit wanhoop akkoord met een uitzonderlijke manier om haar belastingen te betalen. Een handlanger verkoopt loten aan honderden liefdehongerige cowboys. Zoe is de hoofdprijs...

Specificaties:
Cast: Sophia Loren
Land: Italië 2005
Beeld: Kleur & zwart/wit, 4:3
Geluid: Italiaans Dolby Surround 2.0, Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• La Riffa (Vittorio De Sica, 1962) - sequentie met Sophia Loren uit Boccaccio '70 (1962).PROOF
Release koopdvd 7 november 2006

Proof is de derde en laatste uitgave in de serie "Down Under". Geweldige zwarte komedie over een blinde man die foto's neemt van zijn omgeving om bewijs te vinden dat de wereld om hem heen ook echt zo is als men hem zegt. Wie is wel te vertrouwen en wie niet? Alles wordt anders als een aardige restauranthouder ten tonele verschijnt. De twee andere films in de reeks zijn An Angel At My Table en Sweetie, allebei van Jane Campion.

Synopsis:
Met Proof (1991) vertelt de Australische cineaste Jocelyn Moorhouse het verhaal van een man die het geluk nadrukkelijk uit de weg gaat. Hij heet Martin, hij is 33 en al 33 jaar blind. Hij heeft besloten dat hij nooit meer iemand zal vertrouwen. Dan ontmoet hij Andy, een sympathieke figuur, stoer en geinig. Hem zou Martin eventueel kunnen geloven als hij beweerde dat hij de waarheid sprak. Maar Martins huishoudster is er ook nog. De vrouw duldt geen concurrentie in het intieme spel van wederzijdse vernedering dat ze speelt met haar blinde werkgever. Proof wordt beheerst door de horror van alledag. Er wordt gevochten via schaamte en schande en dat is des te griezeliger. Moorhouse regisseerde nauwkeurig de acteurs Hugo Weaving (Martin) en Russell Crowe (Andy). Inmiddels zijn zij Hollywoodsterren van formaat. In 1991 waren ze jong en konden ze zich de subtiliteiten permitteren waarmee acteurs van personages types van vlees en bloed maken. - Joyce Roodnat, Redacteur NRC Handelsblad.

Specificaties:
Cast: Hugo Weaving, Geneviève Picot, Russell Crowe
Regie: Jocelyn Moorhouse
Lengte: 86 min.
Land: Australië 1991
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Reeks: NRC Handelsblad reeks: Down UnderWINQ 1
3 DVDs uit de gay & lesbiancollectie van Homescreen nu verzameld
Release koopdvd 3 november 2006

In deze verzamelbox drie bekende films van Homescreen uit de gay & lesbian catalogus: Summerstorm – Get Real – Like It Is.

Get Real
Simon Shore

Steven Carter heeft alleen nog maar aan zijn buurmeisje Linda durven vertellen dat hij op jongens valt. Net als alle meisjes op zijn school is Steve stevig onder de indruk van de knappe John Dixon, de populairste jongen van de school en een kampioen op de atletiekbaan. Hij zal, net als zijn vader, in Oxford gaan studeren en heeft verkering met het plaatselijke supermodel Christine. Groot is dan ook Stevens verbazing als hij John in het park tegenkomt op een plek waar gays elkaar ontmoeten. En nog groter als blijkt dat John ook best oog heeft voor Steven! Maar ondanks als zijn spieren is John zwakker dan Steven als het erop aankomt de waarheid over zichzelf onder ogen te zien.

