:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-DECEMBER 2007
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-DECEMBER 2007
Bron: Homescreen - Datum: 2007-11-20 - Geplaatst door: Werner
WHAT THE BLEEP-BOX

Bestsellers What The Bleep Do We Know!? en het vervolg What The Bleep: Down the Rabbit Hole vanaf 9 oktober ook verkrijgbaar als box!

Synopsis:
What The Bleep Do We Know!? en het vervolg What The Bleep: Down The Rabbit Hole zijn bijzondere en vernieuwende films die wereldwijd inmiddels miljoenen fans kennen. What The Bleep zoekt de raakvlakken op van de zichtbare, waarneembare wereld en de mystieke, religieuze en filosofische inzichten die de mensheid sinds vele duizenden jaren heeft ontwikkeld. Het waarheidsgehalte van deze inzichten wordt steeds meer bevestigd door de allernieuwste resultaten van geavanceerd natuurwetenschappelijk onderzoek. Deels documentair, deels verhalend: What The Bleep en Down The Rabbit Hole vormen een unieke ervaring en een uitdaging die je leven kan veranderen.

WHAT THE BLEEP DO WE KNOW!?
Amanda (Oscar winnares Marlee Matlin) komt vanuit haar dagelijkse bestaan plotseling terecht in een draaikolk van chaotische gebeurtenissen, waarin ze wordt geconfronteerd met diepere, verborgen waarheden waarvan ze zich het bestaan niet realiseerde. Amanda is beland in een wereld die door wetenschappers wordt aangeduid als de kwantumfysica, en ze komt erachter dat als de realiteit al niet twijfelachtig is, haar idee daarvan dat zeker is. Met o.a. de wetenschappers Amit Goswami (Het Visionaire Venster), John Hagelin en Fred Alan Wolf.

WHAT THE BLEEP: DOWN THE RABBIT HOLE
Nieuwe wetenschappelijke informatie, beeldmateriaal en interviews met wetenschappers die niet in What the Bleep Do We Know!? voorkomt, o.a. Dean Radin en Dr. Masaru Emoto (De Boodschap van Water) en Lynne McTaggart (Het Veld). De film doet verslag van belangrijke nieuwe wetenschappelijke inzichten die een steeds hechtere verwevenheid aantonen tussen kwantummechanica, neurobiologie, het menselijke bewustzijn en de alledaagse werkelijkheid.

What the BLEEP Do We Know!? (William Arntz & Betsy Chasse) is een bijzondere en vernieuwende film die gedeeltelijk bestaat uit interviews, een verhaallijn en gedetailleerde en inspirerende visuele effecten en animaties. De hoofdrolspeelster Amanda wordt gespeeld door oscar winnares Marlee Matlin (Children Of A Lesser God). Zij belandt in een wereld die door wetenschappers wordt aangeduid als de kwantumfysica. De film zoekt de raakvlakken op van de zichtbare, waarneembare wereld en de mystieke, religieuze en filosofische inzichten die de mensheid sinds vele duizenden jaren en overal ter wereld heeft ontwikkeld. Het waarheidsgehalte van deze inzichten wordt steeds meer bevestigd door de allernieuwste resultaten van geavanceerd natuurwetenschappelijk onderzoek. Kortom: What The Bleep Do We Know!? is een nieuwe ervaring en een uitdaging die je leven kan veranderen.

Gegevens:
Land: USA
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Extra's:
• Q&A filmmakers
• Interviewclips
• Aeon Spoke 'Emmanuel' music video
• TrailerDAS LEBEN DER ANDEREN - LIMITED EDITION

