:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: VIER NIEUWE AWARD WINNING CINEMA TITELS
PERSBERICHT: VIER NIEUWE AWARD WINNING CINEMA TITELS
Bron: Homescreen - Datum: 2008-02-22 - Geplaatst door: Werner
VIER NIEUWE AWARD WINNING CINEMA TITELS VANAF 1 APRIL

ONCE WERE WARRIORS

Gesitueerd in Auckland, Nieuw-Zeeland vertelt deze film een pijnlijk en indringend verhaal over alcoholisme en geweld in een verwesterd Maori gezin. Jake Heke is een gewelddadige man die wanneer hij dronken is zijn vrouw slaat. Zijn jongste zoon heeft problemen met de politie en moet misschien naar een pleeggezin. De oudste zoon wil zich bij een bende aansluiten. Jakes echtgenote Beth is echter een trotse vrouw met Maori bloed. Tot haar spijt bereikt ze weinig met haar pogingen het gezin uit de ellende te halen. Deze observatie van huiselijk geweld en rauwe emotie is een eerbetoon aan alle vrouwen die uiteindelijk weigeren slachtoffer te blijven. Gebaseerd op het boek van Alan Duff.

Release: 1 april

Regie: Lee Tamahori
Cast: Rena Owen, Temuera Morrison, Mamaengaroa Kerr-Bell, Julian Arahanga
Info: Genres: Drama
Land: Nieuw Zeeland 1994
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Engels en Maori 5.1 Dolby Digital
Ondertiteling: Nederlands en FransKAOS

Sicilië zoals beschreven door Luigi Pirandello, gezien door de ogen van de broers Taviani, twee van Italië's meest visionaire filmmakers. Met sympathie voor de kleine mensen uit deze vertellingen tonen ze de magie, het lijden en de schoonheid van Sicilië.De rode draad tussen vijf verschillende verhalen is een kraai met een belletje om zijn nek, die over het prachtige Siciliaanse landschap vliegt. Een tijdloos meesterwerk dat volop Siciliaanse authenticiteit ademt.

Release: 1 april
Regie: Paolo Taviani & Vittorio Taviani
Cast: Omero Antonutti, Margarita Lozano, Claudio Bigagli
Genres: Klassieker, Drama
Lengte: 188 min.
Land: Italië 1984
Geluid: Italiaans - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: NederlandsCLOSELY OBSERVED TRAINS

Stationschef in opleiding Milos wil wat bedrevener in de liefde worden en zo onstaan er in het duffe dorpsstationnetje waar eigenlijk nooit iets gebeurt, een aantal amoureuze verwikkelingen. Dit alles speelt zich af tijdens de bezetting van Tsjechoslowakije door de Duitsers, een situatie waarvoor Milos de ogen niet kan sluiten. Hij raakt betrokken bij een plan om een Duitse munitietrein op te blazen. Wanneer dit plan mislukt, is hij gedwongen een moedige daad te verrichten... Deze debuutfilm van Jirí Menzel is gebaseerd op een roman van zijn Tsjechische landgenoot Bohumil Hrabal en wordt met zijn gedetailleerde en suggestieve scčnes beschouwd als één van de hoogtepunten van de Tsjechische New Wave cinema.

Oscar Winnaar Beste Buitenlandse Film.
Release: 1 april
Regie: Jirí Menzel
Cast: Václav Neckár, Josef Somr, Vlastimil Brodsky, Vladimír Valenta
Lengte: 97 min.
Land: Tsjechoslowakije 1966
Beeld: Zw/w, 4:3
Geluid: Tsjechisch - Dolby Digital 2.0, Duits - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: NederlandsJALLA! JALLA!

Mans en Roro zijn beste vrienden en collega’s bij de plantsoenendienst. Onder het harken en vegen vertellen ze elkaar hun problemen met de liefde. Roro komt uit Libanon. Zijn hele familie woont in één klein flatje en veel privacy geeft dat niet. Zijn ouders willen dat hij met een Libanees meisje trouwt dat ze voor hem hebben uitgezocht. Maar Roro durft niet te vertellen dat hij allang een vriendin heeft... de Zweedse Lisa! Mans heeft zo zijn eigen problemen. De relatie met zijn vriendin verslechtert met de dag. Zijn potentie gaat zienderogen achteruit, maar hij laat geen middel onbenut om daar wat aan te doen!

Release: 1 april
Regie: Josef Fares
Cast: Fares Fares, Torkel Petersson, Tuva Novotny, Laleh Pourkarim
Genre: Komedie
Lengte: 88 min.
Land: Zweden 2000
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Zweeds - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands

UIT HET ARCHIEF