Specificaties:
Cast: Ben Silverstone, Brad Gorton, Charlotte Brittain
Land: Groot Brittannië 1998
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Like It Is
Paul Oremland

Graig is 21 en woont in de kustplaats Blackpool. Hij komt aan geld met het illegale 'freefighting', waarbij het er hard aan toe kan gaan. Hij is homo, maar zit daar niet mee. Hij heeft alleen drempelvrees voor de gay scene. Als hij op een avond rondhangt in de buurt van de gay disco, treft hij daat Matt, die net naar buiten komt. Matt is platenpromotor en is naar Blackpool gekomen om een zangeres uit zijn stal te managen. Dat is het begin van een love story die voor beide jongens niet over rozen gaat. Craig reist Matt achterna naar Londen, maar hij blijft een buitenbeentje in het snelle artiestenwereldje. Matt's baas Kelvin (een geweldige rol van Roger – The Who – Daltrey) laat niets na om Matt en Craig uit elkaar te drijven... De in Nieuw-Zeeland geboren filmmaker Paul Oremland leverde met Like It Is zijn eerste speelfilm af. Via een advertentie vond hij Steve Bell voor de hoofdrol, die net Brits amateur-kampioen vedergewicht was geworden.

Specificaties:
Cast: Steve Bell, Ian Rose, Dani Behr
Land: Groot Brittannië 1998
Beeld: Kleur & zwart/wit, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Extra's:
• Making Of, Audio commentaar van regisseur en acteurs
• Biografieën cast & crew
• Slide show
• Production Notes
• Trivia

Summer Storm
Marco Kreuzpaintner

Tobi en Achim zijn al jaren beste vrienden. Ze brengen de zomer door in een roeikamp waar ze trainen voor een grote wedstrijd. Maar het zomerkamp blijkt anders te verlopen dan Tobi gehoopt had. Hij is stiekem verliefd op Achim. Wanneer Achims relatie met Sandra serieuzer wordt, groeien de vrienden steeds meer uit elkaar. Zijn gevoelens verwarren hem, maken hem onzeker en hij voelt zich buiten gesloten. Wanneer Sandra's mooie vriendin Anke interesse in hem toont weet hij niet hoe hij moet reageren. En als het vrouwelijke roeiteam uit Berlijn vervangen blijkt te zijn door een team van homoseksuele roeiers is de verwarring compleet. Tobi en zijn teamgenoten worden plotseling geconfronteerd met hun vooroordelen, angsten en met hun eigen verlangens… Naarmate de spanning groeit, komen Tobi, Achim en de anderen tot een confrontatie die zo sterk en tenslotte zo bevrijdend is als een zomerstorm die boven een meer woedt...

Specificaties:
Cast: Robert Stadlober, Kostja Ullmann, Alicja Bachleda-Curus
Land: Duitsland 2005
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands & FransWINQ 2
Release koopdvd 8 december 2006

In deze verzamelbox drie bekende films van Homescreen uit de gay & lesbian catalogus: Beautiful Thing – Before Night Falls – Lilies.

Beautiful Thing
Hettie Macdonald

Opmerkelijke feel-good movie over een ontluikende homoseksuele liefde tussen twee jongens in een arbeiderswijk. Jamie en Ste zitten samen op school en wonen in dezelfde flat in een grote buitenwijk van Londen. Jamie is niet populair op school en spijbelt regelmatig. Ste wordt thuis door zijn vader en oudere broer mishandeld. Als Ste weer eens in elkaar is geslagen biedt Jamie's moeder, Sandra, hem onderdak aan. Zo komt Ste in aanraking met de tederheid die bij hem thuis ontbreekt. In de intimiteit van deze onverwachte situatie voelt Jamie zich steeds meer tot Ste aangetrokken. Ste probeert zijn gevoelens nog enige tijd voor de buitenwereld te verbergen. Maar dat wordt hem uiteindelijke onmogelijk gemaakt wanneer Leah, een buurmeisje, een gerucht verspreidt... Beautiful Thing is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Jonathan Harvey die ook het scenario voor de film schreef. Hettie Macdonald regisseerde zowel het toneelstuk als de film, haar speelfilmdebut.

