:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2008
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2008
Bron: Warner - Datum: 2008-03-20 - Geplaatst door: Werner
BEOWULF Director's Cut, 2-disc
Welkom Beowulf, de moedigste onder de moedigen!
I will kill your monster!

Ray Winstone, Anthony Hopkins, John Malkovich, Robin Wright Penn en Angelina Jolie zoals je ze nog nooit zag in dit indrukwekkende epos over een onverschrokken krijger.

Een held treedt naar voor, dwingt naam en faam af... Beowulf! Deze Zweed werpt zich op als bestrijder van monsters en snelt toe ter verdediging van het Deense volk. Hij en niemand anders doodt het allesverslindende beest dat het Vikingrijk teistert en Heorot,de grote feesthal,onveilig maakt. Hij ziet het goud en de macht van het Deense koninkrijk als zijn rechtmatige beloning. Maar zal zijn ongebreidelde ambitie uiteindelijk geen vreselijke tol van hem eisen? In deze saga uit de middeleeuwen neemt Beowulf het niet alleen op tegen monsters van uiteenlopend allooi, maar moet hij ook zijn innerlijke demonen trotseren.

Ray Winstone vertolkt het heldhaftige hoofdpersonage en Angelina Jolie is de onweerstaanbare moeder van Grendel in een episch verhaal dat zich afspeelt in een tijdperk van demonen en draken, krijgers en verleidsters. De kracht van de kameraadschap, de strijd met de groteske Grendel, het verschrikkelijke gevecht op leven en dood met de draak... Het is er allemaal.

Gerenommeerd filmmaker Robert Zemeckis werkte het geheel bovendien uit met de revolutionaire "performance capture"-techniek, waarbij de prestaties van real life acteurs geanimeerd worden, met een verbluffende metamorfose en adembenemende visuele effecten als resultaat. Waar in de bioscoop de 3D uitwerking de film een unieke extra aantrekkingskracht bezorgde, laat de dvd zich kenmerken door de Director's Cut. Daarin laat Robert Zemeckis de derde dimensie voor wat ze is, maar drijft hij het spektakel een gradatie op metgevechtsscènesdienogroderkleurenenernog heviger aan toe gaan. Een lugubere extra dimensie dieje inde bioscoopniet te zien kreeg!


Technische fiche:
Regie: Robert Zemeckis
Cast: Ray Winstone, Robin Wright Penn, Anthony Hopkins, John Bilezikjian, Brice Martin, Sonje Fortag, Sharisse Baker-Bernard, Charlotte Salt, Julene Renee, Greg Ellis, Rik Young, Sebastian Roché, Leslie Harter Zemeckis, John Malkovich, Woody Schultz
DVD: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Spaans; in Audio descriptive Service 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Fins, Deens, Noors, Zweeds,
Engels voor slechthorenden
Blu-ray: Taalkeuze in Dolby TrueHD 5.1: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans; in Audio Descriptive Service 2.0: Engels; extra's in stereo
Ondertiteling (kan bij sommige extra's ontbreken): Nederlands, Engels, Frans,
Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Chinees,
Koreaans
Speelduur: DVD: ca. 110 min.; BLU: ca. 115 min.
Releasedatum: 9 april 2008

Extra's (In high definition voor Blu):
Disc 1 (DVD):
• Director's cut, met duizelingwekkende, nooit eerder vertoonde beelden.
Disc 2 (DVD):
• Beowulf, Mapping the Journey (Production Pods Gallery)
• De oorsprong van Beowulf
• "Beasts of Burden": wezens ontwerpen voor Beowulf
• The Art of Beowulf
• Het tot stand komen van de ultieme Beowulf
• Extra scènesI AM LEGEND 2-disc steelbook & 1-disc versie

De laatste man op aarde is niet alleen. Will Smith zet een sterk staaltje acteerwerk neer als de eenzame overlevende in I Am Legend, de actiefilm die zinderende spanning combineert met een verbijsterende blik op een verlaten
Manhattan.

Militair viroloog Robert Neville is een briljant wetenschapper, maar zelfs hij bleek er niet toe in staat om tijdig een manier te vinden om het vreselijke virus in te dijken dat onstuitbaar zijn opmars maakte,ongeneeslijk bleek en door mensenhand gecreëerd en verspreid werd... Hijzelf is op de een of andere manier immuun voor de ziekte. Hij is de laatste menselijke overlevende in New York City en misschien wel op aarde. Al drie jaar lang zendt hij dagelijks getrouw radioboodschappen, wanhopig op zoek naar eventuele andere overlevenden. Maar helemaal alleen is hij niet... Gemuteerde en bloeddorstige slachtoffers houden zich schuil in het donker... ze zien alles wat Neville doet... en wachten tot hij een fatale fout maakt. In deze onvoorstelbare realiteit heeft hij zich ontwikkeld tot een rasechte survivor. Nadat hij alles wat hij koesterde en kende verloor en in de wetenschap dat het voortbestaan van de mensheid wel eens enkel en alleen van hem zou kunnen afhangen, wordt Neville gedreven door slechts één missie: een tegengif vinden door zijn eigen immune bloed te gebruiken. Maar hij weet dat ze met teveel zijn... en dat zijn tijd bijna om is.

