:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELASES TOT OKTOBER 2008
PERSBERICHT: RELASES TOT OKTOBER 2008
Bron: Homescreen - Datum: 2008-06-01 - Geplaatst door: Werner
Dit is de Homescreen Nieuwsbrief met daarin de films die de komende maanden op DVD uitkomen bij Homescreen.



GERMAN CINEMA BOX

Goede speelfilms komen tegenwoordig uit Duitsland. Bij onze oosterburen is een nieuwe generatie filmmakers aangetreden die zich op zeer overtuigende wijze op de grote thema's richt. De Nieuwe Duitse Cinema is confronterend en verontrustend, maar ook ontroerend en humoristisch. De Volkskrant-filmredactie selecteerde vijf recente en bekroonde Duitse topfilms, namelijk Das Leben Der Anderen (Florian Henckel von Donnersmarck), Gegen Die Wand (Fatih Akin), Sophie Scholl (Marc Rothemund), Good Bye Lenin (Wolfgang Becker) en Die Fetten Jahre Sind Vorbei (Hans Weingartner). Deze spetterende dvd-box is exclusief te koop bij de Volkskrant. Overigens gaat de nieuwste film van Hans Weingarten, Reclaim Your Brain, vanaf 12 juni in de Nederlandse bioscopen draaien.



HAMAM IL BAGNO TURCO
Award Winning Cinema
vanaf 10 juni

Francesco, een jonge Italiaanse zakenman, erft van een tante een oud Turks badhuis in Istanbul. Hij reist meteen af naar Turkije om het gebouw te verkopen. Het is een welkom uitstapje, want tussen hem en zijn vrouw Marta botert het niet meer zo. Francesco vindt gastvrij onthaal bij de huisbewaarder, zijn vrouw en hun twee volwassen kinderen. De zoon, Mehmet, laat Francesco kennismaken met de rijke traditie van de hamams. De sfeer in Istanbul doet Francesco goed. Hij ontspant, wordt verliefd en besluit zelfs om de hamam te restaureren en - net als zijn tante tientallen jaren eerder – in Istanbul te blijven. Dan komt Marta onverwacht op bezoek, die zich afvroeg waarom Francesco zo weinig van zich liet horen.



RESPIRO
Award Winning Cinema
vanaf 10 juni

De dromen van de wondermooie Grazia (Valeria Golino) zijn grootser dan de benauwende moraal van het Italiaanse visserseilandje Lumpedusa. Ze zingt uitbundig mee met de radio, zwemt topless in zee en springt spontaan aan boord bij twee mannelijke zeilers. Haar man, de stoere visser Pietro (Vincenzo Amato) en de andere eilandbewoners keuren Grazia's gedrag af en besluiten haar naar een psychiatrische inrichting in Milaan te sturen. Grazia duikt onder in een grot aan de kust, geholpen door haar oudste zoon Pasquale. Respiro is een prachtig fabel over jaloezie, wreedheid, seksuele spanningen en tolerantie, gebaseerd op een oude legende van het eiland.

Filmfestival Cannes, Critics Week Grand Prize.



MATRIMONIO ALL ITALIANA
Award Winning Cinema
vanaf 10 juni

De mooie Filumena (Sophia Loren) wordt ingeruild door haar minnaar Dominico (Marcello Mastroianni) voor een veel jongere vrouw. Filumena bedenkt een plan. Ze doet of ze stervende is en Domenico zegt de bruiloft af. Vervolgens biecht zij Domenico op dat ze in het geheim drie kinderen heeft. Een daarvan is van hem. Maar wie van de kinderen dat is, laat Filumena in het midden... Naast de Golden Globe Beste Buitenlandse Film, ontving Matrimonio 2 Oscarnominaties waaronder die voor Beste Buitenlandse Film en Beste Actrice (Sophia Loren).



UNA GIORNATA PARTICOLARE
Award Winning Cinema
vanaf 10 juni

8 Mei 1939, heel Rome loopt uit voor de historische ontmoeting tussen Hitler en Mussolini. Antonietta (Sophia Loren) kan er alleen niet bij zijn want zij moet op de kinderen passen. In haar gebouw komt ze Gabriele (Marcello Mastroianni) tegen, die als één van de enigen ook niet is gaan kijken. Er ontstaat een bijzondere relatie tussen de twee. Een ontroerend verhaal over twee ogenschijnlijk verschillende mensen die beiden slachtoffer zijn van de machocultuur van het fascisme.