Specificaties:
Cast: Linda Henry, Glen Berry, Scott Neal, Ben Daniels
Land: Groot Brittannië 1996
Beeld: Kleur, 4:3
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands

Before Night Falls
Julian Schnabel

Before Night Falls is de internationale doorbraak van acteur Javier Bardem, die hier op onvergetelijke wijze gestalte geeft aan de Cubaanse schrijver/dichter Reinaldo Arenas (1943-1990). Arenas schreef een boeiende autobiografie, die Julian Schnabel als basis gebruikte voor zijn film. Met een opvallende dubbele bijrol van Johnny Depp. Reinaldo Arenas wordt geboren op het Cubaanse platteland. Op 20-jarige leeftijd bereikt hij in één keer nationale bekendheid met zijn eerste boek. Als Castro en zijn guerilla's in opstand komen tegen het rechtse regime doet Arenas aanvankelijk vol idealisme mee. Al snel moet hij echter inzien dat hij onder de communisten alleen al wegens zijn vrije seksuele moraal en artistieke onafhankelijkheid achter de tralies zal verdwijnen. Ondanks een verblijf van twee jaar in de cel en verraad door zijn 'beste vrienden' trekt Arenas uiteindelijk toch aan het langste eind. In 1980 kan hij naar Amerika emigreren.

Specificaties
Cast: Javier Bardem, Johnny Depp, Olivier Martinez, Andrea di Stefano, Sean Penn, Michael Wincott
Land: Nederland 2000
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Extra's:
• Behind the scens: Homemovie van Lola Schabel

LiliesJohn Greyson

Quebec, 1952. Bisschop Bilodeau brengt een bezoek aan de plaatselijke gevangenis om de biecht af te nemen aan Simon, een vroegere klasgenoot, die veertig jaar geleden levenslang kreeg wegens moord. Medegevangenen weten de bisschop op te sluiten in de kapel, waar ze hem dwingen naar een door hen opgevoerd toneelstuk te kijken. Hierin wordt nagespeeld wat er veertig jaar geleden gebeurde. Samen met zijn vriend Vallier, op wie hij hevig verliefd was, speelde Simon toen in een schoolopvoering van een stuk over sint Sebastiaan. Bilodeau, die vergeefs Simon trachtte over te halen net als hij naar het seminarie te gaan, was de jaloerse toeschouwer van de beide verliefde toneelspelers... Lilies is gebaseerd op een toneelstuk van een van Canada's meest begaafde toneelschrijvers, Michel Marc Bouchard. In zeer gestileerde vorm vertelt de film over een tragische liefdesgeschiedenis, over maatschappelijke hypocrisie, verlangen, verraad en berouw. Lilies werd bekroond met vier 'Genies' (de hoogste Canadese filmprijzen) waaronder die voor Beste Film.

Specificaties
Cast: Brent Carver, Marcel Sabourin, Jason Cadieux, Matthew Ferguson, Réy Girard
Land: Canada 1996
Beeld: Kleur, 4:3
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0, Frans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Extra's:
• Picture GalleryDE ROHMERBOX
Release koopdvd 10 oktober 2006

Vijf films van regisseur Eric Rohmer worden uitgebracht in een prachtige verzamelbox. Rohmer (geboren als Jean-Marie Maurice Schérer) begon zijn filmcarrière als hoofdredacteur van Cahiers du Cinema, van 1956 tot 1963. Hierin zette hij zich af tegen de traditionele Hollywood-cinema en stond hij aan de wieg van de beroemde Nouvelle Vague. Toch zijn Rohmers films veel moeilijker te definieren dan die van een Jean-Luc Godard, een Alain Resnais en een François Truffaut. De kwaliteit van Rohmers films heeft iets ongrijpbaars. Volgens critici zou hun kracht niet zozeer zitten in verhaal of plot, als wel in de altijd wat melancholische weergave van sfeer, gevoelens en gedachten.

De Rohmer box bevat de titels Le Signe Du Lion (1959), La Collectionneuse (1967), Die Marquise Von O (1976), Ma Nuit Chez Maud (1969) en Le Beau Mariage (1982) en wordt begeleid door een boekje met commentaar en analyse.

