:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2008
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2008
Bron: Universal - Datum: 2008-04-05 - Geplaatst door: Werner
ELIZABETH - THE GOLDEN AGE

Elizabeth
In 1998 brak Cate Blanchett door met de titelrol in Elizabeth, een film van Shekhar Kapur die vooral de jeugdjaren van de onwrikbare monarch belichtte. De film werd bekroond met zeven Oscarnominaties, waaronder die voor beste film en actrice, en sleepte zes BAFTA's en de Golden Globe voor Beste Actrice in de wacht. Al van in het begin had de regisseur een vervolg in gedachten...

The Golden Age
Elizabeth: The Golden Age neemt de draad weer op in 1585. Elizabeth heeft intussen de rijpe leeftijd van 52 jaar bereikt en staat al 27 jaar aan het hoofd van de Engelse natie. De romantische passie die ze in haar jonge jaren koesterde flakkert weer op wanneer Sir Walter Raleigh zich aan het hof aandient. De koene zeevaarder - een onbehouwen Clive Owen - heeft in Amerika de staat Virginia geclaimd voor zijn Virgin Queen en brengt tabak en aardappelen mee. Tot zover het goede nieuws. Engeland wordt immers belaagd door een dubbel katholiek gevaar: de Armada van Filips II van Spanje en Mary Stuart, Queen of Scots, Elizabeths katholieke nicht die aanspraak maakt op de Engelse troon.

"We mortals have many weaknesses; we feel too much, hurt too much or too soon we die, but we do have the chance of love."
"Do we? I have given England my life. Must she also have my soul?"

Elizabess
Ook nu valt de Virgin Queen opnieuw ten prooi aan innerlijke twijfels en moet ze hartverscheurende beslissingen nemen. Ze moet strijd leveren tegen het katholieke fundamentalisme van Filips II, die zich gesteund weet door Rome, en tegelijk de complotten ontzenuwen die in haar eigen land woekeren. Maar niets menselijks is de koningin vreemd en haar grootste strijd speelt zich – zij het zoals steeds onmerkbaar voor de massa – af op het emotionele vlak. Zo kan ze haar eigen gevoelens voor Raleigh enkel beleven door tussenkomst van haar eredame Bess Throckmorton. Maar wanneer Bess en Raleigh ook effectief
op elkaar verliefd worden, eindigt deze bizarre driehoeksverhouding in bitterheid en tranen...

"Fear creates fear. I am not ignorant of the dangers, sir. But I will not punish my people for their beliefs. Only for their deeds."

Cast
Queen Elizabeth I ................Cate Blanchett
Sir Francis Walsingham .......Geoffrey Rush
Sir Walter Raleigh ......................Clive Owen
Robert Reston ..............................Rhys Ifans
King Philip II of Spain .............Jordi Molla
Bess Throckmorton .............Abbie Cornish
Mary Stuart .....................Samantha Morton
Sir Amyas Paulet .................Tom Hollander
Spanish Archbishop ...........Antony Carrick
Dr. John Dee ........................David Threlfall
Thomas Babington ..........Eddie Redmayne
Lord Howard .........................John Shrapnel

Beeld & Audio 1.85:1 - Engels Dolby Digital 5.1
Duur: 110 minuten
DVD - 6 mei 2008

Extra's:
• Deleted Scenes
• Making Of
• In de wereld van Elizabeth
• Het creλren van de Armada
• Torens, paleizen en kathedralen
• Filmcommentaar van de regisseur30 ROCK

Jack: "You've been avoiding me, Lemon."
Liz: "How do you do that without turning around?"
Jack: "To be perfectly honest, the first couple of people I did that to were not you, but... here we are."

Werkplek
30 Rock is een werkpleksitcom in de aloude Amerikaanse traditie van de "shows" rond Mary Tyler Moore, Dick Van Dyke en Lou Grant. Het verschil met die cult comedies is uiteraard dat 30 Rock zich heel prominent in het heden profileert, en daarbij ongegeneerd mag plaatsnemen naast andere moderne klassiekers als The Office en Curb Your Enthusiasm.

SNL
30 Rock is voor een groot stuk het geesteskind van Tina Fey, een comιdienne die het klappen van de zweep leerde kennen bij Saturday Night Live, al tientallen jaren een broeinest van talent. Fey bedacht niet alleen het concept van 30 Rock, ze is ook de hoofdscenariste van de reeks. Bovendien speelt ze ιιn van de drie hoofdrollen, een personage waar ze, gezien haar schrijftalent, heel wat affiniteit mee heeft.