In een regie van Francis Lawrence, die zijn sporen verdiende in de videoclip business en eerder ook al Constantine op zijn palmares schreef, levert tweemalig oscarnominee Will Smith opnieuw een opzienbarende spelprestatie. Willow Smith, de real life dochter van het acteurskoppel Will en Jada Pinkett Smith, maakt haar debuut in de rol van Robert Nevilles dochtertje Marley. Zowel de 2-disc versie van de DVD als de Blu-ray disc bieden een alternatieve versie van de film aan, waarin opnieuw niets meer zeker is... en al helemaal niet hoe het afloopt!

Technische fiche:
Regie: Francis Lawrence
Cast: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan, Salli Richardson, Willow Smith, Darrell Foster, April Grace
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels (DVD); in DolbyTrueHD 5.1: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Japans
Alternatief einde: in DolbyTrueHD 5.1: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels; extra's: in stereo (BR)
Ondertiteling: (kan bij sommige extra's ontbreken): Nederlands, Engels, Arabisch, Hebreeuws, IJslands, Engels voor slechthorenden (DVD); Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Noors, Fins, Zweeds, Chinees, Koreaans, Japans (BR)
Speelduur: bioscoopversie 96 min.; alternatief einde: 100 min. (DVD); bioscoopversie 100 min.; alternatief einde: 104 min. (DVD)

Releasedatum: 23 april 2008

Extra's:
1-disc:
• 4 geweldige animated comics: "Death As a Gift", "Isolation", "Sacrificing the Few for the Many" en "Shelter" (de 4 animated comics bevatten mogelijk scènes die ongeschikt zijn voor minderjarigen)
2-disc:
Disc 1:
• Bioscoopversie van de film
• 4 geweldige animated comics: "Death As a Gift", "Isolation", "Sacrificing the Few for the Many" en "Shelter" (de 4 animated comics bevatten mogelijk scènes die ongeschikt zijn voor minderjarigen)
Disc 2:
• Bioscoopversie met alternatief einde (unrated)
• "Creating I Am Legend": een verslag van het maken van de film
• "Cautionary Tale, The science of I Am Legend": de geschiedenis en de huidige status van levensbedreigende virussen
Blu-ray:
• Bioscoopversie van de film én bioscoopversie met alternatief einde (unrated)
• Minidocumentaire "Creating I Am Legend": een verslag van het maken van de film
• "Cautionary Tale, The science of I Am Legend": wereldwijde visuruitbraken in het verleden en de realiteit van levensbedreigende microben die een gevaar vormen voor de mensheid (in High Definition)
• 4 geweldige animated comics: "Death As a Gift", "Isolation", "Sacrificing the Few for the Many" en "Shelter" (de 4 animated comics bevatten mogelijk scènes die ongeschikt zijn voor minderjarigen) (in High Definition)SHOOT'EM UP
No name, no past, nothing to lose.

Laat je meeslepen door de meest spectaculaire actie ooit! Deze intense, keiharde, bijzonder vermakelijke film is één grote adrenalinerush. Wanneer de mysterieuze meneer Smith (Clive Owen), een sexy prostituee (Monica Bellucci) en een maniakale huurmoordenaar (Paul Giamatti) verwikkeld raken in een dodelijk kat-en-muisspel, levert dat een explosieve chaos op vol schietgrage handlangers, rondvliegende kogels en nonstop-actie die je van je sokken zal blazen! En dat alles op een dvd boordevol misdadig goed bonusmateriaal!

Mr. Smith zit op zijn gemak aan een bushalte een wortel te eten, als er plots een zwangere vrouw voorbijrent, op de hielen gezeten door een auto waarvan de inzittenden er duidelijk minder menslievende bedoelingen op nahouden. Voor hij het goed en wel beseft, snelt Mr. Smith de zwangere vrouw te hulp en belandt in een hels vuurgevecht. Tot overmaat van ramp vangt op dat ogenblik ook de bevalling aan en ziet hij zich tegen wil en dank gebombardeerd tot vroedman. Terwijl de kogels rond hun oren fluiten,brengt hij met succes de baby ter wereld, maar de kersverse moeder is een minder fortuinlijk lot beschoren. Plots opgezadeld met een boreling, worden Mr. Smiths beschermersinstincten verder aangewakkerd en hij besluit het kind te allen prijze uit handen van zijn belagers te houden. Om hem te helpen de baby van elementaire zorgen en voeding te voorzien, gaat hij aankloppen bij het hoertje DQ. Dit onwaarschijnlijke surrogaatgezinnetje zal het moeten opnemen tegen de onstuitbare Mr. Hertz, die de baby om mysterieuze redenen kost wat kost in handen wil krijgen.

