:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2008
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2008
Bron: Homescreen - Datum: 2008-03-20 - Geplaatst door: Werner
Dit is de Homescreen Nieuwsbrief met daarin de films die de komende maanden op DVD uitkomen bij Homescreen.

HOW TO COOK YOUR LIFE

Zen and the Art of Cooking
Documentaire over de kunst van het koken én de kunst je leven te koken, zonder dat het verbrandt, overkookt of te zout smaakt. Zen priester van het koken, Edward Brown, demonstreert dat eten meer is dan alleen voeding en dat koken een feest voor de zintuigen en een daad van liefde en vrijgevigheid is. How To Cook Your Life leert ons dat het mogelijk is Boeddha te ontdekken in de eenvoudigste kookhandelingen, zoals in het wassen van rijst of het kneden van deeg.

Synopsis:
Een bijzondere documentaire over de kunst van het koken én de kunst je leven te koken, zonder dat het verbrandt, overkookt of te zout smaakt. How To Cook Your Life is geďnspireerd op Zen Meester Dogen’s boek Instructies van de Chefkok (Tenzokyokun), waarin het koken wordt gebruikt als een metafoor voor het ontwikkelen van onze spiritualiteit. Of, zoals regisseur Dörrie het zegt: "De manier waarop een persoon omgaat met de ingrediënten voor een maaltijd, zegt veel over die persoon." How To Cook Your Life leert ons dat het mogelijk is Boeddha te ontdekken in de eenvoudigste kookhandelingen, zoals in het wassen van rijst of het kneden van deeg. Op die manier ontstaat er een reflectie over ons eigen gedrag en de manier waarop wij ons verhouden tot de wereld.

Meesterkok Edward Espe Brown wordt gevolgd bij lezingen, in de keuken en bij kookcursussen. Naast kok is Brown filosoof en Zen-leermeester, maar ook schrijver van de Tassajara kookboeken. Doris Dörrie is bekend van haar prijswinnende film Am I Beautiful? (Bin Ich Schönn) en de voor de Gouden Beer genomineerde Cherry Blossoms (Kirschblüten - Hanami).

Info:
Genres: Esoterisch
Lengte: 100 min.
Land: Duitsland
Reeks: Innergy Collection
Crew: Regie: Dorris Dörrie
Website: www.cookyourlifemovie.com
vanaf 18 maartDIE FAELSCHER

Salomon Sorowitsch is een meestervervalser en leidt een luxueus leventje in Berlijn. Tot hij wordt gearresteerd en in een concentratiekamp belandt. Daar krijgt hij een bijzondere opdracht. Sorowitsch moet voor de Duitse onderdrukkers de dollar en het pond vervalsen. Met als doel; de economie van de geallieerden ondermijnen - een bizarre strategie die net voor het einde van het Nazi-regime bedacht werd in de hoop de horror te overleven. Als hij faalt, staat hem de dood te wachten. Die Fälscher is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de grootste vervalsingsoperatie uit de geschiedenis door de Nazi's in 1936. De film sleepte de Oscar voor Best Foreign Lanuguage Film in de wacht op de jongste Oscaruitreiking.

Info:
Genres: Drama
Lengte: 98 min.
Land: Oostenrijk 2007
Cast: Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesowl, Martin Brambach, August Zirner
Crew: Regie: Stefan Ruzowitzky
Awards:
European Film Award Audience Award Best Film
German Film Awards Best Performance by an Actor in a Supporting Role
vanaf 15 aprilLA SCONOSCUITA

Dč come-back van Tornatore, de Oscar winnende regisseur van Cinema Paradiso! Een stad in Noord-Italië. De Oekraďense immigrante Irina is op zoek naar werk. Ze vraagt hulp aan de portier van een appartementsgebouw in één van de betere wijken van de stad. In ruil voor een deel van haar salaris, zorgt hij ervoor dat ze de trappen mag schoonmaken. Irina raakt bevriend met het kindermeisje van de Adachers, een welgesteld koppel goudsmeden dat in het gebouw woont. Wanneer het kindermeisje in - niet geheel onverdachte - omstandigheden van de trap valt, neemt Irina haar plaats in. Ze blijkt al snel de perfecte huishoudster te zijn en maakt zich onmisbaar als oppas voor Tea, de jonge dochter van de Adachers. Maar Irena heeft een verborgen agenda. De reden waarom ze zich binnenwurmt in het leven van het rijke echtpaar is duister en schokkend.

Info:
Genres: Drama
Lengte: 118 min.
Land: Italië 2006
vanaf 15 april
Cast: Keseniya Rappoport, Michele Placibo, Claudia Gerini, Margherita Buy,
Crew: Regie: Giuseppe Tornatore

Awards:
David di Donatello Music
David di Donatello Best Cinematopgraphy
David di Donatello Best Actress
David di Donatello Best Director
David di Donatello Best Film
European Film Award Audience Award Best FilmTUSSENSTAND
Winnaar van 3 Gouden Kalveren!