Le Beau Mariage

Sabine (Béatrice Romand) is een studente die besluit een ongelukkige verhouding af te breken om te trouwen. Tot grote ontsteltenis van haar omgeving gaat zij op zoek naar een ideale man en, nadat ze deze heeft gevonden, probeert ze hem te verleiden. Ze doorbreekt alle traditionele conventies rondom het hof maken en valt terug op super-traditionele en anti-feministische argumenten. Uiteindelijk nodigt ze haar verloofde uit voor haar verjaardagsfeestje, maar eenmaal aangekomen blijken er alleen vriendinnen aanwezig te zijn van Sabines jongere zus. Hierdoor lijkt Sabine veel ouder en hoort ze er niet echt bij. Uit wanhoop sluit Sabine haar 'verloofde' op in haar kamer, waar hij uit weet te ontsnappen. Zal deze nootlottige relatie goed aflopen? Le Beau Mariage vormt het tweede deel uit de serie 'Comédies et Proverbes'. Het verhaal wordt volledig verteld vanuit Sabines perspectief, waardoor de kijker met haar meeleeft door alle gebeurtenissen, zowel positief als negatief.

Specificaties:
Cast: Béatrice Romand, André Dussollier, Féodore Atkine
Land: Frankrijk 1982
Beeld: Kleur, 4:3
Geluid: Frans Mono 1.0
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• Éric Rohmer praat over Le Beau Mariage

La Collectionneuse

Adrien (Patrick Bauchau), een kunsthandelaar en een symbool voor de traditionele normen en waarden, en Daniel (Daniel Pommereulle), een schilder, brengen de zomer door in een huis aan de Franse Riviera. Hier ontmoeten ze Haydée (Haydée Politoff), een elegante vrouw die de bijnaam 'collectionneuse', verzamelaarster, te danken heeft aan de vele minnaars die zij heeft gehad tijdens haar verblijf daar. Er ontstaat een onvermijdelijke driehoeksverhouding, die resulteert in een gevoel van leegte en gemiste kansen. De prachtige beelden en de elegantie, charme en gevatheid doen deze film tot Rohmer's meest succesvolle werken behoren. La Collectionneuse is de eerste lange speelfilm uit de serie 'Contes Moraux' en wordt gezien als het meest filosofische deel van de serie. De film won in 1967 de Zilveren Beer op het International Filmfestival Berlijn.

Specificaties:
Cast: Patrick Bauchau, Haydée Politoff, Daniel Pommereulle
Land: Frankrijk 1967
Beeld: Kleur, 4:3
Geluid: Frans Mono 1.0
Ondertiteling: Nederlands

Ma Nuit Chez Maud

Jean-Louis (Jean-Louis Trintignant), een introverte katholieke ingenieur, verhuist naar een plattelandsdorp en verlooft zich hier met Françoise (Marie-Christine Barrault). Hij wordt door zijn marxistische vriend Vidal (Antoine Vitez) voorgesteld aan Maud (Françoise Fabian), een charmante en wereldwijze gescheiden vrouw. Jean-Louis, Vidal en Maud discussiëren over filosofie en religie, en als Vidal vertekt vertelt Maud over haar huwelijk en hoe dit ten einde kwam. Door een sneeuwstorm wordt Jean-Louis gedwongen de nacht door te brengen bij Maud. Hier moet hij Maud's avances zien af te slaan en haar aantrekkingskracht weerstaan zodat hij zijn verloofde trouw kan blijven. Hoe zal Jean-Louis zijn innerlijke conflict tussen geloof en behoeftes oplossen? Ma Nuit Chez Maud is de vierde film uit de serie 'Contes Moreaux' en valt met name op door de naturalistische filmstijl waarin alleen natuurlijke geluiden uit de omgeving worden gebruikt.

Specificaties:
Cast: Jean Louis Trintignant, Françoise Fabian, Marc-Christine Barrault
Land: Frankrijk 1969
Beeld: Zwart/wit, 4:3
Geluid: Frans Mono 1.0
Ondertiteling: Nederlands

Die Marquise Von O

Tijdens de Russische invasie wordt de mooie, jonge Marquise (Edith Clever) van een gewisse dood gered door een knappe Graaf (Bruno Ganz). Ze voelt zich onwel en haar redder waakt de hele nacht over haar. Na zijn vertrek ontdekt de Marquise dat ze zwanger is. Ze weet echter niet wie de vader is en wordt door haar familie weggestuurd. De Graaf probeert haar vervolgens in razendsnel tempo voor zich te winnen, maar hij komt er vrij snel achter dat hij de vader is van het kind. Hoe zal hij met dit nieuws omgaan? Die Marquise Von O is een verfilming van de gelijknamige roman van Heinrich von Kleist. Het is de eerste historische film van Rohmer. De film is, in tegenstelling tot Rohmer's eerdere werk, Duitstalig gesproken. De film won in Cannes destijds de Internationale Juryprijs.

