:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: DAY OF THE DEAD
PERSBERICHT: DAY OF THE DEAD
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-12-22 - Geplaatst door: Werner
DAY OF THE DEAD
When there is no more room in hell, the dead will walk the earth.

Synopsis
Een mysterieus virus heeft de bevolking van het stadje Leadville, Colorado in zijn greep. Het leger wordt ingeschakeld om het stadje in quarantaine te plaatsen: er komt niemand meer binnen, er gaat niemand meer uit. Al snel wordt het gruwelijke gevolg van het virus duidelijk: de geïnfecteerde mensen veranderen in wandelende doden die zich voeden met het vlees van de levenden. Een handjevol overlevenden gaat het gevecht aan tegen de meute hongerige zombies en probeert zich een weg te banen uit Leadville, dat nog steeds wordt afgesloten door het leger… De schrijver van Final Destination en de regisseur van horrorklassiekers als Friday The 13th Part 2, House en Halloween: H20 bundelen hun krachten voor deze remake van George Romero’s zombieklasieker.

Leadville, een klein stadje in Colorado. Een geheimzinnige epidemie tast in een mum van tijd de inwoners aan. Het leger sluit alle toegangswegen af: niemand mag de stad in of uit. Al snel blijkt waarom: degenen die geïnfecteerd zijn, veranderen in zombies die zich voeden met het vlees van gezonde inwoners. Die trekken zich samen terug in een schuilkelder…

Day Of The Dead is een remake van de gelijknamige film van George A. Romero uit 1985. Ook al heeft regisseur Steven Miner, maker van Friday The 13th Part 2, Part 3 en Halloween H20: 20 Years Later, zich op de originele film gebaseerd, hij heeft er toch een volledig nieuw elan aan gegeven. Zo waren de zombies van Romero trage, slome griezels die uit de dood zijn opgestaan. Die van Steven Miner zijn eerst gezonde mensen die zijn aangetast door een virus. Hij verleent ze superkrachten waardoor ze aan hoge snelheid ellenlange afstanden kunnen afleggen, muren kunnen opklauteren,… Miner gebruikt hier en daar dezelfde namen als Romero, maar de karakters hebben niks met elkaar gemeen. En net als in de originele film, schuilen de overlevenden in een atoomkelder. Maar daar houden de gelijkenissen dus op.

Actrice Mena Survari speelt Corporal Sarah Cross. Survari kennen we allemaal als de mooie blonde tienerverleidster die Kevin Spacey gek maakte in American Beauty (1999). Een rol waarvoor ze genomineerd werd met een BAFTA Film Award. Captain Rhodes wordt vertolkt door Ving Rhames. Hij werd bij het grote publiek bekend nadat Quentin Tarrantino hem castte als drugdealer Marsellus Wallace in Pulp Fiction (1994). Nadien engageerde Brian De Palma hem als computer hacker Luther Stickell in Mission: Impossible I (1996) en II (2000). In 1998 kreeg Rhames een Golden Globe Award voor zijn vertolking van boxpromotor Don King in de HBO-productie Don King: Only In America (1997). Hij gaf de award prompt aan Jack Lemmon, omdat hij vond dat ie ‘m meer verdiende dan hij.

Day Of The Dead is een spannende horrorfilm van een van de meesters in het genre. Dutch FilmWorks brengt de film uit in een 2 DVD special edition en op blu-ray.

Features:
Product: 2DVD special edition Pop Up + Slipcase, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 16 december 2008
Regie: Steve Miner
Cast: Mena Survari (American Pie, American Beauty), Michael Welch (All The Boys Love Mandy Lane, Twilight), Ving Rhames (Dawn Of The Dead, Mission Impossible)
Leeftijd: 16 jaar, angst, geweld

DVD:
Disc 1:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: horror
Speelduur: 83 minuten
Disc 2:
The Night of the Living Dead: original 4:3 Full Frame (B&W)
Geluid: Dolby Surround 5.1, Original Dolby Mono 2.0 Engels gesproken
Nederlands, Fins, Zweeds, Noors en Deens ondertiteld
Genre: horror
Speelduur: 100 minuten

Extra's:
• liner notes
• original trailer
• photo gallery
Speelduur: 98 minuten

Blu-ray:
Beeld: 16:9 widescreen (1:85:1) full HD 1080 P
Audio: Dolby Digital & DTS HD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Horror
Speelduur: 85 min

Extra’s:
• Behind the Scenes
• Interview witch cast & crew
• Also or soon available
Speelduur extra’s 30 min