Tussenstand is een onconventionele film over liefde, eenzaamheid en het onvermogen tot communiceren met in de hoofdrollen Elsie de Brauw, Marcel Musters en Stijn Koomen.
Als hun 17-jarige zoon zich terugtrekt in een stilzwijgend isolement, proberen twee voormalige geliefden het contact met elkaar en hun zoon te herstellen. Maar de gesprekken tussen de twee worden alleen maar harder en heftiger en lopen stuk op frustraties uit het verleden en het onvermogen naar elkaar te luisteren. Terwijl de ouders zich verliezen in eindeloos verbaal geweld trekt de zoon zich terug in stilte. Tussenstand laat de wereld van het lawaai botsen met de wereld van het zwijgen. En maakt voelbaar hoe er langzamerhand iets verschuift in de relatie tussen de drie familieleden die zich zo nauw verbonden voelen en elkaar toch amper kunnen bereiken.

'Tussenstand kreeg drie Gouden Kalveren én de prijs van de Nederlandse filmkritiek. Hé-le-maal terecht. Een juweel.' De Filmkrant
'Tussenstand is pure Hitchcock' NRC Handelsblad

Info:
Genres: Drama
Lengte: 80 min.
Land: Nederland 2007
vanaf 15 april
Cast: Elsie de Brauw, Marcel Musters, Stijn Koomen, Jeroen Willems, Joan Nederlof, Jennifer St. Jago, Shireen Strooker
Crew: Regie: Mijke de Jong, Productie: Lemming Film, Scenario: Jolein Laarman, Mijke de JongBLINDSIGHT

Tegen de adembenemende achtergrond van de Himalaya volgt Blindsight het aangrijpende avontuur van zes Tibetaanse tieners die proberen de Lhakpa Ri, een bergkam van 23.000 voet hoog aan de noordkant van de Mount Everest te beklimmen. Een gevaarlijke reis wordt al snel een schijnbaar onmogelijke uitdaging als je er rekening mee houdt dat de tieners blind zijn. Tibetanen gaan er vanuit dat blinden door demonen worden bezeten, waardoor de kinderen gemeden worden door hun ouders, geminacht door hun dorpen en verworpen door de maatschappij. Gered door Sabriye Tenberken - een blinde opvoedster en avonturier die de eerste school voor blinden in Lhasa oprichtte - nodigen de leerlingen de beroemde blinde bergbeklimmer Erik Weihenmayer uit om hun school te bezoeken, nadat ze de verhalen gehoord hebben over zijn verovering van Mount Everest. Erik trekt naar Lhasa en inspireert er Sabriye en haar studenten Kyila, Sonam Bhumtso, Tashi, Gyenshen, Dachung en Tenzin om hem hen te laten leiden naar een plek hoger dan ze ooit geweest zijn.
De reis van 3 weken gaat verder dan ze ooit hebben kunnen voorspellen...

Info:
Genres: Documentaire
Lengte: 104 min.
Land: Groot Brittannië 2006
vanaf 15 april
Reeks: Innergy Collection
Crew: Regie: Lucy Walker
Website: www.blindsightthemovie.comHENRI CARTIER-BRESSON - THE IMPASSIONED EYE

The Impassioned Eye portretteert een van de beste fotografen ooit; Henri Cartier- Bresson (1908-2004) wordt beschouwd als de grootvader van het fotojournalisme, en was al gedurende zijn leven een legende. Samen met Robert Capa, George Rodger en David Seymour richtte hij in 1947 het wereldberoemde fotopersbureau Magnum op. Fotografie was voor hen hét middel om wereldgebeurtenissen te documenteren en het publiek aan te zetten tot nadenken. De manier waarop Magnums fotografen veel grote politieke gebeurtenissen en momenten in de geschiedenis wisten vast te leggen is gezichtsbepalend en enorm succesvol gebleken. Bresson zelf reisde gedurende zijn leven de hele wereld over en was onder andere aanwezig bij de Maoďstische revolutie in China, de bestuursoverdracht in Indonesië aan de lokale bevolking, en hij was de eerste fotograaf die vrij mocht fotograferen in de naoorlogse Sovjet-Unie. Wereldberoemd werd Cartier-Bresson door zijn foto’s van Gandhi op de dag dat deze werd vermoord. The Impassioned Eye is de eerste en enige keer dat Cartier-Bresson een filmmaker toeliet tot zijn privéleven. Wat bewoog hem? Wat raakte hem? Naast de interviews met Cartier-Bresson zelf, horen we Isabelle Huppert, Arthur Miller en Magnum fotografen Elliot Erwitt, Josef Koudelka en Fernando Scianna over Cartier-Bressons werk en leven.

