:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: CAPTIVITY
PERSBERICHT: CAPTIVITY
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-05-22 - Geplaatst door: Werner
CAPTIVITY
Time is running out..

Jennifer Tree (Elisha Cuthbert) heeft alles: ze is jong, mooi, beroemd, rijk en prijkt op de covers van alle grote magazines. Maar America's sweetheart wordt nauwlettend in het oog gehouden door een psychopaat met gruwelijke intenties...

De 25-jarige Canadese actrice Elisha Cuthbert stond op haar 7e al in de spotlights als kindmodelletje en verscheen al vroeg in allerhande Canadese (kinder)series en TV-films. Op haar 17e verhuisde ze naar Hollywood, op zoek naar de grote roem. Dat bleek een goeie zet, want ze werd meteen werd gecast als Kim Bauer, de onschuldige maar bijdehante dochter van Jack Bauer (Kiefer Sutherland) in 24. De rol maakte van Cuthbert de natte droom van (puber)jongens over de hele wereld en katapulteerde haar meteen naar het sterrendom.

Dat Roland Joffé het regisseursvak meester is, bewees hij met zijn films The Killing Fields (1984) en The Mission (1986). Voor beide films werd hij genomineerd voor 'Beste Regisseur' op de Academy Awards.

Met Captivity waagt Joffé zich aan een compleet ander genre. De film, en dan vooraleer de reclamecampagne die eraan voorafging, zorgde bovendien voor controverse door de expliciete martelbeelden die getoond werden. Pogingen van de 'censuurpolitie' om de film uit de zalen te houden, mislukten jammerlijk.

De DVD Captivity, een 2-disc sandbook (steelbook met venster, gevuld met zand) is vanaf 27 mei verkrijgbaar in de winkel.

Liner notes
Eén van de meest controversiële films van 2007 is zonder meer Captivity, een compromisloze psychologische horrorthriller die de gruwelen laat zien die slachtoffers van psychopaten en seriemoordenaars moeten ondergaan. De film werd geschreven door Larry Cohen, die al zo'n vijftig jaar meedraait in Hollywood en die bij genrefans bekend staat als maker van hoogst originele horrorfilms als Q The Winged Serpent, It's Alive en God Told Me To. De laatste jaren kende hij vooral succes met zijn ingenieuze scenario's voor de thrillers Cellular en Phone Booth.

Voor de regie tekende Gouden Palm-winnaar Roland Joffé. Het is moeilijk voor te stellen dat de vermaarde regisseur van klassiekers van The Mission en The Killing Fields zich aan een horrorfilm zou wagen die omschreven kan worden als een mix tussen Saw en Hostel, met een vleugje The Silence Of The Lambs. Joffé zal zelf ook wel geschrokken zijn van de reacties die zijn film opriep. Captivity kreeg niet alleen kritiek vanwege de gruwelijke scènes waarin een jong fotomodel (Elisha Cuthbert) op gruwelijke manieren gemarteld wordt, maar vooral vanwege de reclamecampagne.

De campagne bestond uit gigantische billboards waarop expliciete foto's van de ontvoering en marteling werden getoond. Na talloze klachten werden ze verwijderd. Maar daarmee was de kous niet af. Er ontstond een actiegroep die productiemaatschappij After Dark Films een lesje wilde leren. Hun doel: de Amerikaanse filmkeuring MPAA bewegen om de keuring van Captivity in te trekken. Daar had de MPAA het recht toe, aangezien de gewraakte campagne niet van tevoren door de MPAA was goedgekeurd. Zonder rating maakt een Hollywoodfilm geen enkele kans op reguliere distributie.

Eén van de mensen die zich aan de actiegroep verbond, was niemand minder dat Joss Whedon, de geestelijke vader van succesvolle series als Buffy The Vampire Slayer en Angel. In een open brief aan de MPAA schreef hij: "De reclamecampagne voor Captivity is niet alleen een bewijs voor de teloorgang van de mensheid, het is een aanval. (...) Deze campagne maakt deel uit van iets gevaarlijks en walgelijks, en die daad van agressie moet beantwoord worden."

Uiteindelijk trok de MPAA de rating slechts tijdelijk in en werd de film ruim twee maanden later dan gepland uitgebracht in de Amerikaanse bioscopen. Ten tijde van de Amerikaanse première publiceerde het toonaangevende blad The Village Voice een stuk waarin de film sterk werd verdedigd: "Weg met de cultuurpolitie die al niet goed werd van de expliciete filmposter en die meteen 'martelporno' roept. Dit is een heerlijk vies stuk rood vlees voor horrorfans, dat precies biedt wat het belooft."

Synopsis
Na Saw en Hostel is er nu Captivity, een schokkende thriller vol verrassende wendingen! Jennifer (Elisha Cuthbert) is fotomodel. Ze is jong, oogverblindend en beroemd. Haar leven in de spotlight brengt echter ook gevaren met zich mee. Op een dag wordt ze ontvoerd en ontwaakt ze in een ondergronds gangenstelsel, waar ze onderworpen wordt aan gruwelijke martelingen. Elke dag bedenkt haar ontvoerder nieuwe zieke valstrikken. Na verloop van tijd ontdekt ze dat er in het gangenstelsel nog iemand gevangen wordt gehouden, een jongeman genaamd Gary. Samen zijn ze vastberaden om te ontsnappen aan de psychopaat die hen gevangen houdt en martelt…

Specificaties
Product: DVD
Details: DVD Sandbook: steelbook met venster, gevuld met zand
Distributor: Dutch FilmWorks
Release Date: 27 mei 2008
Regisseur: Roland Joffé
Cast: Elisha Cuthbert (24, The Girl Next Door), Daniel Gillies (Spider-man 2, Bride & Prejudice), Pruiit Taylor (Identity)
Beeld: 16:9 anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Thriller
Speelduur: 81 minuten
Leeftijd: 16 jaar, geweld en angst.

Extra's:
• Filmclips
• Interview Cast & Crew
• Behind the Scenes
• Photo Gallery
• Liner Notes
• Also or soon Available
Speelduur extra's: 59 minuten