Technische fiche:
Regie: Michael Davis
Cast: Clive Owen, Paul Giamatti, Monica Bellucci, Stephen Mchattie, Greg Bryk, Daniel Pilon
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 83 min.
Releasedatum: 23 april 2008

Extra's:
• Commentaar door schrijver/regisseur Michael Davis
• "Ballet of Bullets: de making–of van Shoot 'Em Up "
• Originele animatics van schrijver/regisseur Michael Davis
• en meer!
THE 11TH HOUR
Turn mankind's darkest hour into its finest.

Het is bijna te laat voor de mensheid: nu kunnen we nog van koers veranderen en ophouden met onze race in de richting van een wereldwijde ecologische ramp. Acteur Leonardo DiCaprio produceert en vertelt in deze dringende en baanbrekende film wat we gedaan hebben, waar we naartoe gaan en – het allerbelangrijkste – hoe we kunnen veranderen. Denkers als Michail Gorbatsjov, Stephen Hawking, William McDonough en vele andere experts op het gebied van duurzaam ontwerpen, onthullen de kritieke staat waarin de planeet aarde momenteel verkeert. Meer dan vijftig wetenschappers, ecologen, auteurs, professoren en andere autoriteiten op milieugebied vullen elkaars inzichten en onderzoeken aan met hun eigen informatie en ontdekkingen. Schrijver-regisseursduo en zussen Leila Conners Petersen en Nadia Conners wisselen verbijsterende en angstwekkende beelden van overstromingen, branden, orkanen,instortende ijskappen en groeiende afvalbergen af met beelden van een duurzame toekomst en sporen ons aan om actie te ondernemen. Gaan we boeiende nieuwe technologieën gebruiken en ons gedrag veranderen om onze planeet te redden? De crisis doet zich nu voor, maar we beschikken over de oplossingen om deze unieke blauwe planeet te redden voor de generaties na ons.

Technische fiche:
Regie: Nadia Conners, Leila Conners Petersen
Cast: Leonardo Dicaprio, Kenny Ausubel, Thom Hartmann, Sandra Postel, Wangari Maathai, Paul Stamets, David Orr, Stephen Hawking, Oren Lyons, Andrew C. Revkin, Sylvia Earle Ph.D.
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Speelduur: ca. 89 min.
Releasedatum: 22 april 2008

Extra's:
• 11th Hour korte films: gebruiksaanwijzing en oplossingen van de natuur
• huidige oplossingen
• Onze wonderlijke wereld
• Hoe wij reageren op een dreigende milieuramp
• Vanuit de godsdienst bekekenPERFECT STRANGERS ('86) serie 1 & 2, 4-disc
De neef uit Mypos ontmoet de neef uit Madison.

De serie met de meest hilarische cultuurclash aller tijden. Welkom in Chicago, Balki Bartokomous! Perfect Strangers vangt aan wanneer zenuwpees Larry Appleton zijn neef Balki in zijn appartement verwelkomt. Deze idealistische, naïeve schaapherder van het piepkleine (fictieve) eilandje Mypos zal in de Windy City maar weinig wollige viervoeters treffen, maar hij ontdekt er wel fascinerende nieuwe dingen, zoals frisdrankblikjes met ringsluiting... vrijgezellenbars... kleurentelevisie... gangsters... spelshows... roze limonade (waar halen ze die roze citroenen vandaan?)... en nog veel meer moderne vindingen die de man van Mypos versteld doen staan! Balki's geestige misinterpretaties van de hem onbekende Amerikaanse cultuur in combinatie met zijn typische uitspraak "Of course not, don't be ridiculous!", zonden sinds de lancering van de serie in 1986 menige bulderlach door huiskamers alom. Bronson Pinchot kruipt in de huid van Balki en Mark Linn-Baker speelt zijn Amerikaanse neef en veelgeplaagde huisgenoot in Perfect Strangers, de hilarische komedie over de botsing tussen twee culturen die de fans acht seizoenen lang aan het lachen kreeg en drie maal genomineerd werd voor een Emmy Award! Zou je ook maar een minuut willen missen van deze verzameling op 4 dvd's, met alle 28 afleveringen van seizoen één en twee? Natuuuuuuuuuuurlijk niet...