Info:
Genres: Documentaire
Lengte: 72 min.
Land: Zwitserland
Reeks: The Visionary Collection
Cast:
Henri Cartier-Bresson
Robert Delpire
Elliott Erwitt
Isabelle Huppert
Crew: Regie: Heinz Bütler
- vanaf 15 aprilKILOMETRO 0
One hot day. Fourteen people. Countless Possibilities.

Op een hete middag in augustus hebben meerdere personen een date op Kilómetro 0, het meetingpoint van het plein Puerta del Sol in hartje Madrid. Maar door te laat komen en persoonsverwisselingen treffen ze allemaal een ander dan ze denken: zo meent de student Pedro er de vriendin van zijn zus te treffen, maar gaat mee met een prostituee die eigenlijk een afspraak met de accountant Sergio heeft; de eenzame homoseksuele Benjamín ziet de sexy danser Bruno aan voor zijn internetdate; zijn internet-vriendje zelf gaat weer wat drinken met Sergio die zijn afspraak is misgelopen; en Marga, een wat verbitterde 50-jarige vrouw die de gigolo Miguel heeft ingehuurd, is in chock als ze ontdekt dat ze samen een geschiedenis delen. De levens van 14 mensen komen samen op dit plein en veranderen compleet... Een heerlijke Spaanse komedie in de stijl van de film Tapas.

Info:
Land: Spanje 2000
Reeks: Gay
Cast: Concha Velasco, Georges Corraface, Silke, Carlos Fuentes
Crew: Regie: Yolanda García Serrano & Juan Luis Iborra
vanaf 15 aprilONCE WERE WARRIORS

Gesitueerd in Auckland, Nieuw-Zeeland vertelt deze film een pijnlijk en indringend verhaal over alcoholisme en geweld in een verwesterd Maori gezin. Jake Heke is een gewelddadige man die wanneer hij dronken is zijn vrouw slaat. Zijn jongste zoon heeft problemen met de politie en moet misschien naar een pleeggezin. De oudste zoon wil zich bij een bende aansluiten. Jakes echtgenote Beth is echter een trotse vrouw met Maori bloed. Tot haar spijt bereikt ze weinig met haar pogingen het gezin uit de ellende te halen. Deze observatie van huiselijk geweld en rauwe emotie is een eerbetoon aan alle vrouwen die uiteindelijk weigeren slachtoffer te blijven. Gebaseerd op het boek van Alan Duff.

Info:
Genres: Drama
Land: Nieuw Zeeland 1994
Reeks: Award Winning Cinema
Cast: Rena Owen, Temuera Morrison, Mamaengaroa Kerr-Bell, Julian Arahanga
Crew: Regie: Lee Tamahori
Awards:International Film Festival Rotterdam Audience Award Best Film
vanaf 1 aprilKAOS

Sicilië zoals beschreven door Luigi Pirandello, gezien door de ogen van de broers Taviani, twee van Italië’s meest visionaire filmmakers. Met sympathie voor de kleine mensen uit deze vertellingen tonen ze de magie, het lijden en de schoonheid van Sicilië. De rode draad tussen vijf verschillende verhalen is een kraai met een belletje om zijn nek, die over het prachtige Siciliaanse landschap vliegt. Een tijdloos meesterwerk dat volop Siciliaanse authenticiteit ademt.

'Het is de mooiste, diepzinnigste en helderste film tot nog toe en zonder meer een van de mooiste films die er gemaakt zijn.' - de Volkskrant
Ander releases in de reeks Award Winning Cinema:
• Closely observed trains
• Jalla! Jalla!

Info:
Genres: Klassieker, Drama
Lengte: 188 min.
Reeks: Award Winning Cinema
Cast: Omero Antonutti, Margarita Lozano, Claudio Bigagli
Crew: Regie: Paolo Taviani & Vittorio Taviani
vanaf 1 aprilAndere releases:
13 mei 2008
* Fados

1 april:
• Jalla! Jalla!
• Once Were Warriors
• Closely Observed Trains
• Kaos
15 april:
• La Sconosciuta
• Kilómetro 0
• Die Fälscher
• Blindsight
• Tussenstand
• Henri Cartier-Bresson, The Impassioned Eye
13 mei 2008:
• Fados
• La Famiglia
• 8 Femmes
• Technocalyps
• La Strada
• Cría Cuervos
• Riviera Cocktail
• Amor De Hombre
• C'eravamo Tanto Amati
10 juni 2008:
• Butterfly
• Eating Out 1
8 juli 2008:
• Plata Quemada [Burnt Money]
14 augustus 2008:
• Eating Out 2: Sloppy Seconds