:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2009
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2009
Bron: Homescreen - Datum: 2008-11-15 - Geplaatst door: Werner

COREDERO DE DIOS (LAMB OF GOD)

 

Tijdens de economische crisis van 2002 in Argentinië, wordt de 77-jarige welgestelde Arturo ontvoerd. Er wordt losgeld geëist bij zijn kleindochter Guillerma, die zich genoodzaakt ziet om de hulp van haar moeder Teresa, de dochter van Arturo, in te roepen.  Teresa woont al sinds 1978, gedwongen door politieke omstandigheden en vanwege de dood van haar man Paco, in ballingschap in Frankrijk. Contact met haar vader heeft ze sindsdien niet meer.

 

In de uiterst onstabiele situatie van 1978 is Teresa bijna afgestudeerd arts en haar dochter Guillerma nog een peuter. Terwijl Argentinië gebukt gaat onder een militaire dictatuur en het WK Voetbal gehouden wordt, gaan arrestaties en verdwijningen gewoon door. Teresa en Paco die in de ondergrondse oppositie zitten, terwijl Teresa's vader vriendjes heeft in de hoogste kringen, worden opgepakt en gemarteld. Vader Arturo richt zich tot zijn machtige vrienden. Teresa kán vrijgelaten worden, maar daarvoor moet Arturo een hoge prijs betalen, die Teresa hem nooit zal vergeven.

 

Als Teresa na al die jaren wordt gedwongen naar Argentinië terug te keren, herhaalt de geschiedenis zich.

 

Cordero De Dios is een aangrijpend familiedrama dat op meeslepende wijze twee turbulente periodes uit de recente Argentijnse geschiedenis verbindt.

 
Regie: Lucía Cedrón

Release: 2 december

 

HUMANITY ASCENDING PART 1

 

Humanity Ascending – Our Story is het eerste deel van een 7-delige documentaire waarin schrijfster, futuriste en maatschappelijk vernieuwster Barbara Marx Hubbard uitgebreid aan het woord komt.

 

Barbara Marx Hubbard verrast ons ons met een uniek perspectief waarin we onze geschiedenis kunnen gaan zien door, wat zij noemt, 'evolutionary eyes'. Bewuste evolutie betekent een nieuwe kijk op de wereld, die zich momenteel heel sterk verbreidt en overal op toenemende steun mag rekenen. De mensheid staat op het punt om een een kwantumsprong te maken, waar we binnen 30 tot 50 jaar klaar voor moeten zijn, iets wat we diep in onszelf allemaal wel weten, maar wat nog tot bewustzijn moet komen. Wij zijn de generatie die geboren is om de keuze te maken om onze kracht ethisch en effectief te gebruiken om de huidige situatie te keren en een positieve toekomst voor ál het leven op deze planeet mogelijk te gaan maken.

 

Dit eerste deel van de serie omvat de fascinerend beschreven en uiterst origineel geanalyseerde geschiedenis van de mensheid van de big bang tot het heden, waar we nu op een precair punt staan: we hebben de macht om onze wereld te vernietigen, óf medescheppers te worden van een toekomst vol onmetelijke mogelijkheden.

 

Release: 2 december

 

IL DOLCE E L'AMARO (THE SWEET AND THE BITTER)

 

Saro Scordia (Luigi Lo Cascio, La Meglio

Gioventù) groeit op in een van de meest beruchte wijken van Palermo en is op jonge leeftijd al voorbestemd om het criminele pad op te gaan. Als zijn vader in een gevangenisopstand wordt gedood, komt hij onder de hoede van Don Gaetano Butera, een aanzienlijke maffioso. Zijn 'godfather' introduceert hem in het hiërarchische apparaat van Cosa Nostra. Langzaamaan krijgt Saro allerlei belangrijke opdrachten en grote verantwoordelijkheden.

 

De keuze voor een criminele loopbaan verwijdert hem echter van zijn grote liefde Ada, die weigert een relatie te hebben met een maffioso. Zoals van hem verwacht wordt, trouwt Saro al snel met een vrouw die heeft geleerd geen vragen te stellen. Als Saro zelf vraagtekens begint te plaatsen bij de maffiamythe van respect, eer en trouw begint zijn geweten te knagen...