Technische fiche:
Creatie: Dale McRaven
Regie: Joel Zwick, Howard Storm, Dale Mcraven
Cast: Mark Linn-Baker, Bronson Pinchot, Melanie Wilson, Rebecca Arthur, Ernie Sabella, Belita Moreno
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Duits, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Engels voor slechthorenden,
Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 24 min. per aflevering
Releasedatum: 23 april 2008

Extra:
• The Dance of Joy: hilarische montage van Balki en Larry's bekende dansje!CURB YOUR ENTHUSIASM serie 6, 2-disc

Larry David heeft het aardig voor elkaar. Heel aardig zelfs! Hij heeft begripvolle vrienden, een echtgenote die uit een bodemloze -alhoewel -bron tolerantie lijkt te putten en zelfs hoe zijn leven er na zijn dood uit moet zien, heeft hij tot in de puntjes gepland... Kijk hoe Larry en zijn vrouw de Blacks in huis halen, een zwarte familie wiens leven naar de verdoemenis gewaaid is door een orkaan. Leer hem kennen als gulle gelddonor. Aanschouw hoe hij de doden de laatste eer bewijst. Zie hoe hij de zieken verzorgt. Verneem hoe hij zijn oude vader verwent en maak mee hoe hij vriendschap sluit met gehandicapten. Larry David is de meest edelmoedige man in de hele wijde omtrek! Of simpelweg de meest verkeerd begrepen persoon aller tijden? Welke bedoelingen er ook achter zitten, ook in de 10 afleveringen van dit zesde seizoen schijnt niets te willen uitdraaien zoals hij het gepland heeft.

Technische fiche:
Creatie: Larry David
Regie: Larry Charles, Robert B. Weide, David Mandel, Alec Berg, Bryan Gordon, David Steinberg, Jeff Schaffer, Tom Kramer
Cast: Larry David, Cheryl Hines, Jeff Garlin, Susie Essman
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Hongaars, Zweeds, Grieks, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 30 min. per aflevering
Releasedatum: 23 april 2008

Extra:
• Een gesprek met Larry David en Susie Essman: lLive opgenomen in New York's 92nd Street Y
• Op de set: Curb Your Enthusiasm
• BloopersBONNIE & CLYDE ('67) s.e., 2-disc

De legende
Het is de tijd van de Grote Depressie.Tijdens hun omzwervingen slaan Clyde Barrow (Warren Beatty) en Bonnie Parker (Faye Dunaway) het pad van de misdaad in. Ex-gedetineerde Clyde Barrow en Bonnie Parker ontmoeten elkaar voor het eerst als zij hem betrapt bij het stelen van haar moeders auto. Ze worden passioneel verliefd, verlangen naar avontuur – en naar elkaar. Ze trekken een spoor van overvallen doorheen het Zuidwesten van de Verenigde Staten en maken samen met hun chauffeur C.W., Clyde's broer Burt en diens vrouw naam als de Barrow bende. Ondanks hun onstuitbare misdadengolf, duurt het niet lang of ze eisen ook in ons hart een plaatsje op. Maar niets in de filmgeschiedenis heeft ons kunnen voorbereiden op de golf van geweld die nog zal losbarsten. Waar ze eerst onaantastbaar leken, moeten we nu vrezen voor hun levens.

De Bende
Naast de sterke hoofdrollen, mogen we rekenen op perfecte bijrollen van Michael J.Pollard, Gene Hackman,Estelle Parsons, die werd onderscheiden met een Oscar* voor Beste Vrouwelijke Bijrol en Gene Wilder in zijn bioscoopdebuut. Naar een scenario van de debuterende scenaristen en voormalige redacteurs van Esquire magazine David Newman en Robert Benton maakte regisseur Arthur Penn met Bonnie & Clyde een harde film, die echter nooit wreed wordt. Bonnie & Clyde imponeert op alle fronten, met name dankzij het camerawerk van Burnett Guffey (winnaar van de tweede Oscar van de film) en de montage van Dede Allen.

De overval
De film ging in première op het Montréal filmfestival in 1967 en kon er op het enthousiasme van de aanwezige vaklui en cinefielen rekenen.Toch werd het geen instant box-office hit en kreeg hij een gemengde ontvangst bij de toenmalige critici. Aanhangers van de oude garde hadden geen boodschap aan de film en haalden scherp uit naar het getoonde geweld.Anderen hemelden de film op als een meesterwerk en een revelatie in de Amerikaanse filmwereld. Een ingenieuze post-release marketing campagne, aangevoerd door Beatty (die de film ook produceerde) zelf, zorgde ervoor dat hij alsnog genomineerd werd voor 10 oscars, waaronder Beste Film en Beste Regisseur, en alleen al in de Verenigde Staten 20 maal zijn investering opbracht.

De verovering
Met Bonnie And Clyde blies Warner Bros. de klassieke gangsterfilm, waar de studio in de jaren '30 naam mee maakte, nieuw leven in. De film gaf een nieuwe en geromantiseerde invulling aan het misdaadgenre van de nieuwe generatie. Doorheen de jaren liet de film zich kennen als een belangrijke invloed op de Amerikaanse cinema en generaties later zorgt hij nog steeds voor een overdonderende, spectaculaire ervaring. Dankzij de timing van release vlak na het opheffen van de Hollywood Production Code, maakte de unieke combinatie van romantiek en komedie met voorheen ongeziene beelden van geweld van Bonnie and Clyde één van de meest besproken en controversiële films uit de jaren '60. Het choreografische finale bloedbad ontving bakken kritiek door de stuitende weergave, maar ontwikkelde zich tot een veelgeïmiteerd gegeven.

