:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Moskwood >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2007
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2007
Bron: Moskwood - Datum: 2007-03-27 - Geplaatst door: Werner
Graag maken we attent op twee nieuwe DVD titels die Moskwood op 12 april i.s.m. Het Filmmuseum in de serie experimentele films zal uitbrengen:

FRANS ZWARTJES - THE GREAT CINEMA MAGICIAN (2DVD)

Frans Zwartjes (Alkmaar, 1927) is filmer, musicus, vioolbouwer, tekenaar, schilder en beeldhouwer. Eind jaren zestig maakte hij furore met schilderachtige zwart-witfilms, waarin uitbundig gekostumeerde en gemaquilleerde acteurs gevangen raken in een web van seksueel geladen machtsspelletjes; hysterie, psychose en wreedheid behoren tot zijn vaste thema's. Zwartjes wordt door de Amerikaanse essayist Susan Sontag ooit 'de belangrijkste experimentele filmer van zijn tijd' genoemd.

DVD 1: Seats Two, Behind Your Walls', Living, Audition, Bedsitters, Pentimento
DVD 2: Sorbet, Birds, Spectator, A Fan, Visual Training, Anamnesis, Spare Bedroom

DVD9
Beeld: 4:3 kleur & zwart-wit
Speelduur: 310 minuten
Nederlands & Engels ondertiteld

Extra:
Documentaire van Ruud Monster100% DE NOOIJER

Het Filmmuseum heeft het oeuvre van de experimentele filmers, fotografen, en beeldend kunstenaars Paul en Menno de Nooijer verzameld en vrijwel geheel geconserveerd. Net als het werk van Frans Zwartjes (FM5005) en Henri Plaat (FM5004) is het oeuvre van de De Nooijers moeilijk onder een noemer te vangen. Vervreemding en erotiek, absurdisme en een surrealistisch spel met de waarneming spelen in hun werk - dat zich op het snijvlak bevindt van (animatie)film, fotografie en beeldende kunst - een belangrijke rol. Het Filmmuseum heeft alle films van vader en zoon De Nooijer met steun van de Mondriaan Stichting geconserveerd en opgenomen in zijn collectie.

Titels: Moving Stills, Say Goodbye, Transformation by Holding Time (landscape), Review, The Third T(h)est, Tilburg Teacher Trilogy, Tarting Over, Window Painting, N.E.W.S., At One View, Nobody Had Informed Me, Stop the Greenhouse Effect, Lost in America, Test One Two

DVD5
Beeld: 4:3
Speelduur: 75 minuten
Engels

Extra:
Slide Show

Eerder verscheen in deze serie:
Zeven Films Van Henri Plaat