 

'De Siciliaanse Goodfellas' - ScreenDaily

**** De Volkskrant

 

Regie: Andrea Porporati

Release: 13 januari

 

ESTÔMAGO

 

An adult fable on power, sex and cooking.

 

Zonder geld en uitgehongerd belandt Nonato in een snack-bar. Als blijkt dat hij niet voor zijn eten kan betalen biedt de eigenaar Nonato een baan als afwasser aan.  Van hemt leert Nonato snacks maken en al snel wordt hij door de prostituee Iria ontdekt. Iria, die verschrikkelijk veel van eten houdt, krijgt geen genoeg van Nonato's snacks en begint een affaire met hem. In ruil voor zijn snacks gaat Iria met hem naar bed. Inmiddels trekt Nonato's eten veel klanten en biedt Giovanni hem een baan aan als leerling-kok in zijn restaurant en brengt hem de fijne kneepjes

van het vak bij.
 

Dan blijkt Nonato opeens in de gevangenis beland, waar hij de meest belabberde plek in een overvolle cel heeft. Ook daar gaat Nonato's talent niet onopgemerkt voorbij.  Als zijn celgenoten ontdekken dat Nonato kan koken stijgt Nonato's aanzien en krijgt hij een steeds betere plek.

 

Maar hoe is Nonato nu eigenlijk in de gevangenis terechtgekomen?

 
**** Het Parool
**** De Telegraaf
***** Metro
 

Regie: Marcos Jorge

Release: 20 januari

 

THE CHICKEN, THE FISH AND THE KING CRAB

 

Een simpel en doeltreffend recept. Men neme 24 van de werelds beste meesterkoks, een flink aantal boodschappenwagentjes met kip, vis en krab en laat de chef-koks ieder met de producten hun eigen gang gaan. Na 5½ uur heb je 12 porties van het lekkerste en het meest originele dat je ooit in je leven geproefd hebt. De koks zijn met zorg geselecteerd en representeren ieder een land en een bijbehorende kooktraditie die zowel verdedigd als verrijkt dient te worden. Deze competitie, de Bocuse d'Or (oftewel de heilige graal van de gastronomische wereld), wordt niet voor niets de Olympische Spelen voor meesterkoks genoemd.

 

In The Chicken, The Fish And The King

Crab is de kijker getuige van de minitieuze voorbereidingen die meesterchef Jesus Almagro treft voor zijn deelname aan dit evenement, waar hij uitverkoren is het gastronomisch rijke Spanje te vertegenwoordigen. Zowel zenuwslopend en tongstrelend, The Chicken, The Fish And The King Crab dompelt je onder in een culinair avontuur dat pure topsport is.

 
Officiële selectie IDFA.

Regie: Jose Luis Lopez-Linares

Release: 20 januari

 

AFFINITY

 

Affinity is gebaseerd op het boek van Sarah Waters, schrijfster van de bekroonde (en door de BBC verfilmde) bestsellers Tipping The Velvet en Fingersmith.

 

Mistig Londen, eind 19e eeuw.  Aangeslagen door de dood van haar vader, vindt Margaret (Anna Madeley) een nieuw levensdoel: in de Victoriaanse Millbank gevangenis bezoekt ze de gevallen vrouwen om hoop en troost te brengen. Vergeleken bij de moordenaars en dieven lijkt het medium Selina Dawes (Zoe Tapper) vrij onschuldig. In eerste instantie is Margaret skeptisch over Selina's gave, maar al snel raakt ze volkomen in de ban van Selina's wereld vol seances en geestverschijningen. Bevangen door een ongekend hevige passie neemt ze het besluit Selina te bevrijden...

 

Een aangrijpende liefdesgeschiedenis die even onverwacht eindigt als bij begint.

 

Met Anna Madeley (Brideshead Revisited, Sense And Sensibility) en Zoe Tapper

Verpakking: amaray met O-Card

Regie: Tim Fyell

Release: 27 januari