:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: DE VORSTINNEN VAN BRUGGE
PERSBERICHT: DE VORSTINNEN VAN BRUGGE
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2008-07-02 - Geplaatst door: Werner
Op 5 augustus komt de VRT-klassieker De Vorstinnen Van Brugge uit in vierdelige luxueuze dvd-box!

Brugge, begin 20e eeuw. De jonge Edgar Onghenae (Jo De Meyere) wordt in Gent wegens zijn opruiende
activiteiten als wever ontslagen. Hij biedt in Brugge zijn diensten aan bij Theo Van Waefelghem (Johan Van
der Bracht), een kleine maar ambitieuze industrieel. Theo behoort samen met zijn echtgenote (Ann Petersen), zijn lichtzinnige broer (Jan Pauwels) en diens ongelukkige echtgenote Marie-Louise (Marilou Mermans) tot de betere burgerij. Ook de kunstzinnige aristocratische dokter Spilliaert (Albert Hanssens), zijn knappe dochter Ida (Dora Van der Groen) en de atheneumleraar Jan Neys (Domien De Gruyter) behoren tot het gezelschap. Edgar huurt een kamer bij herbergier Ward Bariseele (Rik De Coene). Hij leert de dochter des huize, Stientje (Carmen Jonckheere) en Wards broer Fons (Gerard Vermeersch) kennen. Fons is een norse weduwnaar met twee zonen: de verwaande notarisklerk Jean-Baptiste (Jan Vermeersch) en de wat achterlijke Monne (Geert Lommée), die in bescherming wordt genomen door hun buurman, apothekersklerk Quickelborne (Luc Philips). De gedreven en intelligente Edgar Onghenae zal met zijn vooruitstrevende ideeën voor opschudding zorgen in het rustige Brugge, zowel bij de arbeiders als bij de notabelen.

De Vorstinnen Van Brugge is een dertiendelige kroniek van de kleine en grote burgerij en het werkvolk in het Brugge van 1894 tot 1923. Wat hen verbindt, is een soort historische en niet altijd terechte trots en hooghartigheid, die zelfs van de simpelste werkvrouw een vorstin maakt. Scenario en regie was in handen van Maurits Balfoort, die ook indertijd o.a. Wij, Heren Van Zichem en Jeroom En Benzamien regisseerde. De serie kende een topcast met o.a. Jo De Meyere, Ann Petersen, Dora van der Groen, Jan Pauwels, Herbert Flack en Luc Philips. De Vorstinnen Van Brugge is uitgezonden op BRT 1 in 1972 en is herhaald op één in 2004 naar aanleiding van 50 jaar televisie.

Dompel je onder in het oude Brugge en geniet maar liefst 725 minuten van deze schitterende historische dramaserie! Uren kijkplezier voor de ganse familie.


Recent nieuws van dezelfde bron