:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: ROMULUS, MY FATHER
PERSBERICHT: ROMULUS, MY FATHER
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-10-09 - Geplaatst door: Werner
ROMULUS, MY FATHER
The bond between a father and his son can never be broken.

Product: 1 DVD amaray met O-card
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 7 oktober 2008

Romulus, My Father is het autobiografische verhaal van de 10-jarige Rai en zijn ouders Romulus en Christina.

Rai woont met zijn vader, een Roemeense immigrant, op het Australische platteland. Zijn muti, de Duitse Christina, heeft het gezin verlaten maar komt sporadisch nog langs. Momenten waar Rai naar uitkijkt, ook al zetten die bezoekjes zijn wereld altijd op z'n kop. Romulus, zijn vader, lijdt ook onder de situatie maar vergeeft zijn vrouw telkens weer. Naarmate Christina labieler wordt, drukt ze steeds meer haar stempel op het gezin...

Romulus, My Father is gebaseerd op de memoires van de Australische filosoof Raimond Gaita. Die werden voor het eerst gepubliceerd in 1998. Het boek ontving de Victorian Premier’s Literary Award Nettie Palmer Prize voor non-fictie.

De Joegoslavische Romulus Gaita emigreerde na WO II (in 1950) naar Australië, samen met zijn Duitse vrouw Christina en hun vierjarige zoon Raimond. Ze gingen wonen op Frogmore, een boerderij waar Raimond het grootste deel van zijn jeugd doorbracht. Maar zijn moeder, Christina, kon er niet aarden en ging met haar minnaar in Melbourne wonen.

Eric Bana is Romulus. Een prachtige rol voor de Australische acteur die we kennen als de hoofdrolspeler uit Steven Spielberg’s Munich (2005). Eric Bana begon zijn carrière als stand-up comedian. Maar het was Brad Pitt die hem opmerkte in Chopper, een film bekroond met de belangrijkste Australische film- en tv-prijzen. Pitt gaf hem de rol van de heldhaftige Hector in Troy (2004), naast sterren als Peter O’Toole, Orlando Bloom en Brad Pitt zelf.

De rol van Rai wordt gespeeld door de 11-jarige Kodi Smit-McPhee. De jongen heeft onmiskenbaar het acteurstalent van zijn vader, Andy McPhee, geërfd. Daar horen we ongetwijfeld nog van.

Christina wordt vertolkt door de Duitse Franka Potente. Deze actrice verdiende haar sporen in talrijke Duitse producties en zetelde tevens in de jury van het filmfestival van Berlijn in 2005. Internationaal werd ze erkend met rollen in o.m. The Bourne Identity (2002) en The Bourne Supremacy (2004).

Zowel Eric Bana, Kodi Smit-McPhee als Franka Potente werden meermaals onderscheiden voor hun acteerprestaties in Romulus, My Father.


Synopsis
Romulus, My Father vertelt het aangrijpende en hartverwarmende verhaal over de liefde tussen een vader en een zoon, tegen de achtergrond van een familietragedie. Romulus (Eric Bana), een Roemeense immigrant, probeert het beste te maken van zijn leven op het Australische platteland. Voor zijn 10-jarige zoontje Rai is hij een grote held, voor zijn vrouw Christina (Franka Potente) is hij een mislukkeling. Christina heeft het gezin verlaten en woont in Melbourne. Wanneer zij terugkeert, samen met haar minnaar, ontstaat een verwarrende en moeilijke periode voor vader en zoon. Romulus houdt zich sterk, maar naarmate de geestelijke toestand van Christina labieler wordt, ziet Rai zijn vader veranderen in een emotioneel wrak. Is er verlossing mogelijk?

Romulus, My Father is een prachtige film, gebaseerd op de bekroonde memoires van de Australische filosoof Raimond Gaita, met verpletterend acteerwerk van Eric Bana, Franka Potente en de getalenteerde nieuwkomer Kodi Smit-McPhee.

Features
Regie: Richard Roxburgh
Cast: Eric Bana (Troy, Munich), Franka Potente (Lola Rennt, The Bourne Identity), Marton Csokas (Lord Of The Rings, Ghost Ship)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1:85:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Subtitles on/off
Genre: speelfilm
Speelduur: 100 Minuten
Leeftijd: 12 jaar, angst, geweldUIT HET ARCHIEF