:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Moskwood >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2007
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2007
Bron: Moskwood - Datum: 2007-10-11 - Geplaatst door: Werner
Bij ontvangt u ons release-schema voor de maand oktober met daarin een aantal titels van Nikita Michalkov, een fraaie documentaire over Rem Koolhaas, een nieuwe edite van Man With A Movie Camera plus een aantal titels in samenwerking i.s.m. Het Filmmuseum in Amsterdam. Verder kunnen we u melden dat Nieuw Babylon deze week eindelijk op voorraad komt.VIJF AVONDEN

Tamara en Sasha worden tijdens de Tweede Wereldoorlog van elkaar gescheiden en het ziet er niet naar uit dat de twee elkaar ooit weer zullen zien. Ruim vijftien jaar na de oorlog is Sasha vijf dagen op bezoek in Moskou. Heel toevallig stuit hij op het huis waar zijn oude geliefde Tamara woonde. Zijn verbazing is groot wanneer blijkt dat Tamara daar nog steeds woont met haar neef Slava.

een film van Nikita Michalkov
9 oktoberZONDER GETUIGEN

Een man besluit zijn ex-vrouw te bezoeken. De voor haar onverwachte ontmoeting in haar appartement loopt uit op een verbaal duel waarbij oud zeer opspeelt en karakters zich openbaren. Hij wil namelijk voorkomen dat ze opnieuw in het huwelijksbootje stapt. Maar waarom eigenlijk?

een film van Nikita Michalkov
9 oktoberSIETSKES SUPER SHORTS

De eigenzinnige filmmaakster Sietske Tjallingii maakte naam met haar hommage aan het Japanse filmmonster Godzilla. Hierin brengt Godzilla een bezoek aan Nederland, alle Nederlandse iconen op zijn pad verpletterend. Het bezoek bleef niet onopgemerkt; de Japanse Toho Studio was niet gecharmeerd en gebood de film te vernietigen. Gelukkig liet Tjallingii zich niet uit het veld slaan en is de verboden film voor het nageslacht bewaard gebleven en op deze DVD te bewonderen. Verder o.a. het sensuele Miss T's Teaserama, waarin de queen of camp, MissT, op onthullende wijze haar eigen seksualiteit ontdekt. Het vlijmscherpe The General waarin Tjallingii op satirische wijze haar mening geeft over de wereldpolitiek. Het controversiŽle Burka Boogie Woogie, waarin de filmmaakster speelt met de angst voor de Islam en onder een burka druk wordt gedanst.

een compilatie van korte films van Sietske Tjallingii
9 oktoberBLOEDVERWANTEN

Het leven op het platteland is heel anders dan in de grote stad. Daar komt grootmoeder Maria Konovalova weldra achter. Wanneer haar dochter met haar gezin naar Moskou trekt besluit Maria niet alleen achter te blijven. Ze trekt de stoute schoenen aan en begeeft zich nieuwsgierig naar de grote stad, want dat moet toch wel iets heel bijzonders zijn. Echt welkom is ze niet en tot overmaat van ramp begint Maria zich met alles en iedereen te bemoeien en jaagt iedereen tegen zich in het harnas. Het duurt dan ook niet lang voordat Maria er helemaal alleen voor staat. Dan realiseert zij zich dat haar bemoeizucht wel eens de reden kan zijn dat haar dochter naar de grote stad is gegaan. Het is tijd voor een vaarwel maar wel met een staartje.

een film van Nikita Michalkov
16 oktoberCROSSING BORDERS / RITT UBER DIE GRENZE

(geen Nederlandse tekst beschikbaar)

een film van Rosemarie Blank
16 oktoberTRANSIT LEVANTKADE / THE ANTS

(geen Nederlandse tekst beschikbaar)

een film van Rosemarie Blank
16 oktoberREM KOOLHAAS - A KIND OF ARCHITECT

Er valt nauwelijks een andere architect te noemen, die buiten de wereld van de bouwkunst de laatste jaren zoveel stof deed opwaaien als Rem Koolhaas. Het gaat deze Nederlandse architect nooit om het scheppen van een 'meesterwerk.' Eerder beoogt hij te provoceren en spanning op te wekken. De bibliotheek van Seattle, de concertzaal in Porto en de Nederlandse Ambassade in Berlijn zijn indrukwekkende voorbeelden van zijn architectuur, die meer wil vertegenwoordigen, dan de kunst van het bouwen alleen.

een film van Markus Heidingsfelder & Min Tesch
23 oktoberMAN WITH A MOVIE CAMERA

Compleet nieuwe editie met drie verschillende soundtracks, de documentaire 'In the Land of Film Veterans' plus een 24 pag booklet met achtergronden over deze legendarische klassieker.

een film van Dzigan Vertov
23 oktober