:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES HOMESCREEN MAART-MEI
PERSBERICHT: RELEASES HOMESCREEN MAART-MEI
Bron: Homescreen - Datum: 2007-03-05 - Geplaatst door: Werner
Dit is de Homescreen Nieuwsbrief met daarin de films die de komende maanden op DVD uitkomen bij Homescreen.

ELEMENTARTEILCHEN

Michel Houellebecqs roman Elementaire Deeltjes wordt vaak omschreven als "dé schandaalroman van het einde van de 20ste eeuw". Regisseur Oskar Roehler koos ervoor het verhaal te verplaatsen naar Berlijn, kort na de eeuwwisseling. Michael en Bruno zijn halfbroers. Ze zouden niet meer van elkaar kunnen verschillen dan ze al doen. Hun moeder, Jane, leidde ooit het zorgeloze leventje van de jet set, terwijl haar zonen ieder apart opgroeiden bij hun grootmoeders. Michael, een introverte moleculair bioloog, voelt zich meer aangetrokken tot genetisch onderzoek dan tot vrouwen en seks. Bruno's contacten met het andere geslacht spelen zich vooral af in zijn hoofd of in het bordeel. Hij is obsessief als het om seks gaat. Voor beiden komt er een keerpunt in hun leven wanneer ze verliefd worden. Michael ontmoet een oude schoolvriendin, Annabelle. Bruno leert Christiane kennen, een vrouw die zijn voorkeur voor masochistische seks deelt. Het geluk van de broers is echter van korte duur wanneer beide vrouwen ongeneeslijk ziek worden. Bruno en Michael staan voor de keuze zich opnieuw terug te trekken in hun vertrouwde isolement of de sprong te wagen en te kiezen voor de liefde.

Specificaties:
Lengte:109 min.
Land: Duitsland 2006
Cast: Moritz Bleibtreu, Christian Ulmen, Martina Gedeck, Franka Potente, Nina Hoss
Regie: Oskar Roehler
Scenario: Michel Houellebecq, Oskar Roehler
Releasedatum: 6 maart (koop)LE MANI SULLA CITTÀ

Vanaf 6 maart is de Italiaanse klassieker Le Mani Sulla Città voor het eerst op DVD verkrijgbaar. De film werd destijds gezien als een aanklacht tegen de corruptie van de Italiaanse gemeentepolitiek, maar is in deze tijd nog altijd actueel. De film gaat over projectontwikkelaar Nottola (Rod Steiger), die een kans ziet om met de uitbreidingsplannen van de stad Napels een grote winst te behalen. Met dit doel ambieert hij een zetel in de gemeenteraad. Onverwacht komt hij echter in opspraak doordat een van zijn gebouwen door een contructiefout instort. Zijn politieke tegenstanders vermoeden het ergste, maar het onderzoek naar deze zaak levert niets op. De kwestie wordt een politiek steekspel en heeft grote invloed op de verkiezingen. Het lukt Nottola uiteindelijk toch de situatie naar zijn hand te zetten en zijn oorspronkelijke plannen ten uitvoer te brengen. Regisseur Francesco Rosi brak in 1958 door met La Sfida, een film die net als zijn latere films (oa Il Caso Mattei - 1972) de wantoestanden in de Italiaanse maatschappij aan de orde stelde. Zijn filmische aanklacht tegen de corruptie zorgde er overigens voor dat hij zich gedwongen voelde tijdelijk uit te wijken naar Spanje. Le Mani Sulla Città won in 1963 een Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië.

Specificaties:
Genre: Klassiekers
Lengte: 109 min.
Land: Italië 1963
Beeld: Zw/w, 4:3
Geluid: Italiaans Dolby Surround2.0
Ondertiteling: Nederlands
Reeks: Italiaanse Meesterwerken
Cast: Rod Steiger, Salvo Randone, Guido Alberti
Regie: Francesco Rosi
Releasedatum: 6 maart (koop)NRC ITALIAANSE MAGISTRALEN DEEL 4: LE AMICHE

