:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: LET'S KILL BOBBY Z
PERSBERICHT: LET'S KILL BOBBY Z
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-01-31 - Geplaatst door: Werner
LET'S KILL BOBBY Z
To live a life of his own, he has to die first!

Gevangene en ex-marinier Tim Kearney (Paul Walker) krijgt van DEA agent Tad Gruzsa (Laurence Fishburne) de kans om vrij te komen als hij meewerkt in een gijzelingszaak. Hij lijkt namelijk sprekend op Bobby Z, een net overleden drugsbaron. Tijdens een uitwisseling van de gijzelaars moet Kearney zich voordoen als de misdaadkoning. De operatie loopt echter mis en Kearney slaat op de vlucht met Bobby Z's zesjarige zoon. Als dubbelganger van de gevreesde drugsbaron maakt Kearney kennis met een wereld van luxe en mooie vrouwen, maar al snel krijgt hij ook te maken met Z's vijanden...

Let's Kill Bobby Z is een spannende actiethriller, geregisseerd door John Herzfeld. Herzfeld is van alle markten thuis. Na een zevenjarige carrière als acteur, begon hij vanaf 1980 scenario's te schrijven en te regisseren. Vandaag is John Herzfeld een gerespecteerd regisseur die op steeds meer credibiliteit mag rekenen.

Getuige daarvan zijn de grote namen waarmee Herzfeld werkt. In 2001 vertolkte Robert De Niro de rol van detective Eddie Flemming in Herzfeld's satirische 15 Minutes, met daarin een magistrale gevechtsscène waarin De Niro, vastgebonden aan een stoel, zijn belagers te lijf gaat. En in 2009 zal niemand minder dan Robert Duvall zijn opwachting maken in Glad All Over, Herzfeld’s volgende prent.

In Let's Kill Bobby Z krijgt Herzfeld een andere topper over de vloer: Laurence Fishburne, in de rol van DEA Agent Tad Gruzsa. De Afro-Amerikaanse acteur, die naar eigen zeggen voortdurend verward wordt met Samuel L. Jackson, werd als tiener opgevist door de grote Francis Ford Coppola. Die was zo onder de indruk van Fishburne's prestatie in Apocalypse Now (1979), dat hij hem prompt terugvroeg voor drie van zijn volgende films: Rumble Fish (1983), The Cotton Club (1984) en Gardens Of Stone (1987). En al moet je al goed je best doen om het als beschermeling van Coppola te verprutsen, Fishburne heeft zichzelf toch maar mooi naar de top gewerkt. Samen met Angela Bassett kreeg hij een Oscarnominatie voor What's Love Got To Do With It (1993), de biografische film over het turbulente leven van Ike en Tina Turner. Een ander hoogtepunt was zijn rol van Morpheus, mentor van Keanu Reeves, in The Matrix (1999).

Paul Walker vertolkt in Bobby Z de rol van Tim Kearney, de dubbelganger van de drugsbaron. Walker is niet alleen een mooie jongen (in 2001 werd hij verkozen tot een van de 50 mooiste mensen op aarde door People Magazine!) maar ook een rijzende ster in Hollywood. Zijn eerste grote rol had hij te pakken als Brian O'Connor in The Fast And The Furious (2001), naast megaster Vin Diesel. Hij tekende ook voor 2 Fast 2 Furious (2003) en in 2009 zal hij er opnieuw staan voor de sequel.

Olivia Wilde, die de moeder van Bobby Z's zoontje speelt, herken je misschien uit Turistas (2006), een redelijk succesvolle thriller van John Stockwell over jonge backpackers die in Brazilië in handen vallen van een bende organensmokkelaars.

Specificaties:
Regisseur: John Herzfeld
Cast: Paul Walker (The Fast And The Furious, Eight Below, Running Scared), Laurence Fishburne (The Matrix, Assault On Precinct 13, Event Horizon), Jason Lewis (The Jacket, Mr. Brooks, Lucifer)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie/Thriller
Speelduur: 93 Minuten
Leeftijd: 12 jaar, geweld

Extra's:
• Also or Soon Available