:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Walt Disney Studios Home Entertainment >> PERSBERICHT: MEET THE ROBINSONS
PERSBERICHT: MEET THE ROBINSONS
Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment - Datum: 2008-03-31 - Geplaatst door: Werner
MEET THE ROBINSONS
Te koop en te huur op DVD vanaf 16 april 2008

Disney neemt je mee op een fantastische reis door de tijd. Je gaat op ontdekking in een wereld vol fantasie en verrassingen op het ritme van super dynamische muziek. Lewis, een jongetje van twaalf jaar, is hoogbegaafd en gepassioneerd door het bedenken van allerlei uitvindingen. Hij wil zijn moeder herinneren, die hem na zijn geboorte achterliet bij het weeshuis, en zijn familie terugvinden. Daarvoor doet hij een beroep op zijn revolutionaire machine: een Geheugenscanner. Jammer genoeg wordt het toestel gestolen door Bolhoedman, die vreselijke plannen heeft met de uitvinding. Lewis is van streek en heeft bijna alle hoop verloren als plots een jongen opduikt die Wilbur Robinson heet. Hij stelt Lewis een reis naar de toekomst voor aan boord van zijn ruimteschip.

Aangekomen in 2037, ontdekt Lewis een wereld vol hiphoppende kikkers, brildragende honden en sprekende dinosaurussen. Hij maakt kennis met de excentrieke familie van Wilbur. Ze duiken samen in knotsgekke avonturen en proberen een stokje te steken voor de sluwe plannen van Bolhoedman. Kunnen ze de wereld van de ondergang redden? Dit vermakelijk fabeltje zet iedereen aan om in zichzelf te geloven. Beleef deze krankzinnige reis met de ganse familie!

De makers:
Regisseur: Stephen Anderson
Scenario: Jon Bernstein, Michelle Spitz, Don Hall, Nathan Greno, Aurian Redson, Joe Mateo, Stephen Anderson
Producent: Dorothy Mc Kim
Auteur: William Joyce
Uitvoerende producenten: John Lasseter, William Joyce e.a.
Componist: Danny Elfman
Zangers: Rufus Wainwright, Rob Thomas, The All-American Rejects, Jamie Cullum, Jonas Brothers, They Might be Giants
Artistiek directeur: Robh Ruppel
Supervisie van de animatie: Michael Belzer

Ontmoet de familie Robinson
Lewis (Felix Peeters) is een wees met een hoog IQ. Hij is nog maar twaalf, maar heeft al een heleboel uitvindingen op zijn palmares staan. De ene al wat gekker dan de andere... Door de catastrofes die zijn vondsten veroorzaken wil niemand hem adopteren. Daarom wil hij zijn echte moeder vinden met behulp van zijn nieuwe Geheugenscanner. Wilbur Robinson (Toon Ieven) is een mysterieuse jongeman. Hij is wel erg zeker van zichzelf, onbeschaamd en drijft vaak de spot met anderen. Met zijn tijdreizende machine komt hij Lewis halen om zo de toekomst van de wereld in veiligheid te brengen. Ze maken samen gekke avonturen mee in het bijzijn van vreemde creaties uit de toekomst. Cornelius Robinson (Gene Bervoets) - de vader van Wilbur. Hij wordt beschouwd als "Stichter van de Toekomst" door zijn uitvindingen, hij leidt Robinson Industries en wordt door iedereen gerespecteerd. Franny Robinson (Esther Lybeert) - de moeder van Wilbur. Het is een pittige en sprankelende dame die de kikkers zangles geeft en hen de bigbandmuziek aanleert. Carl (Herman Verbruggen) - de dienstrobot ten huize Robinson. Hij redt Wilbur steeds uit zijn hachelijke situaties. Carl is ook een apparatenversierder: de afwasmachine en het koffiezetapparaat zijn gek op hem. Oom Art (Vic De Wachter) - een pizzabezorger die overal in het melkwegstelsel zeer snel de beste pizza bedeelt met zijn ruimteschip. Hij heeft de allures van een superheld en neemt zijn werk erg serieus. Gaston (Govert Deploige) de oom van Wilbor, heeft een favoriete sport: hij schiet zichzelf graag uit een kanon! Opa Bud (Warre Borgmans) is de grootvader van Wilbur. Hij draagt zijn kleren graag binnenstebuiten en zoekt steeds naar zijn tanden. Dit personage lijkt misschien wat vreemd, maar hij heeft zo zijn eigen kijk op de dingen. Oma Lucille (Sien Eggers) is de grootmoeder van Wilbur. Ze is verlekkerd op disco en leeft zich uit op de danspiste. Lefty is een eenogige inktvis en butler van de familie. Tante Billie (An Jordens) is gepassioneerd door speelgoedtreintjes sinds haar jeugd. Nu ze ouder geworden is, heeft ze haar speelgoed ingeruild voor echte treinen die het Robinsonhuis doorkruisen. Oom Joe houdt van sport...maar alleen om languit vanuit zijn sofa te bekijken. Tallulah (Koen Van Impe) is de nicht van Wilbur. Ze is een fashionata en draagt steeds een wolkenkrabberhoed. Lazlo (Koen De Graeve), de neef van Wilbur is een artiest: hij maakt muurschilderingen door met zijn propellerhelm te vliegen.

Wist je dat:
• Het verhaal van Meet The Robinsons gebaseerd is op het boek van William Joyce: "A Day with Wilbur Robinson"?
• De film werd ontwikkeld aan de hand van de Disney Digital 3D TM – technologie? Die zorgt voor een levendig en helder beeld en dompelt de kijker onder in het avontuur.
• Steve Anderson, de regisseur, in de originele versie van de film zelf de stemmen inspreekt van Opa Bud, Tallulah en Bolhoedman?
• Er qua beeld een onderscheid wordt gemaakt bij het weergeven van het heden en de toekomst? In het heden van Lewis worden er vierkante en rechthoekige vormen gebruikt, terwijl in de toekomst van de familie Robinson er alles wat ronder uitziet en er veel gebruik wordt gemaakt van cirkels.

Meet the Robinsons op DVD: Technische specificaties
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Nederlands / Vlaams
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden
Beeldformaat: 16 x 9 – 1.78 :1
Duur: 91 minuten
Leeftijd: geschikt voor alle leeftijden
Genre: animatie

Bonusmateriaal:
• Niet-Gebruikte Scθnes:
- In de toekomst belanden
- Dit is Carl
- De bevrijding van Bolhoedman
Muziek en Meer:
- "Little wonders" uitgevoerd door Rob Thomas
- "Kids of the future" uitgevoerd door Jonas Brothers
• Spellen en Activiteiten:
- De Familie Functie 5000 - Stamboomspel
• Achter De Schermen bij Disney: Het uitvinden van de family Robinson
• Kijk altijd vooruit: Uitvindingen die de wereld bepaalden
• Gesproken toelichting