Ook op vestimentair vlak liet de film zijn sporen na. Ondanks hun voortvluchtige leven aan de andere zijde van de wet, werd het misdadigerskoppel altijd met een glamoureus aura voorgesteld, met blinkende bolides en een retro gevoel voor mode dat een populaire stijltrend inspireerde. Faye Dunaway's baret en Warren Beatty's gleufhoed uit de oscargenomineerde creaties van debuterend kostuumontwerpster Theadora Van Runkle staan nog op menig netvlies gebrand.

Het meesterbrein
Bonnie And Clyde zette Warner Beatty, 30 jaar oud op het ogenblik van release, voorgoed op de Hollywood kaart als filmmaker. Als acteur, scenarist, regisseur en producer zette hij niet minder dan 14 oscarnominaties op zijn naam, waarvan hij deze voor Beste Regisseur won voor de film Reds. Hij deelt een ereplaats met Orson Welles als de enigen die ooit in hetzelfde jaar vier oscarnominaties kregen en Beatty viel dit tot twee maal toe te beurt, voor Heaven Can Wait en Reds.

Special edition
Deze special edition uitgave werd aangevuld met meer dan drie uur bonusmateriaal, dat onder meer achtergrondinformatie biedt over zowel het waargebeurde verhaal en de historische Bonnie Parker en Clyde Barrow aan de basis als het creatieve proces om hun bewogen rooftocht in een glamoureuze succesfilm te vertalen.

Technische fiche:
Regie: Arthur Penn
Cast: Warren Beatty, Faye Dunaway, Michael J. Pollard, Gene Hackman,
Estelle Parsons, Denver Pyle, Dub Taylor, Evans Evans, Gene Wilder
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans (DVD); Dolby Digital 1.0: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Japans, extra's in stereo (Blu-ray)
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, IJslands, Italiaans
voor slechthorenden (DVD); Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Japans, Chinees (kan bij bepaalde extra's ontbreken) (Bly-Ray) en film ook nog Noors, Fins, Deens, Zweeds
Speelduur: DVD: ca. 113 min.; BLU: ca. 111 min.
Releasedatum: 23 april 2008

Extra:
Disc 1 (DVD):
• Film digitaal geremastered van gerestaureerd origineel film- en audiomateriaal • Originele bioscooptrailers
Disc 2 (DVD):
• "Revolution! the Making of Bonnie and Clyde"
• Nieuwe documentaires met een terugblik ter ere van het 40-jarig jubileum
• Profielschets Love and Death: the Story of Bonnie and Clyde van The History Channel
• Kledingtests met Warren Beatty
• Extra scènesBLADE RUNNER ('82) ultimate Collector's edition, 5-disc

The Ultimate Collector's Edition
De film waarmee het allemaal begon. Als één van de belangrijkste science-fiction films van de twintigste eeuw, heeft Blade Runner met zijn verbeelding van een postapocalyptische, dystopische wereld op vandaag misschien zelfs nog aan kracht en actualiteitswaarde gewonnen. De film, met spectaculaire beelden, vol intense actie en nog even profetisch als bij zijn release, heeft over de jaren heen verschillende metamorfoses ondergaan. Ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de film, dook regisseur Ridley Scott opnieuw de postproductie in om zijn ultieme nieuwe versie van Blade Runner te creëren. De film werd volledig gerestaureerd en geremasterd aan de hand van origineel materiaal en gescand in een resolutie van 4K. Er werden nooit eerder geziene scènes en nieuwe dialogen aan toegevoegd, bestaande scènes werden uitgebreid en hij werd voorzien van nieuwe of verbeterde speciale effecten, commentaren door de makers en een gloednieuwe geluidsband in Dolby Digital 5.1. Dit maakt dat er uiteindelijk 5 verschillende versies van de film verspreid werden: de United States Theatrical Cut uit 1982, de International Theatrical Cut van datzelfde jaar, de Director's Cut uit 1992, de zelden vertoonde workprint met alternatieve muziek, beeldmateriaal en voice-over én de Final Cut. Speciaal voor de ware Blade Runner fans verzamelt De Blade Runner Ultimate Collector's Edition alle vijf de versies in één luxebox, opgesmukt met tal van extra's.

