:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Hong Kong Legends >> PERSBERICHT: PURPLE STORM
PERSBERICHT: PURPLE STORM
Bron: Hong Kong Legends - Datum: 2001-07-12 - Geplaatst door: Serge
Purple Storm is een meeslepende mix van spannende hightech thriller sequenties en explosieve actiescènes. Een ideale introductie in de Hong Kong cinema van de toekomst.

De film kaapte een record aan prijzen weg bij de uitreiking van de Kong Critics Award en het Golden Horse Film Festival in 2000. Purple Storm mixt oud en nieuw talent. Een explosieve combinatie. Zo stond kungfulegende Jackie Chan in voor de productie, de talentvolle nieuwkomer Teddy Chan voor de regie.

Todd Chow (Daniel Wu) is lid van een terroristische groepering. Zij willen een nieuw biologisch wapen stelen. Todd raakt bij de aanslag ernstig gewond en wanneer hij in het ziekenhuis ontwaakt, lijdt hij aan geheugenverlies. Terwijl de andere terroristen er met het gevaarlijkste biologische wapen ter wereld van onder muizen, doktert de geheime dienst, onder leiding van psychiater Shirley Hwan (Joan Chen), een sluw plan uit. Omdat Todd aan geheugenverlies lijdt, prenten ze hem in dat hij als undercoveragent in de bende was geinfiltreerd. Met Todd als lokaas probeert de geheime dienst de terroristengroep op het spoor te komen. Wanneer Todd zijn geheugen beetje bij beetje terugkrijgt, staat hij voor een verscheurende keuze. Kiest hij voor zijn donker verleden, waarin ook zijn vader een grote rol speelt, of kiest hij voor zijn nieuwe missie?

Acteurs: Daniel Wu, Joan Chen, Kwok Leung-Gang, Emil Chau, Josie Ho
Regisseur: Teddy Chan

Specificaties:
Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Cantonees Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: 1999
Leeftijd: 16
Speelduur: 112 min.

Extra's:
• Geanimeerde biografieën,
• Originele trailer,
• UK promotie trailer,
• Making Of featurette,
• Audiocommentaar door Bey Logan en hoofdrolspeler Daniel Wu,
• Interview met vrouwelijke hoofdrol Josie Ho