Golden Globe Beste Buitenlandse Film.



TECHNOCALYPS
vanaf 24 juni

Kunnen rattenhersenen in de toekomst een vliegtuig besturen? Zal de mens in de toekomst 300 jaar oud worden? En zullen machines uiteindelijk intelligenter dan de homo sapiens worden? Over deze vragen, en nog heel veel meer, gaat Technocalyps. De laatste 15 jaar heeft de technologie een enorme evolutie doorgemaakt. Het lijkt alsof de mens erop uit is zijn eigen soort te perfectioneren en in de toekomst misschien zelfs te overstijgen. Het uiteindelijke doel van deze ontwikkeling is iets transhumaans, 'bovenmenselijks' te creëren: een mens met perfecte ogen, immuun voor allerlei ziekten en voor de wetten van dood en verval. Maar ten koste van wat en wie gaat dit? Filmmaker Frank Theys laat je kennis maken met wetenschappers die ervan overtuigd zijn dat we een tijdperk naderen waarin de mens, zoals we die nu kennen, niet meer het meest intelligente wezen op aarde zal zijn. Technocalyps gaat over de verstrekkende gevolgen die de aankomende ontwikkelingen met zich meebrengen voor het menselijk ras. Voor en tegenstanders worden aan het woord gelaten over dit intigrerende, maar ook onheilspellende toekomstbeeld. Technocalyps zal je kijk op het leven en de mens voorgoed veranderen.



BUTTRERFLY
vanaf 24 juni

In haar tienerjaren had Flavia een korte verhouding met haar klasgenote Jin. Inmiddels is Flavia getrouwd en moeder. Toch is de herinnering aan haar vroegere klasgenote altijd daar. Als ze in een supermarkt de mooie Yip, een jonge nachtclubzangeres, ontmoet, wordt ze opnieuw geconfronteerd met haar onderdrukte gevoelens. Flavia vindt Yip beangstigend maar kan haar aantrekkingskracht tegelijkertijd niet weerstaan. Een wondermooi en sensueel liefdesverhaal met als achtergrond het Hong Kong rond deze eeuwwisseling.



EATING OUT 1
vanaf 24 juni

Caleb heeft een oogje op Gwen, maar zij lijkt alleen maar op homo's te vallen en ziet Caleb totaal niet staan. Caleb roept de hulp in van zijn beste vriend Kyle die zelf op mannen valt. Als Caleb doet alsof hij homo is, zou het hem moeten lukken in de buurt van Gwen te komen. Caleb is echter zo overtuigend dat Gwen hem onmiddelijk koppelt aan haar hartsvriend Marc. En laat Marc nu net de natte droom van Kyle zijn... Eating Out is een komedie van de maker van Boy Culture. Het vervolg op de film, Eating Out Part 2 komt in augustus op DVD bij Homescreen.



Overige releases

8 juli 2008:
• Plata Quemada [Burnt Money]
• Une Affaire De Goût
• La Terrazza
• Le Amiche

14 augustus 2008:
*• Water Lilies [Naissance Des Pieuvres]
* Mio Fratello È Figlio Unico
* Giorni E Nuvole
• Passione D'Amore
• Eating Out 2: Sloppy Seconds

18 september 2008:
• The Edukators
• Mio Fratello È Figlio Unico
• Avant Que J'oublie
• Aimée & Jaguar
• Giorni E Nuvole
• My Beautiful Laundrette

14 oktober 2008:
• DDR-BOX - 3 DVD
- Ieri Oggi Domani
- Ladri Di Bicicletti
- Sous Le Soleil De Satan
• Italiaanse Magistralen (15 DVD)
- Le Amiche
- Il Bidone
- Una Giornata Particolare
- Le Notti Bianche
- Pane, Amore E Fantasia
- Pane, Amore E Gelosia
- Passione D'Amore
- Porte Aperte
- Preferisco Il Rumore Del Mare
- Profumo Di Donna
- Riso Amaro
- Salvatore Giuliano
- Storia Di Piera
- Teresa Venerdì
- La Terrazza