Synopsis:
Oost Berlijn, 1984. Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onderdrukt door de Oost- Duitse geheime politie (Stasi). De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck), zijn sterren in de DDR. Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasiagent Wiesler (Ulrich Mühe), alias HGW XX/7, opdracht de twee af te luisteren. Boven hun appartement, op zolder, luistert hij dag en nacht hun leven af. Maar hoe meer hij in hun leven wordt gezogen, des te meer moeite heeft hij zijn loyaliteit aan de staat te behouden. Das Leben Der Anderen is Von Donnersmarcks wereldwijd bekroonde debuutfilm. Na de belangrijkste Duitse en Europese filmprijzen, vele publieksprijzen op internationale filmfestivals(waaronder Rotterdam) werd de film bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Awards:
• International Film Festival Rotterdam Audience Award Best Film
• David di Donatello Best European Film
• Montréal World Film Festival Audience Award Best Film
• European Film Award Best Screenplay
• European Film Award Best Actor
• European Film Award Best Film
• German Film Awards Best Screenplay
• German Film Awards Best Cinematopgraphy
• German Film Awards Best Actor
• German Film Awards Best Film
Website: www.daslebenderanderen.nb

Info:
Crew: Regie: F. Henckel Von Donnersmarck & F. Henckel Von Donnersmarck
Genres: Drama
Lengte: 137 min.
Land: Duitsland
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Extra's:
• Making of (19 min)
• Deleted Scenes (8 min)
• Interview met Florian Henckel von Donnersmarck (5 min)
• audio-commentaar Florian Henckel von Donnersmarck
De goudgerande Limited edition bevat ook een booklet met achtergrond informatie over de film en cast.CODE INCONNU

Synopsis:
Parijs, een drukke boulevard. Iemand gooit een prop papier in de handen van een bedelares. Het is het ingrijpende moment waarop de levens van verschillende personages bij elkaar komen: Anna (Juliette Binoche), een veelbelovende actrice; haar vriend George, een oorlogsfotograaf; zijn broer Jean, die op straat slaags raakt met de muziekleraar Amadou; de Roemeense bedelares Maria. Wat hebben deze mensen met elkaar gemeen?
Regisseur Michael Haneke volgt de personages in scènes die steeds in één camerabeweging zijn gefilmd. Sommige zijn kort, andere minuten lang, zoals de openingsscène van 81/2 minuut. Het resultaat is een unieke kijkervaring.

Info:
Cast: Juliette Binoche, Thierry Neuvic, Josef Bierbichler
Crew: Regie: Michael Haneke
Genres: Drama
Lengte: 113 min.
Land: Frankrijk 2000
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: NederlandsPANI AMORE E GELOSIA - PANE, AMORE E FANTASIA
In de reeks Italiaanse magistralen: Pane, Amore E Gelosia & Pane, Amore E Fantasia
te koop vanaf 7 november

Synopsis:
Razend populair waren ze en nog altijd de moeite waard: Pane, Amore E Fantasia (1953) en Pane, Amore E Gelosia (1954), beide gemaakt door Luigi Comencini. Pane, Amore E Fantasia betekent 'brood, liefde en fantasie'. Pane met fantasia, dat is in Italië zoiets als onze boterham met tevredenheid. Pane, Amore E Gelosia (Zilveren Beer, Berlijn), 'Liefde, brood en jaloezie', begint waar de andere film ophoudt en vertelt over liefde in nood. Hun succes dankten ze niet in de laatste plaats aan filmster annex seksbom Gina Lollobrigida. Het was spannend dat juist zij haar esprit (en de rest) leende aan de rol van een boerenmeisje van een jaar of achttien. Tegenover haar zien we Vittorio de Sica (behalve acteur ook de regiseur van o.m. Fietsendieven) schitteren als een charmante politiechef van middelbare leeftijd. Wat de meisjes betreft knijpt hij nooit een oogje toe, dat houdt hij liever wagenwijd open. Dat dit personage zich verlooft met een ongehuwde moeder zorgde destijds voor een schandaal – zoiets deed een politieman niet! Het zijn vrolijke films, tijdsbeelden van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Ze maken grappen en spotten venijnig. Intussen pleiten ze voor verbeelding in de liefde. Heb oog voor wie je pad kruist, zeggen ze, laat je niet verblinden. Verlang, maar niet naar het onmogelijke... Pane, Amore E Fantasia betekent "brood, liefde en fantasie". Pane met fantasia, dat is in Italië zoiets als onze boterham met tevredenheid. Pane, Amore E Gelosia, "Liefde, brood en jaloezie", begint waar de andere film ophoudt en vertelt over liefde in nood. Hun succes dankten ze niet in de laatste plaats aan filmster annex seksbom Gina Lollobrigida. Het was spannend dat juist zij haar esprit (en de rest) leende aan de rol van een boerenmeisje van een jaar of achttien. Tegenover haar zien we Vittorio de Sica (behalve acteur ook de regiseur van o.m. Fietsendieven) schitteren als een charmante politiechef van middelbare leeftijd. Wat de meisjes betreft knijpt hij nooit een oogje toe, dat houdt hij liever wagenwijd open. Dat dit personage zich verlooft met een ongehuwde moeder zorgde destijds voor een schandaal en zoiets deed een politieman niet! Het zijn vrolijke films, tijdsbeelden van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Ze maken grappen en spotten venijnig. Intussen pleiten ze voor verbeelding in de liefde. Heb oog voor wie je pad kruist, zeggen ze, laat je niet verblinden. Verlang, maar niet naar het onmogelijke.