Specificaties:
Land: Frankrijk 1976
Beeld: Kleur, 4:3
Geluid: Duits Mono 1.0
Ondertiteling: Nederlands

Le Signe Du Lion

De Amerikaanse bohémien Pierre Wesselrin (Jess Hahn) waant zich een rijke erfgenaam wanneer hij het nieuws van zijn overleden tante verneemt. 'Ik ben rijk!' Zijn vrienden geven een groot feest, dat dronken wordt voortgezet op de terrassen van de Boulevard St-Germain. Maar plotseling bereikt hen het nieuws dat de erfenis is vergeven aan een neef van Pierre. Snel verlaten zijn vrienden hem en Pierre blijft alleen achter in de hoofdstad. Moederziel alleen probeert Piere, als verlopen zwerver, het hoofd boven water te houden. Deze taferelen vormen een, bij vlagen schrijnende, sociale aanklacht tegen de Franse na-oorlogse bourgeoisie. Maar tegelijkertijd brengt Rohmer een hartstochtelijke ode aan dat monster, de stad Parijs. Le Signe Du Lion (1959) is de allereerste film van Éric Rohmer en wordt beschouwd als een hoogtepunt van de Nouvelle Vague.

Specificaties:
Cast: Jess Hahn, Michèle Girardon, Van Doude
Land: Frankrijk 1959
Beeld: Zwart/wit, 4:3 letterbox
Geluid: Frans Mono 1.0
Ondertiteling: NederlandsMY LIFE IS MY MESSAGE
Release koopdvd 5 december 2006

Synopsis:
Thich Nhat Hanh monnik, zenleraar, schrijver en vredesactivist, in 1926 geboren in Viëtnam, organiseerde na het uitbreken van de Vietnamoorlog een geweldloze verzetsbeweging. In deze documentaire volgen we Thich Nhat Hanh, tijdens de periode rondom de 'memorial day' van 11 september in Washington DC. Hij geeft daar onderricht aan congresleden in 'Leven in aandacht'. Zo probeert hij in het centrum van de wereldmacht zijn vredesboodschap zo effectief mogelijk te laten doorklinken. Jaarlijks nemen duizenden mensen deel aan de meditatie retraites die Thich Nhat Hanh leidt. Zo werkt hij in de kloostergemeenschap op zijn thuisbasis Plum Village in Zuid Frankrijk ook met groepen Palestijnen en Israëliërs. Gruwelijke ervaringen worden uitgewisseld en voor het eerst samen bespreekbaar gemaakt in de hoop elkaars leed te onderkennen. Tijdens de Vietnam oorlog en ook later als banneling heeft Thich Nhat Hanh ondervonden wat het betekent om onder doodsbedreigende situaties te leven. Zijn bescheidenheid, zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en het feit dat hij voorleeft wat hij zegt, maken hem zeer geliefd. In simpele bewoordingen weet hij de essentie van de boeddhistische leer uit te dragen, direct gekoppeld aan de praktijk van het dagelijks leven.

Specificaties:
Cast: Thich Nhat Hanh
Regie: George Schouten
Productie: Boedhistische Omroep Stichting
Genre: Esoterisch
Lengte: 67 min.
Land: Nederland 2004
Beeld: Kleur, 4:3
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Reeks: Innergy CollectionMY BEAUTIFUL LAUNDRETTE
Release koopdvd 5 december 2006