De vrouwen in Le Amiche ('De vriendinnen', 1955) zien er prachtig uit: hun pakjes zijn haute couture, hun make-up is onberispelijk. Hun mannen zijn grote jongens – meer hoeft niet als je zo rijk bent. Michelangelo. Antonioni maakte beroemde films over de leegte van deze geborneerde klasse: L'avventura, La notte, L'eclisse. Minder bekend is dat hij zijn inspiratie voor die meesterwerken cultiveerde in Le amiche. Minder streng, met een losse stijl die hij later zou afzweren, stelt Antonioni vast dat deze mensen niet zielsdood zijn, maar onverdraaglijk machteloos. Rondom een nieuw modehuis in Turijn ontmoeten we vijf vriendinnen. Dagelijkse zorgen kennen ze niet, allen baden in poelen van goud: ze glanzen, ja, ze zijn beeldig. Maar hun geest voeden met dat goud lukt ze niet. Dus intrigeren ze, somberen ze, kopen ze nog een bontjas, of verloven ze zich maar eens. "Men doet altijd alsof'' is de centrale hartekreet uit Le Amiche. Als iedereen de schijn ophoudt, dan zal niemand een ander nabij komen of begrijpen. Le Amiche werd op het filmfestival van Venetië bekroond met de Zilveren Leeuw.

Specificaties:
Genre: Klassiekers
Lengte:104 min.
Land: Italië 1955
Beeld: Zw/w, 4:3
Geluid: Italiaans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Reeks: NRC Handelsblad DVD selectie: De Italiaanse Magistralen
Cast: Eleonora Rossi Drago, Gabriele Ferzetti, Yvonne Furneaux, Valentina Cortese
Regie: Michelangelo Antonioni
Awards: Venice International Film Festival Zilveren Leeuw
Releasedatum: 6 maart (koop)GRBAVICA (SARAJEVO, MY LOVE)

Alleenstaande moeder Esma probeert zich te redden in de nasleep van de oorlog in Bosnië. Zij woont met haar twaalfjarige dochter Sara in Grbavica, een buitenwijk van Sarajevo. Esma kan de gewelddadige gebeurtenissen uit haar verleden niet los laten en ondergaat hiervoor groepstherapie bij de lokale vrouwenopvang. Omdat Esma onmogelijk rond kan komen van haar uitkering, wordt ze serveerster in een nachtclub. Het werk is zwaar en haar relatie met dochter Sara lijdt hieronder. Wel vindt ze in Pelda, een collega van de nachtclub, een goede vriend. Sara sluit een hechte vriendschap met klasgenoot Samir. De tieners voelen zich sterk verbonden doordat ze beiden hun vaders hebben verloren in de oorlog. Maar Samir reageert verbaasd wanneer Sara vertelt dat ze niet weet hoe haar vader is gestorven. Sara wil een certificaat zien waarop bewezen wordt dat hij als 'shaheed', een heilige martelaar, stierf. Wanneer zij op de lijst van martelaarskinderen komt te staan krijgt ze korting op een komend schoolreisje. Esma beweert dat het lastig is om een certificaat te bemachtigen omdat er nog geen lichaam is gevonden.

Specificaties:
Lengte: 90 min.
Land: Bosnië-Herzegovina 2005
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Servo-Kroatisch Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Cast: Mirjana Karanovic, Luna Mijovic, Leon Lucev
Regie: Jasmila Zbanic
Releasedatum: 15 april (koop)DOCUMENTAIRE OVER MARIA BETHANIA: MUSICA E PERFUME
Vanaf 15 april te koop

In deze betoverende documentaire neemt Georges Gachot ons mee in het universum van Maria Bethânia, één van de beroemdste Brazilaanse zangeressen ooit. Verteld door Maria Bethânia zelf, geeft de film ons niet alleen een intiem beeld van haar creativiteit maar focust hij ook op de geschiedenis van de Braziliaanse muziek. Maria Bethânia was eerst een muze van de zogehete "counter-culture" en groeide vervolgens uit tot de koningin van de romantische ballades. Haar muzikale carrière weerspiegelt de evolutie van de Braziliaanse maatschappij en haar muziek. Daarnaast verzamelde Georges Gachot een prachtige groep medewerkers: Nana Caymmi, Miucha, Chico Buarque, Gilberto Gil en Caetano Veloso, ieder van hen getuigen en deelnemers aan één van de rijkste muziekgeschiedenissen van deze tijd.