Joyce Roodnat, redacteur NRC Handelsbald

In deze box:
Pane, Amore e Fantasia - Luigi Comencini
Gegevens:

Land: Nederland
Beeld: Zw/w, 4:3
Geluid: Italiaans - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Pane, Amore e Gelosia - Luigi Comencini Gegevens:
Land: Nederland
Beeld: Zw/w, 4:3
Geluid: Italiaans - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands

Te koop vanaf 6 novMON FILS A MOI
te huur vanaf 13 november

Synopsis
Net voordat Julian thuiskomt, strijkt hij snel zijn haar in een scheiding en stopt hij zijn blouse in een broek. Hij is als de dood dat zijn moeder hem zo ziet. Julians moeder heeft er moeite mee dat haar zoon aan het puberen is. Ze wil niet dat hij zelf kiest welke kleren hij draagt, zich gaat scheren of een vriendinnetje krijgt. Genegeerd door haar man wil ze hem het liefst voor zichzelf houden. Haar verstikkende liefde zorgt ervoor dat Julian zich meer en meer terugtrekt... Nathalie Baye is een van de meest gerespecteerde en gevierde Franse actrices. Zij staat bekend om haar vermogen de meest uiteenlopende rollen te spelen. Haar eerste grote film was La Nuit Américaine van François Truffaut in 1973. Zij werkte daarna nog vaker met Truffaut, aan wie ze eenzelfde loyaliteit toonde als aan Jean-Luc Godard, dankzij wiens Sauve Qui Peut (La Vie) zij in 1979 de César voor beste actrice won.

Info:
Genres: Drama
Lengte: 79 min.
Land: België 2006
Cast: Victor Sévaux, Marie Kremer, Emmanuelle Riva, Nathalie Baye, Olivier Gourmet
Crew: Regie: Martial FougeronPINK NARCISSUS
vanaf 13 november

Synopsis:
Omgeven door geheimzinnigheid zag Pink Narcissus in 1971 zijn release. Een mooie jongen (gespeeld door Bobby Kendall), geobsedeerd door zijn eigen schoonheid en jeugd, vlucht in een seksuele droomwereld vol van de mooiste kleuren, muziek en mannen. In zijn erotische fantasieën is hij de slaaf van een Romeinse keizer, een haremjongen in de tent van een sultan en een zegevierende matador.

De maker van de film was anoniem en al snel werd de film toegeschreven aan filmmakers als Kenneth Anger en Andy Warhol, tot ontdekt werd dat fotograaf James Bidgood de maker was. Pink Narcissus werd voornamelijk opgenomen in Bidgoods kleine appartement in New York, dat hij volledig ombouwde tot filmstudio vol prachtige decors en kostuums.

