:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> C&S Entertainment >> PERSBERICHT: ARTHAUS KUNST-DVD'S
PERSBERICHT: ARTHAUS KUNST-DVD'S
Bron: C&S Entertainment - Datum: 2008-03-31 - Geplaatst door: Werner
ARTHAUS KUNST DVD'S
Nieuwe release 24 april 2008

ANDY WARHOL
Een film van Ann Turner

Andy Warhol (eigenlijke naam Andrej Varhola) was een zoon van een Tsjechische immigrant. Hij werd het pop art-icoon met zijn zijde drukken van Campbell's soep blikjes en beroemde persoonlijkheden zoals Marilyn Monroe. Hij was ontwerper, artiest, filmmaker, muziek producent (The Velvet Underground and Nico) en uitgever. Voor sommige geniaal en voor andere een oppervlakkige epigoon. Zijn blonde pruik, zijn excentrieke levensstijl en de feesten in zijn legendarische Factory werden zijn handelsmerken. Kim Evans portretteert de mens en het controversiële fenomeen Andy Warhol.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Menutalen: Duits, Engels, Spaans, Italiaans
Ondertiteling: Frans
Speelduur: 77 min.SCENES UIT HET LEVEN IN PARIJS: EDGAR DEGAS
Een film van David Thompson & Ann Turner

Paarden, wasvrouwen, strijksters en betoverende danseressen hoorde bij het leven van Edgar Degas. Uit een welgestelde familie stammend bestudeerde hij het alledaagse leven van de mens en het leven in de grote stad. Een leven in beweging, een paard in galop, een wasvrouw, een danseres. Degas stond in contact met impressionisten en provoceerde kunstkenners met zijn composities, beeldfragmenten die door toeval bepaald lijken en figuren die buiten het centrum van het beeld terecht komen.

Ann Turner ontdekt naast de schilder Degas ook de fotograaf, beeldhouwer en poëet.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Menutalen: Duits, Engels, Spaans, Italiaans
Speelduur: 65 min.THE ART-GUIDE INTO THE ITALIAN RENAISSANCE: DONATELLO
Een film van Ann Turner

Donatello was één van de grootste beeldhouwers in Florence voor Michelangelo en de favoriet van de Medici familie. Hij was eveneens de uitvinder van de dramatische stijl gebaseerd op de christelijke pathos en klassieke Romeinse vormen. Zijn bronzen David is een van de eerste levensgrote vrij staande beelden. Een meesterwerk uit de vroege renaissance. Donatello was erg goed in het weergeven van menselijke emoties. Onder begeleiding van o.a. Henry Moore reizen we in de film langs Florence, Padua en Siena en onderzoeken de techniek van deze uitzonderlijke vakman.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Menutalen: Duits, Engels, Spaans, Italiaans
Speelduur: 85 min.DE GRONDLEGGER VAN HET IMPRESSIONISME: EDOUARD MANET
Een film van Didier Baussy-Oulianoff

Edouard Manet was een flaneur in het Parijs van de tweede helft van de 19e eeuw. Goede contacten met de betere middenklasse en bevriend met o.a. de schrijvers Emile Zola en Charles Baudelaire. Manet was meer een schilder van mensen dan van landschappen. Critici vonden zijn alledaagse levens motieven vaag en niet af. Een kenmerk van de latere impressionisten. Zijn leven lang zocht hij naar erkenning, maar zijn werken "Lunch in het gras" en "Olympia" veroorzaakte een schandaal. Pas in 1881 kreeg hij erkenning met de medaille, de Légion d'Honneur. De film gaat over het leven van Manet en zijn voortrekkers rol in het impressionisme.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Menutalen: Duits, Engels, Spaans, Italiaans
Speelduur: 85 min.