Liz
Tina Fey vertolkt Liz Lemon, de belangrijkste schrijfster van The Girlie Show, een programma met comedysketches voor zender NBC. Zelf heeft ze de mond vol van artistieke integriteit en noemt ze haar werk een droomjob, maar haar persoonlijke leven is een onoverzichtelijke warboel en haar carriθre een regelrechte chaos. Haar toekomst ziet er zo mogelijk nog somberder uit, wanneer een nieuwe producer zich aandient om de kijkcijfers op te krikken.

Jack
Jack Donaghy - Alec Baldwin in een rol die hem een Golden Globe opleverde – is een geslepen gluiperd. Een arrogante, achterbakse "suit" met een onweerstaanbaar kantje. Vol van zichzelf en zijn grootse plannen, werpt hij zich op als Tina's alwetende mentor en voert hij meteen een ingrijpende verandering door.

Tracy
Enter Tracy Jordan (Tracy Morgan), een kierewiete zwarte komiek die meteen de hele boel op stelten zet en in ιιn moeite door het voetlicht steelt van Jenna Maroney (Jane Krakowski), de neurotische en wispelturige ster van The Girlie Show. Hij gaat prat op zijn excentrieke imago en doet er alles aan om dat in stand te houden.

30 Rock
30 Rock, zo genoemd naar 30, Rockefeller Centre, het adres van NBC's New Yorkse Studios, is in Amerika intussen aan zijn tweede seizoen bezig. Het eerste seizoen was in Vlaanderen al te zien op ιιn, en in Nederland op Comedy Central. De serie moet het niet alleen hebben van zijn spitse dialogen en knettergekke toestanden, maar ook en vooral van zijn fantastische vertolkingen en hilarische nevenpersonages.

Neveneffecten
Zo maken we bijvoorbeeld ook kennis met Pete Hornberger (Scott Adsit), een producer van de show. Zijn huwelijk staat continu op springen, maar samen met Tina lijkt hij de enige "normale" van het bonte gezelschap. Kenneth "the Page" Parcell (Jack McBrayer) is de aandoenlijk loyale en enthousiaste NBC-bode (en nu al een legende in tv-land), Frank (Judah Friedlander) is de sardonische lijntrekker van het schrijversteam en Cerie (Katrina Bowden) is de beeldmooie, maar niet bijster intelligente receptioniste. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de andere schrijvers (James "Toofer" Spurlock en Josh Girard) en personages als Dot Com, Grizz en Dr. Leo Spaceman. En de talloze gezichten van Rachel Dratch, nog een SNL-coryfee, die in 11 episodes opduikt om verschillende rollen te spelen. En, en, enfin, u hebt 'm.

Supersterren
Doordat de reeks zich afspeelt in tv-land kan 30 Rock ook prat gaan op een lange lijst "original guest stars", van Whoopi Goldberg en John McEnroe tot rapper Ghostface Killah en Sean Hayes uit Will & Grace. Seizoen 2 wist al Jerry Seinfeld en Edie Falco van The Sopranos te strikken.

Jack: Poker night? How many play?
Liz: Oh, you're not going to come to our crappy poker night, are you?
Jack: No, I'm not going to come.
Liz: [relieved] Good!
Jack: I bluffed. I am coming.

Prijsbeest
Prijsgewijs kan het prille 30 Rock al met een hele resem Awards uitpakken. De reeks won in 2007 een Emmy Award voor Beste Comedy, bovenop negen nominaties, waaronder die voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Comedy voor Baldwin en Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Comedy voor Fey. De show prijkte eind 2006 ook op tientallen eindejaarslijstjes van gerespecteerde critici. Alec Baldwin werd, zoals al gezegd, bekroond met een Golden Globe voor Beste Acteur in een TV Musical of Comedy in het begin van 2007, een Screen Actors Guild Award en de Television Critics Association Award voor een Individuele Prestatie in Comedy. De AFI Awards (van het prestigieuze American Film Institute) hemelden de reeks op als een van de 10 Beste TV-Programma's van het Jaar.

