:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2008
Bron: Homescreen - Datum: 2008-09-29 - Geplaatst door: Werner
THE MOSES CODE

Aan de basis van The Moses Code ligt de werkelijke functie en beoefening van de Wet van Aantrekking. Deze wet gaat om het verkrijgen van de dingen die je wilt, dingen waarvan je denkt dat ze meer bevrediging in je leven zullen brengen. Maar wat als dat slechts de eerste stap is en het ontcijferen van The Moses Code meer afhangt van wat jij bereid bent te "geven" dan te "krijgen"? Het zou betekenen dat je over de vaardigheden beschikt om alles wat jij je ooit gewenst hebt te krijgen...en wel nu!

Releasedatum: 7 oktober


ANNA MAGNANI: BELLISSIMA & MAMMA ROMA

BELLISSIMA
In deze vroege Visconti schittert actrice Anna Magnani als een door ambitie verblinde moeder van een dochtertje dat geen enkel talent blijkt te hebben. Na een mislukte screentest van het meisje maakt de temperamentvolle moeder zo'n scène bij de filmstudio dat de producenten toch door de knieën gaan en haar dochtertje een filmrol geven. Maar als Magnani zich realiseert dat het meisje enkel als mikpunt voor grappen dienst doet, is de maat vol. Resoluut keert ze zich van de filmwereld af. Met zijn bijtende satire op de valse glamour van Cinecittà is Bellissima een van de weinige films van Visconti met een komisch karakter en zijn enige film met een happy end.

MAMMA ROMA
Anna Magnani schittert als Mamma Roma in dit meesterwerk van Pasolini. Ze speelt een prostituee van middelbare leeftijd die haar verleden achter zich wil laten en een goed en respectabel leven voor haar zoon wil. Na de vele jaren op straat heeft ze genoeg gespaard om een huis en een fruitstalletje te kopen. Ze haalt haar zoon terug van het platteland om bij haar te komen wonen. Maar hij wil werken noch studeren, gaat om met de verkeerde mensen en wordt verliefd op een prostituee... Mamma Roma's grootste uitdaging blijkt haar verleden dat haar niet los wil laten.

Releasedatum: 7 oktober


ANNIE LEIBOVITZ: LIFE THROUGH A LENS

Een documentaire over het leven en het werk van de befaamde Amerikaanse fotografe, gemaakt door haar zus Barbara Leibovitz. Bijna net zo beroemd als de mensen die ze fotografeert, is Annie Leibovitz een van de meest gevierde portretfotografen van Amerika. Ze weet haar onderwerpen - van Demi Moore en Nicole Kidman tot het kabinet van George W Bush - met een vaak theatrale of provocatieve verbeelding vast te leggen. Sinds het begin van de jaren '80 siert haar werk regelmatig de cover van Rolling Stone, Vanity Fair en de Newyorker. Deze documentaire volgt Annie Leibovitzs carrière van meer dan 30 jaar, beschouwt de invloed van haar relatie met partner Susan Sontag en toont gesprekken met Graydon Carter, Rosanne Cash, Hillary Rodham Clinton, Whoopi Goldberg, Mick Jagger, Yoko Ono en Arnold Schwarzenegger.

Releasedatum: 14 oktober


UN BAISER S'IL VOUS PLAÎT

Op een avond in Nantes ontmoet Emilie Gabriel. Ze voelen zich aangetrokken tot elkaar, maar hebben ieder een eigen leven, ook al zullen ze elkaar heel waarschijnlijk nooit meer terug zien... Hij zou haar willen kussen. Zij hem ook, maar een verhaal dat haar ooit verteld werd, houdt haar tegen: het verhaal van een getrouwde vrouw en haar beste vriend, allebei verrast door de gevolgen van een kus. Een kus die zonder gevolgen had moeten blijven.

Releasedatum: 14 oktober


SONNENALLEE

Micha en zijn vrienden leven in de DDR van de jaren '70. Ze wonen in de Sonnenallee, een bijzondere straat die in West-Berlijn begint en in Oost-Berlijn eindigt. Het huis waarin Micha woont is klein en zijn buren zijn lid van de Stasi. Micha's oom smokkelt alles wat los en vast zit naar het oosten en zijn moeder wacht al jaren hopeloos op een pas om naar het westen te kunnen vluchten. Maar Micha heeft andere dromen, hij wil graag een popster worden. Hij brengt veel tijd door met zijn vrienden, ze luisteren illegaal naar de Stones, en hij wordt smoorverliefd op Miriam, die eigenlijk geen Ossie wil. Sonnenallee was omringd door controverse ten tijde van de release. Het was namelijk de eerste film, nog voor het succesvolle Good Bye, Lenin!, die de DDR komisch portretteerde. Voor veel mensen waren de gedachten aan de DDR en de Stasi echter nog pijnlijk. Sonnenallee werd met meer dan 2,5 miljoen bezoekers een enorme hit in Duitsland en werd meerdere malen onderscheiden.

