:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE BANQUET
PERSBERICHT: THE BANQUET
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-01-31 - Geplaatst door: Werner
THE BANQUET special two-disc edition
Van de makers van The Matrix, Fearless en Unleashed

China 907. Het ooit zo machtige keizerrijk wankelt onder paleisrevoluties en verraad. Na de plotselinge dood van de keizer valt de verdenking op zijn jaloerse en ambitieuze broer Li, die meteen de macht grijpt. Bovendien neemt hij de vrouw van zijn vermoorde broer, keizerin Wan (Zhang Ziyi), als zijn bruid. De enige die hem nu nog in de weg staat, is kroonprins Wu Luan (Daniel Wu). Li stuurt een bende moordenaars op hem af, waarna Wu nog maar één optie rest: wraak!

The Banquet is een cinematografisch pareltje. Elk beeld baadt in schoonheid: de grandeur van het paleis, de overweldigende luxe waarmee vorsten omgeven werden in het 10e-eeuwse China, de kostuums, de gehele aankleding,... The Banquet is áf!

Regisseur Feng Xiaogang haalde de inspiratie voor zijn prent uit Hamlet: "Hamlet gaat over een prins die een keuze moet maken tussen leven en dood. In The Banquet moet elk personage kiezen tussen leven en dood. Allen worden ze gedreven door lust en hun plannen worden steeds extremer. Stap voor stap naderen ze de afgrond. Ze willen niet slecht zijn, maar moeten wel vanuit zelfbehoud en een oneindige ambitie."

De martial arts in The Banquet worden verheven tot pure poëzie. Voor de choreografie werd beroep gedaan op de legendarische vechtchoreograaf Yuen Woo-Ping. De 62-jarige regisseur-choreograaf sprong in de jaren '90 in het alziende oog van de gebroeders Wachowski, die hem zijn creativiteit lieten botvieren op The Matrix (1999). En zo veroverde Woo-Ping zijn plaatsje in Hollywood. Naast het succesvolle Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000), was Woo-Ping tevens het choreografische genie achter Kill Bill (2003).

Een oude bekende van Woo-Ping (uit Crouching Tiger, Hidden Dragon), is Zhang Ziyi, in The Banquet prachtig gecast als beeldschone keizerin Wan. Ziyi zet een sterke maar ook kwetsbare vorstin neer die haar vrouwelijke charmes ten volle gebruikt in haar door machtige mannen omgeven wereld. Een vrouw die vastbesloten is te overleven temidden de corruptie en intriges en er, ondanks de enorme risico's, niet voor terugdeinst om de zaken te manipuleren in haar voordeel.

The Banquet is niet alleen een poëtische martial arts film, maar ook de analyse van een driehoeksverhouding, een bijna incestueus verhaal over liefde, verraad en overleven.

De film werd 9 keer genomineerd voor een award, met 6 overwinningen op belangrijke filmfestivals: van cinematografie over sound track (Tan Dun) tot de "Future Film Festival Digital Award – Special Mention" tijdens het Festival van Venetië 2006.

De extra's op disk 2 bevatten the Making Of, Liner Notes en interviews met de cast.

Features:
Regisseur: Xiaogang Feng
Cast: Daniel Wu (New Police Story, One Nite In Mongkok), Ziyi Zhang (Musa The Warrior, Crouching Tiger Hidden Dragon)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Chinees Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie/Martial Arts
Speelduur: 131 Minuten
Releasedatum: 19 februari 2008
Leeftijd: 12 jaar, geweld

Extra's (Engels gesproken, Nederlands ondertiteld):
• Making of
• Interviews
• Behind the Scenes
• TV Spot
• Photo Gallery
• Liner Notes
• Trailers
Speelduur: 99 minuten