:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Moskwood >> PERSBERICHT: SIETSKE'S SUPER SHORTS
PERSBERICHT: SIETSKE'S SUPER SHORTS
Bron: Moskwood - Datum: 2007-10-23 - Geplaatst door: Werner
SIETSKE'S SUPER SHORTS

Eindelijk is daar dan Sietske's Super Shorts; een veelzijdige compilatie korte films van de eigenzinnige filmmaakster Sietske Tjallingii. Tjallingii maakte naam met haar hommage aan het Japanse filmmonster Godzilla. In haar film brengt Godzilla een bezoek aan Nederland, alle Nederlandse iconen op zijn pad verpletterend. Zijn vernietigende bezoek aan Nederland bleef niet onopgemerkt; de Japanse Toho Studio was niet gecharmeerd van dit hommage en geboden Tjallingii de film te vernietigen. Gelukkig laat Tjallingii zich niet uit het veld slaan en is de verboden film nu eindelijk op deze DVD te bewonderen.

Tjallingii is een ster in het naar haar hand zetten van clichés en stereotypes. Ze geeft er een eigen draai aan en zet de kijker continue op het verkeerde been.
Ze maakt gretig gebruik van low-tech special effects en met haar cartooneske sets en kostuums creëert zij de ultieme fantasie. Haar films zijn over de hele wereld vertoond van de Berlinale tot het Museum of Modern Art (MOMA) in New York. Nu zijn ze eindelijk allemaal bij elkaar thuis vanaf de bank te bekijken.

Verder op Sietske's Super Shorts:
• Het sensuele Miss T'S Teaserama, waarin de queen of camp, Miss T, op onthullende wijze haar eigen seksualiteit ontdekt.
• Het vlijmscherpe The General, waarin Tjallingii op satirische wijze haar mening geeft over de wereldpolitiek.
• Het controversiële Burka Boogie Woogie, waarin de filmmaakster speelt met de angst voor de Islam en een dans onder een burka wordt opgevoerd.
Daarnaast bevat de DVD vele extra's zoals interviews en nog meer korte films.

De Sietske's Super Shorts wordt uitgebracht door het Filmmuseum en verspreid door Moskwood Media.