Specificaties:
Genre: Muziek
Lengte: 82 min.
Land: Brazilië 2005
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Portugees Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Cast: Maria Bethânia, Caetano Veloso, Gilberto Gil, Chico Buarque, Miucha, Nana Caymmi, Jaime Alem
Regie: Georges Gachot
Productie: Pierre-Olivier Bardet
Awards: Rome Best film in music category Festival di Palazzo Venezia
Rome Best soundtrack Festival di Palazzo Venezia
Releasedatum: 15 april (koop)

Extra's:
• 8 songs met inleiding door vrienden en artiestenALL THE INVISIBLE CHILDREN

Iedere dag lopen Bilu en João opgewekt door Saõ Paulo alle afval te verzamelen dat ze maar kunnen vinden. Dat geeft ze net genoeg geld om van te eten. Bilu en João zijn twee van de hoofrolspelers in het indringende All The Invisible Children; zeven korte filmpjes gemaakt door grote filmmakers als Spike Lee, John Woo, Katia Lund en Ridley Scott. Centraal staan de levens van vergeten en verloren (onzichtbare) kinderen. Van Blanca in Brooklyn, die ontdekt dat haar (verslaafde) ouders ernstig ziek zijn, naar de Servische Uro in een jeugdgevangenis; elke regisseur vertelt in zijn filmpje zijn eigen specifieke verhaal. Samen vormen de filmpjes, gemaakt op uitnodiging van UNICEF, een universeel pleidooi voor de rechten van het kind.

Specificaties:
Lengte: 116 min.
Land: Italië 2005
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: None Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Cast:Hannah Hodson, Rosie Perez, Kelly Macdonald, David Thewlis
Regie: Emir Kusturica & Mehdi Charef & Spike Lee & Katia Lund & Stefano Veneruso & Jordan Scott & Ridley Scott & John Woo
Awards: Venice International Film Festival Roberto Rossellini Award
Releasedatum: 20 maart (huur), 15 april (koop)EDEN

Eden, getrouwd en moeder van de 5-jarige Leonie, valt als een blok voor de verleidelijke keuken van excentriek meesterkok Gregor. De twee zien elkaar steeds vaker in Gregors keuken, waar Gregor de dankbare Eden het een na het andere fantastische gerecht voorschotelt. De geheime culinaire ontmoetingen bevrijden beiden uit de dagelijkse sleur. Edens huwelijk bloeit zichtbaar op en ze raakt eindelijk zelfs weer zwanger. Geheimen zijn echter moeilijk te bewaren in het dorpje waar ze wonen. Als haar man het eten van Gregor proeft, begrijpt hij dat hij snel wat moet doen om zijn vrouw niet te verliezen...

Specificaties:
Lengte: 98 min.
Land: Duitsland 2006
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Cast: Josef Ostendorf, Charlotte Roche, Devid Striesow, Max Rüdlinger, Leonie Stepp
Regie: Michael Hofmann
Productie:Michael Jungfleisch
Awards: International Film Festival Rotterdam Tiscali Publieksprijs
Releasedatum: 20 maart (huur), 8 mei (koop)BELLA MARTHA

Martha is de charmante chef-kok van een Hamburgs drie sterren restaurant. Voor haar geen man, geen kind, geen hobby’s: ze is vrijgezel en leeft voor het koken. Dan slaat het noodlot toe: haar zus komt bij een auto-ongeluk om het leven en Martha ziet zich met haar negenjarige dochtertje Lina opgezadeld, dat weigert te eten ondanks Martha’s uitsloverij in de keuken. Uiteindelijk is het de flamboyante Italiaan Mario, Martha’s nieuwe souschef en rivaal, die weer licht en pasta brengt in het leven van het meisje. Zal ook Martha dankzij Mario een nieuw recept voor het leven ontdekken?

Specificaties:
Lengte: 105 min.
Land: Duitsland 2000
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Cast: Martina Gedeck, Sergio Castellitto, Maxime Foerste, Sören Ulrich
Regie: Sandra Nettelbeck
Awards: London Film Festival Official Selection
Seattle Film Festival Official Selection
Toronto Film Festival Official Selection
Locarno Film Festival Official Selection
Releasedatum: 8 mei(koop)

Extra's:
• Making of
• Poster GalleryOverige releases...

3 april:
* The Fish Fall In Love
• Profuma Di Donne

15 april:
• The Serious Bussiness Of Happiness

1 mei:
• Preferisco Il Rumore Del Mare

8 mei:
• Love Sick
• The Fish Fall In Love
• La Cena