:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2008
Bron: Filmfreaks - Datum: 2008-08-21 - Geplaatst door: Werner
ALEC EMPIRE / ATARI TEENAGE RIOT: SIXTEEN YEARS OF VIDEO MATERIAL

Videoclips en zeldzame live beelden van Atari Teenage Riot en Alec Empire.

In 1992 richtten Alec Empire, Hanin Elias en Carl Crack de band Atari Teeenage Riot op. De explosieve mix van politieke, anarchistische en link-radicale teksten met invloeden met punk, hardcore, hiphop, techno en electronische muziek werd Digital Hardcore. Het label van Atari Teenage Riot kreeg dezelfde naam. In 1997 voegde de Japans-Amerikaanse noisemuzikant Nic Endo zich bij de band. In de tweede helft van de jaren 1990 groeide Atari Teenage Riot uit tot een wereldbekende groep die op grote festivals en op protestbijeenkomsten te zien waren, wat soms uit de hand liep. In 2000 splitte de band. Carl Crack overleed aan een overdosis terwijl de andere bandleden een solo-carrière uitbouwden.

# zeldzaam materiaal van Atari Teenage Riot en Alec Empire
# met The Locust, Merzbow en de Jon Spencer Blues Explosion
# boekje met foto's en geschiedenis Atari Teenage Riot

DVD details:
Label: Monitorpop
Digipack met slipcase en boekje.
Herkomst: Duitsland, 2008
Speelduur: 90 min.
Beeld: 4:3
Release 1 september


ANTONIA
In een achterstandswijk van Sao Paolo vechten vier vriendinnen voor hun grote droom: geld verdienen met muziek. Deze droom lijkt werkelijkheid te worden als ze een manager vinden die zich voor de meiden wil inzetten. Maar de weg naar roem gaat niet over rozen: armoede, geweld, jaloezie en seksisme zorgen ervoor dat de zangeressen niet alleen hun samenwerking maar ook de vriendschap in rook zien opgaan. De vier laten het er echter niet bij zitten. Lukt het ze om hun droom waar te maken?

Antonia is een portret van vier sterke vrouwen, maar boven alles een film over hoop, vriendschap en idealen. Hoofdrolspeelsters Negra Li, Leilah Moreno, Quelynah en Cindy Mendes zijn ook in het dagelijks leven R&B/hiphop-sterren en spelen in Antonia in feite hun eigen levensverhaal.

Pers:
De gouden stemmetjes en het doorzettingsvermogen van de meiden zorgen ervoor dat alle problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon, in een bruisende, rauwe, maar tot slot zoete film die werd ondersteund door het Rotterdamse Hubert Bals Fonds - Jan Pieter Ekker (Cinema.nl)

DVD details:
Regie: Tata Amaral
Label: Tiger Releases
Cast: Negra Li, Leilah Moreno, Quelynah, Cindy Mendes
Herkomst: Brazilië, 2006
Speelduur: 90 min.
Beeld: 16:9
Geluid: Portugees 2.0 en 5.1
Nederlands en Engels ondertiteld
Release 15 september

Extra's:
• making of
• videoclip
• trailers


DICHTVORM

DichtVorm is een verzameling van 15 korte animatiefilms, gebaseerd op hedendaagse Vlaamse poëzie en geregisseerd door jonge Vlaamse animators. Deze eclectische verzameling kortfilms, uitgevoerd in een bonte verscheidenheid van animatietechnieken, haakt in op de hedendaagse beeldcultuur en biedt tegelijkertijd een brede kijk op het actuele Vlaamse poëzielandschap. In een bijgevoegd boekje vindt u de 15 gedichten waarop de films gebaseerd werden. Iedere film is voorzien van een bijbehorende 'making of' waarin de filmmaker uitleg geeft over zijn film.

Met werk van o.a. Kris Genijn, Katelijn Smissaert & Minske Van Wijk, Wouter Sel, Bram Van Rompaey en Joris Cool.

Gebaseerd op gedichten van o.a. Bart Moeyaert, Erik Spinoy, Miguel Declercq, Jan Lauwereyns, Peter Holvoet-Hanssen en Mark van Tongele.

DVD details:
Label: Selected Shorts
Herkomst: België, 2008
Speelduur: 35 + 25 min.
Geluid: Nederlands 2.0
Engels ondertiteld
Release 15 september

Extra's:
• making of van iedere film (25 minuten in totaal)