:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: ONS GELUK
PERSBERICHT: ONS GELUK
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2008-08-21 - Geplaatst door: Werner
ONS GELUK
Op 9 september komt de prestigieuze dramareeks Ons Geluk uit opDVD!

In het landelijke Lagerzeel ontmoeten een aantal personages uit de boeken van Walschap elkaar. René Hox is de zoon van Tist en Trien, de vrije vogels van het dorp. Door het intense contact met het burgerlijke milieu begint René van zijn ouders te vervreemden. Hij wordt door Brouwer Onckeloms in huis genomen en leert de West-
vlaamse, katholieke Leontien kennen. Zij zal de rest van zijn levensloop en zijn geluk bepalen. Tor, één van de twee zonen van Muys, lijkt daarentegen voor het ongeluk geboren. Hij wordt letterlijk het huis uit geschopt. Zelfs wanneer hij zijn grote liefde Vera voor zich wint, blijkt het noodlot zich tegen hen te keren. Zijn broer Cel hervindt na een ongelukkige liefdesgeschiedenis met een Française zijn evenwicht en belandt in de stevige armen van Mie Zaterdag.

Ons Geluk, de parel aan de kroon van vtm, evoceert op prachtige wijze het Brabant van de jaren 50. Deze serie, die in 1995 op het scherm kwam, baande de weg voor vele gelijkaardige producties die volgden en zette tevens een standaard die moeilijk te evenaren viel. Auteur en scenarist Paul Koeck bewerkte verschillende romans van de befaamde Vlaamse schrijver Gerard Walschap tot één indrukwekkend televisiescenario, dat de vlotte vertelstijl en de boeiende personages van Walschap eer aandoet.

Ons Geluk wordt gedragen door een aantal topacteurs. Zo neemt Johan Heldenbergh de rolvan René Hox voor zijn rekening, Veerle Dobbelaere die van Leontine Hox-Verstraeten. Nand Buyl vertolkt Tist Hox en Chris Lomme kruipt in de huid van diens vrouw Trien. De serie betekende ook de doorbraak van een nieuwe generatie jonge acteurs. Koen de Bouw, Mathias Sercu en Axel Daeseleire zijn maar enkele van de mooie namen die opduiken in de loop van de serie.

Dertien afleveringen verzameld op vijf dvd’s: goed voor maar liefst 715 minuten intens kijkplezier!
Ons Geluk is vanaf 9 september verkrijgbaar in de reguliere handel!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron