:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: DIGITALE KOPIE THE DARK KNIGHT
PERSBERICHT: DIGITALE KOPIE THE DARK KNIGHT
Bron: Warner - Datum: 2008-12-11 - Geplaatst door: Ann
DIGITALE KOPIE BIJ DE SPECIAL EDITION 2-DISC DVD VAN DE FILMHIT THE DARK KNIGHT

The Dark Knight, door de media betiteld als ?de beste film van het jaar’, verschijnt vanaf 10 december op DVD, Blu-ray disc en Video on Demand. Warner Home Video gaf aan dat de koopdvd in bepaalde internationale gebieden ook een digitale kopie van de filmhit zal bevatten.

Zo ook in de Benelux, waar een digitale kopie vanaf deze week beschikbaar zal zijn voor wie zich de dubbeldisc DVD aanschaft.

Een digitale kopie is een digitaal document dat naar een PC en/of draagbaar mediaplatform kan overgezet worden. De consument krijgt zo op legale wijze toegang tot een digitale versie van de film in hoge kwaliteit. De klanten een digitale kopie van Warner Bros. topfilms aanbieden, maakt deel uit van de strategie van deze studio om een toegevoegde waarde te creëren bij de producten. Verder wil ze hiermee ook de introductie van haar digitale aanbod ondersteunen door de consument op een gemakkelijke manier vertrouwd te maken met het gebruik van digitale diensten.

"We zijn verheugd dat we dit aan de consumenten kunnen aanbieden en hen zo niet alleen meer waar voor hun geld geven, maar ook in staat stellen om zelf te kiezen hoe, wanneer en waar ze van The Dark Knight willen genieten, hetzij op Blu-ray, DVD, VOD, PC of een mobiel platform" zegt Dennis van der Lubbe, Marketing Director Benelux. "Het biedt ook een betaalbaar, kwalitatief alternatief voor illegaal downloaden", voegt hij er nog aan toe.

Warner Bros. Home Entertainment Group lanceerde deze dienst internationaal in maart 2008 in Italië met Beowulf en vervolgens met diezelfde titel ook in mei dit jaar in Spanje. Verder bood WBHEG de digitale kopie in de UK aan bij de DVD releases van I Am Legend en 10,000 B.C.

Recent onderzoek toont aan dat 64% van de klanten het meegeven van een digitale kopie bij de aankoop van een dvd als een beter idee aanvoelt dan het louter aankopen van een standaard DVD. 49% van de ondervraagden toont meer interesse in de aankoop van een DVD met digitale kopie dan van een standaard dvd en 75% van de ondervraagde klanten beschouwde de digitale koppeling als een innoverende manier om films te kijken.Recent nieuws van dezelfde bron