:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> C&S Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2008
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2008
Bron: C&S Entertainment - Datum: 2008-03-11 - Geplaatst door: Werner
Op 27 maart a.s. worden door C&S Entertainment 4 nieuwe kunst DVD's uitgebracht. In deze zelfde serie verschenen al eerder 8 titels. En ook volgende maand komen er weer 4 bij.

ROY LICHTENSTEIN (1923-1997)

Schilder, graficus en beeldhouwer van de Pop Art.
1964, New York Times: Een van de slechtste kunstenaars van Amerika.
2005, New York Times: De Grootsheid van Roy Lichtenstein's Pop Art.

Lichtenstein veroorzaakte in de jaren zestig veel commotie in de kunstwereld met zijn sterk uitvergrote komische objecten: blondines, superhelden en Mickey Mouse. In een grof raster en fragmenten toont hij steeds de banale wereld van de consumptiemaatschappij, van de reclame, de strip en het cliché. Benday-Dots werden zijn handelsmerk. In 1964 schreef de New York Times: "Een van de slechtste kunstenaars van Amerika". De laatste decennia behoort hij samen met Andy Warhol tot de grootste iconen van de Pop Art. Chris Hunt ontmoette de innemende kunstenaar in zijn studio in New York. En trof een grootse moderne schilder en tevens verassend classicist.

Produced and Directed by Chris Hunt
Geluid: Dolby Digital 2.0,
Audio: Duits, Engels
Menutalen: Duits, Engels
Speelduur: 51 min.
Beeldformaat: 4:3
Regiocode: 0
DVD9, PAL

Extra's:
• Picture Gallery
• TrailerBAUHAUS (1919-1933): THE FACE OF THE 20TH CENTURY

Het Bauhaus Manifest

Laten we samen de nieuwbouw van de toekomst creëren; die architectuur, beeldhouwkunst en schilderkunst in één vorm verenigt. Met deze visie opende Walter Gropius in 1919 het Staatliche Bauhaus Weimar, dat een van de meest invloedrijke scholen van kunst, vormgeving en architectuur zou worden van Dessau tot Chicago. Onder de studenten bevonden zich mensen als Kandinsky, Itten, Feiniger, Klee, Moholy-Nagy en Schlemmer. Samen met de directeuren Gropius en Van der Rohe gaven zij vorm aan reformatie, experiment en avant-garde. Met behulp van illustraties, archief beelden en interviews verschaft deze film inzicht in de opwindende historie van deze school en zijn voorvechters.

Silver Plaque, International Film Festival, Chicago
Written and Narrated by Frank Whitford
Produced by Julia Cave

Geluid: Dolby Digital 2.0
Audio: Duits, Engels, Frans
Menutalen: Duits, Engels, Frans
Speelduur: 49 min.
Beeldformaat: 4:3
Regiocode 0
DVD 9, PAL

Extra's:
• Picture Gallery
• TrailerHOCKNEY AT THE TATE

David Hockney (9 juli 1937) "Ik schilder wat ik wil, wanneer ik dat wil en waar ik dat wil."

David Hockney: Schilder, graficus, fotograaf, decorontwerper en schrijver. Eén van de meest veelzijdige en belangrijke kunstenaars van deze tijd.De doorbraak van deze Britse kunstenaar kwam midden jaren zestig, met homo-erotische douche scènes en schilderijen met zonovergoten zwembaden. Kenmerkend was de solide structurering met behulp van vlakke, omlijnde objecten. In later werk blijkt de kunstenaar een kundig observator en gepassioneerd experimentator. Melvyn Bragg ontmoette Hockney tijdens zijn omvangrijk retrospectief in de Britse Tate Gallery in 1988. In deze film geeft David Hockney inzicht in zijn drijfveren en vertelt breeduit over de hoogtepunten in zijn carrière – een bijzondere persoonlijke ontmoeting met David Hockney.

Produced and Directed by Alan Benson

Geluid: Dolby Digital 2.0
Audio: Duits, Engels, Frans
Menutalen: Duits, Engels, Frans
Speelduur: 52 min.
Beeldformaat: 4:3
Regiocode: 0
DVD 9, PAL

Extra's:
• Picture Gallery
• TrailerFRIDA KAHLO

Een film van Eila Hershon en Roberto Guerra
Best Biography, International Festival of Films on Art, Montreal

¡Viva La Vida!

Frida Kahlo: haar werken werden door Mexico uitgeroepen tot nationaal erfgoed, ze werd door de vrouwenbeweging tot cultfiguur verheven en kunstenaars als Picasso en Breton roemden haar werk. Op 18-jarige leeftijd werd ze het slachtoffer van een ongeluk, dat voor altijd haar leven zou veranderen. Operaties, voordurende pijn en kinderloosheid bepaalden haar bestaan. Deze film brengt ons naar het "Blauwe Huis" in Coyoacán, Kahlo's geboorteplek en de plaats waar ze de laatste jaren van haar leven woonde. Tegenwoordig dient dit huis als museum, gewijd aan deze charismatische kunstenares. Indringende zelfportretten en inspirerende, kleurrijke figuren vertellen over haar leven, passies, gedachten en gevoelens, haar afmattende liefde voor Diego Rivera en haar innige band met Mexico.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Audio: Duits, Engels, Frans, Spaans
Menutalen: Duits, Engels, Frans, Spaans
Speelduur: 62 min.
Beeldformaat: 4:3
Regiocode: 0
DVD 9, PAL

Extra's:
• Picture Gallery
• Trailer