Extra's
Een 80-tal sterren, filmmakers en andere betrokkenen, waaronder bekende namen als Harrison Ford, Rutger Hauer, Edward James Olmos, Joanna Cassidy, Sean Young en Daryl Hannah, figureren in de uitgebreide extra's, samen goed voor 9 uur kijkplezier, waar vooral de gloednieuwe documentaire "Dangerous Days" uit naar voor springt. Deze bijna vier uur durende documentaire van de hand van de gelauwerde DVD producer Charles de Lauzirika, gaat dieper in op elk aspect van de film: zijn literaire oorsprong, zijn productiebeproevingen en zijn controversiële resultaat. Dangerous Days is dé ultieme documentaire bij dé ultieme film. In de box vind je bovendien fantastische exclusieve tastbare extra's: een motion film clip, een 16 pagina's tellend boekje met foto's en informatie en een bijzonder kunstoverzicht met werk van Syd Mead en andere visionaire kunstenaars.

Synopsis
Harrison Ford speelt de hoofdrol als de stoere en toch kwetsbare 21e-eeuwse detective Rick Deckard in deze stijlvolle zwarte thriller. November, 2019. In een toekomst vol hightech mogelijkheden, aangetast door stedelijk en sociaal verval, jaagt Deckard als 'Blade Runner' bij de speciale politiemachten op voortvluchtige replicants,genetisch gemanipuleerde wezens die naar het evenbeeld van mensen werden gecreëerd om gevaarlijk en inferieur werk te verrichten in de 'offworld' kolonieën. Visueel zijn de replicants niet te onderscheiden van mensen,maar ze zijn veel sterker. Op Aarde zijn ze illegaal verklaard na een bloedige opstand. Deckard wordt er op uit gezonden als een groepje replicants een schip kaapte om naar de Aarde te reizen en zich nu in Los Angeles verschuilt. Tijdens de jacht ontmoet hij een mysterieuze vrouw tot wie hij zich aangetrokken voelt, maar haar geheimen kunnen zijn ziel ondermijnen.

Cast: Blade Runner mag zich beroepen op een indrukwekkende cast en betekende voor velen onder hen een belangrijke carrièrezet. Naast Harrison Ford in de hoofdrol van Deckard, zien we Sean Young als Rachel, de vrouw die het hart van de keiharde agent verovert; Edward James Olmos als Gaff, een mysterieuze mede-agent; Daryl Hannah als Pris en Joanna Cassidy als Zhora, twee mooie, maar levensgevaarlijke replicants en Rutger Hauer als Roy Batty, de aanvoerder van het groepje replicants, die Deckards ideeën over menselijkheid in vraag stelt.

Waardering
Blade Runner werd genomineerd voor twee Oscars: beste setdecoratie en beste speciale effecten. De score van de hand van Vangelis werd genomineerd voor een BAFTA en een Golden Globe,BAFTA nominaties waren er ook nog voor beste cameravoering, beste kostuumontwerp, beste productiedesign, beste montage, beste make-up, beste geluid en beste speciale effecten, waarvan de eerste drie ook het beeldje op de kop tikten.

Invloed
Bij zijn initiële release in 1982 overdonderde Blade Runner zijn publiek met zijn gestileerde, duistere blik op de toekomst. Niet alleen ademde de hele film een nieuwe toekomstvisie uit, van zijn intelligente, provocerende verhaallijn tot zijn verbluffende camerawerk en geavanceerde speciale effecten, hij wierp ook een vooruitziende blik op problemen als globalisering, stedelijk verval, opwarming van de aarde, overbevolking en genetische manipulatie, die zich in de 21ste eeuw stuk voor stuk actueler dan ooit stellen. Ook de modewereld ontkwam niet aan het effect van deze invloedrijke film. Onder het etiket neonoir cyberpunk slopen invloeden van het Blade Runner kostuum- en productiedesign het straatbeeld in en ontstonden een nieuw genre en levensstijl. Tot op vandaag zijn hier nog sporen en varianten van terug te vinden in alle aspecten van de entertainmentsector, design- en modetrends.

Oorsprong
Blade Runner is een adaptatie van "Do Androids Dream of Electric Sheep?" van de gerenommeerde science-fiction schrijver Philip K. Dick. Deze ruimdenkende schrijver is sindsdien een populaire bron in Hollywood en de adaptaties van zijn werk resulteerden onder meer in de bioscoophits Minority Report, A Scanner Darkly, Next en Total Recall. Maar het begon allemaal met Blade Runner...

Technische fiche
Disc 1: The Final Cut (2007)
Regie: Ridley Scott
Cast: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos, M. Emmet Walsh, Brion James, Daryl Hannah, William Sanderson, Joe Turkel, Joanna Cassidy, James Hong, Morgan Paull, Hy Pyke, Kevin Thompson, John Edward Allen
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Italiaans voor slechthorenden 2.0
Speelduur: ca. 113 min.
Releasedatum: 23 april 2008

Extra's:
• Digitaal restored en remastered met nieuw materiaal en nooit eerder vertoonde special effects
• Soundtrack remastered in Dolby Digital 5.1
• Inleiding door regisseur Ridley Scott
• 3 commentaren van de filmmakers, waaronder één van Ridley Scott