Synopsis:
London, de Thatcher-jaren. Een uitzichtloze periode die wordt beheerst door werkeloosheid, geweld en vreemdelingenhaat. De jonge Pakistaan Omar (Gordon Warnecke) werkt in de wasserette van zijn oom Nasser. Wanneer hij de zaak van zijn oom overneemt is hij vastbesloten om er een paleisje van te maken. Zijn jeugdvriend en ex-National Frontlid Johnny (Daniel Day-Lewis) komt hem daarbij helpen. Al snel worden ze minnaars en beginnen de problemen pas écht. Buitenstaander Johnny wordt noch door de Pakistaanse gemeenschap geaccepteerd noch door zijn vroegere racistische vrienden. Ondertussen begint Omars familie zich af te vragen of Omar niet een keer moet trouwen... De klassieker My Beautiful Laundrette geeft een pakkend beeld van die tijd. Maar ook is de film een universeel pleidooi voor liefde, ondanks angst en vooroordelen. Een film die niets aan kracht heeft ingeboet en nog steeds pijnlijk actueel is.

Specificaties:
Cast: Daniel Day Lewis, Gordon Warnecke, Saeed Jaffrey
Regie: Stephen Frears
Genre: Gay
Lengte: 97 min.
Land: Groot Brittannië 1985
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: NederlandsLA PUTA Y LA BALENNA
Release huurdvd 17 oktober 2006
Release koopdvd 5 december 2006

Synopsis:
Vera is een schrijfster die al jaren niets op papier heeft gezet en die wordt geconfronteerd met een serie persoonlijke problemen. Ze ontdekt een serie foto's van een Argentijnse fotograaf die is omgekomen tijdens de Spaanse Burgeroorlog en is gelijk geïntrigeert. Haar zoektocht naar deze fotograaf brengt haar naar Patagonië in Argentinië. Hier hoopt Vera zijn verhaal te kunnen achterhalen en tegelijkertijd eens goed te na te denken over haar eigen leven en liefdes... Heden en verleden, fictie en werkelijkheid lopen op ingenieuze wijze door elkaar en komen zelfs samen. Wat is er echt gebeurd en wat is de fantasie van Vera? De prachtige beelden en de soundtrack ondersteunen dit bijzondere verhaal.

Specificaties:
Cast: Aitana Sanchez-Gijón, Leonardo Sbaragalia, Miguel Ángel Solá, Mercé Llorens, Pep Munné, Eduard Nuskiewicz, Belén Blanco, Lydia Lamaison
Regie: Luis Puenzo
Lengte: 122 min.
Land: Argentinië 2004
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & FransMORIR EN SAN HILARIO
Release huurdvd 5 december
Release koopdvd 6 februari

Synopsis:
Iedereen in het dorpje San Hilario verdiende vroeger zijn brood met het organiseren van de allermooiste begrafenisplechtigheden. Mensen kwamen naar San Hilario om er te sterven in stijl. Maar door de behoefte aan snelle begrafenissen, hebben de bewoners van San Hilario geen werk meer. Precies daarom zien ze Germán Cortés maar al te graag komen, een nieuwe klant die zijn laatste dagen in het dorpje wil doorbrengen. Maar dingen worden een tikkeltje gecompliceerd wanneer Germán sterft vóór hij San Hilario bereikt en de dorpelingen per vergissing een vluchtende man ontvangen... De vluchteling, die zijn ware identiteit liever verborgen houdt, doet niets om het misverstand op te helderen en is zo getuige van de voorbereidingen van zijn eigen begrafenis!

Specificaties:
Cast: Lluis Homar, Ana Fernández, Ferran Rañé
Regie: Laura Maná
Lengte: 95 min.
Land: Spanje 2005
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & FransELEMENTARTEILCHEN
Release huurdvd 9 januari

Synopsis:
Er is geen groter verschil denkbaar dan tussen de halfbroers Michael (Christian Ulmen) en Bruno (Moritz Bleibtreu). De introverte Michael voelt zich meer aangetrokken tot genetisch onderzoek dan tot vrouwen. Bruno's seksuele contacten spelen zich vooral af in zijn hoofd of in het bordeel. Voor beide broers komt er een keerpunt wanneer ze verliefd worden. Michael ontmoet jeugdvriendin Annabelle (Franka Potente) en Bruno leert de kinky Christiane (Martina Gedeck) kennen. Maar het geluk van de broers is van korte duur. Na een aantal dramatische ontwikkelingen in het leven van beide vrouwen staan Bruno en Michael voor de keuze zich opnieuw terug te trekken in hun vertrouwde isolement of de sprong te wagen en te kiezen voor de liefde...