Technische fiche
Release: 8 mei
Genre: sitcom
Met: Tina Fey, Alec Baldwin, Tracy Morgan,
Aantal afleveringen: 21
Duur: 455 minuten
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Audiocommentaar van Tina Fey, Tracy Morgan en Jack McBrayer
• Weggelaten scθnes
• The Wrap Party video, inclusief bloopers
• Kortfilm 'An evening with Kenneth'
• Achter-de-schermen filmpjes
• 'Makin' It Happen', Devon Bank op het "interweb"ATONEMENT

"Atonement sweeps you up on waves of humor, heartbreak and ravishing romance." - Rolling Stone - Peter Travers

The Wright stuff
De jonge Londenaar Joe Wright verfilmde met groot meesterschap Atonement - "boetedoening" - de gelijknamige roman van Ian McEwan, auteur van onder meer The Cement Garden. In 2OO5 schoot de tv-regisseur door naar de internationale top met zijn verfilming van de Jane Austen-klassieker Pride & Prejudice. Hier slaagt hij er opnieuw wonderwel in om een literair meesterwerk - met respect voor het oorspronkelijke verhaal - naar het witte doek te vertalen.

"This is one of the few adaptations that gives a splendid novel the film it deserves." - Los Angeles Times - Kenneth Turan

Atonement
Atonement beschrijft de dramatische nasleep van een bloedhete zomerdag op een Engels landgoed in 1935. Briony is een 13-jarige schrijfster in de dop. Uit jaloezie en jeugdig onbegrip smoort ze de ontluikende liefde tussen Cecilia, haar oudere zus, en Robbie, de zoon van de huishoudster, in de kiem. Ze beschuldigt hem valselijk van een misdaad en hij wordt gearresteerd.

Dunkirk
Aan het begin van de oorlog vinden we Robbie als soldaat
terug tijdens de smadelijke evacuatie van Duinkerken - in een adembenemende take die nu al te boek staat als een klassieke filmscene - en proberen zowel Cecilia als Briony aan het thuisfront de nood te lenigen als verpleegsters. Naarmate ze ouder wordt, beseft Briony dat ze niet alleen Cecilia en Robbies leven heeft verwoest, maar dat ze zelf voor altijd gebukt zal gaan onder de gevolgen van haar vreselijke daad...

Klassecast
Voor Atonement deed Joe Wright weer een beroep op Keira Knightley, zijn hoofdrolspeelster uit Pride & Prejudice. Een bevlogen keuze, zo blijkt, want de frele diva steelt weer elke scene. Ook de Schot James McAvoy, bekend van The Last King Of Scotland, bewijst dat hij meer in huis heeft dan zijn pretty boy looks. Briony zelf - de spilfiguur van deze fantastische melodramatische saga - wordt door drie verschillende actrices vertolkt: beloftevolle nieuwkomer Saoirse Ronan, Romola Garai en Vanessa Redgrave.

Awards
Atonement bleek niet alleen een publiekslieveling, ook tijdens het awardsseizoen deed het historische melodrama het meer dan uitstekend. Naast de Golden Globe en BAFTA voor Beste Film werd Atonement ook overstelpt met nominaties: telkens zeven Golden Globe- en Oscarnominaties (Oscar Beste Muziek voor Dario Marianelli) en maar liefst veertien BAFTA-nominaties.

Technische fiche
Release: 6 mei
Met: Keira Knightley, James McAvoy, Saoirse Ronan, Romola Garai, Vanessa Redgrave
Regie: Joe Wright
Beeld: 1.85:I1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1

Extra's
• Deleted Scenes
• The Making of
• Van boek naar film
• Filmcommentaar van de regisseurHet allerleukste cabaret voor de allerleukste prijs
Deze actie loopt de hele maand mei 2008

• Hans Teeuwen
• Guido Weijers
• Harrie Jekkers
• De Vliegende Panters
• Bert Visscher
• Toon Hermans
• Schudden
• Silvester
• Youp Van 'T Hek
• Arie En Silvester
• Jochem Myjer
• Eric Van Sauers
• Snip En Snap
• Freek De Jonge
• Droog Brood
• Lebbis
• Lebbis En Jansen
• Ernesto En Marcellino
• Muiswinkel En Van Vleuten
• Marc Marie Huijbregts
• Klaas Van Der Eerden
• Urbanus
• Waardenberg & De Jong
• Comedy Casino
• Ashton Brothers
• Chris Van Den Durpel
• Dames Voor Na Vieren
• 25 Jaar Leids Cabaret Festival

Universal staat niet alleen garant voor topentertainment uit Hollywood, met kaskrakers en klassieke tv-series, maar ook voor topproduct van eigen bodem. Een van de vaste waarden daarin is de indrukwekkende cabaretcatalogus – met het befaamde CBRT-kwaliteitslabel – die regelmatig wordt aangevuld met nieuwe kleppers. Om de lente en de gulle lach een extra duwtje te geven biedt UPB in mei zowat zijn hele back catalogue aan tegen fel verminderde prijzen. Van Visscher tot Teeuwen, van Myjer tot Weijers. Kortom, het allerleukste cabaret voor de allerleukste prijs.MOEDERDAGACTIE

Met liefde uitgekozen om alle moeders dit jaar extra te verwennen, bieden wij u een speciale Moederdag actie!