Releasedatum: 14 oktober


GINGER E FRED

In Ginger E Fred geeft Fellini (La Strada, 8 1/2, La Dolce Vita) een satirisch beeld op de lege wereld van de showbizz. Giulietta Masina en Marcello Mastroianni schitteren als Amelia en Pippo, een voormalige musical act. Het paar werd beroemd met hun imitatie van Ginger Rogers en Fred Astaire, waarmee ze hoopten de Fred en Ginger van Italië te worden. Uiteindelijk zijn Amelia en Pippo ieder hun eigen weg gegaan en is hun act in de vergetelheid geraakt. Als Amelia 20 jaar later een uitnodiging krijgt om tijdens een grootse TV-show op te treden, neemt ze contact op met Pippo om nog eenmaal hun act op te voeren.

Releasedatum: 14 oktober


IERI OGGI DOMANI & UMBERTO D


IERI OGGI DOMANI
Gisteren vandaag morgen. Drie verhalen over drie koppels, telkens gespeeld door Sophia Loren en Marcello Mastroianni, geregisseerd door Vittorio de Sica. Ierri oggi domani (1963) vertelt over de strijd tussen vrouwen en mannen: een moeder en een vader in Napels, een sfinx en een echo in Milaan, een hoer en haar speelgoed in Rome. Vrouwen maken de man, volgens Vittoria de Sica.

UMBERTO D
Wat is riskanter voor een film dan een berooide jonge vader met zijn zoontje aan de hand? Een berooide oude baas met een hondje aan de lijn. Vittorio de Sica was nergens bang voor. Bouwend op de ideeën van het neorealisme, de naoorlogse Italiaanse filmstroming die zich keerde tot de harde werkelijkheid van "echte" mensen, maakte hij Umberto D (1952). Een acceptabel drama ontlenen aan een grijze armoedzaaier en zijn bibberhondje zonder te vervallen in behaagziek sentiment, dat vereist meesterschap. Vittorio de Sica was een meester.

Releasedatum: 14 oktober


GOOD BYE LENIN!

Oost-Berlijn, oktober 1989. Alex Kerner heeft een probleem: de muur is gevallen. Alex' moeder, een trotse DDR-burger, ontwaakt net uit een coma en heeft niets meegekregen van de fast food ketens en westerse automerken die haar land zijn binnengerold. Het nieuws over de triomf van het kapitalisme zou haar fataal kunnen worden. Terwijl Coca Cola de laatsten resten socialisme wegspoelt, ziet Alex dan ook geen enkele andere oplossing dan de DDR binnen de muren van hun Berlijnse appartement te laten herrijzen.

Good Bye, Lenin! is met meer dan 7 miljoen bezoekers in Duitsland en box-office top 5 notities in de rest van Europa de meest succesvolle Duitse film van de afgelopen jaren.

Releasedatum: 14 oktober


DIE ZAUBERFLÖTE

Ingmar Bergman drukt in Die Zauberflöte onmiskenbaar zijn stempel op Mozarts voortreffelijke opera door zijn sublieme vertolking van een van de meest geliefde werken van de componist, waarbij verering van liefde, vergeving en broederschap centraal staat. In Die Zauberflöte brengt Bergman zijn liefde voor klassieke muziek, theater en film tot uitdrukking. Dit resulteerde in een smaakvolle hommage aan Mozart waarbij het verhaal balanceert tussen een komische opera en een sprookje. Josef Köstlinger schittert als Tamino, een jonge krijger, die overhaald wordt door de Koningin van de Nacht om haar dochter Tamina uit de handen van de tovenaar Sarastro te redden. Tamino wordt verliefd op Tamina en komt erachter dat Sarastro in werkelijkheid een goedgezinde heerser is. Zelfs dertig jaar na de eerste vertoning blijft Die Zauberflöte de meest verfijnde operaverfilming ooit.

Releasedatum: 14 oktober


Overige releases

14 oktober 2008:
* Pudor
• Ladri Di Bicicletti

11 november 2008:
* Cordero De Dios
*• It's Hard To Be Nice
• Pudor
• Dalai Lama Renaisance

14 november 2008:
• Ludwig

18 november 2008:
• Le Notti Bianche
• Code Inconnu
• Sous Le Soleil De Satan
• Ressources Humaines

2 december 2008:
• Cordero de Dios
• Nous Ne Vieillirons Pas Ensemble
• Prova D'Orchestra

2 januari 2009:
• My Beautiful Laundrette -

10 februari 2009:
• De Klompenboom [L' Albero Degli Zoccoli]