:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASE NAJAAR 2007
PERSBERICHT: RELEASE NAJAAR 2007
Bron: Homescreen - Datum: 2007-08-23 - Geplaatst door: Werner
Dit is de Homescreen Nieuwsbrief met daarin de films die de komende maanden op DVD uitkomen bij Homescreen.

LA NOTTI BIANCHE
vanaf 2 oktober in de reeks Italiaanse magistralen

De verlegen Mario loopt op een avond over een brug en ontmoet de vreemde Natalia, die op haar geliefde wacht. Wanneer deze niet komt opdagen vraagt ze Mario een boodschap af te geven in het hotel waar ze denkt dat haar geliefde verblijft. Hij stemt in... maar vernietigt het briefje. De mooie sets vormen het droomachtige decor voor dit emotionele liefdesverhaal, waarin Visconti het neo-realisme achter zich laat en zich uitleeft in een sprookjesachtig verhaal. Marcello Mastroianni speelt zijn introverte rol uitstekend, maar het is Maria Schell die de show steelt. Met haar stralende lach vormt zij het middelpunt van de film en weet ze het publiek te betoveren. De vele momenten dat zij het scherm delen zijn prachtig uitgelicht door Visconti en dat levert mooie scenes op met als hoogtepunt de fanastische dansscene.

Naar het boek van Dostojevski.
Winnaar van de Silver Lion op het Filmfestival van Venetië 1958.



ANCHE LIBERO VA BENE
vanaf 4 oktober

De 11-jarige Tommi (Alessandro Morace) en zijn zus Viola (Marta Nobili) wonen samen met hun vader Renato (Kim Rossi Stuart) in een buitenwijk van de stad. Het gezin is nogal ontregeld door het plotselinge vertrek van moeder Stefania. Woedend, teleurgesteld en eenzaam proberen ze er toch het beste van te maken. Wanneer Stefania (Barbora Bobulova) op een dag zomaar weer voor de deur staat, wordt ze toch weer omarmd door haar familie. Maar het wantrouwen blijft... Als Stefania dan inderdaad, even plots als ze teruggekomen is, wéér de benen neemt, barst de bom...

Winnaar van de David de Donatello Award voor Best New Director.



TEN CANOES, 150 SPEARS AND 3 WIVES
vanaf 4 oktober

Tien aboriginals zijn met zelfgemaakte kano's op ganzenjacht in Noord-Australië. Een van de jagers is de jonge Dayindi (Jamie Gulpilil). Hij is verliefd op een van de vrouwen van zijn oudere broer Minygululu. Om hem duidelijk te maken dat zoiets tegen alle wetten van de stam ingaat, vertelt Minygululu zijn broer een oeroud verhaal... Een verhaal dat enkele dagen in beslag neemt om te vertellen. Een verhaal over een verkeerde liefde, ontvoering, ruzie en eerwraak...

De met prijzen overladen Ten Canoes is een unieke film: het is de eerste film die volledig in een van de dialecten van de aboriginals is opgenomen. De cast bestaat uitsluitend uit aboriginals. Het Australisch Film Instituut (AFI) reikt jaarlijks prijzen uit aan de beste nationale films en televisieprogramma's. Afgelopen jaar verzilverde Ten canoes maar liefst zes van de zeven nominaties, waaronder die voor beste speelfilm en beste regie voor de in Nederland geboren regisseur Rolf de Heer.



JOHAN
vanaf 4 oktober

Parijs, 1975. Een jonge filmmaker besluit, geïnspireerd door de liefde, de mooie Johan te filmen. Net voor het begin van de opnames wordt Johan gearresteerd. Omdat hij geen acteur heeft, gaat de filmmaker op zoek naar Johan in de homoseksuele underground-scene van Parijs uit die tijd. De culthit Johan geeft een boeiend en nietsverhullend beeld van het turbulente homoleven in de jaren '70. Een tijd waarin op ludieke en onbezorgde wijze werd geëxperimenteerd met seks. van de Tuilerieën tot de sauna's in de Cité, heel Parijs was één groot cruise-gebied. Maar het was ook een tijd van creativiteit, ludieke experimenten en nachten gevuld met filosofie en wijn. En heel veel seks. Er zijn maar weinig van dit soort Franse films van voor de jaren '80: het meesterwerk Un chant d'amour van Jean Genet (1950) en veel later Les amis van Gérard Blain, maar geheel vergeten was Johan van Philippe Vallois. De Franse censuur sneed in 1976 een hoop seksueel expliciete scènes uit de film, maar die staan terug op deze DVD.



CLAIRE OF THE MOON + MOMENTS
vanaf 4 oktober

Claire en Noel nemen beiden deel aan de jaarlijkse workshop voor vrouwelijke schrijfsters aan de kust van Oregon. De mooie Claire en de stoere Noel lijken in niets op elkaar. Claire is nonchalant, zelfverzekerd en leidt een onregelmatig leven. Noel is stijlvol, gedisciplineerd en ziekelijk netjes. Als ze samen een huisje moeten delen, liggen de vrouwen in eerste instantie dan ook voortdurend met elkaar overhoop. Toch voelen Claire en Noel zich langzamerhand steeds sterker tot elkaar aangetrokken.

Deze DVD bevat ook de film Moments, the making of Claire Of The Moon.



DAS LEBEN DER ANDEREN
vanaf 16 oktober

Oost Berlijn, 1984. Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onderdrukt door de Oost-Duitse geheime politie (Stasi). De Stasi wordt alom gezien als een van de meest efficiënte inlichtingendiensten ter wereld. Het doel van de Stasi: alles te weten komen.
De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck), zijn sterren in de DDR. Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler (Ulrich Mühe), alias HGW XX/7, de opdracht de twee af te luisteren. Boven hun appartement, op zolder, luistert hij dag en nacht hun leven af. Maar hoe meer hij in hun leven wordt gezogen, des te meer moeite heeft hij om zijn loyaliteit aan de staat te behouden. Das Leben Der Anderen is Florian Henckel Von Donnersmarcks wereldwijd bekroonde debuutfilm. Na de belangrijkste Duitse en Europese filmprijzen en verscheidene publieksprijzen op internationale filmfestivals, werd de film bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Das Leben Der Anderen draait na 30 weken nog altijd op volle toeren in de Belgische bioscopen!

Extra's:
• the making of (19min)
• deleted scenes (8min)
• interview met Henckel Von Donnersmarck (5min)
• audiocommentaar regisseur

De DVD (1 disc) is verpakt in een limited edition sleeve met een booklet met achtergrondinformatie over de film.



Releases

4 september 2007:
* Das Leben Der Anderen
*• Boy Culture
• Salvatore Giuliano

18 september 2007:
*• Close To Home
*• Un Amour A Taire (A Love To Hide)
*• The Gymnast
* Angel

2 oktober 2007:
• Le Notti Bianchi

4 oktober 2007:
• Ten Canoes
• Johan
• Pink Narcissus
• Anche Libero Va Bene

16 oktober 2007:
* Mon Fils À Moi
• What The Bleep-Box
- What The Bleep Do We Know!?
- What The Bleep!?: Down The Rabbit Hole
• Das Leben Der Anderen - 16 okt

6 november 2007:
• Pane Amore E Gelosia & Pane Amore E Fantasia

13 novembver 2007:
• Mon fils À Moi

20 november 2007:
• Manufactured Landscapes