• Bridget Jones's Diary
• Love Actually
• The Perfect Man
• On Golden Pond
• Prime
• Bridget Jones: The Edge Of Reason
• Head Over Heels
• Liever Verliefd
• Billy Elliot
• Wimbledon
• The American President
• My Big Fat Greek Wedding

Er mag niet alleen stevig gelachen worden in de maand mei, Universal zorgt er ook voor dat de moeders in de bloemetjes worden gezet. Leeftijd geen bezwaar, want een leuk boeket wordt altijd op prijs gesteld, vooral wanneer het gaat om een kleurrijke ruiker van fris-sprankelende komedies, heerlijk romantische kaskrakers en florissante feelgoodfilms.

Bovendien krijgt de consument per twee aangekochte films een derde dvd cadeau. Een Moederdagactie die de hele maand mei voor een brede glimlach zal zorgen.MURDER SHE WROTE SEIZOEN 7

Het is een aangenaam weerzien met Golden Globe-winnares Angela Lansbury als schrijfster/ detective Jessica Fletcher. Of ze nu haar zaak pleit in Nashville of er alles aan doet om haar naam te zuiveren, de reden waarom deze veelgeprezen serie in al die jaren 41 Primetime Emmy Award-nominaties en 16 Golden Globe-nominaties in de wacht sleepte, is alles behalve een mysterie. Het zevende seizoen van Murder, She Wrote: gewoon crimineel goed!

Release: 8 mei
Genre: tv, misdaad
Met: Angela Lansbury
Duur: 22 afleveringen van 45 minuten
Beeld: 4:3
Audio: Engels mono 2.0

Extra's:
• "The Perils of Success": exclusieve interviews met Angela Lansbury en leden van de cast en crewMAGNUM P.I. SEIZOEN 7

Tom Selleck kruipt opnieuw in de huid van de charmante tv-detective die met zijn rode Ferrari door de straten van Hawaο scheurt. Maar ook Higgins, TC en Rick zijn opnieuw van de partij, evenals Jessica Fletcher uit Murder, She Wrote in een speciale 'cross-over' aflevering. Van de verkenning van een geheim eiland via de jacht op kidnappers tot het overleven van zijn veertigste verjaardagΰ je zal geen minuut willen missen van de alomtegenwoordige spanning op deze 5-disc boxset!

Release: 8 mei
Genre: tv, misdaad
Met: Tom Selleck, John Hillerman, Roger E. Mosley, Larry Manetti
Regie: diverse
Duur: 21 afleveringen van 45 minuten
Beeld: 4:3
Audio: Engels mono 2.0

Extra's:
• 'Murder, She Wrote 'cross-over' aflevering: Magnum On Ice
• Achter de schermen van de ultieme misdaad 'cross-over'
• Amerika's TopspeurdersXENA, WARRIOR PRINCESS SEIZOEN 6

Dit is het hartverscheurende zesde en laatste seizoen van de fantastische serie Xena Warrior Princess. Ook tijdens hun laatste reizen worden onze heldinnen Xena en Gabrielle geconfronteerd met talloze duistere plotwendingen terwijl ze de weerlozen helpen en strijden met hatelijke verledens. In dit seizoen, dat enkele beroemde afleveringen bevat die zich afspelen in onze moderne tijden, leveren beide hoofdrolspeelsters de grootste strijd uit hun bestaan en worden ze geconfronteerd met hun grootste tragedie ooit. In de gastrollen herkennen we Kevin Smith als Ares, Karl Urban als Caesar, Dean O'Gorman in de rol van Wiglaf, Alexandra Tydings als Aphrodite en Craig Parker die de rol van Bellerophon vertolkt.

Release: 8 mei
Genre: tv, fantasy, actie
Met: Lucy Lawless, Renιe O'Connor
Duur: 22 afleveringen van 42 minuten
Beeld: 4:3
Audio: Engels Mono 2.0


Recent nieuws van dezelfde bron