Disc 2: Dangerous Days, Making Blade Runner
Regie: Charles De Lauzirika
Cast: Joanna Cassidy, Frank Darabont, Isa Dick Hackett, Hampton Fancher, Harrison Ford, Daryl Hannah, Rutger Hauer, Edward James Olmos, James Hong, Morgan Paull, Jake Scott, David Peoples, Jordan Scott, Luke Scott, Ridley Scott, David L. Snyder, Douglas Trumbull, Sean Young, Joe Turkel, M. Emmet Walsh
Taalkeuze in stereo 2.0: Engels,
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Portugees, Grieks, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Pools
Speelduur: ca. 250 min.
Releasedatum: 23 april 2008

Extra's:
• Definitieve documentaire fragmenten, weggelaten scènes en nieuwe interviews. De ultieme blik op de moeizame totstandkoming en controversiële erfenis van de film

Disc 3: Three Complete Archival Versions
Regie: Ridley Scott
Cast: Harrison Ford, Sean Young, Edward James Olmos, M. Emmet Walsh, Brion James, Daryl Hannah, William Sanderson, Joe Turkel, Joanna Cassidy, James Hong, Morgan
Paull, Hy Pyke, Kevin Thompson, John Edward Allen
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in stereo 2.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: in totaal ca. 351 min.
Releasedatum: 23 april 2008

Extra's:
• US Theatrical Cut, International Theatrical Cut uit 1982 en Director's Cut uit 1992. Allemaal op de één disc met inleidingen door Ridley Scott
• Alle versies digitaal restored en remastered van origineel materiaal voor verbeterde beeld-en geluidskwaliteit

Disc 4: Enhancement Archive
Taalkeuze in stereo 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Pools, Deens, Noors, Fins, Zweeds
Speelduur: 220 min.
Releasedatum: 23 april 2008

Extra's:
• Audiovisueel mozaïek van een tiental segmenten: een overzicht van de productie
• Informatie over de visionair Syd Mead, cameraman Jordan Cronenweth en de DVD-restauratie
• Oude featurettes

Disc 5: Workprint
Regie: Ridley Scott
Cast: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos, M. Emmet Walsh, Brion James, Daryl Hannah, William Sanderson, Joe Turkel, Joanna Cassidy, James Hong, Morgan Paull, Hy Pyke, Kevin Thompson, John Edward Allen
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1E engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Pools, Deens, Noors, Fins, Zweeds, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: 104 min.
Releasedatum: 23 april 2008

Extra's:
• Zeldzaam vertoonde workprint met alternatieve muziek, beeldmateriaal en voice-over
• Featurette "All Our Variant futures"FLAGS OF OUR FATHERS 1-disc
Aan het front is er geen tijd voor angst

Voor de 70.000 mariniers die vochten onder ontploffende bommen en knallende geweren was de bloedige strijd om Iwo Jima meer dan het keerpunt in de Tweede Wereldoorlog: het was het bepalende moment in hun leven.

De legendarische filmmaker Clint Eastwood snijdt tot in het diepste van de oorlog en onthult de zielen van mannen aan beide zijden van de strijd in een baanbrekend dubbel filmproject dat is ontvangen als zijn meesterwerk. Flags Of Our Fathers en Letters From Iwo Jima werden back-to-back geschoten waardoor ze op volgorde bekijken nog een extra dimensie geeft aan beide invalshoeken. Beide films zijn groots opgezet, elegant gemaakt, gedetailleerd uitgewerkt en bieden levendige, persoonlijke portretten van mannen in het heetst van de strijd.

Flags Of Our Fathers is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de hand van James Bradley en biedt een boeiende kroniek van Amerikaanse helden aan het front in de strijd en in de krantenkoppen thuis. Februari 1945. In Europa komt de overwinning eindelijk in zicht, maar in de Stille Oceaan woedt de strijd nog in alle hevigheid. Een van de cruciaalste en bloedigste slagen was de strijd om het eiland Iwo Jima. Het verhaal concentreert zich op de 6 mannen die daar de Amerikaanse vlag hesen op de Suribachi berg: een simpele handeling, die vastgelegd werd in één van de meest iconische beelden uit de geschiedenis. Het beeld gaf een nieuwe impuls aan het oorlogsmoeë thuisfront en bracht een keerpunt teweeg dat misschien wel de overwinning van de geallieerden betekende. Het Amerikaanse publiek bombardeerde de 5 soldaten en 1 marinier tot instant helden. Enkele van hen lieten kort daarna het leven, maar de overlevenden werden uit de strijd geplukt om op het thuisfront de geallieerde strijd te gaan promoten. Alleen konden zij zich maar moeilijk met hun heldenstatus verzoenen in de wetenschap dat hun wapenbroeders intussen onverstoorbaar en zonder begeleidend trompetgeschal doorgingen met vechten en sterven voor diezelfde zaak en dat hun enige verdienste als helden eruit bestond toevallig voor de lens van een camera beland te zijn.

