:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2007
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2007
Bron: Homescreen - Datum: 2007-11-22 - Geplaatst door: Werner
MANUFACTURED LANDSCAPES

Roestende, afgedankte tankers, vervuilde rivieren, eindeloze fabriekshallen, immense afvalbergen: de massale industrialisatie heeft vergaande gevolgen voor de aarde. Is ontwikkeling vooruitgang?

Fotograaf Edward Burtynsky staat bekend om zijn imponerende foto's van deze door de mens gemaakte landschappen van over de hele wereld. Burtynsky legt de effecten van de massale globalisering vast. De schoonheid die zijn foto’s oproepen, is echter verontrustend en roept tegenstrijdige gevoelens op. Zo zijn de foto’s van vervuilde rivieren prachtig, maar ze laten juist ook vervuiling en ondergang zien; Manufactured Landscapes streelt het oog en roept tegelijkertijd vragen op over onze eigen verantwoordelijkheid.
Burtynsky's foto's zijn opgenomen in de collecties van de vijftien grootste musea ter wereld, waaronder The Museum of Modern Art en het Guggenheim in New York. Filmmaakster Jennifer Baichwal kreeg uit handen van Al Gore (An Inconvenient Truth) de prestigieuze Reel Current Award voor Manufactured Landscapes vanwege de uitzonderlijke visie op een actueel en wereldwijd bekend onderwerp.

"Eindeloos mooi om naar te kijken. De beelden zeggen alles." - Filmkrant

Regie: Jennifer Baichwal
Cast: Edward Burtynsky
Genres: Documentaire
Lengte: 90 min.
Land: Canada 2006
Beeld: kleur 16:9: anamorphic
Geluid: Engels
Ondertiteling: Nederlands + Frans
Te koop vanaf 4 december 2007SIDDHARTHA

Siddhartha volgt de spirituele tocht van een rusteloze jonge brahmanenzoon, die zijn huis verlaat om innerlijke rust te vinden. Als zoon van een rijke Indiase familie geeft Siddhartha al zijn bezittingenop en begint aan een pelgrimstocht door India. Als asceet in de bergenmediteert en vast hij, maar vindt de waarheid niet. Zwervend als bedelmonnik hoort hij spreken over de Boeddha, maar ook de grote Meester kan hem niet helpen. Siddhartha stort zich in het wereldse leven, wordt minnaar van de courtisane Kamala, verwerft rijkdom en bezit, totdat hij beseft dat ook dit niet is waar hij naar zoekt. Als Siddhartha als veerman gaat werken, vindt hij uiteindelijk een manier om tot zijn ware zelf te komen.

Siddhartha werd door Conrad Rooks gefilmd in het prachtige Noorden van India. Verantwoordelijk voor de cinematografie is de legendarische Sven Nykvist, bekend door zijn werk met Ingmar Bergman, Woody Allen, Roman Polanski en vele anderen. Nykvists beelden maken Siddhartha’s zoektocht tot een visueel gedicht.

Regie: Conrad Rooks
Cast: Shashi Kapoor, Simi Garewal, Romesh Sharma
Lengte: 89 min.
Land: USA 1972
Beeld: 16:9 Cinemascope
Geluid: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Te koop vanaf 4 december 2007INTO GREAT SILENCE (dubbel-disc)

De special edition is inmiddels geheel uitverkocht. Inmiddels is deze nieuwe dubbel-disc uitgekomen, met daarop de vele extra’s die ook op de voorgaande special edition staan.

Into Great Silence is een zeer nauwkeurige, gedeeltelijke stille meditatie over het kloosterleven in zijn meest pure vorm. Geen muziek, behalve de liederen in het klooster, geen interviews, geen commentaar. Het veranderen van de tijd,deseizoenen en de steeds terugkerende elementen van de dag, van het gebed. Een film die bijna een klooster wordt, in plaats van er één weer te geven. Een film van Philip Gröning over bewustzijn, absolute aanwezigheid, over mannen die hun leven hebben gewijd aan God in de allerpuurste vorm.

Regie: Philip Gröning
Genres: Documentaire
Lengte: 164 min.
Land: Frankrijk 2005

Disc 1: Extra Disc
Beeld: Kleur & zw/w, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans - Dolby Digital 5.1 - Latijn - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans & Nederlands

Extra's:
• Meer dan 3 uur aan extra's.

Disc 2: Into Great Silence
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans - Dolby Digital 5.1 - Latijn - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans & Nederlands

Te koop vanaf 1 december 2007