Specificaties:
Cast: Moritz Bleibtreu, Christian Ulmen, Martina Gedeck, Franka Potente, Nina Hoss
Regie: Oskar Roehler
Scenario: Michel Houellebecq, Oskar Roehler
Lengte: 109 min.
Land: Duitsland 2006
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & FransGRBAVICA
Release huurdvd 13 februariETTORE SCOLA BOX
Release koopdvd 5 december

Synopsis:
Una Giornata Particolare, La Terrazza, Passione D'Amore. Drie films uit het hart van de carrière van de Ettore Scola. Una Giornata Particolare (1977) vertelt hoe een afgesloofde huisvrouw (Sophia Loren) en haar homoseksuele buurman (Marcello Mastroianni) elkaar een bijzondere ervaring bezorgen in het Italië van Mussolini, dat geen geduld had met hun soort. La Terrazza (1980) portretteert de komitragische neergang van vijf mannen (o.a. Mastroianni, Jean-Louis Trintignant, UgoTognazzi) die tot hun verbijstering moeten toegeven dat ze niet jong meer zijn en al helemaal niet meer belangrijk. Passione D'Amore (1981) onthult de fatale affaire van een weergaloos mooie officier en een foeilelijke vrouw. In elk van deze films ontrafelde Scola dezelfde gedachte: echte hartstocht vermag wonderen, zonder hartstocht gaat het niet. Una Giornata, La Terrazza en Passione D'Amore dragen de onmiskenbare Scola-signatuur. Alles is tragisch, maar de tragiek krijgt vleugels dankzij de 'commedia all’Italiana'. Nooit een vette lach, altijd een kleine grijns. Scola's oplossing voor het leven is: vrees de hartstocht niet. Zoek hem op en speel hem uit, tot je hebt gewonnen. En lach er dan om.

Reeks: NRC Handelsblad DVD selectie: De Italiaanse Magistralen

In deze box:

Specificaties:
Una Giornata Particolare
Cast: Sophia Loren, Marcello Mastroianni
Land: Italië 1977
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• Originele Bioscooptrailer

Passione D'Amore
Cast: Massimo Girotti, Bernard Giraudeau, Laura Antonelli, Jean-Louis Trintignant
Land: Italië 1981
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• Originele Bioscooptrailer

La Terrazza
Cast: Marcello Mastroianni, Ugo Tognazzi, Vittorio Gassman, Jean-Louis Trintignant
Land: Italië 1980
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• Originele BioscooptrailerAVE MARIA
Release koopdvd 12 december 2006

Synopsis:
Maria van Nazareth is de meest bekende vrouw uit de wereldgeschiedenis. Toch is er weinig over haar leven bekend. Regisseur Nouchka van Brakel wilde meer weten. In de ontroerende documentaire Ave Maria gaat zij op zoek naar wie Maria was. En naar wat zij vandaag de dag voor mensen betekent. Ave Maria is een zoektocht naar mythe en werkelijkheid, naar de verhalen van mensen die Maria wereldwijd vereren en haar een gezicht kunnen geven. Geleidelijk leren we in deze documentaire een vrouw kennen die Maria geweest zou kunnen zijn. Een tipje van haar sluier wordt opgelicht door mensen die haar aanroepen in hun menselijke nood, zich door haar getroost weten, Maria hebben zien verschijnen, of zich door haar genezen weten en hen die hun hoop op haar gevestigd hebben. Een fascinerende zoektocht.

