:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: WISEGUY SEIZOEN 1
PERSBERICHT: WISEGUY SEIZOEN 1
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-11-21 - Geplaatst door: Werner
WISEGUY SEIZOEN 1
Sonny Steelgrave and the Mob

Synopsis
Voor The Sopranos was er Wiseguy, dé maffiaserie van de jaren tachtig!

FBI-agent Vinnie Terranova (Ken Wahl uit The Wanderers) gaat undercover bij de georganiseerde misdaad in New Jersey. Al snel wordt hij opgenomen in de bende van Sonny Steelgrave (Ray Sharkey), die hem na verloop van tijd beschouwt als een broer. De vriendschap met Sonny brengt Vinnie in een gevaarlijke positie: één foutje kan zijn dood betekenen. Slechts enkele mensen zijn op de hoogte van Vinnie’s undercover-werk. Kan hij zijn ware identiteit verborgen houden en Sonny ten val brengen? Deze box bevat alle afleveringen van Sonny Steelgrave and the Mob.

In Wiseguy (slang voor een lid van de mafia) volgen we Vincent “Vinnie” Terranova. Vinnie is een undercover agent van de OCB (Organized Crime Bureau), een fictieve afdeling van de FBI. Zijn opdracht is duidelijk: criminele organisaties infiltreren, bewijzen verzamelen en de organisatie vernietigen door de schuldigen voor de rechter te brengen. Om op te klimmen in een maffiaorganisatie moet hij het vertrouwen winnen van de mannen die hij later zal “verraden”. Geen eenvoudige klus...

Wiseguy is een uitstekende en veelbekeken maffiareeks die in de VS op televisie liep van 1987 tot 1990. De serie en hoofdacteur Ken Wahl werden meermaals uitgebreid geprezen op de Emmy Awards en Golden Globe Awards. Wiseguy maakte gebruik van ‘story arcs’, doorlopende verhaallijnen in verschillende episodes. Een rits topacteurs speelde er een gastrol in, zoals Kevin Spacey, Joan Chen, Tim Curry, enz. Ook “Blondie” Debbie Harry maakte haar opwachting. Dutch FilmWorks brengt nu de twaalf afleveringen van seizoen 1 uit: ‘Sonny Steelgrave and the Mob’. Vinnie heeft een zogezegde gevangenisstraf uitgezeten die hem de kans heeft gegeven banden te smeden met de onderwereld. Zo heeft hij geloofwaardigheid kunnen opbouwen in het milieu. Hij wordt opgenomen in de maffiabende van Sonny Steelgrave… In maart 2009 mogen we seizoen 2 verwachten van deze The Sopranos avant la lettre.

Wiseguy op de Emmy Awards
1989: Nominated for Outstanding Sound Editing for a Series
1990: Nominated for Outstanding Drama Series, Outstanding Lead Actor in a Drama Series (Wahl), Outstanding Supporting Actor in a Drama Series (Banks), Outstanding Editing for a Series - Single Camera Production, and Outstanding Sound Editing for a Series

Wiseguy op de Golden Globe Awards
1989: Nominated for Best TV-Series - Drama and Best Performance by an Actor in a TV-Series - Drama (Wahl)
1990: Won for Best Performance by an Actor in a TV-Series - Drama (Wahl)
1990: Nominated for Best TV-Series - Drama
Edgar Awards
1988: Nominated for Best Television Episode Teleplay (Eric Blakeney, for "The Marriage Of Heaven And Hell")
1989: Nominated for Best Television Episode Teleplay (David J. Burke and Stephen Kronish, for "Date With An Angel")
1990: Won for Best Television Episode Teleplay (David J. Burke and Alfonse Ruggiero Jr., for "White Noise")

Features:
Details: 4 DVD special packaging
Distributor: Dutch FilmWorks
Release Date: 25 november 2008
Regie: Stephen J. Cannell, Frank Lupo
Cast: Jonathan Banks (Beverly Hills Cop, Airplane!, Reign Over Me), Jim Byrnes (War Planets, Harmony Cats, Highlander: Endgame), Ken Wahl (The Wanderers, Wiseguy: Pilot, Fort Apache The Bronx)
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: misdaad
Speelduur: 593 minuten
Leeftijd: 12 jaar, geweld, grof taalgebruikUIT HET ARCHIEF