Daarmee dringt Flags Of Our Fathers door tot in het hart van de enige echte emotionele waarheid achter oorlog: soldaten vechten voor hun land, maar sterven voor hun vrienden.

Flags Of Our Fathers mocht rekenen op 2 Oscarnominaties en een Golden Globe nominatie voor Beste Regisseur.

Technische fiche:
Regie: Clint Eastwood
Cast: Ryan Phillippe, Jesse Bradford, Adam Beach, John Benjamin Hickey, John Slattery, Barry Pepper, Jamie Bell, Paul Walker, Robert Patrick, Neal Mcdonough, Melanie Lynskey, Chris Bauer, Thomas Mccarthy, Judith Ivey, Myra Turley
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Frans
Speelduur: ca. 126 min.
Releasedatum: 23 april 2008LETTERS FROM IWO JIMA 1-disc

De legendarische filmmaker Clint Eastwood snijdt tot in het diepste van de oorlog en onthult de zielen van mannen aan beide zijden van de strijd in een baanbrekend dubbel filmproject dat is ontvangen als zijn meesterwerk. Flags Of Our Fathers en Letters From Iwo Jima werden back-to-back geschoten waardoor ze op volgorde bekijken nog een extra dimensie geeft aan beide invalshoeken. Beide films zijn groots opgezet, elegant gemaakt, gedetailleerd uitgewerkt en bieden levendige, persoonlijke portretten van mannen in het heetst van de strijd.

Het aangrijpende drama Letters From Iwo Jima laat op realistische wijze de nog nooit vertelde verhalen zien van de slecht toegeruste, maar woeste Japanse strijders die samen streden tegen ontzagwekkende Amerikaanse troepen tijdens een vreselijke veldtocht die 40 dagen duurde. Tientallen jaren na de verschrikkelijke confrontatie tussen Japanse en Amerikaanse soldaten op Iwo Jima, kwamen honderden brieven aan het licht die verzonden werden vanop het eiland. Deze geven gezichten en stemmen aan "de vijand". De Japanse soldaten werden erheen gezonden in de wetenschap dat ze naar alle waarschijnlijkheid niet zouden terugkeren. Onder hen Saigo, een bakker die er alles wil aan doen om zijn pasgeboren dochtertje toch nog te zien; Baron Nishi, een wereldberoemd Olympisch kampioen paardrijden; Shimizu, een militaire politieman wiens idealisme nog onaangetast bleef door de oorlog en luitenant Ito, een strenge militair voor wie zelfmoord aanvaardbaarder is dan overgave. Zij staan stuk voor stuk onder leiding van luitenant-generaal Tadamichi Kuribayashi. Door zijn reizen doorheen Amerika beseft hij de uitzichtloosheid van hun situatie, maar verwierf hij ook strategisch inzicht in hoe het immense Amerikaanse leger dat vanuit de Stille Oceaan het eiland overrompelt het best het hoofd te bieden.Op weinig meer dan pure wilskracht en de vulkanische rots van het eiland zelf, transformeerde hij wat voorzien was als een snelle, bloederige nederlaag tot een heroïsch en vindingrijk 40-daags gevecht. Resultaat: het bloed van bijna 7000 Amerikaanse en meer dan 20000 Japanse slachtoffers kleurde het zwarte zand van Iwo Jima. Hun opofferingen, onzekerheden, moed en lijden leven voort in hun brieven aan het thuisfront.

Letters From Iwo Jima werd genomineerd voor 2 Golden Globes en won deze voor Beste Anderstalige Film. Ook Oscarnominaties bleven niet uit, met name voor Beste Film, Beste Regie, Beste Originele Scenario en Beste Geluidsmontage.

Technische fiche:
Regie: Clint Eastwood
Cast: Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya, Tsuyoshi Ihara, Ryo Kase, Shido Nakamura, Hiroshi Watanabe, Takumi Bando, Yuki Matsuzaki, Takashi Yamaguchi, Eijiro Ozaki, Nae, Nobumasa Sakagami, Akiko Shima, Lucas Elliott, Sonny Saito
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Frans, Japans; in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Speelduur: ca. 135 min.
Releasedatum: 23 april 2008Releases mei:

7 mei 2008:
*• The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford
*• Brooklyn Rules

21 mei 2008:
• ER, seizoen 11 (3-disc)
• Veronica Mars, seizoen 1 Deel 1 (3-disc)
• Without A Trace, seizoen 4 (3-disc)
• All Saints, seizoen 5 Deel 1 + recap seizoen 1 tem 4 (4-disc)
• De Doornvogels, de complete serie (The Thornbirds) (3-disc)
• North And South, de complete serie (8-disc)
• Zodiac, Director's Cut (2-disc)
• Zodiac, Director's Cut (blu-ray)
• Troy, Director's Cut (blu-ray)

28 mei 2008:
*• Moordwijven
• Moordwijven (blu-ray)


Recent nieuws van dezelfde bron