Bidgoods werk wordt tot op de dag van vandaag gebruikt en nagemaakt door kunstenaars, fotografen en reclamemakers. Pink Narcissus is een must-see voor de liefhebbers van Pierre et Gilles, David LaChapelle en iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst.

Info:
Crew: Regie: Jim Bidgood
Genres: Gay
Lengte: 74 min.
Land: USA 1971
Beeld: Kleur & zw/w, 4:3
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• interview met regisseur James Bidgood. (33 min.)
• 'A work of art, it inspired everyone from Pedro Almodovar to Michel Gondry.'ANGEL
vanaf 27 november

Reeks: François Ozon
Synopsis:
Engeland, 1905. De mooie jonge Angel woont met haar moeder boven de kruidenierswinkel van haar overleden vader. Angel droomt over een leven als schrijfster. Een leven vol succes, bekendheid en liefde. Avond aan avond zit ze op haar zolderkamer aan haar romantische verhalen te werken. Theo (Sam Neill) is bereid haar eerste boek uit te geven. Het boek wordt een hit en Angel blijkt een ster! De een na de andere bestseller verschijnt van haar hand. Al Angels dromen komen uit. Net als de heldinnen uit haar boeken leeft ze een groots en meeslepend leven. Maar is het wel mogelijk om als jonge vrouw succes, roem e´n liefde tegelijk te hebben? Haar ondergang lijkt onvermijdelijk...

Na Swimming Pool (2003) is Angel\ de tweede film van François Ozon over een Engelse schrijfster. Deze keer schetst hij, gebaseerd op het gelijknamige boek van Elizabeth Taylor, een opmerkelijk portret van een jonge vrouw op zoek naar geluk.

Info:
Cast: Charlotte Rampling, Romola Garai, Sam Neill, Lucy Russel, Michael Fassbender
Crew: Regie: François Ozon
Genres: Drama
Lengte: 134 min.
Land: Groot Brittannië 2006
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Website: www.angeldefilm.nbMANUFACTURED LANDSCAPES
vanaf 4 december

Synopsis:
Roestende, afgedankte tankers, vervuilde rivieren, eindeloze fabriekshallen, immense afvalbergen: de massale industrialisatie heeft vergaande gevolgen voor de aarde. Is ontwikkeling vooruitgang? Fotograaf Edward Burtynsky staat bekend om zijn imponerende foto's van deze door de mens gemaakte landschappen van over de hele wereld. Burtynsky legt de effecten van de massale globalisering vast. De schoonheid die zijn foto's oproepen, is echter verontrustend en roept tegenstrijdige gevoelens op. Zo zijn de foto's van vervuilde rivieren prachtig, maar ze laten juist ook vervuiling en ondergang zien; Manufactured Landscapes streelt het oog en roept tegelijkertijd vragen op over onze eigen verantwoordelijkheid. Burtynsky's foto's zijn opgenomen in de collecties van de vijftien grootste musea ter wereld, waaronder The Museum of Modern Art en het Guggenheim in New York. Filmmaakster Jennifer Baichwal kreeg uit handen van Al Gore (An Inconvenient Truth) de prestigieuze Reel Current Award voor Manufactured Landscapes vanwege de uitzonderlijke visie op een actueel en wereldwijd bekend onderwerp.

Info:
Genres: Documentaire
Lengte: 90 min.
Land: Canada 2006
Cast: Edward Burtynsky
Crew: Regie: Jennifer Baichwal

Website: www.manufacturedlandscapes.nbSIDDHARTA
Release 4 december

Synopsis:
Siddhartha volgt de spirituele tocht van een rusteloze jonge brahmanenzoon, die zijn huis verlaat om innerlijke rust te vinden. Als zoon van een rijke Indiase familie geeft Siddhartha al zijn bezittingen op en begint aan een pelgrimstocht door India. Als asceet in de bergenmediteert en vast hij, maar vindt de waarheid niet. Zwervend als bedelmonnik hoort hij spreken over de Boeddha, maar ook de grote Meester kan hem niet helpen. Siddhartha stort zich in het wereldse leven, wordt minnaar van de courtisane Kamala, verwerft rijkdom en bezit, totdat hij beseft dat ook dit niet is waar hij naar zoekt. Als Siddhartha als veerman gaat werken, vindt hij uiteindelijk een manier om tot zijn ware zelf te komen.