Specificaties:
Reeks: Innergy Collection
Regie: Nouchka van Brakel
Productie: Egmond Film and Television, KRO Televisie
Genres: Documentaire
Lengte: 70 min.
Land: Nederland 2006
Beeld: Kleur & zwart/wit, 16:9 anamorphic
Geluid: Nederlands Dolby Surround 2.0, Spaans Dolby Surround 2.0, Pools - Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands & EngelsRISO AMARO
Release koopdvd 2 januari 2007SABAH
Release koopdvd 9 januari 2007

Synopsis:
Sabah (Arsinée Khanjian) is een slimme en mooie Canadese moslima die net veertig is geworden. Door haar toewijding aan haar liefhebbende maar ingewikkelde familie heeft ze de afgelopen twintig jaar nauwelijks een privéleven gehad. Plotseling krijgt ze een gek idee: ze besluit een badpak te kopen en stiekem te gaan zwemmen. In het zwembad ontmoet ze Stephen (Shawn Doyle), een knappe en aardige man die beslist geen moslim is. Haar familie mag niet weten dat ze met hem uitgaat en daarom verzint ze allemaal smoesjes om haar relatie verborgen te houden. Stephen heeft al snel genoeg van deze kinderachtige spelletjes en vindt dat ze hem aan haar familie moet voorstellen. Uiteindelijk kiest Sabah ervoor haar familie in te lichten over haar nieuwe vriend. Dan zal blijken of zij kan rekenen op hun liefde en steun.

Specificaties:
Cast: Arsinée Khanjian, Shawn Doyle, Jeff Seymour, Kathryn Winslow, David Alpay, Setta Keshishian
Crew: Regie: Ruba Nadda
Lengte: 90 min.
Land: Canada 2005
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphicTAPAS
Release koopdvd 9 januari 2007

Synopsis:
Elke persoon die je tegenkomt op straat heeft een verhaal te vertellen. En zonder dat wij het weten zijn onze levens vaak verweven met die van mensen die wij niet eens kennen. Dit gegeven vormt de basis voor de film Tapas. De zieke Don Mariano wordt verzorgd door zijn vrouw Conchi. Op het oog een lief dametje maar ze heeft minder onschuldige nevenactiviteiten.Vaak is Conchi te vinden in de bar van Lolo,die ook zo zijn besognes heeft. Zonder dat de klanten het mogen weten heeft Lolo een Chinese kok aangenomen die de kookkunst van zijn weggelopen vrouw moet evenaren.

Specificaties:
Cast: Ángel de Andrés López, María Galiana, Elvira Mínguez
Regie: Jose Corbacho & Juan Cruz
Lengte: 86 min.
Land: Spanje 2005
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans
Ondertiteling: Nederlands & FransBANDIT QUEEN
Release koopdvd 9 januari 2007

Synopsis:
Beroepscrimineel, volksheldin en levende legende ineen; Phoolan Devi's leven is al even omstreden als de verfilming. India, 1993, bendeleidster Phoolan Devi wordt na een 5 jaar durende jacht opgepakt en opgesloten. Pas in 1994 wordt de Indiase 'Robin Hood', door de arme Indiase bevolking vereerd als dappere strijdster tegen het kastenstelsel, weer vrijgelaten. Phoolan is pas 11 als ze wordt uitgehuwelijkt aan een 20 jaar oudere man. Verkracht en vernederd rent Phoolan weg, haar familie in schaamte achterlatend. Na een poging tot aanranding door de dorpsoudste wordt niet hij, maar juist zij verbannen. Verkrachting en vernedering blijven haar achtervolgen na de kidnapping door Babu Guijar’s roversbende. Vikram, bendelid, neemt het echter voor haar op en schiet zijn bendeleider neer. Phoolan krijgt bescherming en wordt volwaardig lid van de bende die rijken berooft om de buit aan de armen uit te kunnen delen. Maar Vikram treft een gewelddadige dood en Phoolan wordt door oude rivalen meedogenloos op haar plaats gezet. Phoolan zweert zich te wreken...

Specificaties:
Cast: Seema Biswas, Nirmal Pandey, Manoj Bajpai
Regie: Shekhar Kapur
Lengte: 124 min.
Land: India 1994
Beeld: Kleur, 4:3 letterbox
Geluid: Hindi Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Reeks: The Visionary CollectionPORTE APERTE
Release koopdvd 6 februari 2007MARIA BETHANIA - MUSICA E PERFUME
Release koopdvd 6 februari 2007