Siddhartha werd door Conrad Rooks gefilmd in het prachtige Noorden van India. Verantwoordelijk voor de cinematografie is de legendarische Sven Nykvist, bekend door zijn werk met Ingmar Bergman, Woody Allen, Roman Polanski en vele anderen. Nykvists beelden maken Siddhartha's zoektocht tot een visueel gedicht.

Info:
Crew: Regie: Conrad Rooks
Genres: Drama
Lengte: 89 min.
Land: USA 1972
Reeks: Innergy Collection

Synopsis:
Milarepa vertelt het intrigerende verhaal van de man die ooit Tibets grootste spirituele leraar zou worden. Op jonge leeftijd verliest Milarepa zijn vader, waarna zijn oom en tante het familiefortuin afpakken. Teleurgesteld en woedend leert hij zwarte magie om zich te wreken. Als hij zich realiseert dat zijn acties dood en verderf voor zijn eigen familie brengen, komt hij tot inzicht. Milarepa, de tweede Bhutaanse speelfilm ooit, is een kroniek van het 11e eeuwse Tibet. Neten Chokling Rinpoche (die eerder te zien was in The Cup) toont in zijn debuutfilm, opgenomen in de adembenemende landschappen van de Spiti vallei op de grens van India en Bhutan, hoe Milarepa (1052-1135) op jonge leeftijd de eerste stappen zette naar zijn spirituele rijkdom. Waargebeurd en gebaseerd op eeuwenoude Boeddhistische en Tibetaanse tradities; negen honderd jaar na zijn dood blijft Milarepa - een visionair, tovenaar, heilige en dichter – Tibets grootste mysticus. 'I cry, weep and feel a strong sense of faith each time I read or hear the story of Milarepa, the great yogi of Tibet' The Dalai LamaMILAREPA
Vanaf 15 januari 2008

Synopsis
Milarepa vertelt het intrigerende verhaal van de man die ooit Tibets grootste spirituele leraar zou worden. Op jonge leeftijd verliest Milarepa zijn vader, waarna zijn oom en tante het familiefortuin afpakken. Teleurgesteld en woedend leert hij zwarte magie om zich te wreken. Als hij zich realiseert dat zijn acties dood en verderf voor zijn eigen familie brengen, komt hij tot inzicht. Milarepa, de tweede Bhutaanse speelfilm ooit, is een kroniek van het 11e eeuwse Tibet. Neten Chokling Rinpoche (die eerder te zien was in The Cup) toont in zijn debuutfilm, opgenomen in de adembenemende landschappen van de Spiti vallei op de grens van India en Bhutan, hoe Milarepa (1052-1135) op jonge leeftijd de eerste stappen zette naar zijn spirituele rijkdom. Waargebeurd en gebaseerd op eeuwenoude Boeddhistische en Tibetaanse tradities; negen honderd jaar na zijn dood blijft Milarepa - een visionair, tovenaar, heilige en dichter – Tibets grootste mysticus. ‘I cry, weep and feel a strong sense of faith each time I read or hear the story of Milarepa, the great yogi of Tibet’ The Dalai Lama

Cast: Orgyen Tobgyal, Kelsang Chukie Tethtong, Jamyang Lodro, Jamyang Nyima
Crew: Regie: Neten Chokling
Scenario: Neten Chokling, Tennzing Choyang Gyari
Genres: Esoterisch
Lengte: 90 min.
Land: IndiaSUMMER PALACE
19 februari 2008
(nog geen verdere gegevens bekend)